انتخاب همسر یکی از مهم ترین مسائل زندگی هر فردی است که در زندگی آینده فرد تاثیرگذار است . برای داشتن یک ازدواج موفق باید در زمان انتخاب همسر توجه ویژه ای داشته باشید و با عقل و منطق همسر آینده خود را انتخاب کنید چرا که اگر انتخاب همسر با عقل و منطق رقم نخورد، یکی از تلخ ترین رویدادهای ممکن یعنی طلاق را به دنبال خواهد آورد. اگر در شرف ازدواج هستید ، با این بخش همراه شوید تا با برخی از مهم ترین فاکتورهای یک ازدواج موفق آشنا گردید.
تعریف ازدواج موفق
ازدواج موفق ازدواجی است که افراد پذیرای یکدیگر هستند و احترام و صداقت در زندگی مشترک پایه آن است . صمیمیت، تعهد و رابطه جنسی که هرسه ضلع مثلث عشق استرنبرگ هستند در آن وجود دارند. در این نوع ازدواج افراد شناخت کاملی از نقاط ضعف و قوت یکدیگر دارند.این رابطه با از خود گذشتگی و توقعات واقع بینانه همراه است و انتظارات غیر منطقی در زندگی زناشویی آن ها جایگاهی ندارد. زوجین رویاها و توهمات دوران کودکی خود را رها کردند و دیدی عمیق و دقیق به ازدواج دارند . کیفیت زندگی در ازدواج موفق بالاست و افراد برای یکدیگر وقت می گذارند . همسران در عین حال که زمان هایی را به خود اختضاض می دهند به نیازهای همسر خود هم توجه می کنند .
نقش معیارهای ازدواج موفق در داشتن رابطه ای ماندگار
معیارهای ازدواج موفق تضمین کننده رابطه ای زیبا و لذت بخش در کنار فردی است که عاشق او هستید. اما برای شروع یک زندگی مشترک موفق، باید ابتدا به یک خودشناسی و سپس شناخت همسر آینده تان برسید. با توجه به اهمیت و تاثیر خودشناسی در ازدواج باید به این موضوع توجه ویژه ای داشت. همچنین قبل از انتخاب همسر آینده تان، مهارت های لازم برای ازدواج موفق را نیز باید یاد بگیرید.
به زبان دیگر می توان گفت عشق به تنهایی تعیین کننده موفقیت در ازدواج نیست. بسیاری از افراد در شروع یک رابطه فقط به عشق و علاقه در آن رابطه توجه می کنند و نمی دانند زمانی که با چالش ها و مشکلات مواجه می شوند برای حل و رو به رو شدن با آن ها نیاز به آگاهی و مهارت هایی دارند. برای آن که بتوانید یک ازدواج موفق داشته باشید، اول باید معیارهایی برای خود تعیین نمایید تا رابطه تان را آن طور که می خواهید هدایت کنید
معیارهای ازدواج موفق چیست؟
- تناسب در سن، زیبایی و آیتم های ظاهری. (اختلاف ۵ تا ۷ سال)یک میزانی از تناسب ظاهری و سنی باید میان افراد باشد. افراد بدون تناسب نمی توانند ازدواج موفقی داشته باشند.
- دنبال شباهت ها و همگن بودن و تناسب باشید. در اصول کلی و سبک زندگی باید باهم شباهت داشته باشید.
- این که قیافه عادی می شود کاملا درست است منتها یک اصل بسیار مهم و اساسی این است که شما حتما باید برای هم جذاب باشید. اگر از کسی خوشتان نمی آید و نسبت به او احساس جذب شدن ندارید هیچگاه تن به ازدواج ندهید.
- شباهت خانواده ها بهم یک آیتم مثبت تلقی می شود. خانواده ها باید باهم تناسب داشته باشد. ترکیب دو خانواده باید به اصطلاح به هم بیاید. ترکیب دو خانواده نباید متضاد باشد. البته تشابه کامل لازم نیست منتها این که دو خانواده از نظر اصول بهم مشابه باشند لازم و ضروری است.
- طبقه اجتماعی یعنی ثروت، مقام و درآمد شما باهم تشابه داشته باشد.این امر بسیار اساسی است و باید به آن توجه نمایید.
- یکی از مهمترین مسایل تشابه در نوع نگاه به دنیا و جهان بینی است. منفی بین ها با مثبت اندیش ها دچار مشکل می شوند. کسی که دنیا را دارای نظم می بیند باکسی که دنیا را پر از دزد و کثافت می بیند نمی توانند سازگار شوند. بخصوص وقتی که از نظر ایدئولوژیکی تفاوت دارید نمی توانید ازدواج موفقی داشته باشید.
- مذهب و فرهنگ مشابه داشته باشید. تشابه فرهنگی و مذهبی نیز یکی از مهمترین آیتم ها در ازدواج موفق است.
- از نظر مسیر و هدف زندگی باید مشابه باشید. زندگی مانند مسیری است که هرکدام از ما آن را می پیماییم. اگر کسی به شرق برود نمی تواند با کسی که هدف و مقصدش غرب است همراه شود. اگر هدف زندگی شما پول است و هدف دیگری معنویت شما نمی توانید باهم ازدواج موفقی داشته باشید. زیرا اهداف شما باهم متفاوت است.
- بتوانید نیازهای روحی و جسمانی هم را برآورده کنید.
- حیطه مشترکی برای صحبت باهم داشته باشید. بتوانید باهم صحبت کنید.
- از نظر بهره هوشی و دانش بهم نزدیک باشید.
- عاقل بودن برای ازدواج ضروری است. اگر شما از عقلانیت و بلوغ عقلی برخوردار نباشید احتمال موفقیت ازدواجتان واقعا کم است.
- از نظر روش پول درآوردن و نحوه خرج کردن با یکدیگر وحدت نظر داشته باشید. پول ممکن است الویت اول شما نباشد اما مطمئناً تاثیر گذار ترین آیتم بر زندگی تان است.
- اولویت زندگی تان را مشخص کنید. برای ازدواج موفق شما باید اولویت های مشترکی داشته باشید.
- صداقت در رابطه داشته باشید. یکی از مهمترین آیتم ها که متاسفانه ایرانی ها آن را نادیده می گیرند صداقت است. باید باهم صادقانه برخورد کنید.
- شباهت در فرایند تصمیم گیری بسیار مهم است ممکن است شما در خانواده ای رشد کرده باشید که همه باهم همفکری می کنند و تصمیم می گیرند و سپس کسی سر راه شما قرار بگیرد که در خانواده او همیشه یک نفر تصمیمات را می گیرد و سپس به بقیه اعلام می کند این دو نفر باهم نمی توانند کنار بیایند. زیرا سبک تصمیم گیری شان باهم متفاوت است.
- کلیات گذشته هم را بدانید و راجع به جزییات کنجکاوی نکنید.
- درمورد بچه دار شدن و نحوه تربیت بچه باهم توافق داشته باشید.
- درمورد محل زندگی- کار و تحصیل باهم تناسب داشته باشید.این بخصوص درمورد خانم و آقایی که درمورد اشتغال خانم اتفاق نظر ندارند مطرح است. برخی آقایان تمایل به کار کردن خانم در بیرون از منزل ندارند و این آقا نمی تواند با خانمی که به استغال و تحصیل علاقمند است ازدواج موفقی داشته باشد ممکن است فکر کنید می توانید افراد را تغییر دهید منتها افراد نه تنها از آنچه ابتدا به نظر می آیند بهتر نمی شوند بلکه شما پس از ازدواج با یک نسخه به مراتب بدتر این آدم روبرو خواهید شد.
- درمورد نحوه رفت و آمد با دوستان و خانواده مطمئن شوید. اطمینان حاصل کنید طرف در ارتباطش با عزیزانش، یا عزیزان شما، دوستانش و دوستان شما، یا دوستان مشترکتان، نگاهی ثابت و واحد دارد.
- اسیر هیجانات و احساسات زودگذر نشوید.