دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / بارداری و زایمان / بعد از بارداری /

نحوه شیر دادن به نوزادان دو قلو 

سه شنبه، 29 تیر 1400
شیر دادن به دو یا چندقلوها بیشتر از شیردهی به یک نوزاد نیاز به زحمت و فداکاری دارد و گاهی می‌تواند سخت باشد. در این مطلب به شما یاد میدهیم چگونه به دوقلوهای خود شیر دهید.

تغذیه همزمان دو کودک یک چالش بزرگ برای والدین دوقلو ها است. برخی از خانواده ها انتخاب خود را برای شیردهی به نوزادان خود انجام می دهند و ممکن است از خود بپرسند که چگونه دوقلو ها را با هم تغذیه کنند. با داشتن دو نوزاد گرسنه که هر چند ساعت یکبار باید غذا بخورند، منطقی است که آن ها را در یک برنامه یکسان نگه داشته و همزمان به آن ها غذا دهید. در اینجا چند استراتژی برای شیر دادن به دوقلو ها با هم آورده شده است. بسیاری از مادران پرستاری از چند قلو ها را راحت و مقرون به صرفه می دانند. از آنجا که اکثر زنان دو پستان دارند تغذیه همزمان دوقلو ها یک انتخاب طبیعی به نظر می رسد. با این حال، می تواند کمی مشکل باشد. این جایی است که پدر نوزاد یا یک مددکار دیگر می تواند کمک کند، ایستاده و یک بار بچه ها را تحویل می دهد.

نحوه شیر دادن به دو قلو ها

شیردهی به دوقلو یا چندقلوها و شیردهی به نوزاد پس از زایمان در عین حالی که لذت خاص خودش را دارد، هیجان انگیز و جذاب است و تجربه منحصر به فردی است، کار سخت و دشواری هم است. از همین جهت مادر باید با نحوه صحیح شیر دادن به دوقلوها و چندقلوها کاملا آشنا باشد تا در این مسیر خسته نشود و میدان را خالی نکند و از مزایای شیردهی به نوزاد برای مادران نیز بهره ببرد. در ادامه روش های مختلف شیر دادن به دو قلو ها را بررسی میکنیم.

روش غیرهمزمان شیر دادن به دو قلو ها

مادر می تواند به دوقلوهایش بطور همزمان یا غیر همزمان شیر بدهد. نحوه شیر دادن به دوقلو ها بستگی به این دارد که مادر چگونه احساس راحتی کند. از اینرو بسیاری از مادران روش غیر همزمان را ترجیح می دهند. چون بعضی از شیرخواران در روز های اول تولد نیاز به کمک هر دو دست مادر جهت نگهداشتن و گرفتن صحیح سینه دارند، بنابراین باید به آن ها به تنهایی شیر داده شود. بزرگ ترین اشکال این روش آن است که شیرخوار دوم ممکن است صبور نباشد و در طول شیرخوردن شیرخوار اول بی قراری کند. از طرف دیگر این روش دو برابر بیشتر وقت می برد و مادر ممکن است فرصت کافی برای استراحت خودش نداشته باشد.

روش همزمان شیر دادن به دو قلو ها

روش همزمان شیر دادن به دوقلوها موجب صرفه جویی در وقت مادر می گردد. در ضمن شیرخواری که ممکن است به طور ضعیف شیر بمکد، به کمک شیرخوار دیگر که به طور همزمان و موثر از سینه دیگر شیر می خورد و رفلکس جهش شیر را تحریک می کند، شیر بیشتری دریافت خواهد کرد. پس از آموزش و کمک به مادر در دفعات اول شیردادن، بیشتر مادران متوجه می شوند که این روش، ساده ترین و بهترین روش تغذیه شیرخواران دوقلو است.

در آغوش گرفتن همزمان دو نوزاد برای شیردهی

از حوله های لوله شده یا یک بالش شیردهی برای تکیه دادن نوزادان خود استفاده کنید. همچنین می توانید یک بالش مخصوص برای شیردهی به دوقلوها بخرید. به طورکلی بالش هایی بخرید که سطوح بزرگ و سفتی دارد که دو کودک را همزمان نگه می دارد و دست های شما برای تغییر وضعیت یا آروغ دادن کودکان آزاد می شود. با کمک یک بالش می توانید وضعیت های شیردهی خود را تغییر دهید. به عنوان مثال، می توانید نوزادان را از وضعیت گهواره ای به روش زیر بغل جابه جا کنید یا از ترکیب این دو استفاده کنید. برای شیردهی همزمان به دوقلوها در وضعیت زیر بغل، می توانید دو نوزاد را به طور همزمان زیر بغل خود بگذارید، به شکلی که پاهایشان پشت شما باشد و سر آنها را روی بالش شیردهی به سمت صورت خود قرار دهید.

بهتر است در هر وعده تغذیه، نوزادان را جابه جا کنید یعنی سینه ای را که از آن شیر می خورند تغییر دهید، به ویژه اگر یکی از قل ها بیشتر از دیگری شیر می خورد. اگر یادتان نمی ماند که هر نوزاد آخرین بار از کدام سینه غذا خورده است، سعی کنید به جای هر وعده، هر ۲۴ ساعت یک بار نوزادان را جابه جا کنید. تغییر جای نوزادان به طور منظم به تولید مقدار مساوی شیر در هر دو سینه کمک می کند و احتمال مسدود شدن مجاری شیر را نیز کاهش می دهد.

موقعیت دوقلو ها برای شیردهی به چه صورت است؟

مادران گزینه های مختلفی برای قرار دادن نوزادان خود در شیردهی دارند. گرچه ممکن است دراز کشیدن به خصوص برای شیر دادن های نیمه شب راحت باشد، اما برای تغذیه همزمان هر دو نوزاد سازگار نیست. تغذیه دوقلو ها هنگام نشستن و در آغوش گرفتن نوزادان برای اکثر خانم ها آسانتر است. بسته به اندازه نوزادان پا های آن ها ممکن است زیر بازو ها یا زیر او قرار گیرند. همچنین برای مادرانی که از طریق سزارین زایمان می کنند در حالی که وزن زیادی از نوزاد را از محل برش قرار می دهد در حالی که حساس و خوب است توصیه می شود. مادران دوقلو ها می توانند موقعیت های مختلفی را آزمایش کنند تا مطمئن شوند چه احساسی راحت تر و کارآمدتر است. در اینجا برخی از موقعیت های اضافی برای شیردادن دوقلو وجود دارد:

روش نگه داری زیر بازو ها

این روش بهترین حالت برای دو قلو های کوچک است مخصوصا اگر کسی را برای کمک نداشته باشید. اگر عمل سزارین داشته اید، این روش بسیار راحت است چراکه هیچ فشاری بر روی شکم وجود ندارد.

روش حالت 7 یا V

این روش به شما اجازه میدهد تا دراز کشیده شیر بدهید و مخصوصا شب ها یا زمانی که نشستن برای شما دشوار است بسیار مناسب میباشد.

روش نگه داری بصورت موازی

این حالت بیشتر مناسب زمانی است که بچه ها کمی بزرگ تر شده اند و خیلی نمیتوان سر آن ها را کنترل کرد. در این وضعیت هر دو کودک در یک جهت دراز میکشند.

یکی از ابزار های کاربردی که برای شیر دادن به دو قلو ها وجود دارد، بالشت شیر دهی دو قلو ها میباشد که به نحوی طراحی شده است تا شیر دادن به دو قلو ها را آسان تر کند. این بالشت های نرم و لطیف یک سطح حمایت کننده را ایجاد کرده تا بچه ها راحت تر سینه را به دهن بگیرند.

شیر کافی برای تغذیۀ بیشتر از یک نوزاد توسط بدن مادر

نوزادان شما ممکن است در طول چند هفتۀ اول، هر نیم ساعت گرسنه شوند و شیر بخواهند. بهتر است هر وقت که نوزادان شما غذا می خواهند به آنها شیر بدهید تا بدنتان بتواند شیر کافی تولید کند. مشکل کم بودن شیر مادر تقریباً همیشه می تواند با شیردهی بیشتر رفع شود. اگر نوزادان هنگام شیر خوردن، سینه های شما را کاملاً خالی نمی کنند، ممکن است لازم باشد که شیر باقی مانده را با دوشیدن یا پمپ کردن خارج کنید. همچنین موقع شیردهی، یک لیوان یا بطری آب را کنار دستتان بگذارید، زیرا ترشح اکسی توسین از بدن شما هنگام شیردهی می تواند شما را بسیار تشنه کند.

اطمینان از دریافت شیر کافی توسط نوزادان

پزشکان و متخصصان اطفال می توانند بر اساس بررسی وزنی که نوزادان اضافه می کنند، کفایت میزان دریافت شیر را در آنها مشخص کنند. نوزادان به طور معمول، ابتدا بین ۵ تا ۹ درصد از وزن پس از تولد خود را از دست می دهند و مجدداً آن را تا دو هفتگی به دست می آورند. آنها از روز پنجم بعد از تولد، شروع به افزایش وزنی به میزان حداقل ۲۸ گرم در روز می کنند. اگر نگران هستید، از متخصص کودکتان بخواهید که وزن نوزادان شما را کنترل کند. راه های دیگری نیز برای اطمینان از شیر خوردن کافی نوزادان شامل موارد زیر است:

  • در دو تا سه هفتۀ اول لازم است نوزادان شما حداقل هر دو تا سه ساعت یک بار؛ حداقل هشت بار در روز، شیر بخورند.
  • سینه های شما پس از شیردهی کافی به نوزادان نرم تر می شود.
  • در صورت شیردهی کافی به نوزادان، آنها باید روزانه هفت یا هشت کهنه یا پنج تا شش پوشک یک بارمصرف را خیس کنند.
  • شکم آنها هر روز لازم است حداقل سه بار کار کند و تا روز پنجم پس از تولد، مدفوع به رنگ خردلی روشن درآمده باشد.
  • از روز پنجم پس از تولد و حداقل تا سه ماهگی، لازم است نوزادان روزانه ۲۸ گرم وزن اضافه کنند.
  • پس از یک وعده تغذیۀ کافی، کودک شما آرام و راضی به نظر می رسد.
  • تیره و کدر بودن ادرار نوزادان می تواند نشانۀ کمبود شیردهی باشد.
  • در حین شیردهی در یک اتاق بسیار ساکت و آرام، می توانید صدای دهان نوزاد را بشنوید.

نکاتی درباره شیر دادن به دوقلوها

  1. بهترین غذا ها برای وزن گیری نوزاد زیر 6 ماه شیر است. برای شیردهی به دوقلو یا چندقلوها یک برنامه انعطاف پذیر داشته باشید. به این معنی که خود را مقید نکنید که حتما هر دو را همزمان شیر بدهید، مگر اینکه تقاضا وجود داشته باشد.
  2. قرار نیست هر نوزاد را حتما هر دو ساعت یک بار شیر بدهید. ممکن است یکی از آنها دقیقا سر دو ساعت گرسنه نباشد و کمی دیرتر یا زودتر شیر بخواهد. بنابراین از این فاصله زمانی برای استراحت خود بهره ببرید.
  3. به تقاضای واقعی نوزادان برای تغذیه با شیر توجه کنید و اجازه دهید گرسنگی، زمان تغذیه آنها را مشخص کند.
  4. تغذیه مناسب، استراحت کافی و دریافت کالری لازم بدن شما را برای شیر دادن به دو قلوها آماده می کند.
  5. پستان تغذیه شیر نوزاد را در هر نوبت تغییر دهید. اجازه دهید همه نوزادان شما به اندازه کافی از هر دو پستان شما شیر بخورند. به این ترتیب هر دو پستان برای تولید شیر به یک اندازه تحریک می شوند و مشکلات جانبی پیشامد نمی کند.
  6. تمرین کنید تا در شرایط خاص بتوانید به نوزادان خود به طور همزمان شیر بدهید. گاهی گرسنگی به طور همزمان به سراغ نوزادان می آید و مادر مجبور است همزمان شیردهی به دوقلو یا چندقلوها را انجام دهد. برای این کار باید به اندازه کافی مهارت و قدرت داشته باشد.
  7. برای شیردهی به نوزادان دوقلو به طور همزمان از بالش های مخصوص شیردهی استفاده کنید تا نوزادان در سطح پستان ها قرار بگیرند و دستان شما به عنوان مادر کاملا آزاد باشد تا بتوانید پستان را به درستی در دهان نوزاد قرار بدهید.
  8. شیر دادن به دو قلوها را از همان ساعات اولیه بعد از تولد آغاز کنید.
  9. ابتدا نوزادی را زیر پستان قرار دهید که برای شیرخوردن و گرفتن سینه زرنگ تر است و بهتر این کار را انجام می دهد.
  10. شیر دادن به دو قلوها را با نوزاد گرسنه تر آغاز کنید.
  11. شیردهی به دوقلو یا چندقلوها به طور همزمان یا جداگانه انجام می شود. هر دو روش را به خوبی یاد بگیرید و در زمان لازم از روش مناسب استفاده کنید.
  12. با دیدن علائم گرسنگی شیرخوار، او را به سینه نزدیک کنید و اجازه بدهید که سینه را درست بگیرد و تمام هاله سینه را در دهان او بگذارید.
  13. فراموش نکنید که شیردهی به دوقلو یا چندقلوها زمانی راحت و بی مشکل می شود که به دفعات شیردهی، وضعیت صحیح پستان گرفتن شیرخوار و دفعات استراحت خود توجه کنید. به این ترتیب حجم شیر کافی خواهد بود.
  14. اگر یکی از شیرخواران به هر دلیل قادر به مکیدن شیر نبود، حتما شیر خود را بدوشید. همیشه توجه کنید که به میزان یکسانی از پستان ها شما شیر گرفته شود.
  15. تا حد امکان از شیشه شیر و پستانک استفاده نکنید.
  16. اگر نوزادی در گرفتن پستان زرنگ نیست، وقت بیشتری برای آموزش او و کمک او برای یادگیری این مهارت بگذارید.
  17. حتما نوزاد قوی تر را زیر سینه خود بگیرید و اجازه دهید از پستان شما شیر تغذیه کند تا به این ترتیب تولید شیر در پستان ها به مقادر مساوی صورت بگیرد.
  18. برای اطلاع از کافی بودن شیر خود، به وزن گیری نوزادان خود توجه کنید. برای تشخیص این مورد حتما نظر پزشک را جویا شوید.
  19. شیردهی به نوزادان دوقلو یا چند قلو باید به طور متناوب از هر دو پستان انجام شود. لذا هرگز نوزادان خود را فقط از یک پستان خاص تغذیه نکنید یا اینکه هر نوزاد را زیر یک پستان قرار ندهید. همه نوزادان باید از هر دو پستان تغذیه شوند.
  20. وضعیت شیردهی به نوزادان را بر اساس راحتی آنها انتخاب کنید.

پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 09 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
دارالترجمه رسمی فوری ترکی استانبولی
ترجمه رسمی انگلیسی اسناد و مدارک
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC