به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، استقلال طلبی در نوجوان می تواند زمینه ساز نگرانی والدین شده و تنش هایی را میان آن ها و فرزندانشان ایجاد کند. در واقع بسیاری از پدر و مادرها انتظار دارند نوجوانان همانند دوران کودکی مطیع آن ها باشند و بخواهند بیشتر اوقات روز را با پدر و مادر خود سپری کنند. این در حالی است که نوجوانی یک دوره بسیار مهم محسوب می شود. افراد در این زمان نمی توانند تنها بر اساس انتظارات والدین خود زندگی کنند. بلکه نیاز دارند درک دقیق تری از خود پیدا کرده و در واقع به نوعی هویت شخصی دست یابند.
نیاز به کسب هویت مستقل باعث می شود که فرزندان بخواهند از والدین خود فاصله گرفته و با این رفتار به آن ها نشان دهند که دیگر بزرگ شده اند. هم چنین آن ها در این زمان بیش از هر زمان دیگری نیاز دارند به گروه های مورد علاقه و به خصوص هم سن و سال خود بپیوندند. زیرا احساس تعلق به یک گروه خاص نیز در شکل گیری هرچه بهتر هویت به آن ها کمک خواهد کرد. در نتیجه عجیب نیست که فرزنداتان در دوره نوجوانی اشتیاق زیادی برای پیوستن به گروه دوستان داشته باشد. در این شرایط به جای محدود کردن او یا تحمل نگرانی زیاد، لازم است که نحوه نظارت غیر مستقیم را یاد بگیرید و به این ترتیب نوجوان را به طور نامحسوس در مسیر سالمی هدایت کنید.
راهکارهای پرورش استقلال در نوجوانان
به فرزندتان عشق و احترام زیادی نشان دهید
عشق و حمایت شما از فرزندتان برای عزت نفس او ضروری است. جوانانی که حس خوبی نسبت به خود دارند، اعتماد به نفس بیشتری برای پیشرفت و رسیدن به اهداف خود در زندگی دارند.
ابراز عشق همیشه از طریق تماس جسمی و در آغوش کشیدن نیست، چه بسا که نوجوانان از این نوع ابراز عشق استقبال چندانی نیز نمی کنند:
- به علایق، تفریحات و دوستان او علاقه و توجه نشان دهید.
- به او گوش دهید.
- برای او فضای حریم شخصی قائل شوید.
- به طور مرتب به او بگویید که دوستش دارید.
به احساس و نظر او احترام بگذارید
سعی کنید احساس او را درک کنید. او به خاطر تغییرات جسمی، اجتماعی و عاطفی بزرگسالی گیج و سردرگم شده است.
برای پرورش حس استقلال طلبی در نوجوانان باید نظرات و ایده های آنان شنیده شود و محترم شمرده شود. نظرات او از شما متفاوت است. درک آن برای شما سخت است، اما فرزندتان به این چند صدایی برای بررسی دنیا نیاز دارد. اگر شما ایده متفاوتی دارید، ایده خوبی است که با او حرف بزنید. گفتگو در مورد ایده های مختلف ایرادی ندارد. وقتی از این ایده ها حرف می زنید، به فرزندتان مهارت گفتگو و بحث مسالمت آمیز را می آموزید.
قوانین مشخصی در خانه تعیین کنید
داشتن قوانین مشخص رفتاری، ارتباطی و روابط اجتماعی به فرزندتان کمک می کند که محدودیت ها و انتظارات از خود را بشناسد. وجود قوانین به شما نیز کمک می کند که عکس العمل خود را در قبال رفتارهای فرزندتان بشناسید.
قوانین باید مطابق با سن فرزندتان تغییر کنند و مجازات های مشخصی برای شکستن قانون وجود داشته باشد.
به فرزندتان مهارت های تصمیم گیری را آموزش دهید
تصمیم گیری بیشترین کمک را به پرورش حس استقلال طلبی در نوجوانان می کند. این مهارت به او کمک می کند که:
- با عقاید مختلف آشنا شود.
- در مورد مزایا و معایب یک اقدام فکر کند.
- این مزایا و معایب را سبک و سنگین کند و بهترین تصمیم را بگیرد.
- در مورد مواردی که احتمال دارد برنامه طبق پیش بینی پیش نرود، فکر کند.
- از بازخورد دیگران برای تصمیم گیری بهتر استفاده کند.
در مورد مسائلی که در زندگی فرزندتان اهمیت دارند، سعی کنید با او تصمیم گیری کنید، نه برای او. از جمله در انتخاب مدرسه، رشته تحصیلی، مهاجرت یا مواردی از این قبیل.
به فرزندتان فرصت های امنی برای تمرین استقلال بدهید
فعالیت هایی که خانواده از آن حمایت می کنند و ایمنی فرزندتان در آن تامین شده است، به فرزندتان حس آزادی و کمی دوری از شما می دهد. دادن چنین فرصتی:
- به او مهارت هایی را آموزش می دهد و می تواند قابلیت هایش را تست کند.
- ریسک های مثبت انجام دهد.
- احساس تعلق و مالکیت داشته باشد.
- انعطاف پذیری را به او آموزش می دهد.
برای مثال، می توانید او را در باشگاهی در محدوده زندگی خودتان ثبت نام کنید و در مسابقات شرکت کند. یا وقتی به سن مناسب رسید، برای او یک شغل پاره وقت پیدا کنید تا حس استقلال بیشتری داشته باشد.
استقلال مالی در نوجوانان
فرزند شما باید ارزش پول را بداند و درک کند که با یک منبع نامحدود روبرو نیست. به همین دلیل، به آنها ماهیانه مبلغ ثابتی بدهید و از آنها بخواهید بودجه بندی کنند. او باید یاد بگیرد چیزهایی را بخرد که قادر به پرداختش است و از هزینه های اضافی دوری کند. اگر این پول را بابت لباس یا تفریح خرج کند، خود او با عواقب آن روبرو خواهد شد و مجبور می شود تا آخر ماه از بسیاری از خواسته هایش بگذرد.
تکنولوژی نیز می تواند در آموزش مالی به نوجوانان به کمک شما بیاید. نسل جدید آشنایی و تسلط بیشتری به تکنولوژی دارند و به سادگی می توانند با استفاده از برنامه های مختلف هزینه های خود را مدیریت کنند.
مدیریت اختلافات در مورد استقلال طلبی در نوجوانان
برای رسیدن به استقلال بیشتر، نوجوانان سعی می کنند کنترل بیشتری روی امور خود مانند رفت و آمد، رفتار و ظاهرش داشته باشد. در این پروسه، فرزندتان بارها و بارها ممکن است از خطر قرمزهای شما عبور کند و اقتدارتان را به چالش بکشد.
یک رویکرد مثبت و درست در مدیریت اختلافات بر سر استقلال نوجوان می تواند رابطه شما را قوی تر کند.
ترس های او را مسخره نکنید.
ایده ها و افکار او را به تمسخر نگیرید و آنها را دور از دسترس نشان ندهید.
با او مثل یک خردسال بی دست و پا برخورد نکنید و او را به خود متکی بار نیاورید.
لیاقت ها و توانایی های او را نادیده نگیرید.
افزون بر این، آمادگی پذیرش پرخاشگری اجتماعی او را نیز داشته باشید. فرزند شما به لحاظ روانی سعی می کند مستقل شود، اما هنوز به لحاظ عاطفی به شما وابسته است. او را همانطور که هست دوست بدارید تا همه چیز ساده تر طی شود.