به گزارش سرویس اقتصاد ساعدنیوز به نقل از تجارت نیوز، طی چند هفته اخیر، اخباری مبنی بر قطع توزیع گوشت قرمز یارانهای در فروشگاهها و میادین میوه و ترهبار منتشر شده است. از طرفی برخی رسانهها از تصمیم مافیا برای افزایش 100 هزارتومانی قیمت گوشت تنظیم بازار خبر دادهاند و معتقدند که این موضوع به عاملی برای متوقف شدن توزیع گوشت تنظیم بازار شده است.
حال سوال اینجاست که آیا واقعا توزیع گوشت قرمز متوقف شده است و اینکه آیا مافیا در این جریان نقش دارد؟
درباره هدف از توزیع گوشت تنظیم بازار در فروشگاهها و میادین میوه و ترهبار ، منصور پوریان، رئیس شورای تأمینکنندگان دام، در گفتوگو با تجارتنیوز عنوان کرد: گوشتهای تنظیم بازاری در جهت حمایت از اقشار متوسط و کمدرآمد جامعه و حتی خانوادههای پرمصرف و با هدف تنظیم بازار توزیع میشوند. پایه گوشتهای منجمد در بخش گوشت منجند گوساله، برزیل و در بخش گوشتهای منجمد گوسفندی مغولستان است که توزیع آن به صورت گسترده انجام میشود.
وی درباره نحوه تعیین قیمت گوشت تنظیم بازار توضیح داد: از آنجایی که اکثر مصرفکنندگان این نوع گوشت اقشار کمدرآمد جامعه هستند، هرگونه افزایش قیمت باعث کاهش مصرف میشود. بنابراین قیمتها طی جلسات متعدد و به صورت کارشناسی تعیین میشود.
رئیس شورای تأمینکنندگان دام، درباره افزایش قیمت گوشت تنظیم بازار تصریح کرد: درواقع افزایش قیمت گوشت قرمز به دلیل وجود مافیا و یا تلاشهای آنها نیست. چراکه انجمن واردکنندگان و حتی تعدادی از واردکنندگان به دلیل التهابات به وجود آمده در بازار ارز، پیشنهاداتی را مطرح کردند. با توجه به تغییر نرخ ارز و از آنجایی که این گوشتها وارداتی هستند، با افزایش نرخ ارز قیمت این محصول هم تغییر میکند. از طرفی چون هزینه واردات گوشت تنظیم بازار هم بالاست، در نتیجه فعالان این عرصه خواستار یک افزایش قیمت منطقی هستند.
وی افزود: البته زمانی که اخباری مبنی بر افزایش قیمت منتشر میشود، برخی سودجویان در تلاشند تا با انبار کردن گوشت، آن را بعد از افزایش قیمت توزیع کنند. اما این قیمتها به صورت کارشناسیشده تعیین میشود و وزارت جهاد و تنظیم بازار هم طبق دادههای درست قیمتگذاری میکنند. در نتیجه قیمتها و شرایط پیشین پابرجاست.
پوریان درباره تفاوت قیمت گوشت وارداتی و گوشت تولید داخل تصریح کرد: درحال حاضر قیمت گوشت تولید داخل بسیار بالاست، اما این دلیل بر افزایش قیمت گوشت منجمد وارداتی نیست. البته چنین دیدگاهی وجود دارد اما از نظر دولت و وزارت جهاد کشاورزی پذیرفتهشده نیست. چون هدف تأمین گوشت با قیمت مناسب برای مردم است.
وی درباره علت تصمیم دولت برای واردات عنوان کرد: ذخایر گوشت تولید داخل مناسب است و حتی میتواند تأمینکننده نیاز بازار باشد. به دلیل افزایش هزینههای تولید، حقوق، دستمزد و .. دولت تصمیم به واردات گرفت. زمانی که دولت این تصمیم را گرفت، قرار بر این بود که گوشت با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار گیرد. بنابراین اگر قرار بر بالا بودن قیمت گوشت وارداتی باشد، پس بهتر است از همان گوشتهای تولید داخل استفاده شود.
پوریان درباره نرح تمامشده گوشت تنظیم بازار تصریح کرد: گوشت گوساله برزیلی با احتساب هزینه تمامشده در داخل کشور، 4.8 یوروست. همچنین گوشت منجمد مغولی 6.4 دلار است. گوشت برزیلی گرم وکیوم هم قیمتی برابر با 6.5 یورو دارد. البته بر این نرخها 5000 تومان به ازای هرکیلوگرم برای ترخیص از گمرک افزوده میشود. این نرخها در واقع قیمت پایه است که اگر قرار بر افزایش هم باشد، افزایشی منطقی است. البته ممکن است بر قیمت مصرفکننده تأثیری نداشته باشد.
پوریان درباره توزیع گوشت تنظیم بازار تصریح کرد: گوشت تنظیم بازار درحال حاضر هم درحال توزیع است و به نسبت به تقاضا در بازار توزیع میشود. اما گوشتهایی که تازه وارد شدند، طی یک تا دو روز آینده در بازار توزیع میشوند. همچنین توزیع گوشت تنظیم بازار متوقف نشده و امکان جنین اتفاقی مگر با نامه وزارتخانه وجود ندارد.
براساس این گزارش، توزیع گوشت تنظیم بازار در فروشگاهها و میادین میوه و ترهبار متوقف نشده و مافیا هم در افزایش قیمت گوشت دخالتی ندارند. اگر قرار بر افزایش قیمت باشد، این افزایش به صورت معقول و منطقی خواهد بود.