پارتیشن بندی چوبی و بررسی انواع آن
پارتیشن بندی چوبی جزء سازه های چوبی جدیدی است که امروزه مورد استفاده ی بسیاری از خانه ها و ادارات و مراکز تجاری است. پارتیشن بندی چوبی در منازل نقش جداسازی یک بخش از سایر بخش های خانه و یا تقسیم بندی آن را انجام می دهد. بیشترین استفاده از پارتیشن در مواردی است که متراژ یک بخش از محل مورد نظر به قدری است که نیاز به تقسیم فضا حس می شود و البته این تنها دلیل پارتیشن بندی نیست گاهی اوقات نیز پارتیشن ها برای عایق بیشتر حرارت و عایق صوتی مورد استفاده قرار می گیرند.پارتیشن از مواد مختلفی ساخته می شود انواع مختلفی دارد مثل پارتیشن های شیشه ای، پارتیشن های چوبی و پارتیشن چوبی متحرک، اما ما در این مطلب به پارتیشن چوبی می پردازیم. از محاسن پارتیشن بندی می توان به عایق بودن و مقرون به صرفه بودن آن اشاره کرد. پارتیشن بندی نیاز به دانش بالای نجاری دارد و در خصوص پارتیشن بندی از نوع چوب، اکنون متخصصان زیادی وجود دارند.
انواع پارتیشن بندی چوبی
پارتیشن ها ممکن است کشویی، ریلی و آکاردئون باشند. در ادامه تعدادی از انواع پارتیشن چوبی را برای آشنایی بیشتر معرفی می کنیم.
-
پارتیشن بندی چوبی ثابت یا دیواری: این پارتیشن ها جدا کننده ی دو مکان از هم یا تقسیم کننده ی یک فضای معین از محل سکونت یا آپارتمان تجاری یا اداری هستند. این پارتیشن ها عایق صوتی بوده و حداقل ۵۳ دسی بل پشتیبانی می کند. البته عملکرد عایق بسته به نوع روکشی دارد که بر روی پارتیشن ها کشیده می شود.
-
پارتیشن بندی چوبی جدا کننده فضا: این پارتیشن ها از نوع پارتیشن چوبی متحرک است، که به دو دسته ی خشک و مرطوب تقسیم می شوند: پارتیشن های جدا کننده ی خشک متشکل از گچ، آجر و بتن است.اما پارتیشن های جدا کننده ی مرطوب شامل آجرهای گچ، بلوک های بتنی سلولی و بلوک های شیشه ای است. از مزایای پارتیشن چوبی متحرک این است که قابل جا به جایی هستند اما عایق حرارتی و صوتی خوبی برای محل مورد نظرتان نمی باشند.
-
پارتیشن بندی چوبی کشویی: این پارتیشن ها در راستای یک ریل در حالت حرکتند به این معنا که نصب آنها بر روی ریل های آلمینیومی و فلزی صورت می گیرد و گاهی به گونه ای ساخته می شوند که پس از کشیدن داخل دیوار قرار می گیرند به این شکل در دیوار با ایجاد شکاف مکانی مناسب برای جمع شدن این پارتیشن ها ایجاد می کنند . البته تمامی این پارتیشن ها در جنس های مختلف قابل عرضه هستند اما پارتیشن چوبی به دلایل مختلف کاربرد و زیبایی بیشتری دارد.
انتخاب چوب مناسب برای پارتیشن بندی چوبی
چوب ها اقسام مختلفی دارند که با توجه به استفاده ای که از آنها می شوند باید چوب مناسب را با کاربرد مناسب انتخاب کنید. این مسئله در ساخت و نجاری پارتیشن ها نیز باید در نظر گرفته شوند. شما باید برای پارتیش بندی فضای مورد نظر خود چوب مناسبی را انتخاب کنید. شما گزینه های زیادی برای به نمایش گذاشتن پارتیشن چوبی خود خواهید داشت
انواع پارتیشن از نظر قابلیت جابجایی:
-
پارتیشن ثابت: پارتیشن ثابت بر روی زمین پیچ و مهره و نصب میشود. ارتفاع بعضی از این پارتیشن ها بلند است و به سقف متصل میشود و ارتفاع بعضی دیگر کوتاه میباشد.
-
پارتیشن متحرک: پارتیشن متحرک یا شناور همانطور که از اسمش پیداست قابل جا به جایی ست و میتوان محل قرارگیری آن را طبق دکوراسیون مورد نظر تغییر داد.پارتیشن متحرک به پارتیشنی گفته می شود که در حول محور ریل سقفی یا کفی قابلیت حرکت و جابجایی دارند. از این نوع پارتیشن های اداری بیشتر در فضاهایی که می خواهند به صورت موقت دو فضا از هم جدا شوند استفاده می شود و یا مواردی که میخواهیم به صورت موقت دیواری داشته باشیم تا در صورت نیاز دو فضا را از هم جدا کنیم. پارتیشن اداری ترکیبی که در ساخت آن از ام دی اف و آلومینیوم و شیشه استفاده می گردد نوعی از جدا کننده های سبک هستند که قابلیت پیاده سازی و حمل و نقل و تغییرات بسیار بالایی دارند. پارتیشن دوجداره با ضخامت ۱۳ سانتی متر با استفاده از ام دی اف ۱۶ میلیمتری درجه یک به همراه نوارpvc لبه های MDF که باعث جلوگیری از نفوذ رطوبت و همچنین لب پر شدنه MDF می شود.
انواع پارتیشن بر اساس جنس و متریال عبارت اند از:
در ساخت پارتیشن اداری از متریال های گوناگونی استفاده می گردد.که هر پارتشن بسته به نوع مواد به کار رفته در آن نام گذاری شده است.
- پارتیشن بندی شیشه ای
- پارتیشن بندی MDF
- پارتیشن بندی PVC
- پارتیشن شیشه و MDF
- پارتیشن ام دی اف با پروفیل آلومینیومی
- پارتیشن شیشه ای با پروفیل آلومینیومی
در چه قسمت هایی از خانه می توان از پارتیشن های چوبی استفاده کرد؟
از پارتیشن های چوبی نمی توان در تمامی محیط خانه استفاده کرد. در ادامه بهترین قسمت هایی از خانه که می توان در آن ها از پارتیشن چوبی برای تقسیم کردن محیط استفاده کرد، را به شما معرفی می کنیم:
- جداسازی فضا های ورودی خانه
- جداسازی اتاق پذیرایی و میز ناهار خوری
- جداسازی اتاق خواب های بزرگ
- جداسازی اتاق های پذیرایی و نشیمن
- ایجاد کتابخانه خانگی و جداسازی آن از فضای نشیمن