ساعدنیوز
ساعدنیوز

اطلاعاتی در مورد میزان و نحوه مصرف تتراسایکلین 

  جمعه، 11 آذر 1401   زمان مطالعه 5 دقیقه
اطلاعاتی در مورد میزان و نحوه مصرف تتراسایکلین 
این دارو دردرمان سوزاک ناشی از گونوکوکسی مقاوم به پنی سیلین یا درمان سوزاک یا شانکروئید در بیماران حساس به پنی سیلین ها مصرف می شود. در این مطلب از ساعد نیوز به میزان و نحوه مصرف تتراسایکلین می پردازیم با ما همراه باشید . . .

تتراسایکلین یک آنتی بیوتیک از گروه تتراسیکلین ها می باشد. تتراسیکلین ها آنتی بیوتیک های باکتریواستاتیک با طیف اثر گسترده می باشند که امروزه بدلیل افزایش مقاومت میکروبی از مصرف آنها کاسته شده است. داروی تتراسیکلین در درمان عفونت های باکتریایی متفاوتی از جمله برونشیت مزمن، عفونت های دستگاه ادراری ، آکنه،سوزاک ، کلامیدیاو غیره استفاده می شود.

پیش از مصرف تتراسایکلین

  1. در صورتی که باردار یا شیرده می باشید، مصرف این دارو برای شما مجاز نمی باشد.
  2. مصرف این دارو برای کودکان زیر ۱۲ سال عوارض دندانی و شنوایی در پی دارد که می توانند برگشت ناپذیر باشند.
  3. در صورتی که سابقه ی نقص عملکرد کبدی و کلیوی را دارید حتما پیش از شروع این دارو پزشک خود را مطلع نمایید.
  4. در صورتی که مبتلا به بیماری های التهابی نظیر لوپوس یا بیماری های عضلانی مانند میاستنی گراویس می باشید، مصرف این دارو ممکن است موجب تشدید علائم بیماری شما گردد.
  5. بدلیل این که تتراسایکلین با بسیاری از داروها می تواند تداخل ایجاد نماید، لذا پیش از مصرف هرگونه دارو، فرآورده مکمل یا گیاهی حتما با پزشک یا داروساز خود مشورت نمایید.
  6. در صورت سابقه ی حساسیت به تتراسایکلین یا سایر داروهای آنتی بیوتیک، پزشک خود را مطلع نمایید.

موارد مصرف تتراسایکلین

  • کپسول تتراسایکلین (که ممکن است مردم آن را با نام قرص تتراسیکلین بشناسند)، در درمان عفونت های ناشی از ارگانیسم های حساس استفاده می شود. همچنین در عفونت های بدون عارضه مجرای ادرار، اندوسرویکال و رکتال کاربرد دارد.
  • کپسول تتراسایکلین، برای درمان بیماری های بروسلوز یا تب مالت و همچنین پماد تتراسایکلین برای جوش یا آکنه و شیگلوز یا اسهال خونی باسیلی نیز استفاده می شود. همچنین در درمان بیماران مبتلا به گونوره و سیفلیس که به پنی سیلین حساس هستند نیز کاربرد دارد.
  • پماد تتراسایکلین موضعی 3 درصد، در درمان موضعی عفونت های چرکی سطح پوست ناشی از ارگانیسم های حساس مصرف می شود (همچنین پماد تتراسایکلین 3 درصد برای زخم، پماد تتراسایکلین برای سوختگی و همچنین پماد تتراسایکلین برای ختنه و سایر آسیب های پوستی استفاده می شود تا از عفونت های چرکی پیشگیری نماید). همچنین پماد تتراسایکلین موضعی 3 درصد (مانند پماد تتراسایکلین ناژو 3 درصد) در درمان موضعی جوش های پوستی یا آکنه کاربرد دارد.
  • پماد تتراسایکلین چشمی، در عفونت های سطحی چشم ناشی ار ارگانیسم های حساس کاربرد دارد و همچنین درمان کمکی (همراه با داروهای سیستمیک) در بیماری تراخم محسوب می شود.

روش و مقدار مصرف تتراسایکلین

  • مصرف تتراسایکلین در بالغین: با توجه به نوع و شدت عفونت از دوز 250 میلی گرم تا 2.5 گرم هر 6 ساعت یک بار از راه خوراکی استفاده می شود.
  • مصرف تتراسایکلین در کودکان بالای 8 سال: با توجه به نوع و شدت عفونت از دوز 25 تا 50 میلی گرم بر کیلوگرم هر 6 ساعت یک بار از راه خوراکی استفاده می شود.
  • نحوه مصرف کپسول تتراسایکلین برای درمان جوش یا آکنه در بالغین و نوجوانان: ابتدا 250 میلی گرم (یک کپسول) از راه خوراکی هر 6 ساعت یک بار؛ سپس 500 میلی گرم (دو کپسول) هر 6 ساعت مصرف می شود.
  • مصرف پماد تتراسایکلین موضعی : بالغین و کودکان: یک یا دو بار در روز بر روی موضع مالیده می شود
  • مصرف پماد تتراسایکلین چشمی: بالغین و کودکان: یک لایه نازک از پماد تقریبا به طول یک سانتیمتر هر 2 تا 4 ساعت بر بروی ملتحمه قرار داده می شود.

نحوه مصرف تتراسایکلین

مقاومت میکروبی یکی از مشکلات جهانی می باشد که با سرعت زیادی رو به افزایش است ودر صورتی که مصرف بی رویه و نامناسب آنتی بیوتیک ها در دنیا ادامه یابد با مشکلات تهدید کننده ی حیات مواجه خواهیم شد.زماني كه اين داروها بدون تجويزپزشك ، با مقدار نامناسب يا طول درمان نامناسب مصرف شوند، نه تنها اثرات مطلوب براي خود فرد ندارند بلكه منجر به عدم ريشه كن شدن باكتري هاي موجود در بدن آن فرد مي شوند و علاوه بر اين، باكتري هايي كه در معرض دارو قرار گرفته اند اما از بين نرفته اند، نسبت به اين دارو مقاومت پيدا مي كنند.اين مسأله منجر به ايجاد نسل جديد و مقاومي از ميكروب ها مي شود كه ديگر به سادگي به داروهاي آنتي بيوتيكي موجود، پاسخ نمي دهند. از آنجا كه عموماً عفونت ها مسری می باشند مصرف بي رويه ی آنتی بیوتیک ها نه تنها براي خود فرد بيمار بلكه براي ساير افراد جامعه نیز مشکل آفرین می باشد.

  • این دارو را دقیقا طبق دستور پزشک و بصورت منظم، مصرف نمایید. با توجه به میزان و نوع عفونت، ممکن است لازم باشد ۳ تا ۴ نوبت در روز دارو مصرف نمایید.
  • در صورتی که از تتراسیکلین جهت درمان آکنه یا رزاسه (قرمزی صورت) استفاده می نمایید احتمالا این دارو بصورت دو نوبت در روز برای شما تجویز خواهد شد.
  • دارو را در ساعات مشخصی از روز مصرف نمایید تا نوبت مصرف دارو را فراموش نکنید.
  • کپسول خوراکی تتراسیکلین رانیم تا یک ساعت پیش از غذا یا دو ساعت پس از غذا (با معده خالی) همراه با یک لیوان آب ببلعید.
  • شیر یا سایر فرآورده های لبنی، مکمل آهن و کلسیم را حداقل با ۲ ساعت فاصله از زمان مصرف تتراسیکلین مصرف نمایید.
  • از آنجایی که این دارو می تواند موجب تحریک مری و گلو گردد، حداقل نیم تا یک ساعت پس از مصرف دارو، دراز نکشید و خم نشوید و از مصرف دارو پیش از خواب خودداری نمایید.
  • در صورت فراموشی یک نوبت مصرف دارو، به محض بخاطر آوردن، دارو را مصرف کنید و سعی نمایید در تعداد کپسول تجویز شده در هر روز را مصرف نمایید اما از مصرف دو نوبت دارو در یک زمان خودداری نمایید.

 تتراسایکلین 

نکات قابل توصیه در مورد تتراسایکلین

  1. تتراسیکلین باید حداقل یکساعت قبل از غذا یا دو ساعت بعد از غذا همراه یک لیوان آب مصرف شود در صورت بروز ناراحتی های گوارشی تتراسیکلین را می توان با غذا مصرف نمود.
  2. حین درمان با تتراسیکلین بیمار نباید بمدت طولانی در معرض نور خورشید یا لامپ های دارای اشعه ماورائ بنفش قرار بگیرد.
  3. تتراسیکلین ممکن است اثربخشی قرصهای ضد بارداری را کاهش دهد.
  4. دوره درمان با داروی تتراسایکلین را کامل نمایید.
  5. از مصرف شیر، محصولات لبنی حاوی کلسیم ، آهن ، آنتی اسید ، نمک های آلومینیوم 2 ساعت قبل و تا 6 ساعت پس از مصرف تتراسیکلین خودداری نمایید.

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب : به یک مجلسی دعوت شدیم که در آن شراب سِرو می‌شد و ما نرفتیم بعد پیام دادند که شما بیایید و شراب نخورید+ویدیو (253 نظر) خلاقیت خنده دار اوستا نجّار برای طراحی درِ توالت حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است وبس (211 نظر) الهام حمیدی: ما مستاجریم برعکس ستاره‌های کاخ‌نشین آن سوی آب‌ها، ما در حسرت یک خانه‌ایم که مال خودمان باشد! (165 نظر) مونا فرخ آذری همسر علی دایی: علی همسر بسیار خوب و فداکاری است فقط یک ایراد بزرگ دارد! (126 نظر) دبیر زبان انگلیسی رهبر معظم انقلاب: هفته‌ایی 2 روز به رهبری درس میدادم؛ ایشان منظم و دقیق با خطی زیبا تمرین‌هایشان را انجام می‌دادند+عکس (121 نظر) نگاهی به بنز جی ال اس 580 هفتاد میلیاردی بهرام رادان با رنگ سبز زمردی +فیلم/ سلیقه علی سنتوری حرف نداره (101 نظر) نگاهی به میز عزای ساده و بدون تجملات مراسم ترحیم آیت الله هاشمی رفسنجانی/ تزئین زیبا و اصیل با گل، خرما و شمع+عکس (100 نظر) مقام معظم رهبری: ما در خانه یک فرش دستبافت داریم که آن هم جزو جهیزیه‌ خانمم بوده که نخ‌نما شده ولی چون یادگاری است نگه داشتیم؛ والاّ همه‌ خانه‌ ما موکت هست (97 نظر) نگاهی به سینی های تزئین شده خرما و حلوای هنرمندان پیشکسوت ایرانی روی میزهای عزای شیک و زیبایشان/روحشان شاد و یادشان گرامی+عکس (97 نظر) جشن تولد مجلل رضا گلزار، همسر جنتلمن آیسان آقاخانی/تزئین زیبای کیک شکلاتی با توت فرنگی (88 نظر) آزیتا حاجیان مهریِ سریال کیمیا: من 20 سال زندگی خیلی خوبی با آقای شریفی‌نیا داشتم، پدر بچه‌هامه و بعد از طلاق هم دوستیمون ادامه داره+ ویدیو (82 نظر) خلاقیت خنده دار اوستا سیم کش برای طراحی پریز در توالت حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است وبس (61 نظر) الهام چرخنده: اگر خواهران منصوریان چادر سر کنند به آنها خانه و ماشین می‌دهم!+فیلم (58 نظر) بهنوش طباطبایی: من و مهدی دائم باهم دعوا میکردیم و از همدیگر خسته شده بودیم!+عکس (56 نظر) مهرانه مهین ترابی: شاید خلاف مسیر زندگی باشم ولی از اینکه مادر نیستم خوشحالم+ویدئو (55 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
یوسف کرمی بهترین مربی مسابقات بین المللی اندونزی
کشف نزدیک 3 تن شکر قاچاق در"ملکان"
توزیع کننده مواد مخدر قاتل از آب درآمد
فوت راکب موتورسیکلت سوار در شهرستان"میانه "
انتخاب مدیر هسته های فناور شبکه مخترعین در جنوب کشور
مصطفی زمانی: فکر کردم بخاطر رنگ چشمهایم یوسف شدم! مو و چشمهایم را تیره کرده اند تا به چهره ام معصومیت ببخشند/ بازیگر نقش کودکی یوزارسیف پسرعمه من است!
امیرکبیر؛ صدر اعظم بلند آوازه ناصرالدین شاه ؛ او در این روز به مقام صدراعظمی رسید
نسرین مقانلو: وقتی حسابی کلافه‌ام به آشپزخانه پناه میبرم و 4-3 نوع غذا میپزم/ برای اولین بار در 12 سالگی آشپزی کردم+عکس
تاریخچه جالب و خواندنی تردمیل
کشف اولین دوپاهای روی زمین! | انسان‌تباران 3 میلیون سال از دست استفاده کردند!
کمیته امداد خمینی: 40 درصد ایجاد اشتغال در دست زنان است!
نوشداروی استقلال بعد از مرگ سهراب! پیتسو آبی‌ها را به روزهای اوج بازمی گرداند؟
رامبد جوان: اگر الان ایده زودپز را به من می دادند احتمالاً انتخابم نبود!
ایران و آمریکا در حال مذاکره اند؟
پیام رهبر معظم انقلاب بعد از شهادت یحیی سنوار: ضربه‌ی جبران‌ناپذیر هفتم اکتبر را در تاریخ این منطقه به یادگار گذاشت
منتخب روز   
تاریخچه جالب و خواندنی تردمیل جدیدترین نمای متفاوت از دریاچه ارومیه پادشاه سگ ها با مو های بلند ابریشمی/افسانه ای ترین سگی که میتوانید ببینید! تصاویر عجیب و جالب از ناپدید شدن استانبول ترکیه در مه غلیظ/شهر زیر مه گم شد! انگشترهای رهبر معظم انقلاب زیر ذره بین ؛ از انگشتر فیروزه نیشابوری تا انگشتر عقیق کبود یمنی/ حقا که دستان با صلابت رهبری زینت بخش انگشتران اند برنده نوبل ادبیات امسال چه کسی بود؟ / "هان کانگ" موفقیت خود را با "گیاهخواری" شروع کرد (عکس) خلاقیت جذاب شهرداری تهران در طراحی بنری مشترک از پزشکیان و قالیباف به زبان فارسی و عبری (فیلم) وقتی منتالیست برنامه عمارت تو شبکه 3 لامپ رو با پیشونی روشن میکنه! (فیلم) هوش مصنوعی این نقاشی‌های معروف قدیمی رو زنده کرد / با این 5 ابزار هوش مصنوعی عکس عزیزانت رو که از دستشون دادی متحرک کن ... روستای تاریخی 7000 هزار ساله کندوان ؛ با خانه هایی در دل صخره هایش در آذربایجان شرقی حامد آهنگی: در زمان قدیم زمان مادربزرگ پدربزرگا هیچ کاری نبود جز بچه دار شدن! / فقط تولید می‌کردن، خدمات پس از تولید وجود نداشت، یه بار موقع زایمان میدیدنش، یبارم از سربازی مرخصی میومد! پاسداشت مقام والای حاج قاسم سلیمانی به سبک مسعود پزشکیان با سبد گل مملو از گل‌های داوودیِ زرد و سفید+عکس/عطر گل‌ها ادای دِینی به سردار دلها