به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، وقتی شما مادری خانه دار هستید یا از اقوام برای نگهداری فرزندتان کمک می گیرید، فایده مهد کودک و پیش دبستانی چیست؟ اگر این مراکز فقط خدمات نگهداری را ارائه بدهند، شاید جز هزینه برای شما چیزی نداشته باشند. اما باید گفت مهدکودک یا پیش دبستانی خوب محیطی امن، شاداب و خلاق است که اولین تجربیات کودک در تعامل با اجتماع در آنجا شکل می گیرد. این تجربیات اگر غنی و به موقع باشند، موجب رشد مهارت های مهمی می شوند که کودک باید در طول زندگی کسب کند.
فواید مهد کودک می تواند متعدد باشد ، از جمله اینکه :
– تعلیم با تفریح همراه است .
– وابستگی کودک به والدین کمتر می شود .
– محلی است که کودک هر روز می تواند با هم سالانش در یک مکان باشد .
این برای رشد اجتماعی و هوش اجتماعی او بسیار مفید است .
– کودکانی که به مهد کودک می روند ، مهارت های بیشتری برای ورود به مدرسه دارند ؛ برای مثال : برای رفتن به مدرسه آماده شده اند ؛ با مفهوم تربیت آشنا هستند . مثلا می دانند که اول باید دست هایشان را بشویند ، سپس خوراکی بخورند .
– فرصتی برای تجربه های جدید و فعالیت های تازه پیدا می کنند .
-در مهدکودک ، همکاری و توافق را می آموزند .
– با مفهوم ارتباط با هم سالان و بزرگ سالان ( جز پدر و مادر ) آشنا می شوند .
– نبود والدین را تجربه ، و استقلال را تمرین می کنند .
پس از آن که تا حدودی با فواید مهد کودک آشنا شدیم هم اکنون در مورد روزهای اول مهد و همینطور اشتباهات والدین در خصوص ورود کودک به مهد کودک و نیز تاثیر مشاوره تلفنی در مورد رفع این اشتباهات و آموختن اصول اولیه برای فرستادن فرزندان به مهد و شروع آموزش به آن ها صحبت خواهیم کرد .
– در روزهای اول فرزندتان را به مهد می برید ، زمانی که قرار است برای برگشت او به خانه دنبالش بروید ، حتما سر ساعت مشخص شده آن جا باشید تا کودک نگران و مضطرب نشود .
– صبح که کودک را مهد می گذارید ، زمانی را که دنبالش خواهید آمد ، روی ساعت مچی به او نشان دهید و راس ساعت آن جا باشید .
برای شروع ، مهدی را انتخاب کنید که اوضاع و محیط آن جا به خانه شباهت بیشتری داشته باشد .این برای پذیرش کودک بهتر است .
اشتباهات والدین برای ورود به مهد کودک
– در سن زیر ۲سال حتی المقدور نباید کودک را به مهد سپرد .
– قبل از ورود به مهد ، کودک را برای محیط جدید آماده کنید و هرگز یکدفعه مثلا صبح شنبه دست کودک را نگیرید و به مهد ببرید . باید از قبل او را آماده ی پذیرش مهد کنید .
– برای انتخاب مهد وقت بگذارید و فقط به نزدیکی راه اکتفا نکنید ؛ زیرا محیط آموزشی و برخورد کارکنان مهد ممکن است برای آموزش های بعدی کودک مشکل آفرین باشد .
– برای انتخاب مهد کودک ، پدر و مادر باید به تمام نقاط حتی آشپزخانه و دستشویی مهد کودک سر بزنند . با این کار ، شما از نظافت ، بی خطر بودن محیط و چگونگی برخورد کارکنان مطمئن خواهید شد . البته هر از گاهی بدون هماهنگی این کار را تکرار کنید .
– اگر فرزندتان در مهد بدون شما نماند ، و مسئولان مهد به شما گفتند که کودک را بگذار و برو !! ، و اجازه ی ماندن به والد را ندادند ، هرگز این کار را نکنید ؛ زیرا ضربه های روحی جبران ناپذیری به کودک وارد می کند . این ترس ، در تمامی سنین و در همه ی محیط های آموزشی در کودک باقی خواهد ماند .
روزهای تعطیل را چنان برای کودک توضیح دهید ( نه با شور و اشتیاق ) که کودک فکر نکند روزهایی که شما به محل کار نمی روید یا او به مهد نمی رود ، روز خوشحالی است ؛ بلکه بگویید : روزهای تعطیل ، روزهایی از هفته برای در کنار خانواده و رسیدن به کارهای شخصی هستند . یکی از فواید مهد کودک می تواند همین نکته باشد که فرزندان با اصول آموزش و استراحت در کنار آن آشنا می شوند .