دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / رژیم غذایی /

مضرات خوردن فست فود 

چهارشنبه، 22 اردیبهشت 1400
امروزه خوردن فست‌ فودها و خرید غذاهای بیرون‌بر به بخشی از عادت غذایی ما تبدیل شده است. بسیاری از ما بخش زیادی از پول‌مان را صرف خرید فست فودها می‌کنیم. کمتر کسی هست که خوردن زیاد فست فود را تأیید کند.

مصرف فست فودها نسبت به ۴۰ سال گذشته بسیار افزایش یافته است، طوری که اگر برخی از ماحساب کنیم در طول هفته چند بار فست فود استفاده می کنیم ممکن است متعجب شویم. در ناسالم بودن فست فودها شکی نیست اما با این حال، همچنان از پرفروش ترین غذاها هستند و باعث شده اند بسیاری از ما طعم غذاهای خانگی را از یاد ببریم. در این مقاله سعی داریم به تاثیراتی که فست فودها روی بدنمان می گذارند بپردازیم و ببینیم الگوی غذایی که خیلی ها امروزه به آن اعتیاد پیدا کرده اند، چگونه می تواند آسیب هایی جدی به سلامتمان بزند.

یکی از دلایلی که مصرف غذاهای فرآوری شده سبب افزایش وزن می شود این است که خوردن این غذاها موجب پُرخوری می شود. غذاهای فرآوری شده جوری طراحی و تهیه شده اند که ما را وادار به پُرخوری کنند. صنایع تولیدکننده ی مواد غذایی به سختی تلاش می کنند ترکیب کامل و جذابی از چربی، نمک، قند و طعم های مختلف به مصرف کننده ارائه بدهند تا اشتهای افراد را تحریک کرده و مصرف این مواد غذایی را افزایش بدهند. شما خیلی راحت تر می توانید دست از خوردن کلم بروکلی بردارید تا سیب زمینی سرخ کرده. بنابراین عجیب نیست که افراد در خوردن غذاهای فرآوری شده پُرخوری می کنند و آن ها را ترجیح می دهند.

غذاهای فرآوری شده، سیگنال دهی بین گوارش و مغز را مختل می کنند

گوارش و مغز شما مدام با هم در ارتباط اند و این ارتباط کاملاً دوطرفه است. دانشمندان عقیده دارند مغز دوم ما در شکم ماست! روده ها و مغز ما به واسطه ی عصب واگوس با هم در ارتباط اند؛ اما تعامل میان روده و مغز تحت تأثیر هورمون هایی است که توسط روده تولید شده و بر احساس سیری اثر می گذارند.طبق پژوهش ها، غذاهایی که پُر از کربوهیدرات های تصفیه شده و چربی هستند، ترکیب میکروبیوم روده را تغییر داده و باکتری های مرتبط با چاقی را تشویق می کنند در روده ها جا خوش کنند

این هورمون ها توسط جریان خون انتقال پیدا می کنند. روده های شما نیز برخی از مواد شیمیایی را که مغزتان تولید می کند ترشح می کنند از جمله سروتونین که فاکتور مهمی در تنظیم خلق و خوست. هر چند مکانیسم ارتباط مغز و گوارش هنوز کاملاً معلوم نیست اما کارشناسان عقیده دارند غذاهای بسیار فرآوری شده می توانند سیگنال دهی میان مغز و گوارش را دچار اختلال کنند. این غذاها، سیستم پاداش مغز را فریب می دهند و شما همچنان دلتان می خواهد غذا بخورید. این اتفاق وقتی که شما غذای سالمی مانند کلم یا سیب می خورید نمی افتد. به مرور زمان، این مسیرهای عصبی شرطی شده و شما بیشتر به دنبال غذاهای فرآوری شده می روید تا سیستم پاداشتان را فعال کنید.

غذاهای فرآوری شده می توانند میکروبیوم روده را تغییر دهند

روده های شما میزبان میلیاردها باکتری است که بیشتر آن ها خوب و مفیدند و به نابودن کردن عوامل بیماری زا کمک می کنند. وقتی میزان باکتری های خوب در گوارش متعادل باشد، اثر بسیار خوبی می گذارد. برخی مطالعات، تغییرات در میکروبیوم روده را با تغییرات در وزن بدن و چاقی مرتبط دانسته اند. مثلاً نوع باکتری ها در روده های شما بر میزان انرژی تان و میزان مواد مغذی که از غذاها دریافت می کنید و همچنین بر عملکرد سیستم ایمنی تان اثر می گذارد. یک سیستم ایمنی بیش از اندازه فعال یا وجود التهاب در بدن با افزایش وزن و مقاومت به انسولین مرتبط است.

چیزهایی که به باکتری های مفید روده آسیب می زنند

طبق پژوهش ها، غذاهایی که پُر از کربوهیدرات های تصفیه شده و چربی هستند، ترکیب میکروبیوم روده را تغییر داده و باکتری های مرتبط با چاقی را تشویق می کنند در روده ها جا خوش کنند. دانشمندان توانسته اند باکتری های مرتبط با چاقی را شناسایی کنند؛ اما هنوز چیزهای زیادی در موردشان وجود دارد که باید کشف کنند؛ اما به نظر می رسد متنوع بودن باکتری ها در روده برای سلامتی و کنترل وزن مفید است. دانشمندان باکتری های روده ی تقریباً 300 فرد که یا وزن نرمال داشتند یا چاق بودند را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند افرادی که تنوع باکتری های روده شان کمتر بوده، احتمال چاقی، مقاومت به انسولین و ناهنجاری های لیپیدشان بیشتر بوده است. بنابراین یکی از راه های کاهش خطر چاقی این است که از مصرف غذاهای فرآوری شده پرهیز کرده و رژیم غذایی متعادل و متنوعی از میوه ها و سبزی ها و غلات کامل و چربی های سالم و پروتئین های باکیفیت داشته باشیم.

مصرف مداوم این غذاها مضرات بسیاری برای سلامت جسمی، روانی و حتی مغز ما دارد. با مضرات مصرف فست فود بیشتر آشنا شوید.

تاثیر بر حافظه

یکی از مضرات مصرف فست فود تاثیر بر حافظه است.این تاثیر بیشتر به دلیل بالا بودن مقدار قند و چربی این نوع غذاها می باشد.مصرف غذاهای چرب و فست فودها باعث افزایش تولید انسولین در پانکراس شده و احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می دهد. در صورتی که مقاومت به انسولین در بدن رخ دهد، توانایی ذخیره اطلاعات در مغز کاهش یافته و به تدریج زمینه ابتلا به آلزایمر بوجود می آید. همچنین چربی موجود در فست فودها بیشتر از نوع چربی های ترانس و اشباع شده ناسالم است که فاقد اسیدهای چرب امگا ۳ می باشد. افرادی که با کمبود اسیدهای چرب امگا ۳ مواجه هستند بیشتر در معرض اختلالات یادگیری قرار می گیرند.

کاهش توانایی کنترل اشتها

میزان سدیم بالا موجود در فست فودها، بدن را کم آب نموده که باعث بروز نشانه های مشابه گرسنگی شده و شما را مجبور به دوباره غذا خوردن می نماید. کربوهیدرات ها نقش مهمی در تثبیت میزان قند خون در بدن دارند و با توجه به اینکه این نوع غذاها کربوهیدرات های ساده و فیبر پایینی دارند،با کاهش سطح قند خون باعث عدم توانایی کنترل اشتها می شوند.

مشکلات تنفسی

همانطور که در بالا اشاره شد افزایش وزن ناشی از مصرف فست فودها، خطر ابتلا به آسم و تنگی نفس را افزایش می دهد. شاید تا کنون بعد از انجام فعالیت هایی مانند کوهنوردی، بالا رفتن از پله و یا پیاده روی تند متوجه افزایش ضربان قلب و تندی تنفس شده اید!

تحقیقات نشان میدهد کودکانی که سه بار در هفته و یا بیشتر فست فود می خورند، بیش از دیگران در معرض خطر ابتلا به آسم قرار دارند.

افسردگی

استفاده از رژیم غذایی سرشار از قند و چربی:باعث برهم زدن واکنش های شیمیایی مغز به ویژه میزان کورتیزول (هورمون استرس) می گردد.نکته عجیب تر در مورد مضرات مصرف فست فود و غذاهای سرشار از قند و چربی این است که:با ایجاد افسردگی در اثر مصرف آنها تمایل به مصرف بیشتر فست فودها افزایش می یابد.

در واقع بین کاهش مقدار هورمون سروتونین (هورمون ضد افسردگی) در بدن و علاقه به خوردن کربوهیدرات ها ارتباط مستقیمی وجود دارد و از مشخصه های کاهش این هورمون، بروز افسردگی و عدم تمرکز فکری می باشد. با رسیدن به انتهای مقاله متوجه شدیم که برای داشتن بدن سالم، باید حواس مان به چیزهایی که می خوریم باشد تا بتوانیم قدم بزرگی به سوی حفظ سلامتی و یا حتی بهبود بیماری ها برداریم.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 16 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
گام به گام مراحل چاپ کتاب
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم
مراحل اکسپت مقاله
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)