به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعد نیوز به نقل از همشهری آنلاین، «شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» وزیر خارجه قطر و حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تلفنی گفت وگو کردند.
در تماس تلفنی معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر با امیرعبداللهیان درباره مذاکرات رفع تحریم ها بحث و تبادل نظر شد.
وزارت خارجه قطر شنبه از این گفت وگوی تلفنی خبر داده بود. وزرای خارجه دو کشور همچنین در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک ملاقات و گفت وگو کردند.
وزیر خارجه قطر در این گفت وگوی تلفنی اعلام کرد که طرف آمریکایی علاقه مند است تبادل پیام ها و تلاش اتحادیه اروپا بعنوان هماهنگ کننده، منجر به دستیابی به توافق و بازگشت به برجام شود.
امیرعبداللهیان اظهار داشت: ما با جدیت برای رسیدن به توافقی خوب، قوی و پایدار تلاش می کنیم.
وزیر امور خارجه ایران افزود: با استفاده از فرصت حضور در نیویورک، برای نزدیکتر شدن دیدگاه های مذاکراتی، از طریق واسطه پیام های بیشتری بین آمریکا و ایران تبادل شد.
امیرعبداللهیان اظهار داشت: معتقدیم کار اکنون در مسیر درست خود قرار دارد. نحوه استمرار تعامل آژانس بین المللی انرژی اتمی و سازمان انرژی اتمی ایران نیز در جریان سفر محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی به وین از دیگر تحولات است.
به گزارش شبکه خبری الجزیره، وزیر خارجه قطر در این گفت وگوی تلفنی بر اشتیاق دوحه برای دستیابی ایران و آمریکا به توافقی برای احیای برجام تاکید کرد و افزود که دستیابی به توافق هسته ای عادلانه به نفع امنیت و ثبات منطقه خواهد بود.
دور جدید مذاکرات رفع تحریم ها پس از وقفه ای پنج ماهه از ۱۳ مرداد ماه در شهر وین آغاز و ۱۷ مرداد به پایان رسید و در این مدت تبادل پیام ها بین ایران و آمریکا به واسطه هماهنگ کننده گفت وگوها در جریان بود و دو طرف نظرات خود را درباره پیشنهاد مورا اعلام کردند ولی بعد از پایخ اخیر ایران، هنوز آمریکا پاسخی ارائه نداده است.
حسین امیرعبداللهیان در مصاحبه ای با رادیو ان.پی.آر عنوان کرد: در مجموع گفت وگوهای مثبت و رو به جلویی را در وین پشت سر گذاشتیم. از ماه مارس تاکنون پیام های زیادی را با طرف آمریکایی تبادل کرده ایم. مسیری طولانی را پشت سر گذاشته ایم و اکنون در گام هایی قرار داریم که موضوعاتی اندک، ولی مهم روی میز قرار دارد. ما دیپلماسی را راه حل می دانیم و برای رسیدن به توافق قوی و پایدار جدی هستیم. آمریکایی ها در موضوعات باقی مانده متنی را دادند که ابهام زیادی در آن وجود دارد. به هماهنگ کننده اتحادیه اروپا گفتیم این متن باید شفاف، روشن و قوی شود. پیشنهادهایمان را به طرف مقابل از جمله آمریکا ارائه کردیم و متن را شفاف تر بیان کردیم تا خیلی قابل تفسیر نباشد.ما برای توافق جدی هستیم، اما نمی دانیم آیا طرف آمریکایی واقع بینی و شجاعت لازم را برای اتخاذ تصمیم دارد؟ البته آنها گاهی اوقات از مشکلاتشان در درون آمریکا و کنگره می گویند. اینها مشکلات طرف آمریکایی است.من هم هر هفته به مجلس می روم و به مخالفان برجام پاسخ می دهم. لذا در مورد برجام اگر طرف آمریکایی مشکل داخلی دارد، ما هم مشکل داخلی داریم، ولی ما شجاعانه پای میز مذاکره آمده ایم و منطقی مذاکره می کنیم.