مردها معمولا قبل از ازدواج زنی را در مغز خویش مجسم می سازند که دارای کلیه کمالات و از تمام بدی ها منزه باشد و به اصطلاح خودشان او را همسر ایده آل خود می نامند.و قطعا از این مطلب غفلت دارند که یک چنین زنی در جهان خارج وجود ندارد. وقتی ازدواج کردند چون وجود خارجی همسرشان با صورت ذهنی همسر ایده آل کاملا مطابقت ندارد ، بنای ایراد و عیبجویی را می گذارند. خودشان را در ازدواج شکست خورده و بدشانس می پندارند. از بدبختی و عدم موفقیت دائما آه و ناله دارند. همیشه در صدد عیبجویی و خرده گیری هستند. و در این باره حتی از عیب های بسیار ناچیز و غیرقابل اعتنا نمی گذرند.
آنقدر در مورد یک عیب کوچک فکر می کنند که مانند کوه جلوه می کند. گاه گاه آنرا به رخ همسرشان کشیده تحقیرشان می کنند. یا پیش دیگران از وی انتقاد می نمایند. بدین وسیله (کانون) مقدس زناشویی را متزلزل ساخته ، اسباب ناراحتی خودشان و همسرشان را فراهم می سازند.نتیجه این عیب جویی ها این می شود که زن مکدر خواهد شد، مهر و علاقه اش رفته رفته کم می شود، نسبت به زندگی و خانه داری و شوهرداری دلسرد می گردد، پیش خود می گوید: چرا در خانه مردی که دوستم ندارد زحمت بکشم؟ یا حتی ممکن است در صدد تلافی بر آمده از شوهرخود عیب جویی کند.
زندگی مشترک سراسر صبر و گذشت است و تنها زوج هایی می تواند لذت زیادی از زندگی مشترک خود ببرند که این اصول را رعایت کنند. بسیاری از زوج ها با دیدن یک اشتباه از همسر هر چند کوچک و ناچیز سعی دارند تا از آن به عنوان یک نقطه ضعف برای رسیدن به خواسته هایشان استفاده کنند و هیچ توجهی به غرور و احساسات همسر خود ندارند.
زوج ها برای اینکه بتوانند تجربه شیرینی از زندگی مشترک خود داشته باشند باید گذشت کردن و ندیده گرفتن را بیاموزند زیرا در زندگی می توان بسیاری از اشتباهات و خطاها را بخشید و با نادیده گرفتن آن ها درس بزرگی در زندگی به دیگران داد و به همسرتان عشق و محبت ورزید. همچنین باید این موضوع را بپذیریم که هیچ فردی بدون عیب نیست و با دقت کردن در ویژگی های شخصی خود می توان به این نتیجه رسید که خود ما نیز بدون عیب نیستیم و حتی شاهد این هستیم که همسرمان از برخی رفتارهای چشم پوشی کرده است و ما نیز نباید به سراغ عیب گرفتن از همسرمان برویم تا به او نشان دهیم که علاقه و محبت همچنان در زندگی مان جاری است.
معایب عیب جویی از همسر
یکی از آسیب های بسیار جدی که در زندگی مشترک می تواند روابط عاطفی شما تحت تاثیر خود قرار دهد عیب گرفتن و تحقیر همسر است متاسفانه در دنیای امروزه شاهد این هستیم که بسیاری از آقایان و خانم ها با بی صبری حرف های غیر قابل جبرانی را به زبان می آورند و به راحتی شریک زندگی خود را تخریب شخصیتی می کنند. از سوی دیگر عیب گرفتن از همسر دارای آثار مخرب دیگری است که در ذیل به آن ها اشاره خواهیم کرد:
- از هم پاشیده شدن خانواده:به صورت مداوم عیب جویی کردن، موجب ایجاد دعوا و کدورت می شود، در نتیجه ستون ها و پایه های محکم خانواده تبدیل به ستون هایی لرزان و سست می شوند و هر آن امکان ریزش این ستون ها بر سر افراد خانواده خواهد شد، حال به منظور تحکیم روابط زندگی خود، تلاش کنید تا عیب جویی کردن را کنار بگذارید.
- لطمه زدن به شخصیت:به طور دائم عیب همسر را گوشزد کردن و عیب همسر را به زبان آوردن، موجب می شود تا شخصیت همسر آسیب دیده و در نتیجه اعتماد به نفس شخص از بین برود.
- از بین رفتن اعتماد بین زوجین:عیب جویی کردن که از جمله صفات بسیار زشت و ناپسند است، موجب می شود تا اعتماد بین زوج ها از بین برود و با این وجود، زندگی بین زن و شوهر رنگ و بویی از عشق نداشته و به جای آن دائما با هم درگیر می شوند و به هم ناسزا می گویند.
- عدم آرامش:با وجود چنین صفت های زشتی، طبیعتا آرامش نیز از زندگی زوجین رخت بر می بندد، زندگی خود زیباست بنابراین نباید آن را با صفت های ناپسند و زشت آلوده کنید، بلکه اجازه دهید با آرامش مسیر خود را ادامه دهد.
- غفلت از عیوب خویش:زمانی که در حال عیب جویی از دیگران هستید، از خطاهای خود غافل خواهید شد.
اثرات مثبت چشم پوشی و عیب پوشی
- اعتلای کرامت و بزرگواری:فردی که بدی های همسرش را می بخشد و چشم پوشی می کند به خود احترام گذاشته است.
- فرصت برای اصلاح خاطی:با چشم پوشی از خطای همسر، فرصتی فراهم می شود که وی به بهبود رفتارش اقدام کند. در غیر این صورت، زمانی که ضربات ویران گر انتقاد بر وی فرود می آید، هر گونه اراده و جرأت باز سازی به سستی می گراید.
- تقویت آرامش خانواده:وقتی شما عیوب هم را می گویید، زمینه های به هم خوردن آرامش خانواده فراهم می گردد؛ زیرا هیچ کس دوست ندارد عیوب او را بیان کنند؛ لذا اظطراب در خانه حاکم می گردد.
- پرهیز از اشاعه ی بدی ها و زشتی ها: فلسفه ی زندگی اجتماعی، حکم می کند که به منظور حفظ سلامت جامعه، خیر و نیکی اشاعه یابد و زشتی و بدی، مکتوم و پنهان مانده، چشم پوشی از عیوب یکدیگر شرایطی را به وجود می آورد که خطاهای ناچیز و بی اهمیت پوشیده بماند و زمینه ی امور اخلاقی و معنوی توسعه یابد .
نکته مهم
برای اینکه بتوانید در زندگی خود ازدواجی موفق داشته باشید و در زندگی مشترک خود فردی موفق و شاد باشید باید همسرتان را با وجود تمام خوبی ها و بدی ها انتخاب نمایید و نه تنها دنبال عیب جویی از همسرتان نباشید بلکه در میان جمع نیز عیب های همسرتان را بپوشانید. اگر همسری دلسوز باشید، می توانید با همدلی و همراهی بیشتر به همسرتان کمک کنید تا شخصیت خود را تغییر دهد و فردی کامل تر و باب میل شما باشد.