استفاده از لنزهای طبی برای اولین بار ، به یک ارتقا شگفت انگیز در چشم شبیه است که دیگر به عینک نیاز ندارید.شما می توانید توسط لنزها دنیا را به وضوح ببینید و دیگر مانعی به نام عینک روی صورتتان وجود ندارد.
لنزها به راحتی بر روی چشم قرار میگیرند و شما قادر به انجام کارهای بسیاری می شوید که تا کنون با عینک نمی توانستید به راحتی انجام دهید .استفاده همزمان از قرص پیش گیری از حاملگی و لنز تماسی با هم منجر به تحریک پذیری چشم ها و سوزش مزمن خواهد شد. همانطور که در بخش سلامت نمناک می گوییم شما تغییراتی را در اشکی که عمدتاً شامل سه لایه اصلی است که برای حفاظت، شستن و تغذیه سطح چشم تشکیل می شوند، تجربه خواهید کرد.از استفاده لنزها تا زمانی که قرص می خورید، خودداری کنید.
نکات مراقبتی لنز چشم
افرادی که از لنز تماسی چشم استفاده می کنند باید به خاطر داشته باشند که لنز یک وسیله پزشکی محسوب می شود و نیاز به مراقبت صحیح دارد. برای استراحت چشم خود پیشنهاد می شود در کنار لنز از عینک نیز استفاده کنید. علاوه بر منع خوابیدن با لنز موارد دیگری نیز وجود دارند که باید برای سلامت چشم مد نظر قرار گیرند. برای جلوگیری از عفونت و مشکلات چشمی این نکات را در ذهن داشته باشید:
- همیشه قبل از تماس با لنز دست های خود را با آب و صابون بشویید.
- زمانی که می خواهید لنز را تمیز کنید، فقط از محلول مخصوص شستشوی لنز استفاده کنید. با روشی که همیشه استفاده می کنید، لنز را به خوبی شستشو دهید تا باکتری و آلودگی یا لوازم آرایشی که به آن چسبیده است، از بین برود.
- هرگز از آب شیر برای شستشو و نگهداری لنز استفاده نکنید.
- ظرف لنز را هر ۳ تا ۴ ماه یک بار تعویض کنید تا باکتری کاهش یابد.
- لنز را با توجه به زمان توصیه شده در مدت مشخص تعویض کنید، این مدت زمان معمولا سه ماه یک بار است.
- هرگز لنز آسیب دیده و خراش خورده را دوباره استفاده نکنید.
- لنز را هر روز درون ظرف تمیز نگهداری کنید و محلول درون آن را نیز به صورت روزانه تعویض کنید، اضافه کردن مایع جدید به محلول قبلی فقط برای پر شدن محفظه، کفایت نمی کند.
- در زمان سفر یک محلول شستشوی لنز کوچک خریداری کنید. توصیه می شود هرگز محلول موجود در خانه را برای حمل و نقل راحت تر در ظرف پلاستیکی کوچک تر نریزید، چرا که ممکن است حاوی مواد آلوده باشد.
- سعی کنید لنز را برای کل روز در چشم نگه ندارید و به علائم و حسی که در چشم دارید، توجه کنید.
- با لنز شنا نکنید و درون وان آب داغ نیز نروید.
برای سلامت چشم و اطمینان از نبود مشکلات احتمالی پیشنهاد می شود نکات بهداشتی توصیه شده را رعایت کنید و در مراقبت از لنز خود کوشا باشید.
نئووسکولاریزاسیون
نئووسکولاریزاسیون یا همان نوآوری عروق در مناطقی که قبلا فاقد رگ بوده اند در پاسخ به همان عوامل تحریک کننده که باعث ایجاد عروق در لنزهای غیر تماسی ، هیپوکسی قرنیه و التهاب می شوند ، ایجاد می شود. درمان این عارضه شامل از بین بردن محرکهای تحریک کننده است و بسته به شدت آن ، استفاده از داروی موضعی ضد التهابی غیر استروئیدی یا کورتیکواستروئیدها به منظور کمک به رگرسیون رگ ها کمک می کند.
کراتیت میکروبی
این یکی از جدی ترین عوارض لنز بالقوه ناشی از استفاده از لنزهای تماسی است. شیوع آن کم است اما سایش لنزهای تماسی عامل اصلی خطر برای ایجاد کراتیت میکروبی است و خطر آن بر اساس نوع لنز و مدت زمان سایش متفاوت است..
اتیولوژی
سودوموناس آئروژینوزا رایج ترین پاتوژن است ، همچنین استافیلوکوک ، استرپتوکوک و سراتیا میکروارگانیسم های متداولی هستند که در بیماران که دچار عوارض چشمی ناشی از استفاده از لنز شده اند یافت می شود. یکی دیگر از عوامل بیماری زا که ارتباط نزدیکی با استفاده از لنزهای تماسی دارد آکانتاموئبا است. 88٪ از بیماران مبتلا به کراتیت دارای سابقه استفاده از لنزهای تماسی بودند. این ممکن است از طریق فرهنگ هر منطقه ، بیوپسی اسمیر و میکروسکوپ کانفوکال تشخیص داده شود.