به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، وقتی کودک به مدرسه می رود ، پدر و مادر و معلمان از او انتظار دارند که او بیشتر به دیگران توجه کند والدین و مربیان تلاش می کنند به کودک یاد بدهند که به فکر دیگران باشد. در طول سال های اولیه زندگی ، کودک بسیار خود محور است و فقط به خودش فکر میکند و به دیگران توجه ندارد.
اکنون با ورود به مدرسه کودک به سنی رسیده است که بتواند دیگران را نیز درک کند ولی باز با آنها خودخواهانه رفتار میکند و والدین او از این مسئله نگرانند و از خودشان می پرسند چرا این قدر کودکشان را مغرور تربیت کرده اند.
والدین اگر به رفتارهای فرزندشان توجه کنند ، می بینند که مدت زیاد طول می کشد تا او به دیگران نیز توجه کند. بیشتر کودکان شش تا نه ساله مغرورند. بچه ها فقط به فکر خودشان هستند و به دوستانشان می گویند که تو نمیتوانی کاری انجام بدهی. آنها با تحقیر کردن یکدیگر احساس خوبی پیدا میکنند.
گاهی آنها جمعی برای خودشان تشکیل می دهند و بچه های دیگر را آزار می دهند. گاهی بچه ها برای گروه خودشان رهبری انتخاب می کنند و او به دیگران دستور می دهد که چه کار بکنند و دیگران باید مطیع او باشند.
به لاف زدن و پز دادن کودکان ولو کم ، بی توجهی کنید .
برای هرکس ، طبیعی و عادی است که گاهی لاف بزند . اما اگر دوستان کودک و خواهر و برادرش از لاف زدن او خسته شوند ، آن را اعلام می کنند وشما نمی توانید این رفتار را نادیده بگیرند .
بر روی لاف زدن و پز دادن کودکان ، اسم بگذارید .
زمانی که لاف زدن کودک به صورت یک مشکل درآمد ، به طور واضح بر روی کار او اسم بگذارید ، ولی آن را دروغ گفتن نخوانید : « امیررضا ، تو تمام بعد از ظهر داشتی در این مورد صحبت می کردی که چه قدر خوب بازی کردی ، ولی دیگه داری لاف می زنی . به تو افتخار می کنیم ، ولی بسه ! »
علت لاف زدن و پز دادن کودکان خود را بیابید .
هنگامی که می بینید کودک ، رفتار لاف زنانه ای را در پیش می گیرد ، درباره ی آن با او صحبت کنید تا دریابید چرا کودک ، لاف زدن را لازم دیده است ؟
به کودک ، نشان دهید که چه طور لاف زدن اغلب نتیجه ای معکوس دارد . اگر کودک تلاش می کند که دیگران را تحت تاثیر قرار دهد ، از او بپرسید که وقتی می شنود که دیگران از خودشان تعریف می کنند چه احساسی پیدا می کند و یا وقتی او شروع به لاف زدن می کند ، دوستانش چه می گویند ؟
کاری کنید کودک ، رفتار خودش را ببیند . یکی از جدیدترین لاف زدن های کودک را به صورت نمایشی ، اجرا کنید . شما نقش کودک را بازی کنید و سپس ، جایتان را با هم عوض کنید و واکنش خودتان را نشان دهید .
به کودک راه های دیگری را برای تحت تاثیر قرار دادن مردم بیاموزید.
به کودکتان بگویید که اگر می خواهد دیگران درباره ی او خوب فکر کنند ، راه های بهتری برای تحت تاثیر قرار دادن آن ها وجود دارد . راه های زیر ، برای جلب توجه ، مناسب هستند :
۱ – به کودک بیاموزید که چه طور کلمات تعارف آمیز و خوشایند بگوید . هرکسی دوست دارد که مورد توجه و تحسین قرار گیرد .
نقش موقعیت هایی رابازی کنید که درآن کودک ، می تواند بیاموزد که چه طور به طور طبیعی حرف های خوشایند به دیگران بگوید .
۲ – به کودک کمک کنید که مهارت هایی را کسب کند . به اوبگویید ، کسی که مدام لاف می زند در واقع ، درحال تقاضا کردن از دیگران است که به او توجه کنند .
اگر کودک ، با خودش راحت باشد و به اصطلاح با خودش درگیری نداشته باشد نیازمند این همه پس خوراند نخواهد بود . به او کمک کنید تا مهارت هایی را بیابد تا بی آنکه تقاضا کند، توجه کسب کند.
۳ – به کودک بیاموزید که برنده یا بازنده ی خوبی باشد . برای آنکه به کودکتان نشان دهید که چه طور به طرز خوشایندی ببرد یا ببازد دقیقا هر کدام را برای او شرح دهید و درباره ی آن صحبت کنید . کودکان دیگر ، کسانی را که عقاید جالب و درخشانی دارند و می دانند که چه طور از دیگران تبعیت کنند ، دوست دارند .
الگوی خوبی برای کودکتان باشید.
به بررسی رفتار خودتان بپردازید و ببینید آیا درمورد دارایی ها و انجام کارهایتان ، مدام لاف می زنید ؟ شاید تنها انعکاس رفتار خودتان را در کودک می بینید ؟ اگر چنین است ، بکوشید رفتار خودتان را تغییر دهید تا نمونه ی قابل تحسینی برای کودکتان باشید .
رفتار و گفتار درست را تحسین کنید .
زمانی که می بینید کودکتان کم تر لاف می زند و یا ، رفتار جدیدی را تمرین می کند ، درباره ی او اظهار نظر مثبت کنید : « چند روزه که ندیدم دیگه لاف بزنی .خیلی عالیه ! یا « باید واقعا بهت چشم روشنی بدم . دیدم که همه ی دوستانت داشتن از دوچرخه ت تعریف می کردن و تو حتی یکبار هم پز ندادی ، خیلی متین رفتار کردی ! »
احساس عزت نفس ایجاد کنید .
اگر کودکتان احساس عزت نفس کافی داشته باشد نیازی نخواهد داشت که دارایی ها و کارهایش را به رخ دیگران بکشد.
۱ – به کودکتان محبت بی دریغتان ، را ابراز کنید . کودکتان باید اطمینان یابد که او را به خاطر کسی که هست و یا کاری که انجام می دهد، دوست دارید . به او بگویید دوستش دارید و افتخار می کنید که او فرزندتان است .
۲ – به کودکان کمک کنید تا مهارت ها، علایق وفعالیت هایی را پیدا کند . کودکی که مهارت های و علایقی دارد ، اطلاعات و تجارت بیشتری برای به اشتراک گذاشتن دارد . علاوه بر این ، درباره ی خودش احساس بهتری می یابد ، زیرا اطلاعات و توانایی های ویژه ای دارد .
به حل و رفع مشکلات مدرسه ای کودک بپردازید .
اگر کودکتان در یادگیری ، مشکل دارد ، تمام روز او تبدیل به یک درگیری ناخوشایند می شوند .
کودکی که شکست های دایمی را تجربه می کند، نمی تواند احساس موفقیت یا توانایی داشته باشد . باکمک گرفتن بکوشید در مدرسه احساس خوبی داشته باشد .
۱ – به کودکتان کمک کنید تا دوستانی پیدا کند . دوستی ، یکی از مهم ترین ارتباطاتی است که با برقراری آن ، کودک در مورد خودش می آموزد ، و اعتماد به نفس پیدا می کند .
۲ – فهرستی از رفتار های مثبت تهیه کنید . این کار روش بسیار موثری است ؛ با اینکه برای کودکانی که برداشت خوبی از خودشان ندارند ، مشکل است .
از کودکتان بخواهید تمام رفتار هایی را که در خودش دوست دارد بنویسد ، شما نیز می توانید فهرستی از جنبه های خوب او تهیه کنید . از او بخواهید که تحسین هایی که دریافت می کند و یا چیز هایی را که دیگران در او دوست دارند ، ثبت کند .
۳ – یک « کتاب خوب » تهیه کنید . به صورت طنز رفتار هایی را که در کودک تصدیق و تحسین می کنید ، ثبت کنید . به طور منطم ، کتاب را با همدیگر دوره کنید . کودکتان از داشتن اینهمه نکات مثبت تعجب خواهد کرد !
ل شما عمل کند . به طوری که ابتدا با صدای بلند با خودش صحبت کند و سپس آرام و بی صدا .