پل چارلز در پراگ و جاذبه های آن!

  سه شنبه، 26 اردیبهشت 1402   زمان مطالعه 6 دقیقه
پل چارلز در پراگ و جاذبه های آن!
پل چارلز بیشتر به خاطر تندیس‌هایی که در طول آن قرار داده شده‌اند شهرت دارد. این پل طی قرن‌ها تنها راه ارتباطی «مالا استرانا» (Malá Strana) یا شهر کوچک در کرانه چپی رودخانه «وُلتاوا» با محله قدیمی پراگ در آن طرف رودخانه بود.

پل کارل (چکی: Karlův most)، پلی تاریخی است که از روی رودخانهٔ ولتاوا در پراگ می‌گذرد. کار ساخت این پل تحت حمایت کارل چهارم در سال 1357 میلادی آغاز شد و در اوایل قرن پانزدهم به اتمام رسید. این پل جایگزین پل جودیت شد که در بین سال‌های 1158 تا 1172 ساخته شده بود که در سال 1342 توسط سیل به شدت آسیب دید. پل جدید در اصل با نام پل سنگی (به چکی: Kamenný most) یا پل پراگ (به چکی: Kamenný most) شناخته می‌شد؛ ولی از سال 1872 تاکنون تحت نام پل کارل شناخته می‌شود. به دلیل اینکه تا سال 1841 این پل تنها مسیر برای عبور از رودخانه ولدآوا بود؛ مهمترین مسیر ارتباطی میان قلعه پراگ و شهر قدیمی و مناطق مجاور بود.

از روی این پل می‌توانید مناظر شگفت‌انگیزی از برج‌های متعدد، کلیساها و کاخ‌های قرون وسطایی شهر را تماشا کنید. منظره دیدنی مالا استرانا که با مجموعه قلعه پراگ اشغال شده بسیار زیبا و تماشایی خواهد بود. پل چارلز به خاطر موقعیت ویژه و مهمی که دارد نقش قابل توجهی را در تاریخ پراگ بازی کرده است. در سال 1648 در اواخر جنگ سی ساله، ارتش یورشی سوئدی‌ها روی این پل متوقف شد و در سال 1744 پروسی‌ها در همین جا شکست خوردند. امروزه این پل پر از گردشگران و فروشندگان سوغاتی است و بدون شک یکی از جاذبه‌های مهم سفر به پراگ محسوب می‌شود.

تاریخچه پل چارلز

در سال 1357 میلادی پادشاه «چارلز چهارم» دستور ساخت یک پل جدید را صادر کرد. ناظر این پروژه «پیتر پارلر» (Peter Parler) بود که در آن زمان بر روی ساخت کلیسای جامع «سنت ویتوس» نیز کار می‌کرد. پارلر یک پل 502 متری در شمال پل جودیت سابق بر روی رودخانه ساخت. این پل بر روی 16 طاق قرار گرفت که پهنای آن برای عبور چهار کالسکه به طور همزمان کافی بود. ساخت این پل در سال 1402 به اتمام رسید. به مدت سه قرن این پل تنها رابط دائمی بین دو کرانه رودخانه بود. در آن زمان این پل به نام پل پراگ یا پل سنگی شناخته می‌شد ولی بعد از سال 1870 نام آن را به افتخار پادشاه چارلز چهارم به پل چارلز تغییر دادند.

معماری پل چارلز پراگ

تا سال 1841 پل چارلز به عنوان تنها وسیله عبور از رودخانه ولتاوا و مهمترین ارتباط بین قلعه پراگ و شهر قدیمی و مناطق مجاور آن بود که این ارتباط زمینی باعث شد پراگ به عنوان یک مسیر تجاری بین اروپای شرقی و غربی به شمار رود. این بنا از بلوک های ماسه سنگ ساخته شده است که هر انتهای آن با برج های مستحکم (برج های پل کوچک شهر، برج پل قدیمی شهر) احاطه شده اند. این پل 516 متر طول و تقریباً 10 متر عرض دارد. ارتفاع پل چارلز 13 متر بوده و بر روی 15 ستون قرار دارد و به عنوان یک پل کمان با 16 قوس ساخته شده است. ابتدا یک صلیب چوبی در مرکز پل چارلز قرار داشت که در قرن 17 این صلیب با یک صلیب برنزی جایگزین شد. در سال 1683 اولین تندیس به پل اضافه شد. این پل توسط یک کوچه پیوسته از 30 مجسمه تزئین شده است که بیشتر آنها به سبک باروک ساخته شده اند و مشهورترین آنها تندیس سنت جان نپوموک است. بیشترین شهرت پل چارلز به دلیل وجود همین مجسمه هاست.

پل چارلز

اضافه کردن مجسمه‌ها در پل چارلز

پل چارلز در ابتدا به جز یک صلیب چوبی که در مرکز آن نصب شده بود هیچ تزئینی نداشت. در قرن هفدهم این صلیب چوبی با یک صلیب برنزی جایگزین شد. اولین تندیس در سال 1683 به پل اضافه گردید که مجسمه‌ای از «یوحنای قدیس نِپوموک (نفوموک)» (St. John of Nepomuk) بود. این تندیس بعد از نصب، بسیار معروف گشته و در نتیجه بیش از بیست مجسمه دیگر نیز در اوایل قرن 18 به پل اضافه شدند. در طول زمان، تندیس‌های بیشتری نیز به این مجموعه پیوستند. جدیدترینِ آن‌ها در سال 1938 ساخته شد. امروزه جمعاً سی تندیس پل چارلز را تزئین می‌کنند.

شاید تصور آن سخت باشد، اما پل چارلز مدت زیادی به عنوان یک بلوار بزرگ اصلی مورد استفاده قرار می‌گرفت و حتی تراموا نیز از آن عبور می‌کرد. در سال 1950 این پل تبدیل به یک پل عابر پیاده شده و امروزه پر از گردشگران و فروشندگان خیابانی است.

پل چارلز

پل چارلز بیش از هر چیزی به خاطر مجموعه مجسمه‌های باروکی قرار گرفته در قسمت نرده‌هایش شهرت دارد. بسیاری از مجسمه‌های اصلی با نسخه‌های کپی جایگزین شدند زیرا عوامل محیطی آسیب‌های جدی به آن‌ها زده بود و حتی برخی از آنان طی طغیان‌های متعدد رودخانه از بین رفته بودند. نسخه‌های اصلی در موزه «لاپیداریوم» به نمایش گذاشته شده‌اند. شاید همه این تندیس‌ها از نظر هنری ارزشمند نباشند اما برخی از آن‌ها واقعاً شاهکارند. در ادامه به شرح برخی از نمونه‌های گران‌بهای این مجموعه می‌پردازیم.

تندیس یوحنای مقدس نِپوموک در سال 1683 توسط «ماتیاس روخ مولر» (Matthias Rauchmüller) و «یان بروکوف» (Jan Brokoff) ساخته شد. این تندیس اولین مورد از مجموعه تزئینات بعدی پل بود و علت اینکه این پل برای قرار گیری مجسمه انتخاب شده بسیار واضح است؛ اسقف اعظم نپوموک تا حد مرگ شکنجه شده و پیکرش از پل چارلز به داخل رودخانه انداخته شد. نقش برجسته‌های زیر مجسمه این داستان را روایت می‌کنند. برخی اعتقاد دارند لمس کردن ان نقش برجسته شانس می‌آورد!

یکی از مهم‌ترین آثار روی پل، مجموعه مجسمه‌های «لوتگارد مقدس» (Lutgarde) هستند. این مجسمه‌ها در سال 1710 توسط «ماتیاس براون» (Matthias Braun) خلق شدند و راهب نابینای فلاندری، لوتگارد را نشان می‌دهند که تصویر مسیح مصلوب را در یک رویا مشاهده می‌کند.

در نزدیکی قسمت شهر کوچک پل چارلز دو مجسمه ارزشمند، اثر «فردیناند بروکوف» (Ferdinand Brokoff)، خلق شده در سال 1714 به چشم می‌خورند. یکی از آن‌ها سه قدیس را نشان می‌دهد. در روبروی آن‌ها تندیس «ویتوس مقدس» را خواهید دید. یک شیر که قرار بود در میدان نبرد او را بکشد، در حال لیسیدن پای اوست.

پل چارلز

برج‌ های پل چارلز

پل چارلز توسط برج‌هایی در دو انتهای آن محافظت می‌شد. برجی که در سمت محله قدیمی قرار دارد توسط پیتر پارلر در بین سال‌های 1370 تا 1391 ساخته شد. در انتهای شهر کوچک دو برج وجود دارند. برج کوچک‌تر به نام برج جودیت، در سال 1188 برای نگهبانی پل جودیت و برج بلندتر در سال 1464 به دستور شاه جرج به عنوان همتایی برای برج محله قدیمی پراگ ساخته شد.

بهترین زمان سفر به پراگ

بهترین زمان سفر به پراگ، پایتخت زیبای جمهوری چک، اواخر بهار تا اوایل پاییز است. همچنین بهترین زمان برای آمدن به پل چارلز هنگام غروب خورشید است که می توانید از منظره ای نفس گیر قلعه پراگ در برابر آسمان عصر لذت ببرید. اگر نمی خواهید در زمان خیلی شلوغ از پل دیدن کنید، بهتر است شب یا صبح خیلی زود را برای بازدید از این پل انتخاب کنید.

خلاصه

پل چارلز که با نام پل کارل نیز شناخته می‌شود، در 9 ژوئیه سال 1357 میلادی به طول 520 متر ساخته شد و خرافات بسیاری را با خود به همراه آورد. تا سال 1841، این پل تنها راه عبور از روی رودخانه ولتاوا به‌شمار می‌رفت و مهم‌ترین مسیر ارتباطی میان قلعه پراگ با شهر قدیمی و مناطق مجاور آن بود. این پل امروزه با وجود مجسمه‌های فراوان از جمله مجسمه امپراتور مقدس روم، چارلز چهارم شهرت بسیاری دارد.


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
سلن اردم کیه؟ ما خودمون شهربانو منصوریان داریم؛ باور ندارید؟ تصاویر جدید ‌شیرزن قهرمان رو ببینید! +ویدئو (220 نظر) خلاقیت تحسین برانگیز برق کار آبادانی، برای نجات مردم از گرما حماسه آفرید/ لقب فرشته زمینی برازنده شماست! (102 نظر) صحبت های خنده دار آقای قرائتی: دختره بهم میگه شما آخوندا به دو تا مو و فوکول ما گیر ندید منم بهش گفتم اگه منم عماممو دو سانت جلوتر بذارم توام به من گیر میدی +ویدئو😂👌 (47 نظر) نگاهی به سبک چیدمان مدرن رستوران علی دایی در کامرانیه تهران / از صندلی های بنفش و گیاهان تا سقف شیشه ای و پرده های ساده +عکس (44 نظر) علی دایی: دکترها گفته بودند شاید زیر عمل زنده نمانم+عکس/ همه درآمدم را در ایران سرمایه‌گذاری کردم و یک وجب از خاک وطنم را با هیچ چیز عوض نمی کنم (36 نظر) مادر شوهر جوان آیسان آقاخانی +عکس / رضا گلزار چه مامان مهربونی داره😍 (36 نظر) خلاقیت بی نظیر راننده شمالی برای همسر باردارش حماسه آفرید+فیلم/ هنر نزد ایرانیان است و بس... (36 نظر) عاشقانه های زیبا و دلنشین الهام چرخنده و همسر روحانی‌اش در شهر و حرم امام رضا(ع)/ ایشالا خوشبخت باشین+عکس (36 نظر) نگاهی به میز ناهار رنگارنگ و نان محلی دستپخت صبا راد برای همسر و مادرشوهرش/ شیک و باکلاس+عکس (35 نظر) چیدمان دکور عزای قاجاری ستاره اسکندری برای پدرش در منزل شخصیشان+عکس/تزئینی زیبا با شمعدونی های شاه عباسی و رومیزی ترمه و قاب عکس (34 نظر) روزی که آیت الله خامنه ای پای حرف های شهربانو منصوریان نشست +عکس/ خواهران منصوریان مهمان ویژه بیت رهبری (31 نظر) قدرت نمایی جعفر غفارنژاد رقیب مازندرانی هادی چوپان وسط دریای خزر +فیلم/ غول بابلسری حجم حیرت آور ماهیچه هایش را به رخ کشید (30 نظر) نگاهی به تاج‌ گل‌های اعیانی و گرانقیمت افتتاحیه رستوران محمدرضا گلزار در تهران؛ تبریک و شادباش دوستان و هنرمندان به سوپراستار سینما و برادرش+عکس (29 نظر) نگاهی به خونه زندگی اعیانی متین ستوده خانم بازیگر خرم آبادی برنامه جوکر/ ماشالا سلیقش حرف نداره+عکس (28 نظر) چهره غمزده و کمر خمیده آریا عظیمی نژاد، داور پرانرژی برنامه عصرجدید در مراسم تشییع مادرش/ روحش شاد و یادش گرامی+عکس (27 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
دانلود آهنگ عاشقانه "دلگیر" عرفان طهماسبی/ می‌ترسم از آن شب که تو آسوده بی من سر کنی...+فیلم
بریدن سر زن تهرانی با داس توسط شوهرش / اظهارات عجیب قاتل پس از اعتراف به جنایت
بازگشت قاتل آی‌نور به محل جنایت
فال روزانه امروز سه شنبه 30 مرداد ماه 1403
فال قهوه با نشان روز سه شنبه 30 مرداد ماه 1403
فال شمع روزانه امروز سه شنبه 30 مرداد 1403
فال ابجد روزانه سه‌شنبه 30 مرداد 1403
فال حافظ با تفسیر سه شنبه 30 مرداد 1403 + فیلم
فوت و فن خانه‌داری؛ 6 روش کاربردی برای رسوب گیری سر دوش حمام
روستای تاریخی حیرت انگیز در کردستان؛ خانه های سنگی و پلکانی زیبا به سبک ماسوله و جنگلی با درختان گلابی وحشی
فال انبیاء روزانه سه شنبه 30 مرداد 1403
وقتی رهبر معظم انقلاب پول میوه و آجیلی که در هواپیمای مخصوص مسئولان به ایشان داده بودند را پرداخت کردند
زنوزی: یک تنه حریف همه شما هستم نیازی به دخالت پزشکیان نیست!
فوت و فن خانه‌داری؛ 8 ترفند خانگی از بین بردن زردی لیوان و استکان و برق انداختن آن‌ها
عضو پیشین شورای اطلاعات ملی آمریکا: پاسخ ایران به ترور اسماعیل هنیه با هدف قرار دادن مقامات اسرائیلی
منتخب روز   
نگاهی به چیدمان ساده اتاق کار شخصی هاشمی رفسنجانی +فیلم/ از نقشه ایران با نمایی از خلیج فارس تا تخت خواب و کامپیوتر شخصی خاطره خنده دار مهران مدیری : میگه رفتم کلاس زبان استاد گفت هِلو منم گفتم سلام علیکم گفت زهرمارو سلام حق نداری یه کلمه فارسی حرف بزنی+ویدئو افتادن عینک از دست سیدعباس عراقچی در مجلس همانا و شکار این لحظه توسط عکاس دوربین به دست همانا+عکس شعر خوانی شاعر یزدی در محضر آیت الله خامنه ای و خنده های از ته دل رهبر انقلاب / شاعر : همه را شکل یار می بینم ، پیرزن را نگار می بینم همسر شهید مجبور به فروش روکش دندان شد+ عکس در 27 مرداد سالروز تولد آیت الله آل هاشم؛ یادی کنیم از بوسه پدر امام جمعه شهید بر مزار پسرش+ عکس/ روحش شاد و یادش تا ابد گرامی خاطره خنده دار شهاب حسینی : میگه وقتی رِنوی طوسی اردکان 11 رو کنار ماشین لاکچری رضا گلزار پارک کردم برای خودش کُمدی کلاسیکی بود +ویدئو تئاتر دیدن آقای روحانی با تی شرت آبی و بدون عبا و عمامه به همراه دختر و نوه‌اش+عکس واکنش معنادار و عجیب پسر مسعود پزشکیان به استعفای ظریف + عکس یکی از غمگین ترین سکانس های شهرزاد/ مرگ جمشید خان پلاکاردی از محمدرضا شاه در دستان مردم به شکل دراکولا با شاخ های شیطانی+عکس/ نوشتن لقب هایی در شان چهره منفور پهلوی نگاهی به قاب دو نفره چهره‌های سیاسی با مادرشان؛ از حسن روحانی و خاتمی تا هاشمی رفسنجانی و جهانگیری+عکس/ جای خالی تصویر رئیس جمهور شهید با مادرشان با این قاب پر شد!