به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از سلام دنیا، حتما تا به حال براتان پیش آمده است که در جمعی احساس کوچک و ضعیف بودن به شما دست داده باشد و یا خود را برای انجام یک کار خیلی کوچک ضعیف بپندارید و این باعث گردد که دیگر آن کار را انجام ندهید. اگر با این خواندن این دو جمله تصاویر زیادی در ذهنتان نقش بست و شما به خاطره ایی ناخوشایند رفتید باید بگویم که شما تنها نیستید، اینها نشانه های کمبود اعتماد به نفس است.
برای اینکه با دلایل کمبود اعتماد به نفس بیشتر آشنا شوید و راه های از بین بردن آنها را یادبگیرید، شما را به خواندن این مقاله دعوت می کنیم.
علایم کمبود اعتماد به نفس چیست؟
1. اگر برای ارتباط برقرار کردن در جمع مشکل دارید
اگر خود را در جمع ها تنها می بینید و وقتی که در یک مهمانی هستید و مدام خودداری می کنید و یا اینکه تلاش می کنید خود را با وسیله ایی مانند گوشی همراه سرگرم کنید، شما اعتماد نفس پایینی دارید.
درمان:
برای چند دقیقه گوشی ایی را که در هر زمان و مکان در اختیار شما است را کنار بگذارید، سعی کنید سرنخی برای ورود به بحث با بغل دستی تان پیدا کنید. باور بفرمایید که حضور شما در جمع حتما یک دلیل موجه دارد.
2. اگر هیچ وقت نظر مخالف خود را براحتی اعلام نمی کنید
اگر حوصله بحث کردن بر سر موضوعات مهم و حتی شاید موضوع مورد علاقه تان را هم ندارید، باید بدانید که شما یکی از دلایل کمبود اعتماد به نفس را نشان داده اید. افرادی با عدم اعتماد به نفس با هر نظری موافق هستند، زیراکه در خود توانایی قانع کردن دیگران را نمی بینند.
درمان:
برای یک بار هم شده است نظرتان را بلند اعلام کنید، شما قطعا با یک منطق به این نتیجه رسیده اید. فکر شما ارزشمند و تحلیلتان قابل اعتماد است، پس ارزش ابراز نظر را دارد.
3. اگر بیهود عذرخواهی می کنید
عذرخواهی عملی است که بعد از یک تقصیر و یا کوتاهی مشخص و واضح ابراز می شود، اگر موضوعی دچار اشتباه شده است لزوما مقصر شما نیستید.
درمان:
در مورد اتفاقی که شما را به فکر عذرخواهی می اندازد فکر کنید، صادقانه به خود بگویید که چقدر احتمال دارد کوتاهی از جانب شما بوده است. حالا به خود پاسخ بدهید که آیا لازم است شما عذرخواهی کنید؟
4. اگر فردی هستید که روحیه کمال طلبی زیادی دارید
کمال گرایی و کمبود اعتماد به نفس رابطه متقابلی دارند، افراد کمال گرا می خواهند همه چیز و همه کس ایده آل و عالی باشد، این دسته از افراد قدرت شروع کردن را از خودشان می گیرند و این خود بزرگترین شکست است.
درمان:
به خود این اصل همیشه پایدار را به خود مدام گوشزد کنید که هیچ چیز و هیچ شخصی در این دنیا کامل و بدون ایراد نیست.
5. اگر انتقادپذیر نیستید به خودتان شک کنید
اگر گوش شنوایی برای شنیدن انتقادات دوستان و نزدیکانی که از روی خلوص نیت پیشنهادی به شما می دهند را ندارید، ممکن است که این امر می خواهد سنسورهای عدم اعتماد به نفس شما را تحریک کند. کمی بیشتر فکر کنید.
درمان:
هیچ دلیلی ندارد که شما هیچ وقت مورد نقد و انتقاد قرار نگیرید، به هر حال شما هم انسان هستید و این احتمال را بدهید که ممکن است بعضی از نکته و یا مسائل از چشم شما پنهان بماند. سکوت کنید و اجازه بدهید پیشنهاد دوستتان را کامل بشنوید، اگر دفاعی داشتید می توانید در نهایت آرامش آن را ابراز کنید. فرصت هست نگران نباشید.
6. اگر زیاد به نظر دیگران اهمیت می دهید دچار کمبود اعتماد به نفس شده اید
اگر اوقات زیادی را منتظر تایید دیگران هستید، و این بقیه هستند که باید به شما بگویند که کارتان درست بوده است و یا غلط، بهتر هر چه زودتر یک فکری به حال خودتان بکنید. این دسته از افراد ترجیحا با افراد منفی گرا و بهانه جو همراه می شوند. و این خود موضوعی قابل تامل است.
درمان:
اگر تایید دیگران درگیرتان کرده است بگذارید رک به شما بگویم، دیگران به درصد شارژ موبایلشان بیشتر از شما اهمیت می دهند و آنها همه چیز را برای خودشان می خواهند، پس بیخیال دیگران شوید.
7. اگر دائما در حال چرت زدن هستید
عدم اعتماد به نفس شما را به رختخواب می برد تا انگیزه مبارزه کردن با مشکلات را از شما بگیرد، مراقب آن باشید.
درمان:
بهتر است به پزشکتان یک سری بزنید تا به کمک او راهی برای فرار از این حالت خسته پیدا کنید، ورزش کنید.
8. اگر از نظر جنسی ضعیف شده اید
اگر دیگر رغبتی به برطرف کردن نیازهای جنسی خود ندارید حتما مشکلی شما برایتان پیش آمده است. شما باور درونی خود را بر اثر کمبود اعتماد به نفس از دست داده اید.
درمان:
شاید نیاز باشد با یک متخصص و یا روان درمانگر ملاقاتی را ترتیب بدهید.
9. اگر ترس از آینده دارید
شما باید متوجه شده باشید که کمبود اعتماد به نفس توانایی ها و مهارت های انسان را سلب می کند و او را به یک ابزار به در نخور تبدیل می کند. و این مسئله انگیزه ادامه روند زندگی را برای همیشه زیر سوال می برد.
درمان:
شما باید همیشه به خود گوشزد کنید که این شما بودید که تا این نقطه از زندگی آمده اید و قطعا توانایی رفتن ادامه مسیر را هم دارید و فراموش نکنید که سختی ها و ناخوشی هم نیز از بین خواهد رفت و این شما هستید که در آینده خواهید درخشید.
10. اگر دم دمی مزاج هستید
اگر سریع تغییر موضع می دهید و مدام در حال عوض کردن تصمیم خود هستید و ثبات نظر ندارید، قطعا از کمبود اعتماد به نفس رنج خواهید برد.
درمان:
با ثبات بودن را امتحان کنید، مطمئن باشید آسیب کمتری می بینید تا زمانی که چرخش های زیادی در رفتارهایتان دارید.
11. با حالتی خسته و خمیده راه می روید؛ دچار کمبود اعتماد به نفس هستید
اگر همیشه مانند پیرمردها با شانه های در هم فرو رفته و خم راه می روید، در واقع حالتی برای پنهان کردن خود یافته اید.
درمان:
کمی سر سینه های خود را بالا بدهید و محکم راه بروید، به بدن خود اهمیت بدهید، اگر وقتتان اجازه می دهد حتما یک کلاس ورزشی را امتحان کنید.