راهکارهای مفید برای آشتی با دوست بعد از دعوا

  یکشنبه، 28 فروردین 1401   زمان مطالعه 11 دقیقه
راهکارهای مفید برای آشتی با دوست بعد از دعوا
دعوا کردن با یک دوست صمیمی و به دنبال آن قهر بودن با او ممکن است تجربه بسیار تلخی برای هرکسی باشد . خیلی از افراد در دوران قهر با دوست خود دیگر آن شور و شوق و هیجان سابق را در خود احساس نمی ‎کنند . در این قسمت از ساعد نیوز به ارائه راهکار هایی مناسب برای آشتی کردن مجدد با دوست صمیمیتان بعد از یک بحث مفصل خواهیم پرداخت.

چگونگی آشتی با دوست بعد از دعوا دغدغه ای است که هر از گاهی پیش می آید. یکی از روابط مهم انسانی در کنار رابطه خانوادگی که هر فرد دارد رابطه دوستی می باشد گاهی بنا به اختلاف نظر یا مسائلی که ممکن است برای هر دو برای هر شخصی اتفاق بیفتد میان دو دوست مشاجره و دعوا اتفاق می افتد که این بحث و دعوا ممکن است گاهی انقدر شدت پیدا کند که منجر به قهر گردد . به دلیل اهمیت رابطه دوستی در جامعه امروز حفظ این رابطه و تلاش برای آشتی دغدغه مهم هر فردی پس از دعوا می باشد. در این مقاله به نکاتی که برای آشتی با دوست بعد از یک دعوا باید به آن توجه شود پرداخته می شود.

از همان سال های ابتدایی زندگی انسان و با ورود او به جامعه ایجاد رابطه دوستی با دیگران یا به عبارتی دوست پیدا کردن یک اتفاق طبیعی به حساب می آید. داشتن رابطه دوستانه با دیگران می تواند هم تاثیرات جسمی و هم تاثیرات روانی قابل توجهی در این افراد بگذارد و سلامت روحی افراد را به شکل قابل توجهی بهبود ببخشد. اما مانند هر رابطه دیگری، حفظ رابطه دوستانه نسبت به شکل گیری آن دشوارتر است. در طول مسیر زندگی شرایط سخت وجودی دارد که ممکن افراد در این مواقع نسبت به دوست خود رفتار نامناسبی از خود نشان دهند و مشاجره یا دعوایی میان دو طرف اتفاق بیوفتد.
اما مشاجره دعوایی که میان دو دوست رخ می دهد به معنای پایان ان رابطه دوستانه نیست. گاهی اوقات این مشاجره ها باعث عمیق تر شدن رابطه ها و شناخت بیشتر دو طرف نسبت به یکدیگر می شوند. پس افراد باید سعی کنند پس از هر دعوا در جهت اشتی گام بردارند. اما نکته مهم پس از هر مشاجره روش درست آشتی می باشد زیرا اگر این آشتی به درستی اتفاق روی ندهد ممکن است مشاجره های بیشتری به دنبال داشته باشد و حتی رابطه دوستی را برای همیشه از بین ببرد.

شماتیک مشاجره

قدم اول: تلاش برای رسیدن به آرامش

احترام یکی از اصول مهم دوستی می باشد. در هنگام عصبانیت افراد کمتر می توانند به یکدیگر احترام بگذارند بنابراین یکی از نکاتی که باید به آن توجه شود رسیدن به آرامش برای حفظ احترام میان دو طرف می باشد. در ادامه نکات بیشتری درباره این موضوع ارائه می شود.

1- دوری از تنش

در هنگام عصبانیت ممکن است افراد حرفی بزنند که باعث سوءتفاهم در طرف مقابل شود یا سخنی بر زبان بیاورند که باعث رنجش دوست خود شود. بهتر است در هنگامی که افراد احساس می کنند که دیگر توان کنترل عصبانیت خود را ندارند از ادامه صحبت دست بکشند تا از ایجاد آزردگی بیشتر جلوگیری کنند و از محیط دور شوند. بهتر است افراد با جمله ای مثل(هنگامی که آرام شدیم به گفتگو بپردازیم) مکالمه را تمام کنند. این عصبانیت در هنگام بحث و جدال دو طرفه است بنابراین فرد باید بداند اگر طرف مقابل سخنان آزار دهنده زد بخاطر عصبانیت و عدم کنترل خشم است و سعی کند از آن ها بگذرد و آزرده خاطر نشود.

2- به دست آوردن آرامش

اولین کاری که باید بعد از دور شدن از محیط درگیری انجام شود آرام کردن ذهن می باشد. هر چند که آرام کردن ذهن هنگام عصبانیت کار دشواری است اما عصبانی ماندن نه تنها کمکی نمی کند بلکه باعث می شود تنش میان رابطه دو دوست طولانی تر شود آشتی به تعویق بیفتد. بهترین کار این است که فرد ابتدا چند نفس آرام بکشد و مشغول به فعالیت شود که به آرام شدن ذهن او کمک می کند. پیاده روی انجام مدیتیشن یا نوشیدن آب و خوردن بستنی می تواند به فرد کمک کند تا ذهن او آرام شود. مهم ترین نکته در حفظ آرامش، فکر نکردن به جزئیات بحثی است که اتفاق افتاده است.

3- بررسی دیدگاه طرف مقابل

جر و بحث و درگیری معمولا دو طرفه هستند و سخنانی که از دو طرف گفته می شود باعث ایجاد تنش بیشتر می شود. بهتر است فرد پس از آرام شدن، درباره موضوع بحث و دیدگاه طرف مقابل فکر کند و خودش را در جایگاه طرف مقابل قرار دهند و از جوانب مختلف آن را بسنجد. درک احساس طرف مقابل و همدلی با احساس طرف مقابل باعث می شود که تنش زودتر پایان یابد. درک و همدلی با طرف مقابل از مهمترین عوامل رسیدن به آرامش است.

4- حفظ حریم دوستی

نکنه مهم در هنگامی که جر و بحثی رخ داده و دو دوست در حالت قهر هستند، حفظ حریم دوستی است. دو طرف به هیچ وجه نباید موضوع بحث و جزئیات حرف های خود را با کس دیگری در میان بگذارند و باید حریم رابطه دو نفر خود را حفظ کنند و کسی را وارد این حریم نکنند. نفر سوم به دلیل این که کاملاً در جریان موضوع نیست و تنها از سمت یک نفر ماجرا را شنیده، ممکن است راهنمایی اشتباه کند شرایط را بدتر کند و باعث ایجاد سوء تفاهم بیشتر بشود و تنش میان دو دوست را بیشتر می کند.

قدم دوم: اقدام برای آشتی با دوست بعد از دعوا

پس از رسیدن افراد با آرامش باید با دقت و توجه برای اشتی اقدام کرد بهتر است آشتی قدم به قدم و با رعایت احتیاط باشد. در ادامه توضیحات بیشتری درباره مراحل آشتی داده می شود

1- شهامت داشتن برای آشتی با دوست بعد از دعوا

صحبت کردن برای اولین بار با دوست صمیمی پس از یک دعوا یا جر و بحث ممکن است ترسناک به نظر برسد اما برای آشتی مجدد با دوست خود باید با این ترس رو به رو شد زیرا بدون روبرو شدن با ترس ممکن است آن را بهترین دوستان برای همیشه به خاطر دعوایی ساده که می شود آن را با گفتگو و معذرت خواهی حل کرد از دست برود. گاهی بعضی افراد بعد از یک بحث با دوست خود احساس افسردگی می کنند و حتی ممکن است گریه کنند که این اتفاق طبیعی است اما پس از گذشت مدتی باید با شهامت آن ها را کنار گذاشت و برای آشتی کردن پیش قدم شد.

2- پیش قدم شدن

بهتر است به جای اینکه فرد در انتظار پیامی از دوست خود برای آشتی باشد، خودش برای آشتی پیش قدم شود و سعی کند در دسترس قرار بگیرند و با او ارتباط برقرار کند. مثلاً او را به منزل خود دعوت کند یا با او تماس بگیرد یا با ارسال پیام محبت آمیز در جهت آشتی قدم بردارد. این کارهای کوچک باعث می شوند تا طرف مقابل علاقه فرد را برای آشتی متوجه شود.

پیش قدم شدن برای آشتی

3- انتخاب راه درست برای ارتباط

بسته به اینکه جر و بحث و قهر با دوست به چه علت اتفاق افتاده راه های مختلفی برای برقراری ارتباط در جهت آشتی وجود دارد. همچنین عمق دوستی نیز در انتخاب روش مناسب نقش دارد. برای مثال اگر بعد از جر و بحث دو طرف همدیگر را برای مدت زیادی ندیده اند بهتر است در ابتدا به فرد مقابل پیام داده شود یا اگر دوستی چندین سال است می توان با فرستادن هدیه کوچک همراه با نامه علاقه خود را برای آشتی نشان داد. همچنین اگر بحث بسیار جدی بوده بهتر است تماس تلفنی گرفته شود و تنها به پیام اکتفا نشود زیرا صحبت دوطرفه و شنیدن سخنان طرف مقابل تاثیر بهتری نسبت به فرستادن پیام دارد.

4- نا امید نشدن از آشتی با دوست بعد از دعوا

ممکن تلاش های اولیه برای آشتی نتیجه بخش نباشد و طرف مقابل به درخواست آشتی پاسخ ندهد. این اتفاق نباید باعث ناامیدی فرد شود او باید دوباره سعی کند اما این تلاش نباید طوری باشد که در طرف مقابل احساس کلافگی ایجاد کند. این تلاش باید با کمال احترام و خونسردی اتفاق بیوفتد.

5- داشتن دیدار حضوری

اولین ملاقات چهره به چهره پس از یک جر و بحث ممکن است سخت باشد و صمیمیت دیدارهای گذشته نباشد. اما همین ملاقات نسبتاً غیر صمیمی تاثیر زیادی برای بهتر شدن رابطه دوستانه دو طرف دارد همچنین تاثیر عذرخواهی را نیز بیشتر می کند احتمال پذیرش آن را بالا میبرد. افراد می توانند برای بهتر شدن جو ملاقات گفت و گو خود را با جملات نظیر «دلم برایت تنگ شده بود» یا «بابت حرف های آزاردهنده پشیمان و عذر خواهی می کنم» شروع کنند. این ملاقات می تواند در محیط های نظیر کافی شاپ با صرف وعده اب مانند قهوه اتفاق بیوفتد. محیط های باز و سرسبز مانند پارک می تواند ملاقات را راحت تر کند. می توان برای از بین رفتن سنگینی جو ملاقات به مرور خاطرات شیرین و زیبای گذشته پرداخت تا با یادآوری آن ها و حس خوبی میان دو طرف ایجاد شود و فضایی صمیمی تر گردد. افرادی که مهارت ارتباط کلامی بهتری دارند، مدیریت بهتری بر شرایط دارند.

6- عذرخواهی درصورت تقصیرکار بودن

اگر فرد گمان می کند که مقصر جر و بحث و تنش با دوست خود است بهتر است صادقانه از طرف مقابل خود عذرخواهی کند و سعی کنند احساسات منفی را درک کند و اذعان کند که قصد جبران گذشته و خطاهایش را داردو در فرصتی مناسب دلیل کارهای خود را برای بیان کند. این ابراز تاسف باید صادقانه باشد و هنگامی که باید روی بدهد که فرد واقعاً از گفتار و رفتار خود پشیمان است و خطای خود را پذیرفته زیرا اگر این عذرخواهی صادقانه نباشد و حقیقت ماجرا بعداً مشخص شود شرایط را بدتر خواهد کرد.

7- استفاده از کلمات مناسب برای آشتی با دوست بعد از دعوا

بهتر است برای عذرخواهی کردن تنها به کلمه ببخشید اکتفا نشود و دلیل عذرخواهی را برای طرف مقابل توضیح داده شود برای مثال فرد بگوید که از از آن کند که از گفتن جمله تو واقعاً یک بیشعوری تو واقعاً یک نفهمی عذر می خواهد حرف کاملاً اشتباه بوده است همچنین از کلماتی در گفت و گو استفاده شود که حالت شرمندگی و تواضع فرد را در برابر دوست خود نشان دهد.

8- توقع عذرخواهی نداشتن

گاهی افراد توقع دارند هنگامی که از دوست خود عذرخواهی می کنند طرف مقابل نیز از آن ها عذرخواهی کند اما این توقع کمی بیش از حد است. زیرا آمادگی افراد برای کنار آمدن با جرّ و بحث و عذرخواهی از طرف مقابل با یکدیگر متفاوت است. از طرف دیگر فرد به دلیل کار ها و حرف های آزار دهنده ای که به دوست خود زده است عذرخواهی می کند و توقع عذرخواهی متقابل گاهی حتی زیاده روی است.

دو دوست قهر

9- اجازه صحبت به طرف مقابل دادن

بهتر است وقتی فردی از دوست خود عذرخواهی کرد کمی تامل به خرج داده تا نظر و برداشت دوست خود را نسبت به اتفاقی که افتاده بشود. توصیه می شود اگر باز سخنان طرف مقابل خلاف عقیده فرد بود، او از جر و بحث مجدد اجتناب کند زیرا این اتفاق تنها تنش میان دو نفر را بیشتر می کند و هیچ کمکی به بازسازی رابطه دوستی نخواهد کرد.

10- پذیرفتن عذرخواهی برای آشتی با دوست بعد از دعوا

اگر بحث و دعوا به دلیل به خاطر رفتار طرف مقابل بوده و حال او پشیمان از رفتار و صحبتهای خود عذر خواهی کرده باشد توصیه می شود فرد این عذر خواهی را بپذیرد و به تنش ها خاتمه دهند. بهتر است فرد با گفتن جملات محبت آمیز مانند « تو همیشه برای من عزیز هستی» سعی در ایجاد روابط صمیمانه کند.

11- فرصت دادن به طرف مقابل

ممکن است پس از ملاقات رو در رو و گفتگو و بیان احساسات دو طرف همچنان یکی از طرفین به دلیل عصبانیت یا دلخوری هنوز برای از سر گیری رابطه مانند گذشته آمادگی نداشته باشد در این مواقع توصیه می شود دو طرف فرصت بیشتری به یکدیگر بدهند تا هر دو به آرامش روانی بیشتری برساند. صبوری کردن در چنین مواقعی کمک بسزایی برای بهبود رابطه دو دوست خواهد داشت. این فاصله زمانی ممکن است چند روز نیز طول بکشد که جای نگرانی نیست گاهی اوقات دوری باعث سنجش عیار دوستی و علاقه دو طرف به یکدیگر می شود. از طرفی ممکن است یکی از دو طرف نخواهد رابطه دوستانه خود را ادامه دهد از آنجایی که این تصمیم تصمیم مهمی است که باید آرامش گرفته شود حفظ فاصله برای رسیدن به آرامش بسیار تعیین کننده است.

12- پایان گفتگو به شکل مناسب

توصیه می شود که پس از ملاقات دو طرف به طور صمیمانه از یکدیگر جدا شوند. اگر آن ها موفق شدند با یکدیگر آشتی کنند همدیگر را در آغوش بگیرند در تا محبت و علاقه شدن از طریق بدنشان نیز به یکدیگر منتقل شود. اما اگر موفق نشدند می توانند با گفتن جملات محبت آمیز در طرف مقابل این حس را ایجاد کند که با وجود دلخوری ها و تنش ها همچنان به او اهمیت می دهند و او را دوست دارند. اگر مشاجره و دعوا در خانواده مرتب تکرار می شود بهتر است عمیق تر درباره این مسائل بیندیشید.

گفتگوی دوستانه

گاهی اوقات موضوع مشاجره موضوعی بسیار جدی است یا دلخوری های ناشی از دعوا آنچنان عمیق است که با وجود تلاش دو طرف، رابطه دوستانه نمی تواند صمیمیت گذشته را پیدا کند. این مواقع توصیه می شود که دوستان با مراجعه به یک مشاور خوب در جهت بهبود رابطه دوستانه خود گام بردارند. مشاور به عنوان فردی بی طرف ، آگاه و متخصص می تواند دید بهتری نسبت به مسئله به هر دو طرف بدهد تا دو دوست بتوانند رابطه خود را سریعتر التیام ببخشند.


دیدگاه ها
  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
همسر رهبر معظم انقلاب: آقای ما اجازه نمی‌دهد که در خانه، غیر از برنج کوپنی استفاده کنیم و آن هم کفاف خوراک ما را بیش از یک بار در هفته نمی‌دهد (642 نظر) رهبر معظم انقلاب: در ایستگاه منتظر قطار بودم که فردی که اصلا نمی شناختمش شروع کرد به مسخره کردن من+ویدیو (211 نظر) نگاهی به سفره مفصل و تمام و کمال حضرت ابوالفضل در منزل شاه نشین علی دایی+عکس/ از گل آرایی و شمع‌دان‌هایی طلایی تا پَک هایی لاکچری و جذاب (191 نظر) میزبانی رهبر معظم انقلاب از مهمانش در ضیافتی به صرف شام +عکس/سفره ای که اُملت تنها غذای آن بود... (153 نظر) (فیلم) ورود جالب و معنادار رهبر انقلاب به حسینیه امام خمینی (ره) به همراه مسعود پزشکیان و شعار حیدر حیدر جمعیت (67 نظر) درخت خرمای بزرگ حیاط باصفای خونه ویلایی زهرا گونش/ نخل های هم قد والیبالیست مشهور ترکیه ای (56 نظر) نگاهی به کیک تولد آیتک سلامت کاپیتان چشم آبی تیم ملی والیبال بانوان و رقیب زهرا گونش/ مبارکا باشه (60 نظر) نگاهی به میز عقد ساده و با دیزاین مختصرِ زینب سلیمانی دختر کوچکِ سردار سلیمانی و همسر لبنانی‌اش+عکس/ استندهای اسم و شمع های تک رنگ (49 نظر) در خانه شهید رئیسی به روی همه مردم باز می شود (45 نظر) میز غذای ساده رهبر معظم انقلاب و خوردن غذا در بشقاب استیل/ ساده زیستی ایشان همیشه مثال زدنی است+عکس (29 نظر) خلاقیت هوش پران مغازه دار کاشانی برای کشاندن مشتری به مغازه حماسه آفرید/ مغزشو باید طلا گرفت+عکس (25 نظر) خلاقیت بی نظیر راننده تهرانی، با نوشته جالب پشت پژو پارس حماسه آفرین شد/ آدم حَظ میکنه از این درک و فهم بالا (21 نظر) ریحانه سادات دختر بزرگ شهید رئیسی: سجاده نماز پدرم را در اندونزی تکه تکه کردند و به عنوان تبرّک بین مردم پخش کردند+ویدیو (22 نظر) بنز آخرین مدلی که رهبر معظم انقلاب آن را رد کرد: ببرید اینها را بفروشید! (21 نظر) حضور ساده و بدون تشریفات همسر رهبر معظم انقلاب در یک درمانگاه/ ایشان گفتند من نمی‌خواهم پارتی بازی بکنم+ویدیو (19 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
روایتی از مخالفت همسر رهبر معظم انقلاب با هدیه ای که به رهبر داده بودند/ ما این غذاهایی که می‌خوریم، با این ظرفها جور درنمی‌آید، اینها را رد کنید، برود
تیمار جوجه لک لک مصدوم روستای قراجه محمد مرند توسط اهالی آن
فال روزانه امروز پنجشنبه 28 تیر ماه 1403
فال ابجد روزانه پنج‌شنبه 28 تیر 1403
حرمت شکنی دختران بی‌حجاب در دسته عزاداری کرج!
فال قهوه با نشان روز پنجشنبه 28 تیر ماه 1403
فال حافظ با تفسیر امروز پنجشنبه 28 تیر 1403+فیلم
فال شمع روزانه امروز پنجشنبه 28 تیر 1403
نگاهی به جواهرات مجلل و باشکوه خانواده آمبانی که پربازدید شد/ از زمرد نماد عشق آقای داماد تا گردنبند دستساز مادر شوهر جنجالی+عکس
7 روش تضمینی و قطعی رفع بوی بد سینک ظرفشویی
مبل‌های کثیف خانه را چگونه تمیز کنیم؟ / یک راه سریع و تضمینی
چرا کارگردان مختار نگذاشت بازیگر نقش حضرت عباس (ع) در فیلم یا سریالی دیگر بازی کند؟
نامه زیرکانه و دلبرانه انیس الدوله، بانوی اول حرمسرا به ناصرالدین شاه / یا به من وام بدهید یا شهرستانک را از من بخرید!
رفع فیلترینگ به طور کامل در دست شخص رئیس جمهور است
منظور ظریف از دولت وفاق ملی چیست؟
منتخب روز   
(فیلم) خرید دکتر مسعود پزشکیان از یک سوپرمارکت در تهران به همراه نوه‌ها و عروسش با کارت بانکی شخصی / نوه‌ها پدربزرگ را به خرج انداخته‌اند اقدام منحصربفرد و زیبای طلافروش یزدی به احترام دختر سه ساله امام حسین(ع)+عکس/ این جور تصاویر مخصوص ایران ماست والسلام👌 (فیلم) رهبر معظم انقلاب: به من می‌گویند شما گفتید سوءاستفاده جویان را افشا نکنید / ما حق نداریم افراد را به صرف گمان متهم کنیم سکانس خوشحالی قُباد از بارداری شهرزاد/ قُباد: من تا الان نمیدونستم از این دنیا و از این زندگی چی میخوام اما الان.... (عکس) هدایای ارزشمندی که پزشکیان در پشت صحنه یک هیئت دریافت کرد / خوشا راهی که آغازش با حسین است ... (ویدئو) شعر سوزناک شهریار برای مادر بزرگش که با شنیدنش اشک از چشمانتان سرازیر خواهد شد به یادماندنی ترین سکانس عاشقانه سریال شهرزاد / از بله گفتن شهرزاد تا مرگ مرگ بزرگ آقا نقش دختر رهبر انقلاب در ترمیم دست مجروح ایشان/ فرزند دختری که به پدر اُنس داشت (عکس) شوخی ظریف با آقای ظریف؛ از مقایسه ظریف با مِسی تا انداختن ماسک به شکل آقای رئیس جمهور!! واکنش عضو دفتر رهبر انقلاب به پست اینستاگرامی پسرش با هشتگ برای ایران، پزشکیان