تمامی روابط عاشقانه فراز و نشیب هایی را پشت سر می گذارد و همه آن ها به کار، تعهد، تمایل به سازگاری و تغییر شریک زندگی شما نیاز دارند. اما خواه رابطه شما تازه شروع شده باشد یا سال ها از آن گذشته است، مراحلی وجود دارد که می توانید برای ایجاد رابطه سالم آن ها را طی کنید.حتی اگر در گذشته روابط ناموفق زیادی را تجربه کرده اید یا اکنون تلاش می کنید که مجددا آتش عشق را در رابطه خود روشن کنید. می توانید بیاموزید که چگونه ارتباط برقرار کنید، رضایت خاطر طرف مقابل را کسب کنید و از یک احساس خوشبختی پایدار لذت ببرید.
نحوه صحبت با همسر اغلب چالش هایی را برای زوجین به همراه دارد. نداشتن مهارت های ارتباطی مناسب یکی از دلایل اختلافات بین زن و شوهر است. بسیاری از زوجین علارغم علاقه ای که نسبت به یکدیگر دارند نمی دانند چطور با هسمر خود به شیوه ای صحیح صحبت کنند و یا واکنش های ناسازگارانه از خود نشان می دهند. صحبت با همسرتان به صورتی که در کلامتان محبت، احترام و درک وجود داشته باشد، به نزدیک شدن شما به یکدیگر کمک خواهد کرد. اما برای داشتن چنین مکالمه ای و ایجاد یک ارتباط صحیح با همسرتان بهتر است آگاهی و اطلاعات خود را در زمینه نحوه رفتار با همسر و زندگی مشترک افزایش دهید.
نحوه صحبت کردن با همسر هنگامی که استرس دارید
موفقیت در ازدواج منحصر به رضایت از همسرتان تنها در بستر خواب نیست ، بلکه رضایت واقعی به این بستگی دارد که شما و همسرتان چگونه موضوعات مهم را حل می کنید. عصبانی شدن و از دست دادن کنترل هنگام استرس بسیار آسان است ، اما سعی کنید با احترام در طول استرس برخورد کنید. در ادامه این بخش رفتار و روش صحبت کردن با همسرتان در وضعیت استرس آشنا می شوید.
- خاص بودن:توقع نداشته باشید همسرتان ذهن شما را بخواند، موضوع را با کلمات درست تعریف کنید، او را متوجه احساستان کنید.
- کم گویی در زمان صحبت کردن با همسرتان در حالت استرس:وقتی استرس دارید اگر صحبت می کنید به گفتن کلمات منفی پایان بدهید.
- تمرکز در صحبت کردن با همسرتان در حالت استرس:در مورد موضوعات فعلی صحبت کنید، گذشته را شخم نزنید، اگر به شما گوش نمی دهد او را اذیت نکنید.
- اجتناب از انتقاد در صحبت کردن با همسرتان:از عیب جویی اجتناب کنید. توضیحاتتان را رد نکنید، هدف محبت کردن در مورد مشکل است نه سرزنش کردن دیگری.
- اگر همسرتان شما را انتقاد کرد:با دقت گوش کنید، ترس و عصبانیت خود را کنترل کنید،او همسرتان است و بخش زشت را می بیند ممکن است انتقاد کند اگر شما در انتقاد کردن افراط کنید جنگ پایان نمی پذیرد.
- هنگام صحبت با همسرتان، حرف یکدیگر را قطع نکنید:وقتی او صحبت می کند صحبت او را قطع نکنید اجازه بدهید خشم خود را بیرون بریزد.
- همسرتان را در حالت استرس نصیحت نکنید:ممکن است همسرتان به شما پیشنهادی بدهد و شما شروع به نصیحت کنید، وقتی استرس دارید این کار را انجام ندهید چون اوضاع بدتر می شود.
- هدف واقعی:هدف از صحبت کردن ارتباط برقرار کردن است نه خشونت و سوء استفاده کردن. بنابر این کلمات خود را بسنجید یا آرام باشید، اینگونه سطح استرس شما پایین می آید و جهان زیباتر دیده می شود.
چند نكته برای جلوگیری از پدیدار شدن دعوا و جرّ و بحث بین همسران
- همسران باید دقت داشته باشند كه چه وقت یك گفتوگوی سالم به بحث تبدیل میشود و درست در همان موقع، سكوت كنند.
- آنها علاوه بر این كه باید لحن صحبت كردن خود را درست كنند، باید به لحن طرف مقابل نیز توجه داشته باشند و ببینند نیاز عاطفی او را برآورده میسازند یا نه.
- سكوت كردن، به فرد فرصت میدهد تا خونسردی خود را باز یابد و آرام گیرد؛ پس از هر سكوتی، میتوان با ملایمت و آرامش بیشتری گفتوگو را ادامه داد؛ پس شخص باید تمرین كند و در بین صحبت، اندكی سكوت كرده، درباره آن چه گفته، صادقانه فكر كند.
گفتوگویی كه پایان خوشی دارد، نشانه صمیمیت است. طرفین میدانند كه دیگری چه میگوید و از این كه میتوانند آزادانه حرف بزنند و منظور یكدیگر را بفهمند، لذت میبرند. گفتوگو در این شرایط، آهنگی نرم و ملایم دارد؛ اما در ازدواجهای ناموفق، لذت گفتوگو در فضایی آلوده به شكایت، گله كردن خشمگینانه و سوءتفاهم، گم میشود و جای اشارات دلنشین ابروها و ایماهای شیرین را نگاههای خیره و اشارات انتقادی، بهانه گیریها و تهدیدها پر میكند.