ساعدنیوز
درباره ما
ساعدنیوز
ساعدنیوز

اطلاعاتی درباره میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر آناگریلید

  پنجشنبه، 22 دی 1401   زمان مطالعه 4 دقیقه
اطلاعاتی درباره میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر آناگریلید
آناگریلید (Anagrelide) که با نام‌های تجاری «آگریلین» و «ترومبوریداکتین» هم شناخته می‌شود برای درمان مشکلات خونی خاص (ترومبوسیتمی) استفاده می‌شود، که در اثر تولید پلاکت بیش از حد توسط مغز استخوان ایجاد می‌شود. در این بخش به میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر آناگریلید در ساعد نیوز می پردازیم. با ما همراه باشید . . .

آناگریلاید برای کاهش تعداد پلاکت های خون (یک نوع از سلول های خونی مورد نیاز برای کنترل خون ریزی) در بیماران مبتلا به اختلال مغز استخوان، که در آن بدن باعث ایجاد بیش از حد یک یا چند نوع از سلول های خونی می شود، مانند ترومبوسیتمی حاد (وضعیتی که بدن باعث ایجاد پلاکت های بی شماری می شود) و یا پلی سیتمی ورا (وضعیتی که بدن باعث ایجاد مقدار بیش از حد گلبول های قرمز و گاهی اوقات تعداد زیاد پلاکت می شود)، استفاده می شود.

مقدار و روش درست مصرف آناگریلید

  1. قبل از شروع درمان با این دارو، بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک می کند تا اطلاعات دارویی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید.
  2. دوز و مقدار مصرف آناگریلید از فردی به فرد دیگر متفاوت است؛ دارو را دقیقاً همانطور که پزشک برایتان تجویز کرده است، استفاده نمایید.
  3. معمولا این دارو ۴-۲ بار در روز تجویز می شود، اما شما نباید در یک دوز، بیش از ۲٫۵ میلی گرم و در طول روز بیش از ۱۰ میلی گرم مصرف کنید.
  4. دارو را به طور منظم و سر یک ساعت مشخص مصرف کنید.
  5. وضعیت بیمار و تعداد پلاکت های او در طول درمان و ۴-۳ روز بعد از دریافت دوز دارو، بررسی می شود تا پروسه درمان تعیین گردد.

مکانیسم اثر آناگریلاید

مکانیسمی که آناگریلاید از طریق آن تعداد پلاکت خون را کاهش می دهد، هنوز تحت بررسی است. مطالعات بر روی بیماران، از فرضیه کاهش وابسته به دوز در تولید پلاکت در نتیجه کاهش بلوغ مگاکاریوسیت حمایت می کنند. در خون گرفته شده از داوطلبان سالم که تحت درمان با آناگریلاید قرار گرفتند مشاهده شد که بعد از میتوز در فاز رشد مگاکاریوسیت اختلال ایجاد شده و اندازه مگاکاریوسیت و پلویید کاهش یافته است.

در دوزهای درمانی، آناگریلاید تغییرات قابل توجهی در تعداد گلبول های سفید یا پارامترهای انعقادی ایجاد نمی کند و ممکن است اثر بالینی کوچک اما مهم از نظر بالینی بر پارامترهای گلبول قرمز داشته باشد. آناگریلاید، فسفودی استراز cAMP III را مهار می کند.

مهار کننده های PDEIII می توانند تجمع پلاکت ها را مهار کنند. هرچند مهار قابل توجه تجمع پلاکتی تنها در دوزهایی از آناگریلاید دیده می شود که بیشتر از دوزهای مورد نیاز برای کاهش تعداد پلاکت هاست.

فارماکودینامیک آناگریلاید

آناگریلاید داروی مورد استفاده برای درمان ترومبوسیتوز حاد است. آناگریلاید از طریق مهار بلوغ مگاکاریوسیت ها به پلاکت ها، عمل می کند . مکانیسم دقیق عمل آناگریلاید مشخص نیست، اگر چه معلوم است که مهار کننده قوی فسفودی استراز III است.

فارماکوکینتیک آناگریلاید

  • جذب : در دسترس نیست.
  • شروع اثر : طی 7 تا 14 روز؛ پاسخ کامل طی 4 تا 12 هفته
  • زمان ایجاد حداکثر غلظت پلاسمایی : 1 ساعت
  • طول اثر : 6 تا 24 ساعت
  • اتصال به پروتئین : در دسترس نیست.
  • متابولیسم : کبدی توسط آنزیم CYP1A2
  • نیمه عمر : در صورت مصرف با معده خالی و در دوز 0.5 میلیگرم آناگریلاید ، نیمه عمر پلاسما 1.3 ساعت است.
  • دفع : ادراری (کمتر از 1 درصد به صورت داروی تغییر نیافته)

 آناگریلاید 

اقدامات احتیاطی آناگریلاید

  • مصرف کنندۀ دارو باید به طور منظم به پزشک خود مراجعه کند تا بهبود او را زیر نظر داشته باشد.
  • ممکن است برای بررسی اثرات ناخواسته آزمایش خون نیاز باشد .همچنین برای بررسی ریتم قلب ممکن است نیاز به یک آزمایش ECG (الکتروکاردیوگرام) باشد.
  • این دارو ممکن است باعث عوارض ناخواسته بر روی قلب شود. اگر دچار درد قفسه سینه، تنگی، یا ناراحتی، کاهش برون ده ادرار، گشادی رگ گردن، خستگی شدید، ضربان قلب سریع، تپش ، درد یا ناراحتی در بازوها، فک ، پشت یا گردن، تهوع یا استفراغ، تعریق، تورم صورت، انگشتان دست، پا و یا پایین پاها، مشکل تنفسی یا افزایش وزن شدید ، بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. این می تواند نشانه ای از یک مشکل جدی قلبی باشد.
  • این دارو ممکن است خطر خونریزی را افزایش دهد. با دکتر خود را بلافاصله اگر شما متوجه هر گونه خونریزی غیر معمول و یا کبودی،، مدفوع قیری، سیاه و سفید، وجود خون در ادرار یا مدفوع، و یا لکه های قرمز بر روی پوست خود شدید ، بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید.
  • اگر دچار هر گونه تغییرات در ریتم قلب خود شدید با دکتر خود تماس بگیرید. ممکن است احساس سرگیجه یا ضعف، و یا ضربان قلب سریع، تپش کنید.
  • اگر دچار مشکلات تنفسی، سرفه، تب، ضربان قلب سریع، یا تنگی نفس شدید ، بلافاصله به دکتر مراجعه نمایید. این می تواند نشانه ای از یک مشکل جدی ریوی باشد .
  • به طور ناگهانی و بدون مشورت با پزشک مصرف دارو را قطع نکنید .ممکن است قبل از توقف دارو به طور کامل نیاز به کاهش دارو باشد. انجام این کار می تواند باعث شود سطح پلاکت در خون به سرعت افزایش یابد.
  • از آسپرین یا محصولات حاوی آسپیرین استفاده نکنید زیرا ممکن است پلاکت خون را تحت تاثیر قرار دهد. بدون مشورت با پزشک از هیچ دارویی دیگری استفاده نکنید مگر با تجویز دکتر. این شامل داروها و مکمل های گیاهی یا ویتامین با نسخه یا بدون نسخه [OTC] می شود.

دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
آیا دعوت‌نشدن علی دایی از پیش طراحی شده بود؟ / کریم باقری به علی دایی پشت نکرد؛ عدم حضور به نشانه اعتراض (2 نظر) تصاویر غم‌انگیز از بغض و اشک جمیله علم‌الهدی برای همسرش سیدابراهیم رئیسی (1 نظر) حمله تند مایلی‌کهن به دایی: از انتقاد به پول‌پرستی تا کنایه به شخصیت و رفتار (1 نظر) از پرده سینما تا مجمع عمومی حزب موتلفه؛ حسام نواب صفوی کجای ماجراست؟+عکس (1 نظر) بازیگوشی پسر ایلان ماسک و واکنش جالب ترامپ؛ یه ای کاش می‌تونستم یه نیشگون ازت بگیرمِ خاصی توی نگاه ترامپ هست+ویدیو (1 نظر) پوستر جدید سایت رهبری چشم‌ها را به خود جلب کرد؛ ادا کردن حق مطلب با این لقب برای سردار سلیمانی +عکس (1 نظر) (ویدئو) بابک زنجانی مفسد اقتصادی معروف کجاست؟ (1 نظر) قاب تاریخ روز؛ 11 دی/ از احساسی‌ترین عکسی که موجب خودکشی عکاسش شد تا تصویری از فرح و جیمی کارتر بازو به بازوی هم (1 نظر) دختر صدام حسین در رویای بازگشت به عرصه قدرت در عراق؟! (1 نظر) (عکس) سید مجید حسینی فعال سیاسی نزدیک به قالیباف در شورای عالی رفاه به ریاست پزشکیان (1 نظر) فال قهوه با نشان روز یکشنبه 16 دی ماه 1403/ خبرهای خوشی که مدتها منتظرش بودید به شما می رسد (1 نظر) مدیران دولتی به شعور ملت توهین نکنند! / چرا دلار گران شد؟ (1 نظر) (ویدئو)شوکه شدن بهرنگ علوی از دیدن وضعیت داغون ماشینش در شب!/ شکستن این طلسم بستگی به خودت داره، نیمه شب منتظرتم! (1 نظر) آیت الله علم‌الهدی: جوانان پای اسلام و انقلاب نمی‌ایستند اگر ... (1 نظر) پشت پرده رویداد تلخ دیپلماتیک در لبنان: آن چمدان ها چرا باز شد؟ (1 نظر)
تیتر امروز   
فال قهوه با نشان روز سه شنبه 18 دی ماه 1403/ خیر و نعمت بیش از حد در راه است
فال شمع روزانه امروز سه شنبه 18 دی ماه 1403/ هدف در چند قدمی شماست، آرام بگیرید!
فال ابجد روزانه سه شنبه 18 دی 1403 / مژده فرصتی در راه است از دست نده
فال روزانه امروز سه شنبه 18 دی ماه 1403/ بهمن ماهی ها خیلی مراقب باشند!
فال انبیاء روزانه سه شنبه 18 دی 1403 / اسفند ماهی ها توجه با این کار به تو منفعت میرسد
سقوط آسانسور در تبریز حادثه تلخی را برای مرد 50 ساله تبریزی رقم زد
غلامی: خادمی عتبات و عالیات افتخار بزرگی است
احمد الشرع پشت ایران درآمد؟
فال حافظ با تفسیر امروز سه شنبه 18 دی 1403+فیلم / اگر در شک و تردید هستید این کار را کنید
بیش از سه تن  مواد مخدر در آذربایجان شرقی کشف شد/امنیت کشور را مدیون 4000 شهید و 14 جانباز فراجا هستیم
علیرضا بیرانوند صحیح و سالم درکنار خانواده/ نمی دانم منبع این اخبار کجاست و...
رهایی 9 هم استانی آذربایجان شرقی از چنگال مرگ خاموش
واژگونی مرگبار پراید در شندآباد
اهدای حکم سفیر صلح به حجت الاسلام سید حسین علوی + تصاویر
راه حل جنجالی یک چهره مشهور حوزوی برای حل مشکل تورم: به جای پول از طلا و نقره استفاده کنیم!
منتخب روز   
خلاقیت خاص و باورنکردنی هنرمند ایرانی در محله‌های قدیمی شیراز غوغا به پا کرد خر واقعی شرک مرد؛ پایان یک عصر برای دانکی محبوب و خاطرات شرک+ عکس با کودکی که از جمع فراریه چه میکنین؟ به زور مجبورش میکنین که با بقیه ارتباط برقرار کنه؟ معماری خیره‌کننده تبریز و آذربایجان؛ آناهیتا درگاهی شیفته این بنای باشکوه و بی‌نظیر شد+ عکس انتقاد تند و تیز ویدا جوان از منتقدین و رسانه‌های رشوه‌گیر و بی‌وجدان/ چاه بر سر راهتون می‌کنید! (ویدئو) محمدرضا شریفی‌نیا و آیفون 16 جنجالی؛ ماجرای جایزه عجیب چیست؟ تصویرسازی میهمانی مجلل شاه هخامنشی براساس کتیبه ها و حکاکی ها/ چه غذاهایی! عجب چیدمانی! (ویدئو) کامنت احساسی نعیمه نظام‌دوست برای جدیدترین موزیک ویدئوی جذاب عمو پورنگ+ عکس (ویدئو) مستند حیات وحش/ نبرد ترسناک شیر و اسب آبی/ هرگز تسلیم نشو! امروز 17 دی؛ صحنه عاشقانه ای از بارش برف سنگین در شمشک تهران / خیلی وقت بود منتظر همچین برفی بودیم؛ خدایا شکرت😍+ ویدئو (ویدئو) مستند حیات وحش/ مادر جان داری رخت میشوری یا بچه تربیت میکنی؟/ دلم کباب شد براش😔 عکس روز/ تغییر چهره چشم‌‌نواز شیده معاونی مجری محبوب دهه شصتی‌ها بعد از 31 سال در 52 سالگی
آخرین ویدیو ها