پرورش جونی پروس
این گیاه قابلیت فراوانی در تهیه طرح های shairs، jins دارد. فرم شاخه ها در این سوزنی برگ آنرا باید برای گلدان های استوانه ای و دراز و کاشت آبشار گونه و آویزان شده روی گلدان مستعد نموده است. هرس و تربیت شاخه ها در اینگونه شاخه هایی را می تواند بسازد که نمایش نیم رخ آن واقعاً تماشایی و لذت بخش است. حفظ چوب های مرده روی تنه و آشکار گردانیدن چوب قرمز درونی آن تضاد جالبی از نظر رنگ و بافت با اندام های هوایی نرم و سبز رنگ به وجود می آور که هر بیننده را مات و مبهوت می کند. لایه نازک آویز چوبی و جوانی و شادابی لایه کامبیوم شکل پذیری شاخه ها را مشکل می کند به طوری که شاخه هایی با قطر ۵ میلی متر پس از سیم پیچی بعد از ۱ تا ۲ سال شکل پذیر هستند اما شاخه هایی با قطر بیشتر ممکن است هیچ گاه شکل نپذیرند.
نیازها:
مقاوم به سرما است و در خاک های خشک و گچی با زهکشی خوب رشد می کند. محل های آفتابی را ترجیح می دهد.
افزایش:
به طور معمول با ریشه دار کردن قلمه هایی که در اواخر تابستان و اوایل پاییز گرفته شده اند، افزایش می یابد.
برخی از گونه های مهم ارس که به میزان زیاد به کار می روند به شرح زیر است:
۱- J.chinesis: بومی ژاپن و چین و شرق آسیا بوده و پوس آن قهوه ای است که به صورت نوارهای طویل پوست اندازی می کند.گیاهی دو پایه،یعنی درخت نرو ماده ازهم جدا میباشند و نسبت به آلودگی هوا ،شرایط خاکهاس رسی و تا حدودی خشکی هنگام کاشت مقاوم میباشد ولی به خاک دائم خیس حساس است. برگ های نونهالی گوه ای شکل نوک تیز به صورت دوتایی یا سه تایی و برگ های بالغی فلسی شکل اغلب در چهار ردیف قرار دارند. میوه ها بنفش تا قهوه ای هستند. J. c. ‘procumbens’ دارای برگ های آبی و پرمانند است که روی گیاهان به ارتفاع ۹۰ سانتی متر و گسترش عرضی ۵/۳ تا ۶ متر ظاهر می شود. رقم‘Nana’ دارای سوزن های کوتاه تر و ارتفاع گیاه به ۳۰ سانتی متر و گسترش عرض آن به ۱۲۰ تا ۱۵۰ سانتی متر می رسد.در فضای سبز معمولا از این جونی پروس به در باغهای صخره ای و کنار برکه ها و آبنماها استفاده میشود.
محل نگه داری:
جونی پروس در نور آفتاب اندام هوایی توپر و سبز و شاداب تولید می کند اما اگر چه رشد گیاه در سایه کند تر می گردد کیفیت رنگ بهتر است. جونی پروس احتیاجی به نگهداری و محافظت در برابر سرما و برف و یخ زدگی ندار اما بادهای شدید رنگ سبز اندام هوایی را به قهوه ای و برنزه تبدیل می کند که جای نگرانی نیست و گیاه در بهار رنگ شاداب خود پیدا می کند.
تعویض گلدان:
هر ۲ تا ۵ سال یکبار در اواسط بهار تعویض گلدان احتیاج دارد. خاک مورد استفاده استاندارد است به علاوه ۲۰ درصد خزه تازه اسفاگنوم جهت بالا بردن ظرفیت نگهداری آب در خاک به مخلوط اضافه می گردد.
هــرس:
جهت کمتر شدن خروج شیره گیاهی از شاخه ها بهترین زمان هرس در اواخر تابستان است که سرعت حرکت شیره گیاهی کند شده است و هنوز زمان کافی برای ترمیم زخم های هرس قبل از فرارسیدن فصل سرما وجود دارد.
سر برداری:
سر برداری جونی پروس بر حسب نگاهی که بیننده به گلدان دارد در جهات مختلف متفاوت است و در جهت نیم رخ حوزه دید بیننده است نوک کلیه شاخه ها با ناخن قطع می گردد. شاخه های مسن قوی و پیر سال های گذشته بر حسب مورد و در صورت لزوم قطع شده و شاخه های زیر حوزه دید تمیز می گردند.
آبیاری:
در طول فصل رشد آبیاری باید به صورت مرتب انجام گیرد اما در فصل زمستان مرطوب بودن خاک کافی است. اگر چه جونی پروس نسبت به خشکی مقاوم است اما اگر در زمستان هم آب فراوان تری در دسترس آن بگذارند به راحتی می آشامد.
تغذیه:
در طول فصل رشد مواد غذایی متعادل استاندارد لازم است اما در فصل پاییز باید فاقد ازت باشد و کود هایی که مواد آن ها دیر تر آزاد می گردند در فصل زمستان تجویز می ی گردد و برای رشد بهاره آن نافع است.