اولین نکته در نگهداری از چرم طبیعی این است که به شدت مراقب لکه های دردسر ساز چربی و خودکار باشید. سعی نکنید لکه های عمیق و یا لکه هایی که به سختی پاک می شوند را برطرف نمایید. چرم اگر به صورت ضد آب ساخته شود، خواص طبیعی آن از دست می رود، از این رو محصولات چرمی تنها کمی در برابر نفوذ آب مقاوم بوده و کاملا ضد آب نیستند. قبل از استفاده از آن ها در زیر باران، بهتر است از اسپری های ضد آب چرم، مانند کلنیل Collonil استفاده کنید. نکته مهم دیگر در نگهداری از چرم طبیعی، این است که در صورت خیس شدن کالاهای چرمی، بلافاصله آب و رطوبت را با پارچه نخی نرم، خشک کرده و اجازه دهید تا در هوای آزاد، دور از نور مستقیم خورشید و حرارت، کاملا خشک شوند، بدین ترتیب به حالت اولیه برگشته و از تورم و کپک مصون خواهد ماند. گرد و غبار و کثیفیِ سطح کالاهای چرمی را میتوان با یک پارچه نرم و نمناک تمیز کرد. اگر کثیف تر از چیزی است که با این کار تمیز شود، می توانید از تمیز کنندههای چرم کلنیل استفاده کنید.
تمیز کردن کفش ورنی
کفش را با مخلوطی از آب و صابون پاک کنید
بند کفش ها را جدا کنید و اگر لازم است آنها را بشویید. تکه ای پارچه را مرطوب و چند قطره صابون مایع به آن اضافه کنید. کل سطح کفش را به آرامی بمالید. با تکه پارچه ی تمیز و مرطوب دیگری آن را پاک کنید.
لکه ها را با استفاده از ضدعفونی کننده ی دست پاک کنید
گوش پاک کن را به ضدعفونی کننده ی دست آغشته کنید و بعد بادقت روی لکه های کفش ورنی بمالید. ضدعفونی کننده ی اضافی را با پارچه ی تمیز پاک کنید.اگر چیزهایی که گفته شد در دسترس ندارید، می توانید از وازلین استفاده کنید.
کفش تان را با روغن معدنی برق بیندازید
روغن معدنی ماده ی اصلیِ بیشتر تمیزکننده های کفش ورنی است و به تنهایی هم می توان برای تمیز کردن کفش ورنی از آن استفاده کرد. چهار یا پنج قطره روغن معدنی را روی تکه پارچه ی تمیزی بریزید و آن را روی سطح کفش بمالید. از پارچه ی تمیز دیگری برای برق انداختن کفش استفاده کنید.
پنج نکته مفید درباره نگهداری از کفش
1. پاک کردن کفش کتانی: اگر کفش کتانی می پوشید، حتماً می دانید که این کفش ها خیلی زود کثیف می شوند. چاره کار شما در استفاده از شامپو فرش است. چه طور فرش ها را با شامپوفرش تمیز می کنید، برای کفش ها هم همان کار را بکنید.
2. پاک کردن کفش های جیر: برای پاک کردن کفش های جیر می توانید از یک مداد پاک کن کمک بگیرید. ابتدا خطوط و لکه های روی کفش را پاک کنید. سپس یک برس نرم کفش را رویش بکشید تا گرد و غبار کفش پاک شود.
3. پاک کردن کفش های رنگ روشن: کفش های سفید و روشن را با خمیر دندان یا شیرپاک کن تمیز کنید. این مواد را روی یک تکه پنبه بمالید و بعد از تمیز کردن کفش آن را با آب شست وشو دهید.
4. پاک کردن پاشنه کفش: پاشنه های کفش معمولاً زود دچار لک و آسیب دیدگی می شوند. برای برطرف کردن این معایب از اسپری های رنگی ماشین استفاده کنید. این کار به دوام پاشنه کفش نیز می افزاید.
5. طریقه خشک کردن کفش های چرمی: کفش های چرمی را هیچ گاه در کنار بخاری یا شومینه خشک نکنید. بلکه داخل آن را از روزنامه خشک پر کنید. تا نم آن گرفته شود.
چند نکته برای نگهداری از کیف و افزایش عمر آن
کیف را روی زمین نگذارید: گذاشتن کیف روی زمین و حتی روی صندلی فضاهای عمومی باعث جذب میکروب و کثیف شدن آن می شود. کیف را از آویز کیف یا پشتی صندلی آویزان کنید تا تمیز بماند.
کیف را با دستان تمیز بگیرید: اگر می خواهید کیف شما مدت طولانی تری تمیز بماند با دستان کثیف آن را لمس نکنید و قبل از این کار دستانتان را با آب یا ژل ضدعفونی کننده تمیز کنید.
کیف را بیش از حد نشویید و پاک نکنید: شستن کیف با آب و مواد شیمیایی به آن صدمه می زند پس تا حد امکان از کثیف شدن آن جلوگیری کنید تا نیازی به شستشو نباشد.
آن ها را در پوشش پلاستیکی قرار ندهید: کیف شما باید در محفظه نگهداری شود اما این محفظه نباید پلاستیکی باشد چون رطوبت داخل آب باقی مانده و کیف تغییر رنگ می دهد. محفظه های پارچه ای بهترین وسیله برای نگهداری کیف هستند.