ساعدنیوز
ساعدنیوز

نحوه کنار آمدن با بیماری سرطان

  شنبه، 15 آذر 1399   زمان مطالعه 6 دقیقه
نحوه کنار آمدن با بیماری سرطان
افسردگی در افرادی که درگیر بیماری می شوند، محتمل است. افسردگی می تواند مانعی برای ادامه درمان یا اثربخشی آن باشد. هدف تمام درمان‌های روانشناختی کمک به بیمار برای کنار آمدن با سرطان است، زیرا به مدیریت مشکلات هیجانی مخصوصا هیجانات منفی و فکری و کاهش تنش فکری کمک می کند.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،بیمارشدن، مخصوصا بیماری های شدید مانند سرطان، یک رویداد آسیب زا یا تروماتیک است. مسلما واکنش های اشخاص به این مساله متفاوت از یکدیگر است ولی دو حالت کلی را می توان در آن ها نام برد: پذیرفتن و نپذیرفتن بیماری. کسانی که نمی توانند وجود بیماری را بپذیرند در وهله اول آن را انکار می کنند و اگر انکار ادامه پیدا کند در روند درمان و بهبودی فرد تاثیرهای مهم و عمیقی بر جای می گذارد و مانع از پیگیری درمان در وی می شود.

اما پذیرفتن بیماری اولین قدم در درمان خواهد بود. روحیه خوب و نگرش خوش بینانه همراه با امید، می تواند در مبارزه با بیماری حتی شدیدترین نوع آن مانند سرطان، HIV مثبت و اختلال قلبی- عروقی یاری رسان و مهم باشد. روشی که نگرش خوش بینانه از طریق آن به اشخاصی که دچار این گونه بیماری ها هستند، یاری می رساند و کمک به انطباق پذیری بهتر و سریع تر با شرایط موجود می کند که اگر این مهم اتفاق بیفتد حداقل از گسترده شدن و پیشرفت بیماری ها ممانعت می شود. از سوی دیگر افراد خوش بین و امیدوار همکاری بهتر و بیشتری در مداخلات درمانی پس از آشکار شدن بیماری از خود نشان می دهند.

راهکارهای کنار آمدن با سرطان:

در مورد سرطان خود بیشتر بدانید:

سعی کنید تا جای ممکن تمام اطلاعات لازم و پایه را در مورد بیماری خود جمع آوری کنید تا در مورد درمان تصمیم بهتری بگیرید. این سوالات را با خود در مطب پزشک همراه داشته باشید:

  • من چه نوع سرطانی دارم؟
  • کدام اعضای بدن را درگیر کرده است؟
  • آیا پخش شده است؟
  • آیا قابل درمان است؟
  • شانس درمان چقدر است؟
  • چه روند و آزمایشاتی را باید طی کنم؟
  • گزینه های درمان چیست؟
  • آیا درمان به نفع من است؟
  • در طول درمان چه چیزی در انتظار من است؟
  • عوارض درمان چیست؟
  • چه زمانی باید با پزشک تماس بگیرم؟
  • چه کاری برای پیشگیری از عود سرطان خود می توانم انجام دهم؟
  • شانس ابتلا به سرطان در دیگر اعضای خانواده من چقدر است؟

خانواده خود را نیز همراه ببرید تا آنها نیز آنچه لازم دارند را بشنوند. همچنین، به این فکر کنید که چقدر دوست دارید در مورد بیماری خود بدانید. برخی دوست دارند از تمام جزئیات باخبر شوند. برخی دیگر ترجیح می دهند تنها موارد اصلی را بدانند و جزئیات را به پزشک خود می سپارند. در مورد تصمیم خود به پزشک اطلاع دهید.

نشانه های افسردگی را بشناسید:

افسردگی یک بیماری رایج اما جدی است. پس از دریافت تشخیص سرطان، بسیاری از بیماران دچار افسردگی می شوند. نشانه های افسردگی را بشناسید تا در صورت نیاز از یک مشاور یا روانشناس کمک بگیرید:

نشانه های افسردگی:

  • گیجی
  • احساس خستگی و ناامیدی
  • بی خوابی یا پرخوابی
  • احساس خستگی یا فقدان انرژی
  • کاهش اشتها و بی میلی به غذا خوردن
  • احساس غم
  • کاهش یا افزایش وزن

افسردگی در افرادی که درگیر بیماری می شوند، محتمل است. افسردگی می تواند مانعی برای ادامه درمان یا اثربخشی آن باشد. هدف تمام درمان های روانشناختی کمک به بیمار برای کنار آمدن با سرطان است، زیرا به مدیریت مشکلات هیجانی مخصوصا هیجانات منفی و فکری و کاهش تنش فکری کمک می کند.

دیگر مشکلات روانی که ممکن است در پی تشخیص سرطان در بیمار دیده شوند عبارتند از: مشکلات جنسی، خستگی روانی، افکار خودکشی، انواع اضطراب، اختلالات سازگاری، انکار، شرم، خشم، حالت های شبه روان پریشی، مشکلات ارتباطی بین فردی، مشکلات شخصیتی و اختلال استرس پس از سانحه. در تمام این شرایط به وجود یک روانشناس یا مشاور در کنار خود نیاز خواهید داشت.

دریافت تشخیص سرطان برای هر کس ضربه روانی بزرگی است، فشار روانی بسیار زیادی ایجاد می کند و زندگی فرد را با تغییر زیادی رو به رو می کند. از سوی دیگر درمان سرطان، درمانی تهاجمی است و مشکلات جسمانی و درد زیادی ایجاد می کند. در نتیجه، شخص از نظر روانی شکننده و آسیب پذیر می شود و همین می تواند مانع از تاثیرگذاری درمان شود یا میزان آن را کاهش دهد. به همین جهت توجه به درمان های روانشناختی از عناصر مهم درمان این بیماری است.

خطوط ارتباطی را باز نگه دارید:

صداقت دو طرفه را با دوستان، خانواده، پزشکان و دیگر افراد دخیل در تشخیص سرطان حفظ کنید. اگر دیگران سعی کنند مسائل را از شما پنهان کنند یا شما سعی کنید بیش از حد خود را قوی نگه دارید، احساس تنهایی خواهید کرد. مسیر کنار آمدن با سرطان را با هم طی کنید تا قدرتتان بیشتر شود.

منتظر تغییرات احتمالی باشید:

اکنون، پس از دریافت تشخیص سرطان و قبل از شروع درمان، بهترین زمان برای برنامه ریزی برای تغییر است. خود را آماده کنید تا کنار آمدن با سرطان ساده تر شود.

از پزشک در مورد تغییرات احتمالی سوال کنید. اگر قرار است لاغرتر شوید و موهای خود را از دست دهید، با یک متخصص لباس و آرایش در مورد شیوه های لباس پوشیدن، آرایش صورت و مو برای احساس راحتی و جذابیت بیشتر صحبت کنید. نداشتن مو هیچ چیزی را در مورد هویت شما از بین نمی برد، اما اگر نمی توانید ظاهر خود را تحمل کنید به خرید یک کلاه گیس مطابق با ظاهر خود فکر کنید.

به تغییراتی که قرار است در زندگی شما پیش بیاید نیز فکر کنید. درمان چقدر از وقت و انرژی شما را می گیرد. آیا باید در بیمارستان بستری شوید یا پس از درمان به خانه برمی گردید؟ آیا می توانید در طول درمان کار کنید؟ اگر درمان نیازمند قطع امور فعلی زندگی است، ترتیبات مقتضی را اتخاذ کنید.

سبک زندگی سالم را دنبال کنید:

شما می توانید سطح انرژی خود را حفظ کنید. یک رژیم غذایی سالم، همراه با استراحت کافی برای مدیریت استرس و خستگی برای کنار آمدن با سرطان لازم است.

اجازه دهید خانواده و دوستان به شما کمک کنند:

خانواده می توانند به انجام برنامه ریزی ها، حمل و نقل، آماده کردن غذا و انجام امور شخصی شما کمک کنند. کمک آنها را بپذیرید. پذیرفتن کمک آنها حس مشارکت در زمان های سخت را به خانواده می دهد. از خانواده نیز بخواهید کمک دوستان و آشنایان را بپذیرند. این کار از فرسودگی خانواده در طول پرستاری جلوگیری می کند.

اهداف و اولویت های خود را بشناسید:

چه چیزی در زندگی شما واقعا اهمیت دارد؟ زمانی را برای کاری که برای شما اهمیت دارد بیابید. اگر لازم است به اطرافیان خود نزدیک تر شوید. افکار و احساسات خود را با آنها در میان بگذارید. سرطان بر تمام روابط شما تاثیر می گذارد. ارتباط گرفتن به شما کمک می کند که اضطراب و ترس ناشی از بیماری را مدیریت کنید و کنار آمدن با سرطان ساده تر می شود.

راهکارهای خود را برای کنار آمدن با سرطان بیابید:

هر کسی با سرطان به نحوی کنار می آید. می توانید از ایده های زیر کمک بگیرید:

تکنیک های آرامش بخشی را تمرین کنید.

دفترچه ای برای یادداشت احساسات و سازماندهی به افکار خود داشته باشید.

در مواجهه به تصمیمات سخت، مزایا و معایب هر گزینه را بررسی کنید.

زمانی را برای تنها بودن در نظر بگیرید.

سعی کنید تا حد امکان روتین سابق زندگی خود را حفظ کنید و فعالیت های لذت بخش قبلی خود را ادامه دهید.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (505 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (254 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (243 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (199 نظر) آخرین جشن تولد ساده و خلوت بهاره سرگل زایی، یکی از استعدادهای برتر کشورمان/ روحت شاد بانوی کرمانی+عکس (99 نظر) مهراب قاسم خانی: معرفی میکنم عضو جدید خانواده/ چه پشمالو و گوگولی هم هست+عکس (77 نظر) شهرام قائدی: دنیا دیگه نمیزاد مادرهای مارو، مادر من هیچوقت کرم به دستش نزد، نفهمید مو رنگ کردن چیه لباس خونه با مهمونی چه فرقی داره...+ویدیو (65 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (62 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (60 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (58 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (47 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (44 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
فال قهوه با نشان روز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال انبیاء روزانه شنبه 3 آذر 1403
فال روزانه امروز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال شمع روزانه امروز شنبه 3 آذر 1403
فال حافظ با تفسیر امروز شنبه 3 آذر 1403+فیلم
فال ابجد روزانه شنبه 3 آذر 1403
رونمایی از سند ازدواج در زمان قاجار؛ آداب عجیب خواستگاری رفتن بدون خبر دادن به صاحبخانه+ عکس
یک فیلم ایرانی نداریم که مردها در آن نرقصند!
بشار اسد و نبیه بری به پیام رهبر انقلاب چه جوابی دادند؟
واکنش ایران به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام چیست؟
تصویب قطعنامه ضدایرانی کشورهای غربی در آژانس اتمی
ابلاغیۀ رئیس جمهور مبنی بر اصلاح مصوبۀ ماده واحدۀ تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی
ویدیو | فلسفۀ زندگی از نگاه حسین پناهی: عشق یک جفت النگو، عدالت نیم کیلو سیب‌زمینی!
معنا و مفهوم ضرب المثل «هر چی سنگه، مال پای لنگه» در ادبیات فارسی / ضرب المثل در حقیقت یک باور هست، و هر باور یک ماتریکس!
اجاره خانواده برای ازدواج مجدد پنهانی / مواظب باشید سرتان کلاه نرود!
منتخب روز   
دورهمی پارسا پیروزفر و پریناز ایزدیار در یک کافه شیک و دلباز/ دو بازیگر خوش استایل و دوست‌داشتنی در یک قاب هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند... مرگ پسر جوان بعد از خوردن الکل ضدعفونی اولین تمرین تیم ملی در استادیوم شهر بیشکک/ماشالله به این انرژی گروگانگیری افغان‌ها در تهران توسط 3 پاکستانی اخاذ اندروید 15 برای شیائومی و سامسونگ کی میاد؟ /لیست کامل تبلت‌هایی که اندروید15 سامسونگ را دریافت می‌کنند سلیقه‌ی خاص همسر پوریا پورسرخ برای سوپرایز تولد شوهر خوش‌تیپش با دیزاین شیک و کیک روکش طلا/ چه تیپ خفنی زده شادوماد! تصاویری از اولین تمرین ستاره های همیشه درخشان تیم ملی ایران، از طارمی گرفته تا بیرانوند و... در بیشکک قبل از بازی با قرقیزستان/به امید پیروزی✌