ماشین یکی از وسایلی است که می تواند باعث راحتی و رفاه باشد. اما همین وسیله گاهی اوقات بسیار کلافه کننده می شود. وقتی کودک تان در ماشین جایی برای نشستن نداشته باشد و مجبور باشید دائما او را در بغل نگه دارید آن وقت است که کلافه می شوید. به علاوه این کار می تواند خطرات زیادی هم برای فرزندتان داشته باشد.مسلما وقتی ماشینی که سوار می شوید و امکانات آن برای تان مهم است، باید بدانید صندلی که کودک تان در ماشین قرار است روی آن بنشیند هم به همان اندازه اهمیت دارد. پس توجه داشته باشید برای کودک تان صندلی مخصوص ماشین درنظر بگیرید و برای خرید صندلی ماشین به نکاتی که در این مطلب آورده ایم توجه کنید.
خوابیدن در صندلی ماشین کودک
پژوهش جدیدی که در یکی از مجله های طب اطفال امریکا منتشر شد، داده های مربوط به حدود ۱۲۰۰۰ مورد مرگ مرتبط به خواب کودکان را بین سال های ۲۰۰۴ و ۲۰۱۴ مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. محققان روی تقریباً ۳۵۰ مورد مرگ که در وسایل نشستن مانند صندلی ایمنی خودرو، کالسکه، نی نی لای لای یا تاب اتفاق افتاده بودند، تمرکز کردند.این مطالعه نشان داد که تقریباً دو سوم مرگ های مرتبط با خواب در این وسایل هنگامی رخ داده است که کودکان داخل صندلی ایمنی خودرو خوابیده بودند. به گفته ٔ محققان، در بیشتر این موارد، صندلی اتومبیل به جای استفاده در اتومبیل، در داخل خانه استفاده می شده است.
محقق اصلی این مطالعه گفت: «اگرچه هنگام سفر در یک وسیله ٔ نقلیه، صندلی ایمنی کودک همیشه بهترین جا برای کودکان است، اما این بدان معنا نیست که هنگام خوابیدن در خارج از ماشین نیز آنها ایمن ترین جا هستند.»
نویسندگان این پژوهش نوشتند که صندلی های ایمنی کودک وقتی در خانه استفاده می شوند می توانند خطرناک باشند، زیرا ممکن است روی یک سطح سفت بیفتند یا روی یک سطح نرم وارونه شوند و کودک را خفه کنند. اگر کمربند کودکان به درستی بسته نشده باشد، آنها می توانند از صندلی بیرون بیفتند. کمربند و تسمه ها و پدها یا بالشتک های جانبی، به همراه زاویه ٔ صندلی ایمنی، ممکن است هنگام استفاده در خانه، ریسک خفه شدن ایجاد کنند.
چگونه از سلامت فرزندتان در صندلی ماشین خود مطمئن شویم؟
صندلی خودرو جزئی اساسی از تجهیزات ایمنی برای کودکان است. توجه به نکات ایمنی و نصب درست صندلی خودرو کودک یکی از مواردی است که با وجود ساده به نظر رسیدن گاهی می تواند باعث بروز خطرهایی برای بچه ها شود و هر ساله کودکان زیادی در تصادفات رانندگی سراسر دنیا زخمی یا کشته می شوند
اطمینان حاصل کنید که صندلی تمام الزامات ایمنی را برآورده می کند
صندلی های موجود در بازار امروز باید استاندارد های ایمنی اولیه را رعایت کنند. بنابراین اگر نو می خرید فقط مطمئن شوید که اطلاعات کلیدی مانند تاریخ انقضای صندلی ماشین (که روی خود صندلی قرار دارد) را بررسی کنید و به دستورالعمل های سازنده پایبند باشید. اگر از صندلی ماشین شما قبلاً استفاده شده بود (حتی توسط یک خواهر یا برادر بزرگتر)، به دنبال تاریخ انقضا باشید تا مطمئن شوید که هنوز استفاده از آن بی خطر است.
به کودک استراحت دهید
در سفر های طولانی هر دو ساعت یکبار حرکت کنید تا کودک بتواند پا هایش را دراز کند، شیر بدهد و پوشکش را عوض کنید.
غذا و نوشیدنی ندهید
هر دو می توانند خطر خفگی ایجاد کنند. میان وعده ها را برای زمانی که به خانه می رسید ذخیره کنید یا در طول سفر های طولانی تر آن ها را به صورت پوره سرو کنید.
از صندلی ماشین در بیرون از اتومبیل استفاده نکنید
صندلی های ماشین نباید به عنوان فضایی برای چرت زدن یا خوابیدن استفاده شوند.
لباس زیاد تن کودک نکنید
یک پتو یا کت روی تسمه های کمربند کمان دار بی اندازید. کت های حجیم، لباس های کلفت یا لایه های سنگین می توانند در هنگام تصادف فشرده شوند و باعث شل شدن بند های صندلی شوند و کودک شما را در معرض آسیب قرار دهند.
۸ استراتژی برای برخورد صحیح با کودک در خودرو
لازم است والدین توجه داشته باشند که صندلی برای کودک کوچک نباشد. اگر پاهایش به اندازه کافی جا ندارند یا کمربند آن بیش از اندازه تنگ است ، ممکن است در این صندلی احساس راحتی نکند. ممکن است دلائل گریه کودکان صرفاً بستن صندلی کودک نباشد و کودک مشکل دیگری دارد اگر در خانه هم نا آرام و بهانه گیر بوده است ، امکان دارد از عفونت گوش یا بیماری دیگری رنج می برد ، کودک را نزد پزشک متخصص ببرید.
عادت کردن کودک به صندلی ماشین
صندلی بچه را به درون خانه بیاورید و اجازه دهید تا کودک بر روی آن بنشیند و با آن بازی کند ممکن است بعد از اینکه که کودک در خانه بیشتر با صندلی خود آشنا شد ، در ماشین با آن احساس بهتری داشته و خوشحال تر باشد.
استفاده از آویز در ماشین
در این روش والدین کودک یا پرستار کودک یک ردیف طولانی زنجیر پلاستیکی مخصوص کودکان را از یک طرف صندلی عقب به سمت دیگر آن متصل می کنند. هر بار که سوار ماشین می شوید با گیره اسباب بازی های جدید ، سبک و نرمی را به آن وصل کنید. مطمئن شوید این اسباب بازی ها بی خطر هستند و حواستان باشد که وقتی در حال رانندگی هستید ، شل نشوند.
استفاده پوستر مخصوص کودکان
این پوسترها معمولا مشکی ، سفید ، قرمز و رنگ های اصلی پررنگ هستند. بعضی از آنها حتی جایی دارند که از آنجا می توانید تصویر پوستر را تغییر دهید.
استفاده از موسیقی مناسب برای کودکان
از آنجا که خیلی از کودکان به موسیقی علاقه نشان می دهند به محض اینکه موزیک مورد علاقه آنها پخش می شود ، آرام می شوند و شما را شگفت زده می کنند. بعضی از آنها از گوش دادن به صدای مادر یا پدرشان بیش از هر چیز دیگری لذت می برند. شما می توانید این همخوانی را در زمانی که کودک به موسیقی مورد علاقه خود گوش می دهد انجام دهید.
سرگرم کردن کودک
می توانید در سفر از کسی بخواهید که کنار کودک بنشیند و زمانی که بی قراری می کند او را سرگرم کند. چند تجربه خوب و خوشایند ممکن است در ایجاد الگویی جدید در فرزند شما مفید باشد.
استفاده از آینه در خودرو
این استراتژی زمانی کارآمد است که کودک بتواند از آینه شما را ببیند و شما هم عکس العمل های کودک را ببینید. ممکن است هنگامی که کودکتان روی صندلی کودک می نشیند فکر کند که شما آنجا نیستید و فقط دیدن صورت شما می تواند به او کمک کند تا احساس آرامش بگیرد.
استفاده از آفتابگیر برای پنجره خودرو
اگر دلیل بی قراری کودک تابش نور آفتاب به صورتش می باشد ، از آفتابگیر بر روی شیشه کنار صندلی کودک استفاده کنید.
باز گذاشتن پنجره
هوای تازه و نسیمی مطبوع می تواند آرامش بخش باشد پس پنجره خودرو را در زمان سفر باز نگه دارید.
نکات لازم درباره سفر کودک با ماشین
- در آغوش نگه داشتن نوزاد در داخل خودرو هر گز امن نیست، زیرا با جزئی ترین تصادف ممکن است نوزاد از آغوش افراد خارج شود. حتی این احتمال وجود دارد که در هنگام برخورد، خود فرد به نوزاد آسیب وارد کند.
- هرگز کودک را در حین رانندگی روی زانوی خود قرار ندهید.
- اگر قصد خرید یک صندلی ایمنی را دارید ، دقت کنید صندلی مذکور متناسب با سن، قد و جثه کودکتان باشد.
- بهترین جا برای کودکان زیر 12 سال ، صندلی عقب خودرو می باشد. صندلی جلوی خودرویی که کیسه هوای سرنشین آن فعال است، به هیچ عنوان مکان مناسبی برای نوزادان نیست.
- برای نوزادان و کودکان ریزجثه ای که وزن آنها کمتر از 9 کیلوگرم است ، حتما از صندلی مخصوص نوزادان استفاده کنید.
- اگر صندلی کودک دارای تجهیزات اضافی (از قبیل میز و غیره...) است ، دقت کنید این تجهیزات در مقابل صورت و گردن کودک قرار نگیرند.
- هرگاه صندلی کودک به نحوی در خودرو نصب شود که صورت او رو به جلو باشد، دقت کنید وقتی برای ثابت کردن صندلی کودک بر روی صندلی خودرو از کمربند ایمنی استفاده می کنید، به کودک فشار وارد نکند.
- کودکان سرمایه های ارزشمند آینده کشور عزیزمان می باشند. لذا با رعایت نکات ایمنی، تهیه و نصب صندلی مناسب در سلامتی و ایمنی این عزیزان سهیم باشیم.