به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، در سال ۲۰۲۰ روی کدام ارزهای دیجیتال سرمایه گذاری کنیم؟ این سوالی است که پاسخ یکسانی ندارد و طبق قاعده اصلی سرمایه گذاری، هر کس باید خودش تحقیقات لازم را انجام دهد و به یک تصمیم نهایی برسد.
سعی کرده ایم که تا حد امکان ارزهای دیجیتال مختلف با رتبه های گوناگون در بازار را بررسی کنم تا بتوانید با پروژه های کمتر شناخته شده و با پتانسیل رشد بالا، بیشتر آشنا شوید. قطعاً پروژه های موفقی مثل چین لینک، بت (BAT)، ایاس و …. می توانستند در این مقاله جای داشته باشند، اما به دلیل محدودیت نوشته و تا حدی هم سلیقه شخصی، در این مطلب نامی از آن ها به چشم نمی خورد. به عنوان نمونه، از آنجایی که اتریوم و ایاس دو رقیب جدی برای یکدیگر هستند و به این علت که از نظر شخص خودم، اتریوم پیروز این رقابت است، ایاس در این فهرست جایی ندارد. با این حال، خودتان می توانید رقبای هر پروژه را بررسی کرده و در پروژه دلخواه خود سرمایه گذاری کنید.
ارزهای دیجیتال که به سرعت در حال رشد و در بر گرفتن دنیای اقتصاد هستند این روزها به یکی از روش های پرسود سرمایه گذاری تبدیل شده اند. هدف این ارزها از ابتدای پیدایش تبدیل شدن به وسیله ای برای سرمایه گذاری نبود اما با گذشت زمان مختصات رمزارزها آن ها را به این سمت و سو سوق داد. مخصوصا انفجار قیمتی که در سال 2017 در بازار این ارزها رخ داد توجه افراد زیادی را برای سرمایه گذاری جلب کرد.
انواع سرمایه گذاری
سرمایه گذاری روی ارزهای دیجیتال به دو شکل انجام می شود. عده ای به استخراج رمزارزها می پردازند و افرادی به خرید و فروش آن ها.استخراج اکثر رمز ارزها حدمعینی دارد که نزدیک شدن به آن حد استخراج را سخت تر می کند.در نتیجه به برق بیشتر تجهیزات قوی تر و قدرت پردازش بیشتری نیز نیاز داریم تا بتوانیم یک واحد از ارز مورد نظر را استخراج کنیم. همچنین این کار مستلزم داشتن دانش خاص خودش است و عدم آگاهی در این زمینه می تواند سرمایه ی سرمایه گذار را نابود کند. به همین خاطر عده ای خرید و فروش ارزهای دیجیتال را به استخراج آن ها ترجیح می دهند.
هنگام سرمایه گذاری روی یک رمزارز چه نکاتی را مد نظر قرار دهیم؟
فاکتورهایی وجود دارد که بررسی آن ها قبل از سرمایه گذاری روی یک ارزدیجیتال می تواند بسیار مفید باشد.
مارکت کپ(market cap):
این فاکتور درواقع نشان دهنده ی ارزش کل یک ارز در بازار است. از حاصل ضرب قیمت ارز مورد نظر در تعداد حجم در گردش آنمارکت کپ به دست می آید. اما این رتبه ی به دست آمده چه تاثیری در انتخاب ما دارد؟ ارزهای با رتبه بندی بهتر حجم بازار بیشتر ریسک کمتر و درصد رشد پایین تری نسبت به ارزهای با رتبه بندی کمتر دارند. و این شما هستید که با توجه به سرمایه و شرایط خود یکی از این هارا انتخاب می کنید.
حجم در گردش:
Circulating Supply یا حجم در گردش هرقدر بیشتر باشد ارز مورد نظر مورد بهتری برای سرمایه گذاری است.
حداکثر عرضه:
Total Supply یا حداکثر عرضه یعنی تعداد کل ارزهایی که در نهایت وارد شبکه می شود.مشخص بودن این مورد می تواند چشم اندازی از آینده ی رمزارز در اختیار سرمایه گذار بگذارد.به طور کلی سرمایه گذاری روی ارزی که حداکثر عرضه ی مشخصی ندارد کار درستی نیست.
وایت پیپر:
whitepaper یا همان شناسنامه ی رمز ارز محتوی همه ی آن چیزی است که شما نیاز دارید درباره ی یک ارز دیجیتال بدانید. وایت پیپر علاوه بر مشخص کردن قوانین حاکم بر رمزارز ،هشدارها ،مزایا و معایب، سرمایه گذاران و توسعه دهندگان اصلی آن را نیز مشخص می کند.هر قدر این تیم قوی تر باشد پشتیبانی بهتری از آن ارز صورت می پذیرد.
نقشه ی راه ارز دیجیتال:
یکی از مواردی که در وایت پیپر مشخص می شود و لازم دانستم که جداگانه راجع به آن توضیح دهم نقشه ی راه است. این نقشه نشان می دهد که چشم انداز ترسیم شده برای رمزارز موردنظر چیست و این مسیر تا چه اندازه طی شده است. در واقه مسیر طی شده معیاری است که نشان می دهد این رمزارز چه قدر به تعهدات خود پایبند می باشد.
جهانی بودن:
این فاکتور نشان می دهد افراد مختلف در سراسر دنیا می توانند این رمزارز را در کیف پول مجازی خود داشته باشند و این یعنی پتانسیل بیشتر برای جذب سرمایه.عاملی که به نفع شما خواهد بود.
عمر رمزارز:
عمر یک رمزارز نشان می دهدچه قدر اصالت و امنیت دارد و ارز دو روزه ای نیست که چندی دیگر از بین برود.
علاوه بر مواردی که گفتم داشتن پشتوانه ی قوی ،حجم معاملات در 24 ساعت گذشته و کاربرد پذیری نیز از فاکتورهای مهم برای انتخاب یک رمزارز مناسب سرمایه گذاری است.