تحلیل گران کسب وکار، با ارزیابی عملکرد کسب وکارها و با پیشنهاد اقدامات اصلاح کننده، مشکلات سازمانی را حل می کنند. این افراد در صنایع مختلفی حضور دارند و وظایفی مانند ارزیابی پیشرفت پروژه، شناسایی مشکلات، توسعه و اجرای شیوه نامه های شرکت و نوشتن گزارش های تخصصی را انجام می دهند. در این مطلب به نکاتی برای نوشتن نمونه رزومه تحلیلگر کسب و کار می پردازیم.
نکاتی برای نوشتن نمونه رزومه تحلیلگر کسب و کار
کارکردن به عنوان تحلیلگر کسب و کار جذابیت زیادی دارد. در این شغل فضای زیادی برای ارائه خلاقیت و انعطاف خواهید داشت و البته میزان حقوق پرداختی این کار نیز چندان بد نیست. وظیفه اصلی یک تحلیلگر کسب و کار، ایجاد تغییرات مورد نیاز برای یک مجموعه و سازمان و البته تحلیل تغییرات روی داده در محیط کار است. با این وجود فراموش نکنید که هر کارشناس تحلیلگر، از روش های مختلفی برای انجام این کار استفاده می کند. بنابراین در زمان نوشتن رزومه کاری خود به خاطر داشته باشید که شغل تحلیلگر کسب و کار به هر شکل و ابعادی وجود داشته و شامل مسئولیت های بسیار زیادی خواهد بود و به همین خاطر باید در زمان نوشتن رزومه از تناسب میان رزومه خود و شغل مد نظرتان، اطمینان کافی داشته باشید. در این جا به بررسی چند نکته مهم خواهیم پرداخت که در زمان نوشتن رزومه به عنوان تحلیلگر کسب و کار، باید آن ها را در نظر بگیرید.
1. اشاره به نکات و عبارات کلیدی
به نکات و عبارات کلیدی حوزه تحلیل کسب وکار حتما اشاره کنید. کلمات کلیدی، کلماتی مرتبط با حوزه و تخصص موردنظر شماست که از اهمیت بیشتری برخوردار است. بودن این کلمات در رزومه، نشان دهنده فعالیت ها و تخصص شما در آن حوزه است. با توجه به توانایی ها و مهارت های شما و شرح شغلی موردنظرتان، کلمات کلیدی متفاوتی دارای اهمیت و توجه هستند. باید به دنبال فرصت هایی باشید تا از کلمات کلیدی در رزومه خود استفاده کنید. بهتر است کلمات کلیدی به صورتی نامحسوس در عناوین دستاوردها و تجربه های شغلی تان تلفیق شوند. کلمات کلیدی را می توانید با حروف توپر (بولد) بنویسید. این یک راهکار بسیار موثر است که هم چگالی کلمات کلیدی در رزومه شما را افزایش می دهد و هم قابلیت جستجوی سریع در رزومه را افزایش می دهد. خوانندگان می توانند با مرور سریع کلمات کلیدی، فوراً به تخصص و تمایز شما نسبت به رقبا پی ببرند.
در ادامه لیستی از پرکاربردترین کلمات کلیدی حوزه تحلیل کسب وکار را آماده کرده ایم.
ارزیابی وضعیت کنونی/آینده | تحلیل وضع موجود | بازطراحی فرایند کسب وکار | مدل کسب وکار | حل مسئله |
بازاریابی و فروش | استراتژی | مدیریت پروژه | مدل سازی مالب | مدیریت منابع انسانی |
بهینه سازی | تحقیق و پژوهش | ارتباط با ذی نفعان | همکاری و کار تیمی | تفکر سیستمی |
شناسایی نیازهای سازمان | ارائه راه حل | مذاکره | مدیریت ریسک | تفکر خلاقانه |
2. برجسته سازی دستاوردهای خود
دستاوردهای خود را برجسته کنید. هنگامی که در حال تهیه نکات کلیدی رزومه خود هستید، سعی کنید برای هر یک از وظایف شغلی خود تا جای ممکن، معیاری تعیین کنید. صرف بیان اینکه شما یک تحلیلگر کسب وکار هستید و ذکر وظایف عمومی این شغل، کافی نیست و بسیار اهمیت دارد که تا حد ممکن، به جزئیات بیشتری اشاره کنید. می توانید هنگام نوشتن دستاوردهای تان، این سوالات را از خود بپرسید: ارزیابی و پیش بینی ریسک های یک پروژه به چه بوده است؟ طراحی و سنجش موفقیت فرآیندهای سازمانی به چه صورت است؟ در پروژه مربوط به مطالعه و دسته بندی مشتریان چه شاخص هایی مورد بررسی قرار گرفته است؟ ارزیابی وضعیت کنونی سازمان چه نتایج و شاخص هایی را در بر گرفته است؟ تغییرات و نوآوری در مدل کسب وکار باعث چه میزان رشد در درآمد شرکت داشته است؟
بنابراین می توانید به جای نوشتن یک نکته کلیدی مانند «تعیین نیازمندی های ذی نفعان»، بگویید: « تعیین انتظارات ذینفعان در بیش از ۱۰ دسته بندی مختلف از جمله مشخصات عملکردی، داستان کاربران، نمودارهای گردش کار و نمودارهای جریان داده». برای این مورد می توانید از این فرمول ساده نیز کمک بگیرید: وظیفه شغلی + فعل و عمل انجام شده + خروجی یا دستاورد
3. اشاره به مهارت ها و آموزش های خود
به مهارت ها و آموزش های خود اشاره کنید. در حوزه تحلیل کسب وکار آشنایی شما با مفاهیم لایه ها و حوزه های مختلف کسب وکار و برخی از مهارت های تجزیه و تحلیل از اهمیت بالایی برخوردار است و معمولا نیاز است که به صورت آکادمیک و دانشگاهی در این زمینه تحصیلاتی داشته باشید. تحصیلات در حوزه مدیریت کسب وکار و رشته های مرتبط در کنار برخی از گواهینامه های معتبر این حوزه که به صورت تخصصی به هریک از بخش های مختلف کسب وکار می پردازد از اهمیت بالایی برخوردار است. اگر مدرک رسمی دانشگاهی در این زمینه ندارید یا به صورت تجربی در این زمینه فعالیت کرده اید لازم است به خوبی دستاوردها و تجربیات خود را بیان کنید و مهارت ها و توانایی های خود که باعث می شود بتوانید در آن شغل عملکرد مناسبی داشته باشید را اشاره کنید.
ممکن است سمینار تخصصی در حوزه کسب وکار مانند بازاریابی، منابع انسانی، مدیریت پروژه، استراتژی و … شرکت کرده یا دوره آموزشی و مدرکی در آن ها گرفته باشید. یا در زمینه های مرتبط با توسعه و تحلیل کسب وکار نیز مهارت ها و توانایی هایی داشته باشید و کار با ابزارها و استانداردهای مختلفی را بدانید. سعی کنید با توجه به شغلی که برای آن رزومه می فرستید و نیازمندی های آن به مهارت ها و آموزش های مرتبط اشاره کنید و از درج مهارت های بیش از حد و طولانی پرهیز کنید.
اگر علاقه مند به این شغل هستید و توانایی های متناسب با آن را دارید، هم اکنون می توانید رزومه خود را آماده کنید. بهتر است در تهیه رزومه از مهارت ها و تجربیات خود صادقانه و با جزئیات لازم صحبت کنید. علاوه بر اینها توجه کنید که:
- رزومه تان را تک صفحه ای تهیه کرده و آن را بر اساس سلسله مراتب تاریخی بنویسید. استخدام کنندگان رزومه هایی را که سریع تر و آسان تر خوانده می شود، بهتر بررسی می کنند. حقیقت این است که آن ها در طول روز، صدها رزومه دریافت می کنند و وقت کافی برای خواندن یک رزومه طولانی و پیچیده را ندارند.
- رزومه خود را بازخوانی کنید. پیش از ارسال رزومه، حتما چند بار آن را بازخوانی کنید. گاهی کوچک ترین اشتباهی در رزومه فرصت استخدام را از شما می گیرد. حتی می توانید از یکی از اعضای خانواده خود یا دوستان و همکارانتان بخواهید تا آن را برای شما بررسی کنند.
می توانید از نمونه رزومه زیر نیز برای نوشتن رزومه خود راهنمایی بگیرید.