برج آرامگاهی میدانک یا برج تهمینه از مهمترین آثار تاریخی و جاهای دیدنی کرج در نزدیکی گچسر است که در فهرست آثار ملی ایران قرار دارد. این سازه تاریخی که قدمت آن به دوره تیموری میرسد، شامل بنایی هشت ضلعی با گنبد مخروطی میشود که در یک طرف آن ایوانی قرار دارد. برج مزبور بهعنوان یک جاذبه فرهنگی در دل طبیعت زیبای جاده چالوس و در نزدیکی جاده اصلی به حساب میآید که دسترسی به آن بهراحتی امکانپذیر است.
از مهم ترین آثار تاریخی آسارای کرج که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده برج آرامگاهی میدانک یا برج تهمینه می باشد. این بنا آرامگاهی است که محل دفن قلعه بانان یا اعضای خاندان پادوسیان می باشد که در حدود قرن های هفتم و هشتم هجری قمری از حکام محلی منطقه رویان بودند.
بنای آرامگاه که به نام برج میدانک شهرت دارد و بین اهالی محل به برج تهمینه معروف می باشد، شبیه به بناهای دوران مغول ساخته شده است که نحوه ساختمانی بنا آن را در خلال برج های آرامگاهی قرن هفتم و هشتم قرار می دهد. این برج که قدمت آن به دوره تیموری بر می گردد در روستای میدانک واقع در 60 کیلومتری جاده کرج به چالوس، مستقر می باشد.
برنج میدانک یا برج تهمینه مقبره ای است سنگی با پلان 8 ضلعی که در سمت غرب آن یک ایوان جلو آمده و حدود 3 متر پهنای ورودی ایوان می باشد و ضخامت دیوارهای اطراف آن به حدود 60متر می رسد. قسمت داخلی برج که پلان چلیپایی را در ذهن ظاهر سازی می کند، دارای پلان مربعی شکل با چهار طاق عقب نشسته آن در هر ناحیه است.
کاربندی و قطاربندی های داخل فضای آرامگاه و بارگاه از جمله تزیینات این سازه می باشد. برج دارای پوششی به صورت رک و مخروطی بوده که در حال حاضر لایه زیرین به جای مانده و پوشش خارجی آن فرسوده شده است. از جمله مصالحی که در ساخت این بنا استفاده شده، سنگ گچ و نوعی ملاط ساروج می باشد.
معماری بنا شبیه بناهای دوران مغول است. شیوه ساختمانی بنا، آن را در ردیف برجهای آرامگاهی قرن هفتم هجری قرار میدهد.بنای سنگی برج میدانک یا برج تهمینه، مقبرهای است با پلان 8 ضلعی با یک ایوان پیش آمده در سمت غرب، پهناوری ورودی ایوان حدود 3 متر است و با ضخامت دیوارهای طرفین به 60 متر میرسد. فضای داخلی برج دارای پلان مربع شکل است که چهار قوس عقب نشسته آن در هر ضلع، پلان چلیپایی را در ذهن تداعی میکند. بنا دارای تزییناتی از جمله کاربندی و قطاربندیهای داخل فضای ایوان و بقعه است. پوشش برج به صورت گنبدی دوپوش مخروطی و رک بوده است که در حال حاضر، پوشش بیرونی از بین رفته و تنها پوش زیرین باقی مانده است. مصالح به کار رفته در ساخت برج نیز، سنگ، گچ و نوعی ملاط ساروج است.
باغ لاله های آسارا : جشنواره لالههای آسارا در اصل همان باغ لالههای گچسر است که به آسارا منتقل شده است و در زمینی کوچکتر، شکوهی از زیبایی طبیعت و چشمانداز کوههای البرز را به رخ هر بینندهای میکشد. این جشنواره در ماههای اردیبهشت و خرداد برقرار است.
غار یخ مراد : غار یخ مراد یکی از جاهای دیدنی گچسر در جاده کرج-چالوس است که بهواسطه قندیلهای آویزان از سقف و دریاچههای یخزده شهرت زیادی بین طبیعتدوستان دارد. این غار که در سال 1381 در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت، از سه تالار بزرگ، سه یخچال زیرزمینی و هفت حلقه چاه تشکیل شده و قسمتی از آن بهصورت چهار طبقه است.
برج آرامگاهی میدانک که با نام برج تهمینه شناخته میشود، یکی از بناهای تاریخی جاده چالوس به شمار میرود. این برج، مدفن یکی از قلعهبانان یا اعضای خاندان پادوسپان است که از حکام محلی منطقه رویان در حدفاصل قرنهای هشتم تا نهم هجری قمری بود.برج تاریخی تهمینه در تاریخ 14 فروردین 1357 با شماره ثبت 1596 بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید و از آنجا که در نزدیکی جاده اصلی قرار دارد، بازدید از آن بهراحتی و به رایگان امکانپذیر است.