به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،تا به حال به نقطه های سیاه روی شیشه اتومبیل دقت کرده اید؟ معمولا در اولین برخورد متوجه این نقطه های ریز و سیاه رنگ نمی شویم اما پس از مدتی این نقاط توجه ما را به خود جلب می کنند. در این مقاله می خواهیم به دلایل وجود نقطه های سیاه رنگ روی شیشه خودرو بپردازیم.
اولین نکته ای که ممکن است هنگام دیدن نقاط سیاه رنگ به ذهن بیاید، زیبایی ظاهری است. اگرچه قطعا استفاده از نقاط سیاه رنگ تا حدی می تواند بر جذابیت های شیشه و پنجره ها بیفزاید. اما باید به خاطر داشت این نقاط نقش بسیار مهم دیگری را بر عهده دارند. در حقیقت این نقاط باعث می شوند آفتاب مستقیما به چسب شیشه اتومبیل برخورد نکند. به این ترتیب شیشه مدت زمان بیشتری در جای خود باقی می ماند.
نقطه های سیاه رنگ، یادگار دهه 1940 صنعت خودروسازی
در دهه های 40 و 50 میلادی خودروسازان برای نگه داشتن شیشه شروع به استفاده از چسب به جای لبه های فلزی پنجره ها کردند. این چسب ها عملکرد مناسبی را ارائه می دادند اما دو مشکل بزرگ وجود داشت. این چسب ها پس از خشک شدن به قسمت پایینی شیشه می چسبیدند و به ظاهر خودرو آسیب می رساندند. از طرف دیگر اشعه فرابنفش خورشید می توانست این چسب را در مدت زمان کوتاهی از بین ببرد. بنابراین استفاده از فرتیس ( همان نقاط سیاه رنگ) مورد استقبال قرار گرفت.
نقطه های سیاه رنگ روی پنجره به نام فریت شناخته می شوند. جنس این لکه ها از رنگ سرامیکی است. این لکه های سیاه رنگ علاوه بر اینکه جلوه جذابی به پنجره می دهند، از آسیب دیدن چسب نیز جلوگیری می کنند. در حقیقت این رنگ در کوره همراه با شیشه پخته شده است. به همین دلیل نور آفتاب نمی تواند آن ها را از بین ببرد.
در این قرار گیری، نصب و استفاده از فریتس دو هدف دنبال می شود:
در حالی که قسمت داخلی فریتس چسبندگی را برای اتصال به شیشه ممکن می سازد، در قسمت بیرونی فریتس به عنوان محافظ در برابر تشعشعات uv برای محافظت از چسبندگی به صورت پیوسته عمل می کند؛ که در غیر این صورت با قرار گرفتن مداوم در معرض نور خورشید به مرور تضعیف خواهد شد.
مورد دیگری که گفته شده حفظ زیبایی خودروست؛ زیرا فریتس به زیبایی چسب هایی را که برای نصب شیشه جلوی خودرو استفاده شده اند را در خود پنهان کرده و ظاهری براق و زیبا به شیشه خواهد داد.
این نقطه سیاه میزان کمی از نور خورشید را گرفته و سایه کمی را جلوی آن ایجاد می کند.
این نقاط کمک می کنند تا تابش آزاردهنده خورشید که آفتاب گیر رانندگان و مسافران نمی تواند جلوی آن را بگیرد را کاهش دهد.
در مورد قرارگیری این نقاط؛ باید گفت که آنها به صورت تصادفی بر روی شیشه قرار داده نشده اند؛ بلکه با توجه به الگوی Hafton بر روی شیشه قرار می گیرند؛ که کم کم نقاط کوچکتر و دورتر از نقاط سیاه رنگ اولیه می شوند و این الگوها دید بصری بهتری را در مقایسه با نقاط سیاهی که در کنار هم قرار گرفته اند برای چشم ما ایجاد می کنند.
هدف دیگر کنترل دماست؛ که در شیشه اتومبیل حالت خمیدگی ایجاد می کند، نقاط مشکی زودتر از بقیه پنجره گرما را جذب می کنند و این نقاط گرما را به طور مساوی توزیع می کنند.
البته برخی خودروسازان از طرح های منحصر به فرد و یا لوگو های کوچک به جای نقاط دایره ای شکل مشکی استفاده کرده اند.
نکاتی برای تعویض شیشه جلو اتومبیل
در هنگام تعویض شیشه جلو باید نکاتی را دقت کنیم:
- ابتدا درزگیر و چسب قبلی به جای مانده بر روی بدنه باید کاملا پاک و زدوده و تمیز شود.
- محل چسباندن شیشه بر روی بدنه را با مواد شوینده کاملاً بشویید.
- برای چسباندن از چسب های سیلیکونی و نوارهای بوتیل استفاده نکنید؛ بلکه از چسب های Urethane کمک بگیرید.
- هنگام تعویض شیشه در خودروهای عادی به مدت یک ساعت و برای خودروهایی که دارای ایربگ جانبی هستند؛ تا سه ساعت از حرکت دادن و راندن با این خودروها بپرهیزید.
مزایایی فریتس
- فریتس از نفوذ اشعه خورشید به قسمت چسب خورده جلوگیری می کند.
- از فریتس ها به عنوان آفتابگیر در برخی قسمت های خودرو مثلا وسط شیشه جلو که امکان پوشش به وسیله افتابگیر ها را ندارد، استفاده می شود.
- فریتس سبب زیباتر شدن ظاهری بین شیشه و بدنه، مخصوصا در خودروهای تیره رنگ می شود.
- در برخی خودروها هم از دیده شدن هواکش که شاید ظاهر ناخوشایندی داشته باشد جلوگیری به عمل می آورد.
- همچنین از نمایان شدن آینه جلو در اتومبیل هایی که آینه روی شیشه چسبانده می شود، جلوگیری به عمل می آورد.
حالا و با مطالعه این مطالب بیشتر به مزایای نقطه های مشکی در روی شیشه اتومبیل پی برده اید.