ساعدنیوز
ساعدنیوز

پل چارلز در پراگ و جاذبه های آن!

  سه شنبه، 26 اردیبهشت 1402   زمان مطالعه 6 دقیقه
پل چارلز در پراگ و جاذبه های آن!
پل چارلز بیشتر به خاطر تندیس‌هایی که در طول آن قرار داده شده‌اند شهرت دارد. این پل طی قرن‌ها تنها راه ارتباطی «مالا استرانا» (Malá Strana) یا شهر کوچک در کرانه چپی رودخانه «وُلتاوا» با محله قدیمی پراگ در آن طرف رودخانه بود.

پل کارل (چکی: Karlův most)، پلی تاریخی است که از روی رودخانهٔ ولتاوا در پراگ می‌گذرد. کار ساخت این پل تحت حمایت کارل چهارم در سال 1357 میلادی آغاز شد و در اوایل قرن پانزدهم به اتمام رسید. این پل جایگزین پل جودیت شد که در بین سال‌های 1158 تا 1172 ساخته شده بود که در سال 1342 توسط سیل به شدت آسیب دید. پل جدید در اصل با نام پل سنگی (به چکی: Kamenný most) یا پل پراگ (به چکی: Kamenný most) شناخته می‌شد؛ ولی از سال 1872 تاکنون تحت نام پل کارل شناخته می‌شود. به دلیل اینکه تا سال 1841 این پل تنها مسیر برای عبور از رودخانه ولدآوا بود؛ مهمترین مسیر ارتباطی میان قلعه پراگ و شهر قدیمی و مناطق مجاور بود.

از روی این پل می‌توانید مناظر شگفت‌انگیزی از برج‌های متعدد، کلیساها و کاخ‌های قرون وسطایی شهر را تماشا کنید. منظره دیدنی مالا استرانا که با مجموعه قلعه پراگ اشغال شده بسیار زیبا و تماشایی خواهد بود. پل چارلز به خاطر موقعیت ویژه و مهمی که دارد نقش قابل توجهی را در تاریخ پراگ بازی کرده است. در سال 1648 در اواخر جنگ سی ساله، ارتش یورشی سوئدی‌ها روی این پل متوقف شد و در سال 1744 پروسی‌ها در همین جا شکست خوردند. امروزه این پل پر از گردشگران و فروشندگان سوغاتی است و بدون شک یکی از جاذبه‌های مهم سفر به پراگ محسوب می‌شود.

تاریخچه پل چارلز

در سال 1357 میلادی پادشاه «چارلز چهارم» دستور ساخت یک پل جدید را صادر کرد. ناظر این پروژه «پیتر پارلر» (Peter Parler) بود که در آن زمان بر روی ساخت کلیسای جامع «سنت ویتوس» نیز کار می‌کرد. پارلر یک پل 502 متری در شمال پل جودیت سابق بر روی رودخانه ساخت. این پل بر روی 16 طاق قرار گرفت که پهنای آن برای عبور چهار کالسکه به طور همزمان کافی بود. ساخت این پل در سال 1402 به اتمام رسید. به مدت سه قرن این پل تنها رابط دائمی بین دو کرانه رودخانه بود. در آن زمان این پل به نام پل پراگ یا پل سنگی شناخته می‌شد ولی بعد از سال 1870 نام آن را به افتخار پادشاه چارلز چهارم به پل چارلز تغییر دادند.

معماری پل چارلز پراگ

تا سال 1841 پل چارلز به عنوان تنها وسیله عبور از رودخانه ولتاوا و مهمترین ارتباط بین قلعه پراگ و شهر قدیمی و مناطق مجاور آن بود که این ارتباط زمینی باعث شد پراگ به عنوان یک مسیر تجاری بین اروپای شرقی و غربی به شمار رود. این بنا از بلوک های ماسه سنگ ساخته شده است که هر انتهای آن با برج های مستحکم (برج های پل کوچک شهر، برج پل قدیمی شهر) احاطه شده اند. این پل 516 متر طول و تقریباً 10 متر عرض دارد. ارتفاع پل چارلز 13 متر بوده و بر روی 15 ستون قرار دارد و به عنوان یک پل کمان با 16 قوس ساخته شده است. ابتدا یک صلیب چوبی در مرکز پل چارلز قرار داشت که در قرن 17 این صلیب با یک صلیب برنزی جایگزین شد. در سال 1683 اولین تندیس به پل اضافه شد. این پل توسط یک کوچه پیوسته از 30 مجسمه تزئین شده است که بیشتر آنها به سبک باروک ساخته شده اند و مشهورترین آنها تندیس سنت جان نپوموک است. بیشترین شهرت پل چارلز به دلیل وجود همین مجسمه هاست.

پل چارلز

اضافه کردن مجسمه‌ها در پل چارلز

پل چارلز در ابتدا به جز یک صلیب چوبی که در مرکز آن نصب شده بود هیچ تزئینی نداشت. در قرن هفدهم این صلیب چوبی با یک صلیب برنزی جایگزین شد. اولین تندیس در سال 1683 به پل اضافه گردید که مجسمه‌ای از «یوحنای قدیس نِپوموک (نفوموک)» (St. John of Nepomuk) بود. این تندیس بعد از نصب، بسیار معروف گشته و در نتیجه بیش از بیست مجسمه دیگر نیز در اوایل قرن 18 به پل اضافه شدند. در طول زمان، تندیس‌های بیشتری نیز به این مجموعه پیوستند. جدیدترینِ آن‌ها در سال 1938 ساخته شد. امروزه جمعاً سی تندیس پل چارلز را تزئین می‌کنند.

شاید تصور آن سخت باشد، اما پل چارلز مدت زیادی به عنوان یک بلوار بزرگ اصلی مورد استفاده قرار می‌گرفت و حتی تراموا نیز از آن عبور می‌کرد. در سال 1950 این پل تبدیل به یک پل عابر پیاده شده و امروزه پر از گردشگران و فروشندگان خیابانی است.

پل چارلز

پل چارلز بیش از هر چیزی به خاطر مجموعه مجسمه‌های باروکی قرار گرفته در قسمت نرده‌هایش شهرت دارد. بسیاری از مجسمه‌های اصلی با نسخه‌های کپی جایگزین شدند زیرا عوامل محیطی آسیب‌های جدی به آن‌ها زده بود و حتی برخی از آنان طی طغیان‌های متعدد رودخانه از بین رفته بودند. نسخه‌های اصلی در موزه «لاپیداریوم» به نمایش گذاشته شده‌اند. شاید همه این تندیس‌ها از نظر هنری ارزشمند نباشند اما برخی از آن‌ها واقعاً شاهکارند. در ادامه به شرح برخی از نمونه‌های گران‌بهای این مجموعه می‌پردازیم.

تندیس یوحنای مقدس نِپوموک در سال 1683 توسط «ماتیاس روخ مولر» (Matthias Rauchmüller) و «یان بروکوف» (Jan Brokoff) ساخته شد. این تندیس اولین مورد از مجموعه تزئینات بعدی پل بود و علت اینکه این پل برای قرار گیری مجسمه انتخاب شده بسیار واضح است؛ اسقف اعظم نپوموک تا حد مرگ شکنجه شده و پیکرش از پل چارلز به داخل رودخانه انداخته شد. نقش برجسته‌های زیر مجسمه این داستان را روایت می‌کنند. برخی اعتقاد دارند لمس کردن ان نقش برجسته شانس می‌آورد!

یکی از مهم‌ترین آثار روی پل، مجموعه مجسمه‌های «لوتگارد مقدس» (Lutgarde) هستند. این مجسمه‌ها در سال 1710 توسط «ماتیاس براون» (Matthias Braun) خلق شدند و راهب نابینای فلاندری، لوتگارد را نشان می‌دهند که تصویر مسیح مصلوب را در یک رویا مشاهده می‌کند.

در نزدیکی قسمت شهر کوچک پل چارلز دو مجسمه ارزشمند، اثر «فردیناند بروکوف» (Ferdinand Brokoff)، خلق شده در سال 1714 به چشم می‌خورند. یکی از آن‌ها سه قدیس را نشان می‌دهد. در روبروی آن‌ها تندیس «ویتوس مقدس» را خواهید دید. یک شیر که قرار بود در میدان نبرد او را بکشد، در حال لیسیدن پای اوست.

پل چارلز

برج‌ های پل چارلز

پل چارلز توسط برج‌هایی در دو انتهای آن محافظت می‌شد. برجی که در سمت محله قدیمی قرار دارد توسط پیتر پارلر در بین سال‌های 1370 تا 1391 ساخته شد. در انتهای شهر کوچک دو برج وجود دارند. برج کوچک‌تر به نام برج جودیت، در سال 1188 برای نگهبانی پل جودیت و برج بلندتر در سال 1464 به دستور شاه جرج به عنوان همتایی برای برج محله قدیمی پراگ ساخته شد.

بهترین زمان سفر به پراگ

بهترین زمان سفر به پراگ، پایتخت زیبای جمهوری چک، اواخر بهار تا اوایل پاییز است. همچنین بهترین زمان برای آمدن به پل چارلز هنگام غروب خورشید است که می توانید از منظره ای نفس گیر قلعه پراگ در برابر آسمان عصر لذت ببرید. اگر نمی خواهید در زمان خیلی شلوغ از پل دیدن کنید، بهتر است شب یا صبح خیلی زود را برای بازدید از این پل انتخاب کنید.

خلاصه

پل چارلز که با نام پل کارل نیز شناخته می‌شود، در 9 ژوئیه سال 1357 میلادی به طول 520 متر ساخته شد و خرافات بسیاری را با خود به همراه آورد. تا سال 1841، این پل تنها راه عبور از روی رودخانه ولتاوا به‌شمار می‌رفت و مهم‌ترین مسیر ارتباطی میان قلعه پراگ با شهر قدیمی و مناطق مجاور آن بود. این پل امروزه با وجود مجسمه‌های فراوان از جمله مجسمه امپراتور مقدس روم، چارلز چهارم شهرت بسیاری دارد.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
عرض ارادت فریبا نادری به امام خمینی(ره): مرد بزرگ جایت خالی است در میان مردمان سرزمینِ نور؛ ممنون که این انقلاب رو برایمان رقم زدی+ عکس (126 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (118 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (117 نظر) تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی! (82 نظر) (فیلم) نظر رهبر معظم انقلاب درباره تخت جمشید / افتخاری ندارد، خدا می‌داند چقدر بیگناه مقابل تخت طاغوت‌های زمان به قتل می‌رسیدند ... (81 نظر) سحر زکریا خطاب به شهاب حسینی: این جماعت چه می دانند که در خیابان با من چه کردید از اینکه یورش آوردید برای زدن من فراموش نمی کنم! +عکس (72 نظر) سحر زکریا: بهنوش بختیاری نخود هر آشه در حد من نیست که بخوام باهاش دهن به دهن بشم! خانم بختیاری در بین همکاران جوک هستن!+فیلم (71 نظر) علی دایی در واکنش به تقلید صدایش در مراسم استقلالی‌ها: در گذشته پادشاهان دلقک‌هایی داشتند که وظیفه‌شان تقلید صدا و خنداندن مردم بود+عکس (70 نظر) (فیلم) مصاحبه با دختری که با پوشش متفاوت از رهبر انقلاب در غرفه‌اش استقبال کرد / هیچ گونه صحبتی درباره پوشش و حجاب من نشد (61 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (54 نظر) الهام حمیدی: من مجبورم با سیلی صورتم را سرخ نگه دارم، ترجیح می‌دهم چهره‌ام همان الهام همیشه باشد تا یک چهره عمل شده تغییر یافته (41 نظر) شیلا خداداد: موهامو رنگ نمیکنم چون همینجوری و نچرال بودن رو دوست دارم؛ وقتی عروسی برم لاک میزنم و برمیگردم پاک میکنم+ ویدیو (40 نظر) مهراوه شریفی نیا، بازیگر سریال کیمیا با پوششی متفاوت و با گوشواره هایی با طرح انگور در شبکه تلویزیونی افغانستان حضور یافت+ویدیو/ تعریف و تمجید خانم بازیگر از مهمان نوازی مردم در کابل (40 نظر) مریم مومن: تمام پسرهای محله رو زدم هیچکس بدون اجازه من نباید از کوچه رد میشد باید زنگ در رو میزدن بعد رد میشدن+فیلم (37 نظر) ژیلا صادقی: من زنی هستم، آزاد/ در فطرت من حیا نهاده شده/می‌دانم از کجا باید شروع کنم و کجا می‌شود رها شد (34 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
فال شمع روزانه امروز چهارشنبه 8 آذر 1403
فال قهوه با نشان روز پنجشنبه 8 آذر ماه 1403
فال روزانه امروز پنجشنبه 8 آذر ماه 1403
فال ابجد روزانه پنج شنبه 8 آذر 1403
فوری!|| ممنوع الکاری معین زندی(معین زد) تایید شد؟!/ دلایل ممنوع الکاری این خواننده محبوب اعلام شد!
فال انبیاء روزانه پنج شنبه 8 آذر 1403
رونمایی مهدی قایدی، ستاره بوشهری تیم ملی از بنز G-Class آخرین مدل و هوش پرانش در خیابان های دبی+عکس
فال حافظ با تفسیر امروز پنج شنبه 8 آذر 1403 + فیلم
آمریکا همدست جنایات نتانیاهو باقی می ماند: ترامپ قضات دادگاه کیفری لاهه را تحریم می کند!
13 آذر، روز بزرگترین معجزه فوتبال آسیا!/ببرید و ببازند تا صعود کنیم
لاوروف: اوضاع خاورمیانه به دلیل سیاست‌های اسرائیل وخیم شده است
حکایت های خواندنی/ حکایت زاهد خیالباف و کوزه روغن ( از داستان‌ های کلیله و دمنه)
عربستان: امیدواریم توافق به حفظ حاکمیت و امنیت لبنان بیانجامد
مهدی طارمی، ستاره بوشهری تیم ملی زیر تیغ انتقاد رسانه ایتالیایی؛ ضعیف تر از او نداریم!
اعتراض دست راست ترامپ به حضور گسترده آمریکا در اطراف ایران و تمجید از هوش و نبوغ ایرانی‌ها
منتخب روز   
عربستان: امیدواریم توافق به حفظ حاکمیت و امنیت لبنان بیانجامد عجیب‌ترین ترفند ایرانیان برای شکست سپاه قدرتمند مصر فقط با لشکری از گربه‌ها پرونده دالان زنگزور با رزمایش مشترک ایران و آذربایجان بسته شد؟ زیباترین امکان تهران در پاییز/ جون میده واسه گرفتن عکس‌های هنری👌 مفاخر ورزشی ایران/ احمدرضا عابدزاده، عقاب آسیا، از تولد تا بیماری تا رستوران داری و مدرسه فوتبال در آمریکا (ویدئو) تعطیلات فوق لاکچری و رمانتیک بهنوش بختیاری، بازیگر جوکر بانوان در کلبه جنگلی لوکسِ جکوزی دار/ این امکانات واسه خود خارجیام قفله! لحظه قاپیدن گوشی آیفون 13 زن جوان در محله نازی آباد چرا قانون حجاب و عفاف تعلیق شد؟ رابعه اسکویی: پشیمانم؛ اگر می دانستم اعدامم نمی کنند زودتر به ایران می آمدم/ باید جنازه‌ام به ایران می‌آمد نبرد سخت بازیگران زن و مرد ایرانی در لبنان/ الناز حبیبی، علیرام نورایی، لیندا کیانی، لادن مستوفی: سختی های زیادی رو تحمل می کنیم!+فیلم کلیپ سخنان پر مهر و محبت مقام معظم رهبری در مورد بانوان بد حجاب تصاویر دیده نشده عروسی دختر ناصرالدین شاه تا چایی‌خوری در کاخ گلستان + عکس