همیشه نمی توان از یک وسیله تا یک زمان مشخصی استفاده کرد و بعد از خراب شدن، آن وسیله یا قطعه را تعویض نمود.بلکه باید در نگه داری و مراقبت از آن کوشید و عوامل یا تجهیزاتی که به عمر بیشتر آن کمک می کند را تهیه کرد، مانند روغن موتور که سبب راه اندازی سریع و جلوگیری از خراب شدن موتور خودرو می شود.این روغن ها جهت روانکاری و عدم سایش بین قطعات در حال حرکت موتور می باشد.غلیظ بودن روغن یعنی میزان ویسکوزیته این مایع که با هم ارتباط مستقیم دارند و در ادامه با نحوه مشخص کردن غلظت روغن موتور آشنا می شویم.
برای اینکه بتوان میزان غلظت روغن موتور را مشخص کرد، اعداد و حروفی در بطری درج شده که هر کدام معنای مختص به خود را دارد. این اعداد و حروف اغلب به صورت 10W-40 / 05W-40 / SAE: 20W-50درج میشوند.در راهنمای خرید روغن موتور به توضیح این اعداد میپردازیم:
عدد قبل از حرف W: عدد قبل از حرف W، نشان دهنده گرانروی موتور و دمای پایین در فصل سرما است، پس نتیجه میگیریم که هر چه این عدد کوچکتر باشد، روغن موتور هم رقیقتر است. مقدار این عدد میتواند در زمستان و برای استارت ماشین نقش مهمی را ایفا کند؛ زیرا برای روغن کاری موتور بهتر است که روغن میزان بیشتری رقیق باشد تا تمام قطعات را به خوبی پوشش دهد. بهتر است برای روغن کاری خودرو به عدد قبل از حرف W دقت داشته باشید تا هنگام استارت زدن به خصوص در فصل سرما دچار مشکل نشوید.
عدد دوم بعد از حرف W: عدد دوم بعد از حرف W در راهنمای خرید روغن موتور نشان دهنده این است که روغن موتور تا چه درجه حرارتی از دمای محیط میتواند گرانروی را حفظ کند. با توجه به دمای محیط و دمای داخل موتور ممکن است، روغن موتور میزان چسبندگی و رقیق بودن خود را از دست دهد. برای اطمینان از این موضوع هر چه عدد بعد از حر ف W بزرگتر باشد، روغن موتور بهتری را انتخاب کردهاید تا در دمای بالا چسبندگی بیشتری بین مولکولهای روغن موتور باشد. همچنین این موضوع بر سلامت موتور ماشین و وسیله نقلیه شما، تاثیر مستقیم دارد.
روغن موتور غلیظ به طور معمول هر 4000 کیلومتر یا سه ماهی یک بار باید تعویض شود وگرنه باعث مصرف بیش از اندازه سوخت و صدمه به موتور خودرو می شود.