ساعدنیوز
درباره ما
ساعدنیوز
ساعدنیوز

مراحل کار و نحوه عملکرد جاروبرقی

  شنبه، 13 آذر 1400   زمان مطالعه 9 دقیقه
مراحل کار و نحوه عملکرد جاروبرقی
جاروبرقی هم به مانند هر محصول دیگری دارای قوائد استفاده و نکات ایمنی به خصوصی می باشد که رعایت آن ها می تواند تاثیر ثبت بسیار زیادی روی طول عمر محصول شما داشته باشد، برای این که بتوانید بیشترین و بهترین استفاده از جاروبرقی خود را داشته باشید به شما توصیه می کنیم تا در مقاله بررسی طرز کار جاروبرقی با ما همراه باشید.

جاروبرقی یکی از وسایل با ارزش محسوب می شود مخصوصا زمانی که داخل خانه کثیف و پر از گرد و خاک است.اگر از نحوه کار جاروبرقی اطلاع داشته باشیم زمانی که دچار مشکل می شود به راحتی می توانیم عیب آن را برطرف کنیم. جارو برقی شامل یک موتور است که توسط برق روشن می شود و شروع به کار می کند، موتور یک فن را به حرکت در می آورد که فشار هوا داخل جاروبرقی را کم می کند و در این حالت یک خلاء جزئی ایجاد می شود. در نتیجه فشار هوای خارج به هوای داخل نیرو وارد می کند تا از طریق لوله به داخل جاروبرقی حرکت کند. وقتی هوا به داخل جاروبرقی می رسد گرد و غبار و آشغال ها توسط فیلتر از هوا جدا می شوند. جاروبرقی ها دارای انواع مختلفی از فیلتر می باشند. در بیشتر جارو برقی ها یک کیسه مخصوص پارچه ای یا کاغذی وجود دارد که هوا می تواند از آن عبور کند ولی بیشتر گرد و غبار و آشغال ها نمی توانند عبور کنند و در نتیجه داخل آن جمع می شوند. در بعضی جاروبرقی از یک محفظه ی مخصوص به نام کانیستر استفاده می شود که هوای مکیده شده به همراه آشغال ها داخل آن با سرعت می چرخد و وقتی گرد و غبار به دیواره برخورد می کنند به پایین افتاده و ته کانیستر جمع می شوند. هوای تقریبا تمیز از بالای آن به بیرون هدایت می شود. در برخی دیگر از جاروبرقی از آب برای تمیزکاری و شستشو استفاده می شود، در این حالت گرد و غبار داخل ذرات آب گیر می افتند. چون ذرات آب از هوا سنگین تر هستند، وقتی آن ها به داخل جاروبرقی می رسند در مخزن می افتند.

جاروبرقی

نحوه عملکرد جاروبرقی

هنگامی که جاروبرقی را به پريز برق وصل می کنيد و آن را روشن کنيد:

  • الکتريسيته موتور را به کار می اندازد. موتور به فن وصل شده است که دارای پره های زوايه دار (مانند پروانه هواپيما) است.
  • همانطور که پره های فن می چرخد آنها هوا را به سمت پورت خروجی می برند.
  • هنگامی که ذرات هوا رو به جلو حرکت می کنند تراکم ذرات (و بنابراين فشار هوا) در جلوی فن افزايش می يابد و در پشت فن کاهش می يابد. افت فشار پشت فن مانند همان افت فشاری است که در پشت نی هنگامی که نوشيدنی را مزه مزه می کنيد رخ می دهد.

سطح فشار در سطح پشت فن نسبت به هوای خارج از جاروبرقی (محيط فشار هوا) کاهش می يابد. اين باعث مکش و خلا جزيی درون جاروبرقی می شود. هوای محيط خودش را به طرف جاروبرقی از طريق پورت ورودی هل می دهد چون فشار هوای درون جاروبرقی کمتر از فشار خارج است. همانطور که فن دارد حرکت می کند محل عبور جاروبرقی باز باقی می ماند و جريان ثابتی از هوا از طريق پورت ورودی حرکت وارد شده و از پورت خروجی خارج می شود. اما چگونه جريان هوا کثيفی و بقايا را از روی موکت و فرش جمع آوری می کند؟ مبنای کليدی اصطکاک است. اين آلودگی ها و کثيفی ها به کيسه جاروبرقی منتقل می شود ( ممکن است اين کيسه، يک کيسه پارچه ای باشد و يا يک کيسه کاغذی يکبار مصرف که درون يک کيسه پارچه ای قرار دارد). هوای نسبتاً تميز هم از پشت دستگاه خارج می شود. توجه داشته باشيد که هوايی که خارج می شود بسيار گرمتر از هوايی است که داخل می شود زيرا گرمای زائد را از موتور الکتريکی جذب می کند.

طریقه و مراحل به کار افتادن جاروبرقی

وقتی به فروشگاه ها مراجعه می کنید، مدل های مختلفی از جاروبرقی را مشاهده می کنید. می توان گفت طرز کار تمامی این جاروبرقی ها مانند یکدیگر می باشد و فقط موتور آنها با کمی قدرت بیشتر و یا کمتر و شکل ظاهری آنها باعث بالا یا پایین بودن قیمت دستگاه ها می شود. ممکن است فکر کنید جاروبرقی ها ساختار پیچیده ای دارند، اما این طور نیست و با چند اصل ساده و با استفاده از قطعات مشترک بین انواع مدل ها، عمل می کنند. در این مقاله شما را با طرز کار جاروبرقی ها آشنا خواهیم کرد. اگر از نحوه طرز کار جاروبرقی اطلاع داشته باشید زمانی که جاروبرقی تان دچار مشکل می شود به راحتی می توانید عیب آن را برطرف کنیم. در این قسمت مراحل به کار افتادن جاروبرقی و چگونگی انجام آن به صورت مرحله به مرحله و کامل برایتان شرح داده می شود.

جاروبرقی
  • مرحله اول کار کردن جاروبرقی: روشن شدن و راه افتادن موتور

در مرحله کارکردن جاروبرقی به روشن شدن و راه افتادن موتور طبق موارد زیر میپردازیم:

  1. اولین مرحله از طرز کار کردن جاروبرقی مربوط به روشن شدن آن است که توسط موتور درون آن، این اتفاق می افتد.
  2. در این محله موتور جاروبرقی توسط برق روشن می شود و در واقع الکتريسيته موتور را به کار می اندازد.
  3. در یک جاروبرقی معمولی، برق مورد نیاز موتور الکتریکی در حدود ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ وات تخمین زده می شود، از این رو پنج تا ده برابر انرژی مورد نیاز لامپ قدیمی، برق مصرف می کند.
  • مرحله دوم طرز کار جاروبرقی: به کار افتادن تسمه لاستیکی

در مرحله دوم طرز کار جاروبرقی به کار افتادن تسمه لاستیکی طبق موارد زیر میپردازیم:

  1. در دومین مرحله تسمه لاستیکی، توسط موتور الکتریکی به کار می افتد و برس ها را بر روی غلطک در قسمت جلو دستگاه می چرخاند.
  2. ضربه شدید و بورس، آلودگی و گرد و خاک بر روی فرش را بوسیله قسمت جلو دستگاه سست می کند.
  • مرحله سوم نحوه کارکرد جاروبرقی: به حرکت درآمدن فن

در مرحله سوم نحوه کارکرد جاروبرقی به حرکت درآمدن فن طبق موارد زیر میپردازیم:

  1. در مرحله ی سوم نحوه ی کار کردن جارو برقی، موتوری که به فن وصل شده است به حرکت در می آید.
  2. این فن دارای پره های زوايه دار می باشد.
  3. در این مرحله قدرت موتور، این فن را به حرکت در می آورد.
  4. به عبارتی، زمانی که موتور روشن می شود پروانه را به حرکت در می آورد و همین امر باعث کاهش فشار درون جاروبرقی نسبت به فشار خارجی می شود.
  • مرحله چهارم طرز کار جاروبرقی: ایجاد خلاء درون

در مرحله چهارم طرز کار جاروبرقی به ایجاد خلاء درون طبق موارد زیر میپردازیم:

  1. در این مرحله از نحوه ی کارکرد جاروبرقی، فشار هوا داخل جاروبرقی کم می شود و در این حالت یک خلاء جزئی در جاروبرقی ایجاد می شود.
  2. هوا همیشه از قسمت پر فشار به قسمت کم فشار جریان دارد، موتور با مکش و خلائی که توسط شلنگ جاروبرقی ایجاد می کند، تمام اجسام ریز و گرد و غبار را به داخل و کیسه ی تعبیه شده می کشد.
  3. در واقع فنی که به موتور الکتریکی نصب شده است، هوا را از طریق قسمت جلو جارو، به داخل جاروبرقی می کشد.
  • مرحله پنجم کارکرد جاروبرقی: وارد شدن هوای بیرون به داخل از پورت ورودی

در مرحله پنجم کارکرد جاروبرقی به وارد شدن هوای بیرون به داخل از پورت ورودی طبق موارد زیر میپردازیم:

  1. در مرحله پنجم از طرز کار جارو برقی، هوای خارج به هوای داخل فشار وارد می کند.
  2. در نتیجه ی این فشار، هوا از طریق لوله به داخل جاروبرقی حرکت می کند.
  3. فن به واسطه ی تیغه های زاویه داری که دارد جریان هوا را به طرف کیسه جاروبرقی می کشد و فشار هوای کمی در قسمت زیرین و یا کناری ایجاد می کند که به سطح زمین می خورد و شما کاملا متوجه خواهید شد.
  4. هنگامی که ذرات هوا رو به جلو حرکت می کنند تراکم ذرات در جلوی فن افزايش می يابد و در پشت فن کاهش می يابد.
  5. فشار پشت فن مانند همان افت فشاری است که در پشت نی هنگامی که نوشيدنی را مزه مزه می کنيد رخ می دهد.
  6. سطح فشار در سطح پشت فن نسبت به هوای خارج از جاروبرقی کاهش می يابد.
  7. اين باعث مکش و خلا جزئی درون جاروبرقی می شود.
  8. هوای محيط خودش را به طرف جاروبرقی از طريق پورت ورودی هل می دهد چون فشار هوای درون جاروبرقی کمتر از فشار خارج است.
  9. هوا همیشه از قسمت پر فشار به قسمت کم فشار جریان دارد، موتور با مکش و خلائی که توسط شلنگ جاروبرقی ایجاد می کند، تمام اجسام ریز و گرد و غبار را به داخل و کیسه ی تعبیه شده می کشد.
  • مرحله ششم طرز کار جاروبرقی: خارج شدن هوا از پورت خروجی

در مرحله ششم طرز کار جاروبرقی به خارج شدن هوا از پورت خروجی طبق موارد زیر میپردازیم:

  1. در واقع در این مرحله از نحوه طرز کار جاروبرقی، همانطور که پره های فن می چرخد آنها هوا را به سمت پورت خروجی می برند.
  2. این هوای آلوده به قسمت عقب دستگاه کشیده می شود و موتور الکتریکی را خنک می کند.
  3. این آلودگی ها و کثیفی ها به سمت کیسه های جاروبرقی شما انتقال می یابند.
  4. وقتی هوا به داخل جاروبرقی می رسد گرد و غبار و آشغال ها توسط فیلتر از هوا جدا می شوند.
  5. جاروبرقی ها دارای انواع مختلفی از فیلتر می باشند.
  6. در بیشتر جاروبرقی ها یک کیسه مخصوص پارچه ای یا کاغذی وجود دارد که هوا می تواند از آن عبور کند ولی بیشتر گرد و غبار و آشغال ها نمی توانند عبور کنند و در نتیجه داخل آن جمع می شوند.
  7. در این هنگام هوایی که از کیسه و یا محفظه خارج می شود مجددا توسط فیلتری، تصفیه شده و به هوای آزاد بر می گردد.
  8. در بعضی جاروبرقی ها نیز از یک محفظه ی مخصوص به نام کانیستر استفاده می شود که هوای مکیده شده به همراه آشغال های داخل آن با سرعت می چرخد و وقتی گرد و غبار به دیواره برخورد می کنند به پایین افتاده و ته کانیستر جمع می شوند.
  9. هوای تقریبا تمیز از بالای آن به بیرون هدایت می شود.
  • مرحله هفتم: چرخش هوا در جاروبرقی

چرخش هوا در جاروبرقی به شرح زیر میباشد:

  1. در موتور وکیوم استاندارد در قسمت زیرین فن قرار دارد که مکش هوا را ایجاد می کند.
  2. وقتی هوا داخل می شود به سمت موتور هدایت نمی شود و از طریق روزنه های کنار به بیرون منتقل می گردد.
  3. بنابراین در این مدل ها از یک فن دیگر برای خنک کردن موتور استفاده می شود.
  4. در برخی دیگر از جاروبرقی ها از آب برای تمیزکاری و شستشو استفاده می شود، در این حالت گرد و غبار داخل ذرات آب گیر می افتند.
  5. چون ذرات آب از هوا سنگین تر هستند، وقتی آن ها به داخل جاروبرقی می رسند در مخزن می افتند.
  6. توجه داشته باشيد که هوايی که خارج می شود بسيار گرمتر از هوايی است که داخل می شود، زيرا گرمای زائد را از موتور الکتریکی جذب می کند.

دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
فال قهوه با نشان روز سه شنبه 18 دی ماه 1403/ خیر و نعمت بیش از حد در راه است (2 نظر) از پرده سینما تا مجمع عمومی حزب موتلفه؛ حسام نواب صفوی کجای ماجراست؟+عکس (2 نظر) کویر گردی برونا بیانکاردی، همسر نیمار، و ژست گرفتنش کنار شتر/چه خوراکی های خوشمزه ای چیدن رو میز (1 نظر) بازیگوشی پسر ایلان ماسک و واکنش جالب ترامپ؛ یه ای کاش می‌تونستم یه نیشگون ازت بگیرمِ خاصی توی نگاه ترامپ هست+ویدیو (1 نظر) فال قهوه با نشان روز یکشنبه 16 دی ماه 1403/ خبرهای خوشی که مدتها منتظرش بودید به شما می رسد (1 نظر) علی لاریجانی به دولت پزشکیان پشت کرد؟ (1 نظر) مدیران دولتی به شعور ملت توهین نکنند! / چرا دلار گران شد؟ (1 نظر) (ویدئو)شوکه شدن بهرنگ علوی از دیدن وضعیت داغون ماشینش در شب!/ شکستن این طلسم بستگی به خودت داره، نیمه شب منتظرتم! (1 نظر) آیت الله علم‌الهدی: جوانان پای اسلام و انقلاب نمی‌ایستند اگر ... (1 نظر) پشت پرده رویداد تلخ دیپلماتیک در لبنان: آن چمدان ها چرا باز شد؟ (1 نظر) پشت پرده شکست عشقی جولانی؛ رهبر 43 ساله تحریرالشام تا حالا چندبار ازدواج کرده؟ (1 نظر) جشن پرشکوه سال نو میلادی در کشور های مختلف/ بازیگران ایرانی و خارجی در تب و تاب سال 2025 بغض مهران مدیری با اشعار عاشقانه و ناب "نیما یوشیج" اشک به چشمانتان می آورد / خشک آمد کشتگاه من... فعال سیاسی اصولگرا: جلیلی باید از سرنوشت تلخ قالیباف درس بگیرد؟! مهران مدیری: مردم دارن همدیگرو تیکه تیکه می کنند / معلومات روابط اجتماعی را اصلاح می کند و به زندگی سالم دست پیدا می کنید+ ویدئو
تیتر امروز   
هشدار؛ خطر گمراه شدن بخاطر بوی کباب در منطقه!
فعال سیاسی اصولگرا: جلیلی به توهمات احمدی نژاد دچار است
با پول 1 خانه در تهران، چند خانه در آمریکا می‌توان خرید؟/ اول حدس بزنید بعد مطلب رو بخونید
محسن هاشمی رفسنجانی: علت مرگ پدر برایمان گنگ است / کف خیابان چیزی را حل نمی‌کند
قابل توجه چای خورها؛ این چای منجر به ناباروری و سرطان می شود / از نوشیدن آن جدا خودداری کنید
هشدار جدی: به هیچ عنوان نباید در این ساعت آب بخورید!
برنامه هسته‌ای ایران یا جاه‌طلبی پنهان غرب؟؛ مکرون دوباره ژست قهرمان می‌گیرد!
ورود آقایان به یادگار امام ممنوع/ جریمه‌های سنگین و محرومیت‌های حساس برای تراکتور و نساجی!
تصمیم مهم ترامپ درباره استرداد محمد عابدینی با پادرمیانی جورجیا ملونی
درآمد نجومی رونالدو در عربستان بازهم خبرساز شد/ ابرستاره جهان بالاتر از نیمار و بنزما
تجدید خاطرات لیونل مسی با بچه محل های قدیمی/ تعطیلات لذتبخش ابرستاره جهان در آرژانتین+عکس
جنایت باورنکردنی در شمال کشور، فقط بر سر پاکت عروسی
واکنش جنجالی نمایندگان به ادعای آیت الله علم الهدی درباره استخدام جاسوس از مجلس شورای اسلامی!
پشت پرده کشف جسد یک زن در فردیس کرج چه بود؟
سرانجام تلخ و ناگوار دوست پسر بازی یک مادر میانسال!
منتخب روز   
گشت و گذاری در پایتخت جدید ایران/ جاذبه‌های خیره کننده و بکر سواحل مکران تصاویر قدیمی از دولا شدن امیرعباس هویدا، نخست وزیر پهلوی، در برابر جاستین ترودو و مادرش/ رفته مذاکرات هسته‌ای یا خوشگذرانی؟ (ویدئو) رونمایی از موزیک ویدئوی شاد و جذاب قسمت آخر جوکر / به نظرتون برنده گلوریا هاردیه؟ رونمایی از اولین عکس آناهیتا درگاهی در پشت صحنه جدیدترین کارش، فیلم «های کُپی»+ عکس (ویدئو) مستند حیات وحش/مروری بر سلاخی‌های وحشتناک حیوانات توسط اژدهای کومودو/ از بزغاله و میمون گرفته تا گاوهای شاخ‌دار ذکر امروز با حاج آقا دانشمند؛ 110 مرتبه اگر این رو بگید برکت به زندگیتون می آید + ویدئو (ویدئو) مستند حیات وحش/ نبرد خونین شیر و کروکودیل/ زندگی هنوز ادامه دارد! بارش برف و یخبندان تاریخ در آمریکا؛ 5 نفر جان باختند / طوفان خطرناک آخرالزمانی آمریکا را درنوردید مهم‌ترین عناوین ورزشی سه‌شنبه 18 دی 1403 در یک نگاه! / استقلال هنوز هم به دنبال علی کریمی (ویدئو) به نام خدا، متخصص قلب هستم/ شیرین زبونی‌های هلیا، دختر طلای سریال «سوجان» اطلاعیه پلیس راهور: بارش برف در جاده‌های 8 استان با کاهش دید و لغزندگی سطح جاده‌ها / رانندگان احتیاط کنید شاخص آلودگی هوا امروز سه شنبه 18 دی تهران، تبریز، اصفهان، مشهد و اهواز + وضعیت آب و هوای کلان شهرها
آخرین ویدیو ها