به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،پدل شیفتر ( Paddle Shifter) یکی از فن آوری هایی است که در چند سال اخیر رانندگی را ساده تر و سریع تر کرده است.، چراکه یکی از دغدغه های همیشگی ذهن رانندگان ، تعویض دنده است. آیا دنده را درست انتخاب شده یا اصلا نیاز به تعویض دنده بوده و یا اینکه گاهی دنده درست جا نمی رود و گیر میکند. این موضوع باعث می شود رانندگان به دنده توجه کنند و انرژی خود را برای یک رانندگی لذت بخش از دست بدهند.
همه ما می دانیم که گیربکس های دستی درحال منسوخ شدن می باشند. خصوصاً در آمریکا که درصد زیادی از مردم تمایل به استفاده از گیربکس های اتوماتیک دارند. گیربکس های اتوماتیک در دو نوع (DCT) گیربکس با کلاچ دوگانه و (CVT) گیربکس متغیر پیوسته شناخته شده می باشد.
گیربکس های ضریب متغیر پیوسته (CVT) در اوج تکنولوژی، ساده و کارآمد هستند. البته این سادگی و کارآمدی خسته کننده نیز هست و دنده ها همیشه در دور موتور خاصی تعویض می گردند. برای همین، برخی کمپانی ها برای این گیربکس ها قابلیت تعویض دنده به صورت دستی را فراهم کرده اند که اغلب توسط اهرم های پشت فرمان صورت می گیرد و پدل شیفترPaddle Shifter نام دارند. با استفاده از پدل شیفتر در دور موتور دلخواه خود می توانید دنده را تعویض کنید و هیجان و لذت رانندگی را به خوبی تجربه کنید.
شیفتر روی چه خودروهایی نصب می شود؟
اختراع شیفتر یا دنده پشت فرمان تنها برای کاهش زمان و راحتی رانندگان نبود بلکه شرکت های خودروسازی به این فکر بودنمد که با استفاده از یک فناوری جلوی افت دور موتور هنگام تعویض دنده را بگیرند که اختراع شیفتر این فکر را محقق کرد. شیفتر ها با سرعت زیادی که در تعویض دنده دارند از افت دور موتور جلوگیری می کنند و نیروی موتور کمتر هدر می رود. شیفترها ابتدا برای خودروهای با گیربکس اتوماتیک بودند اما امروزه کوئیک شیفترها بر روی خودروهای معمولی نیز نصب می شوند. استفاده از شیفتر سرعت و دقت در رانندگی را بالا می برد همچنین از گیربکس ها محافظت می کند. استفاده از شیفترها برای خودروهای عادی برخی مواقع مفید است مثلا زمانی که بار خودرو سنگین است راننده می تواند با استفاده از شیفتر خودرو را در حالت دنده سنگین قرار دهد و به صورت دستی با استفاده از گیربکس و موتور سرعت خودرو را کنترل کند. خودروهای اتوماتیک در مسیرهای برفی از دنده ۲ استفاده می کنند تا با رساندن نیروی زیاد به چرخ ها از لیز خوردن خودرو جلوگیری کنند. شیفترها در این مواقع امکان تعویض دنده را به راننده می دهد تا بتوانند شرایط را کنترل کنند.
مزایای شیفتر یا دنده پشت فرمان چیست؟
استفاده از شیفتر دنده دقت در تعویض دنده را بالا می برد و احتمال اینکه راننده تعویض دنده را اشتباه انجام دهد کم می کند. این دنده ها در دو طرف فرمان قرار دارند و باعث می شود که رانندگان فرمان را در حالت ساعتی ۱۰ و ۱۰ دقیقه و به صورت درست بگیرند و به این صورت کنترل بهتری روی خودرو داشته باشد. برای تعویض دنده با شیفتر نیازی نیست که راننده دست خود را از روی فرمان بردارد و می تواند با دقت بیشتری رانندگی کند. با شیفتر دنده ها خلاصی نیمی از دنده گرفته شده و عمر گیربکس خودرو بالاتر می رود همچنین این دنده ها شتابگیری خودرو را نیز بیشتر می کنند البته این دنده ها مزیت دیگری دارند که آن کاهش مصرف سوخت است.
شیفتر دنده چه معایبی دارد؟
استفاده از شیفتر دنده در حالت اتوماتیک در عملکرد گیربکس اختلال ایجاد می کند و سبب افزایش استهلاک آن می شود. یکی دیگر از معایب شیفتر دنده ها بالا رفتن دمای گیربکس است؛ در صورتی که در حالت اتوماتیک از شیفتر استفاده شود دمای گیربکس بالا می رود و این سبب ایجاد حساسیت در گیربکس می شود که برای جلوگیری از آن باید به تعویض روغن گیربکس توجه کرد.