آیا تا به حال برای شما پیش آمده است که قصد تغییر پس زمینه یک عکس را در فتوشاپ داشته باشید؟ برای تغییر پس زمینه عکس باید با نرم افزار فتوشاپ باید طبق مراحل زیر پیش بروید:
بهترین روش برای تغییر پس زمینه عکس در فتوشاپ انتخاب پیش زمینه و جدا کردن آن از پس زمینه است.
مانند هر کار دیگری در فتوشاپ، برای این کار هم روش های مختلفی وجود دارد اما ما در این آموزش از ابزار Quick Selection استفاده خواهیم کرد. این ابزار به اندازه ابزار Pen کاربردی است.
۱- انتخاب عنصر پیش زمینه
از طریق منوی Toolbar و یا با فشار دادن کلید W ابزار Quick Selection را انتخاب کنید. سپس با استفاده از یک براش با مقدار Hardness بالا قسمت هایی که می خواهید انتخاب شوند را انتخاب کنید. فتوشاپ براساس سطح کنتراست تصویر تشخیص می دهد که می خواهید چه قسمت هایی را انتخاب کنید.
به این ترتیب قسمت هایی که کنتراست بالا و لبه های سختی دارند به راحتی انتخاب خواهند شد اما برای انتخاب قسمت هایی که کنتراست پائین و لبه های نسبتا نرمی دارند به تلاش بیشتری نیاز دارید.
در برخی عکس ها ممکن است انتخاب پس زمینه عکس کار آسان تری باشد. در این صورت پس از انتخاب پس زمینه با فشار دادن کلیدهای ترکیبی Ctrl + Shift + i انتخاب خودتان را Invert کرده تا پیش زمینه انتخاب شود.
۲- انتخاب قسمت هایی که انتخاب نشده اند
اکنون روی تصویر زوم کنید و با یک براش کوچک تر قسمت هایی از پیش زمینه که انتخاب نشده اند را هم به قسمت هایی که قبلا انتخاب نشده اند اضافه کنید.
در صورتی که فکر می کنید برخی از قسمت هایی که انتخاب شده اند نباید انتخاب شوند، کلید Alt را نگه دارید و با کشیدن موس این قسمت ها را از حالت انتخاب بیرون بیاورید. برای تغییر پس زمینه عکس در فتوشاپ به صورت مطلوب باید تمام قسمت های واضح تصویر انتخاب شوند اما نیازی نیست حتما تمامی قسمت های مو انتخاب شوند. بعدا به این مورد هم رسیدگی خواهیم کرد.
۳- انتخاب و ماسک
در Option Bar بالای صفحه نمایش روی گزینه Select and Mask کلیک کنید. پنجره ای که باز خواهد شد امکان تصحیح قسمت های انتخاب شده و ماسک کردن آن ها را برای شما فراهم خواهد کرد.
در پنل Properties روی گزینه View Mode کلیک کنید تا نحوه دیده شدن قسمت های انتخاب شده را تغییر دهید. یکی از حالت های خیلی خوب حالت Overlay است. شما با استفاده از این حالت می توانید یک رنگ متضاد با قسمت های انتخاب شده انتخاب کنید و به راحتی قسمت های اضافی عکس را عوض کنید. همچنین می توانید در حین کار با استفاده از کلید F از Viewهای مختلف استفاده کنید. پس زمینه های مختلف به خوبی نقص های موجود در تصویر را برای شما برجسته خواهد کرد.
۴- تصحیح قسمت های انتخاب شده
اکنون می توانید تصحیح قسمت های انتخاب شده را انجام دهید. در منوی Toolbar در سمت چپ تصویر ابزارهای مختلفی وجود دارند که می توانید برای این کار از آن ها استفاده کنید:
- Quick selection tool: از این ابزار می توانید برای اضافه کردن و حذف کردن سریع بخش های زیادی به تصویر خودتان استفاده کنید.
- Refine Edge Brush Tool: این ابزار بهترین ابزار ممکن برای انتخاب مو و قسمت های مشابه است.
- Brush Tool: از این ابزار برای انتخاب لبه های سخت استفاده کنید.
- Lasso/Polygonal Lasso tool: با استفاده از این ابزار می توانید قسمت هایی را به صورت دستی بکشید و آن ها را به عکس خودتان اضافه یا حذف کنید.
روی عکس زوم کنید و با دقت لبه های قسمت های انتخاب شده را بررسی کنید. نیازی نیست خیلی قسمت های انتخاب شده را تغییر دهید و فقط باید به دنبال قسمت هایی بگردید که انتخاب نشده اند، به اشتباه انتخاب شده اند و یا لبه های خیلی سختی دارند.
ما برای این عکس از ابزار Brush استفاده کرده ایم تا لبه های دیوار و بدن سوژه را انتخاب کنیم. فقط کافی است که براش را روی قسمت ها مدنظر بکشیم تا آن ها را به قسمت انتخاب شده اضافه کنیم یا با نگه داشتن کلید Alt قسمت هایی که نیاز نداریم را حذف کنیم
سپس از ابزار Refine Edge برای انتخاب مو یا دیگر لبه های نرم استفاده کنید. در پنل سمت راست، زیر قسمت Edge Detection گزینه Smart Radius را انتخاب کنید. این کار باعث خواهد شد فتوشاپ لبه های نرم و سخت را به آسانی مشخص کند.
همچنین می توانید مقدار Radius را کمی بیشتر کنید. این مقدار به شما بستگی دارد و باید ببینید چه مقداری برای شما مناسب است. همچنین می توانید از کلید P برای مشاهده تصویر قبل و بعد از اعمال تغییرات استفاده کنید.
از یک Refine Edge brush تقریبا نرم استفاده کنید و لبه های مو را انتخاب کنید. مشاهده خواهید کرد که تارهای مو به سر سوژه اضافه خواهند شد. کلید Alt را نگه دارید و براش را روی قسمت هایی که دوست ندارید در عکس باشند بکشید تا حذف شوند.
۵- انجام تنظیمات
پنجره Select and Mask در بخش Global Refinements شامل گزینه های مختلفی است. ما از این گزینه ها در این آموزش استفاده نمی کنیم اما این گزینه ها عبارتند از:
- Smooth: این گزینه لبه های قسمت انتخاب شده را نرم می کند و هرگونه خط دندانه دار را از بین می برد. این گزینه برای انتخاب هایی با لبه های واضح کاملا مناسب است.
- Feather: این گزینه با افزایش Feather باعث نرم شدن لبه های قسمت انتخاب شده خواهد شد.
- Contrast: لبه های قسمت انتخاب شده را با افزایش کنتراست پیکسل های لبه تصویر سخت تر خواهد کرد.
- Shift Edge: تمام قسمت های انتخاب شده را به تعداد پیکسل های مشخص جابجا خواهد کرد.
۶- حذف رنگ های حاشیه ای
پس از اینکه به صورت کامل از نحوه انتخاب عکس خودتان راضی بودید، به Output Settings در پنل سمت راست مراجعه کنید. در این Decontaminate Colors را در این قسمت بزنید تا تمام رنگ های حاشیه ای حذف شوند.
۷- قرار دادن پس زمینه جدید
در مرحله بعد باید عکسی که می خواهید به عنوان پس زمینه جدید انتخاب کنید را وارد فتوشاپ کنید. این لایه را زیر لایه پیش زمینه عکس قرار دهید.
از ابزار Hand برای تغییر مکان قرارگیری عکس پس زمینه استفاده کنید. همچنین در صورتی که به تغییر اندازه عکس خودتان نیاز داشتید هم می توانید با فشار دادن کلیدهای Ctrl+T از ابزار Free Transform نیز استفاده کنید. برای این کار فقط کافی است گوشه های تصویر را به سمت داخل بکشید تا عکس کوچک تر شود و یا آن ها را به سمت بیرون بکشید تا عکس بزرگتر شود. برای اینکه نسبت ابعاد تصویر ثابت بماند، می توانید کلید shift را نگه دارید.
۸- اصلاح رنگ ها
تا الان عکس شما احتمالا خیلی زیبا شده است و تنها کاری که باید انجام دهید این است که رنگ های پیش زمینه را تغییر دهید تا مطمئن شوید به خوبی با رنگ های پس زمینه سازگار هستند.
لایه پیش زمینه را انتخاب کنید و مطمئن شوید که عکس را انتخاب کرده اید نه لایه Mask را. سپس به Image > Adjustments > Match Color مراجعه کنید.
در پنجره باز شده، در بخش Source عکس مورد نظر را انتخاب کنید و در قسمت Layer، لایه ای که می خواهید اصلاح کنید را انتخاب نمائید. شما می توانید پیش زمینه را طبق پس زمینه اصلاح کنید و یا بالعکس.
سپس گزینه Neutralize را انتخاب کنید تا رنگ های عکس اصلاح شوند. سپس گزینه های Luminance و Intensity را به اندازه ای تغییر دهید که پس زمینه و پیش زمینه به خوبی با یکدیگر سازگار باشند. همچنین در صورت نیاز می توانید با استفاده از اسلایدر Fade تاثیر این عمل را کاهش دهید. از کلید Preview نیز برای مشاهده عکس پس از اعمال تغییرات استفاده کنید.
۹- پایان
روی کلید OK کلیک کنید تا کار شما تمام شود. می توانید فایل نهایی را با فرمت PSD ذخیره کنید تا اطلاعات تمام لایه ها ذخیره شود و در آینده بتوانید دوباره عکس خودتان را ویرایش کنید. به این ترتیب شما می توانید در آینده ماسک تصویر را تغییر دهید، پس زمینه را جابجا کنید و یا به صورت کامل آن را تغییر دهید.