اصولی که قبل از قرض دادن پول باید رعایت کنید

  سه شنبه، 28 تیر 1401   زمان مطالعه 6 دقیقه
اصولی که قبل از قرض دادن پول باید رعایت کنید
قبل از قرض دادن پول به اشخاص نگرانی‌هایی در خصوص زمان بازگشت پول و بسیاری دیگر از مسائل وجود دارد؛ بنابراین برای اینکه در این باره مشکلی به وجود نیاید بهتر است مواردی را قبل از قرض دادن پول خود به اشخاص دیگر رعایت کنیم. همراه ساعد نیوز باشید.

وقتی دوستان و آشنایانتان از شما پولی میخواهند قرض بگیرند, اول از خودتان بپرسید چرا از شما این درخواست را کردند؟ این همه آدم ! چرا شما؟ شاید پول زیادتان باعث شده شما را انتخاب کنند، وقتی ماشین و لباس و دوستانتان را میبینند احساس میکنند پول زیادی در زندگیتان در جریان است آنها واقعیت پشت پرده را نمیبینند… آنها فقط کل پول را میبینند تا سود اندکی که در آخر روز از پولتان گیرتان می آید. شاید پولتان را نخواهند؛ ضمانت شما را میخواهند؟ پس، آگاهانه ضامن باشید. اگر به طور اشتباهی ضامن یکی از دوستانتان باشید که تا به امروز رفیق صمیمی شما بود شاید فردا به خاطر پول شما را فراموش کند و شما خودتان بمانید و یک قرض با پولی که هیچوقت نخواهید گرفت + اعتباری که لکه دار شد. پس برای هر کسی ضمانت نکنید. البته همه ی قرض ها و ضمانت ها به بدهکاری و فرار و … ختم نمیشود؛ اما ریسک این کار به نسبت سود اش بالاست و باید سنجیده عمل کرد. اما اگر میخواهید نسبت ریسک را بسنجید، با خود فکر کنید چه میشود اگر این فرد پولش را برنگرداند؟ چه لطمه مالی خواهید دید؟ چقد اعتبار شما در خطر خواهد افتاد؟ خیلی از مردم از دادن پول به صورت قرض امتناع میکنند. دلایل خودشان را دارند. هر زمانی از آنها طلب پول کنید به شما خواهند گفت “ببخشید. من اصلا به کسی پول قرض نمیدم, اخلاقم اینه.” میتونیم کاری بکنیم؟ نه ! میریم سراغ نفر بعدی اما اگر کسی از ما پول قرض خواست یا درخواست ضمانت کرد چطور و به چه طریق کیفیت و نیت او را بسنجیم؟ چطور بفهمیم آیا این فرد توانایی آنرا دارد پول را برگرداند یا نه؟ برای یافتن پاسخ سوالات به خواندن ادامه دهید :

اصل اول: فقط اگر ۱۰۰درصد مطمئن هستید، پاسخ مثبت بدهید

به عقیده ی دکتر لوین اگر به حرف دیگران فکر می کنید یا احساس گناه دارید، بی بروبرگرد «نه» بگویید. اگر مجبور شوید (فقط برای عمل به حرفی که زده اید) باتردید و بدون اطمینان قلبی به دیگران پول قرض بدهید، ممکن است نسبت به طرف مقابل حس دلخوری و انزجار پیدا کنید و به دنبال آن رابطه تان حتی پیش از موعد بازپرداخت خدشه دار شود. درحالی که دوست یا آشنایتان گناهی ندارد؛ می توانستید بگویید «نه»! پاسخ منفی شما در نظر دوستان منطقی تان به معنی خودخواهی یا بدبودن شما نیست، حتی از تخریب رابطه تان جلوگیری می کند.

«لوین» توصیه می کند خواسته ی طرف مقابل را با ملاحظه و نرم رد کنید؛ مثلا با جمله ای مانند «اگه می تونستم کمکت می کردم ولی الان همچین پولی ندارم.» اگر احساس می کنید باید توضیح بیشتری بدهید، به هزینه های اضافی اخیرتان مانند تعویض لباس شویی خراب تان یا ضرورت پس انداز پول مثلا برای ازدواج فرزندتان اشاره کنید. در گام بعدی، می توانید با هم فکری و پیشنهاد روش هایی برای رفع مشکل مالی طرف مقابل، به او کمک کنید. دوست یا خویشاوند واقعی به سادگی پاسخ منفی را می پذیرد و سپاس گزار هم فکری و پیشنهادهایتان خواهد بود. اگر شنیدن پاسخ منفی باعث رنجش طرف مقابل شد، شاید بهتر همان باشد که رابطه تان پیش از به میان آمدن مسائل مالی پایان بیابد.

اصل دوم: فقط زمانی به فکر قرض دادن پول باشید که آمادگی ازدست رفتن پول تان را دارید

دوست، خویش و آشنایتان تمام تلاشش را می کند که پاسخ درستی به اعتماد شما بدهد اما به گفته ی «بایرون اِلیس» (Byron Ellis)، برنامه ریز مالی به هرحال ممکن است اتفاقاتی رخ دهد که مانع بازپرداخت پول تان طبق برنامه شود. وقتی وام گیرنده به دردسر می افتد، شما به عنوان دوست صمیمی یا فامیل نزدیک در آخر صف طلبکاران و بعد از بانک، اقساط خودکار، غریبه ها و… قرار می گیرید! حال اگر به پول تان نیاز داشته باشید، تصور شدت اضطراب و تنش در هر دو نفر شما کار دشواری نیست.

پس برای بدترین شرایط آماده باشید و به اندازه ای پول قرض بدهید که اگر هیچ وقت بازپرداخت نشد، پرداخت هزینه ها، پس انداز، اهداف مالی و روابط اجتماعی تان به خطر نیفتد.

اصل سوم: همیشه مبلغ و شرایط بازپرداخت را مکتوب کنید

حافظه ی آدم ضعیف می شود، اولویت ها تغییر می کند و حدس و گمان باعث می شود چیز دیگری جایگزین توافق نخستین شود. درنتیجه رابطه ی دوستی یا فامیلی دچار مشکل می شود. به عقیده ی الیس، توافق مکتوب باعث می شود وام گیرنده ماجرا را جدی تر بگیرد و بیشتر برای تسویه ی به وقت تلاش کند. این گونه اگر پرداخت به تعویق بیفتد، با مراجعه به نسخه ی مکتوب توافق ، حرفی نمی ماند و کار به تعارف های دوستانه و فامیلی نمی رسد.

می توانید بدون سازوکارهای قانونی یا مراجعه به مشاور حقوقی شرایط پرداخت را به سادگی بنویسید و هریک نسخه ای را نزد خود نگهدارید. اگر شرایط پرداخت پیچیده تر باشد، به عنوان مثال اگر نیاز به وثیقه یا چک تضمین است یا مبلغ وام خیلی بالاست، بهتر است توافق نامه ای قانونی تنظیم کنید.

بهتر است در توافق نامه تان تاریخ و مبلغ اقساط، تاریخ تسویه ی کامل، کل مبلغ بازپرداخت و جریمه ی دیرکرد (درصورت وجود) یا بهره مشخص شود. اطلاعات تماس، آدرس و امضای هر دو طرف را در برگه ی توافق نامه بیاورید. اگر می خواهید کمی محکم کاری کنید می توانید از وام گیرنده درخواست سفته کنید.

اصل چهارم: هرگز نسبت به تأخیر پرداخت اقساط بی توجه نباشید

اگر پول سروقت در حساب تان نبود، به این تأخیر بی توجه و به دنبال بهانه برای پیگیری نکردن نباشید؛ این اشتباه است. این کار باعث می شود طرف مقابل به این باور برسد که قرارتان اهمیت چندانی ندارد.

حساب حساب است، کاکا برادر! تعارف را کنار بگذارید. این گونه هیچ یک از شما دچار این برداشت نمی شود که دیگری از او سوءاستفاده می کند. اگر برای تأخیر در پرداخت بدهی، جریمه ی دیرکرد تعیین کنید، مجبور نمی شوید مدام موعد پرداخت را به طرف مقابل یادآوری کنید، اعصاب تان هم آرام تر خواهد بود.

تعیین بازه ای پنج روزه برای پرداخت اقساط منطقی است. اگر با نشانه های جدی تر مانند تأخیر چندباره در پرداخت یا بی پاسخ ماندن تماس هایتان روبه رو شدید، بهتر است مشاوره ی حقوقی بگیرید. اگر باز هم به نتیجه نرسیدید، به دادگاه مراجعه کنید.

اگر قرار است طرف مقابل قرض را یک جا پرداخت کند یا مبلغ اقساط بالاست، بهتر است دو هفته یا یک ماه پیش از سررسید پرداخت به طرف مقابل تاریخ موردنظر را یادآوری کنید تا به او نشان دهید قضیه جدی است. می توانید در پیامی بنویسید: «با توجه به توافقی که کردیم، هفته ی آینده موعد بازپرداخت مبلغی است که به تو قرض داده بودم. کپی متن توافق مان را برایت ارسال می کنم. خوشحال شدم که توانستم کمکی بکنم.»

پوستر پول شمردن

امیدوارم از محتوای مسائل حقوقی نهایت استفاده را برده باشید و برای کسانی که دچار مشکل حقوقی هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش آموزش ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم .

دیدگاه ها
  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
لحظه باورنکردنی شکار یک عقاب توسط خرس گرسنه در نوک درخت!+ فیلم (1 نظر) فراجا: مأمور خاطی پلیس بازداشت و معلق از خدمت شد (1 نظر) استقبال عجیب دانش آموزان دختر از شهردار زنجان+عکس/ به صف شدن دختران برای تعظیم؟ (1 نظر) شهرداری کرمانشاه مجسمه پاندای کونگ‌فوکار را به آغوش مردم ایران بازگرداند/ رفته میکاپ کرده اومده😂+عکس (1 نظر) لوازم آرایش یک خانم شاغل که همیشه باید با خود داشته باشد (1 نظر) فرح پهلوی در چه شرایطی برای سگ سالومه مجری منوتو گریست؟ + ویدئو (1 نظر) استایل جذاب و جوان‌پسند داریوش فرضیایی، عموپورنگ خوش انرژی در 50 سالگی/ ماشاءالله پوستش چقدر صافه+عکس (1 نظر) از واکنش همایون شجریان به خیانتش تا صف طولانی امضای سروش صحت در حواشی داغ امروز سه‌شنبه 25 اردیبهشت 1403 اعتراف چندش و عجیب اهالی قبیله آدم‌خوارها: من گوشت یک مرد و یک زن را خورده‌ام!+ویدیو فال انبیاء روزانه پنجشنبه 27 اردیبهشت ماه 1403 سلفی بامزه و سر صبحی شبنم قلی خانی با دختر یکی یدونه‌اش، شانا خانوم+عکس/ ماشالله بزرگ شده😍 طراحی چهره رهبر معظم انقلاب بر روی برگ درخت توسط این هنرمند+ویدئو/ منحصربفرد و بی نقص عکسی از درختکاری آیت الله جنتی در حیاط شورای نگهبان بررسی جذابیت های آلمان برای مهاجرت با موسسه مهاجرتی میرداماد عکس خیلی خنده دار از دورهمی مرغ ها در یخچال عروس+عکس/فقط یه سبزی کمه برا غیبت کردنشون...😂
دیگران می‌خوانند   
(ویدئو) نحوه درست کردن یک دسر خوشمزه آلمانی با توت فرنگی و شیر (عکس) تیپ و چهره جدید «بابا پنجعلی» سریال پایتخت در مراسم تولد ایرج طهماسب تمسخر و خنده های ارژنگ امیرفضلی از نحوه پر کردن چاله های خیابان در کانادا+ویدیو فال انبیاء روزانه یکشنبه 30 اردیبهشت 1403 ماجرای باقلوای یزدی دستپخت مادربزرگ رهبر معظم انقلاب نقاشی 400 ساله‌ای که یک پادشاه را «عاشق» کرد التماس سگ به پاکبان برای نجات توله های گرفتارش در آب بی جواب نماند+ویدئو/ مهربانی مهم ترین اصل انسانیت است... شباهت بی حد و اندازه پسر خوشتیپ و جذاب دانیال حکیمی به آقای بازیگر/ خندیدنشون هم کپی همدیگه هست+عکس تصویری از پسر قدبلند، مو فرفری و ریش دار کمند امیر سلیمانی در کنار دایی جان/ ماشالله چه بزرگ شده پشت صحنه جالب و دیدنی نماز خواندن شاهرخ استخری در سریال فاصله ها+ویدیو جواب قابل تامل آیت الله هاشمی رفسنجانی درباره مسئله ترسیدنشان از مرگ+ویدیو نگاهی به تاج کیانی و کمربند زرین و لوکس ناصرالدین شاه قاجار+عکس سی امین سالگرد ازدواج مرجان صفابخش و همسرش مرحوم آرش میراحمدی بر مزارش +ویدئو غوغای اجرا و گیتارنوازی بی‌نظیر عرفان طهماسبی با آهنگ شدم سرگشته حیرانت ای دوست/ از شنیدنش محاله سیر بشید+ویدیو تجربه زندگی متفاوت در عربستان سعودی از زبان جورجینا نامزد رونالدو حال خوب زهره حمیدی بعد گذراندن دوران شیمی درمانی در کنسرت جدید محسن ابراهیم زاده +ویدئو وقتی میخوای فیلم آموزش خانه داری ضبط کنی اما همه جا رو به گند میکشی+ویدیو/ اینجا باید گفت تا آموزشهای بعدی خدا نگهدار😂 نوشته تحسین برانگیز روی شیشه مغازه یک شاطر تهرانی که نان رایگان میدهد/ دست مریزاد+عکس فال شمع روزانه امروز یکشنبه 30 اردیبهشت 1403 وزارت ارشاد ناشران مجازی را غافلگیر کرد تقویت میل و عملکرد جنسی با این 10 ماده غذایی شگفت انگیز! فال قهوه با نشان روز یکشنبه 30 اردیبهشت ماه 1403 فال روزانه امروز یکشنبه 30 اردیبهشت ماه 1403 فال حافظ با تفسیر امروز یکشنبه 30 اردیبهشت 1403+فیلم کبد چرب را با این میوه های شگفت انگیز درمان کنید! چگونه از افتادگی سینه‌ها جلوگیری کنیم؟ نگاهی به تیپ جوان پسند و امروزی احمدرضا عابدزاده در مراسم عروسی دخترش نگار+عکس/ بهش میخوره داماد باشه تا پدر عروس هم اکنون بارش شدید تگرگ در حرم رضوی/ مردم در منازل خود بمانند حیرت کاربران از صدای بهشتی و دلنشین فرشید نوابی مهران در سریال جدال با سرنوشت / شاهکار دیدنی آقای بازیگر سلفی عابدزاده با ستاره دربی 6 تایی رونمایی از خانواده جدید ستاره سادات قطبی و بچه های قد و نیم قد! چه خانواده پرجمعیتی+عکس فال ابجد روزانه یکشنبه 30 اردیبهشت 1403 راه اندازی خط تولید آب معدنی {0 تا 100 هر آنچه باید بدانید!} جدیدترین ویدئو از وضعیت خیابان های مشهد بعد از بارش سیل آسا ویدیوی عجیب که در یک روز 12 میلیون لایک گرفت؛ خوردن یک ظرف 100 لیتری پُر از توت‌فرنگی در 12 ساعت+ویدیو سفر به ترکیه با بودجه محدود روش آسان طرز تهیه ترشی گوجه سبز با رب انار 6 روش فوق العاده برای پرپشت شدن گل حسن یوسف موخوره را با این 6 روغن از بین ببرید! | سلامت و زیبایی مو؛ با این روغن های طبیعی 10 خواص معجزه آسای زردچوبه برای سلامت و شادابی پوست
منتخب روز