راهکارهای تقویت اعتماد به نفس دانش آموزان

  سه شنبه، 25 شهریور 1399   زمان مطالعه 3 دقیقه
راهکارهای تقویت اعتماد به نفس دانش آموزان
گاهی‌اوقات دانش‌آموزان در مواجهه با چالش‌های درسی، دچار ترس و استرس می‌شوند و این عامل سبب پایین‌ آمدن اعتماد به نفس آنها می‌شود.

عوامل موثر بر اعتماد به نفس دانش آموزان

حسی که دانش آموزان نسبت به خودشون دارند می تونه بر زندگی اون ها و اعتماد به نفسشون تاثیر بذاره. مثلا دانش آموزی که حس دوست داشتنی بودن می کنه، اعتماد به نفسش بالاتره و روابط بهتری با دوستان، سایر دانش آموزان و اعضای خانواده اش خواهد داشت.

اهداف هم در ساختن و شکل دادن اعتماد به نفس دانش آموزان نقش مهمی دارند. البته مهم اینه که اهداف مون رو درست انتخاب کنیم و آرمان گرایانه نباشند. برای مثال اگه امروز احساس می کنید در درس زبان انگلیسی اعتماد به نفستون از ده نمره، در حال حاضر عدد 3 هست، هدف گذاری تون نباید این باشه که در ده روز اعتماد به نفستون رو به عدد 10 برسونید. چون اگه هدفی رو معین کنیم و به اون نرسیم، باعث کاهش عزت نفس ما میشه. به جای اون، هدف ما می تونه رسیدن از 3 به 4 یا 5 باشه. برای مثال بیشتر دانش آموزان در مهر ماه تصمیم می گیرند که:

  • یک زبان جدید یاد بگیرند

  • در رشته موردعلاقه شون ادامه تحصیل بدهند

  • نمره ترازشون رو خیلی بالاتر ببرند

  • از وقتشون بهتر استفاده کنند

  • ۵۰ جلد کتاب جدید مطالعه کنند

  • به باشگاه ورزشی بروند و ورزش کنند

والدین، معلم ها و سایر افراد مهم زندگی یک دانش آموز می تونند بر نظری که دانش آموزان نسبت به خودشون دارند تاثیرگذار باشند. اگه پدر و مادر و دوستان فرد بیشتر ازش انتقاد کنند، قطعا داشتن اعتماد به نفس بالا برای دانش آموز سخت خواهد بود. این انتقاد لازم نیست حتما از طرف سایر افراد باشه. بلکه انتقادات و ایراداتی که دانش آموز از خودش داره هم در اعتماد به نفسش تاثیر می ذاره. برخی از ما گاهی اوقات حتی متوجه نمی شویم که مدام در حال تحقیر خودمون هستیم!

  1. موفقیت، موفقیت بیشتر می آورد! فعالیت های دانش آموزان را در زمینه ای طراحی کنید که می توانند بدرخشند و بخواهند به این احساس مثبت که از آن موفقیت حاصل شده است، ادامه دهند. از تکنیک های تفکیک و جداسازی استفاده کنید تا دانش آموزان بیشتری را جذب کنید.
  2. به دانش آموزان کمک کنید که ارتباط بین تلاش و موفقیت را درک کنند. گاهی اوقات دانش آموزانی که پشتکار کمتری دارند، معتقد هستند که دانش آموزان خوب به نوعی باهوش تر از آنها هستند یا آن تکلیف برای دانش آموزان خوب، آسان تر از آن چیزی است که اینها فکر می کنند. یادگرفتن این نکته که هر کسی نیاز دارد که سخت تلاش کند، می تواند به برخی از دانش آموزان بینش عمیق تری بدهد.
  3. هر واحد درسی یا حتی یک تمرین کوچک را از جایی شروع کنید که آسان تر است. اگر دانش آموز ببیند که می تواند مسأله را حل کند و به کار خود ادامه دهد، کمتر دچار ترس و اضطراب می شود.
  4. باید با دانش آموزان در بحث های کوتاه کلاسی، اندیشه ها و سایر گفتگوهای اشتراکی کار شود تا این اعتقاد در آنها نهادینه شود.
  5. به دانش آموزان یاد بدهید که چگونه زمان دقیق مورد نیاز را برای انجام و تکمیل تکلیف خود تخمین بزنند. دانش آموزانی که فکر می کنند انجام تکالیف شان ساعت ها زمان می برد، نسبت به آن دسته از دانش آموزانی که می دانند انجام تکالیف، زمان کوتاهی نیاز دارد، تمایل بیشتری به ترک کار خود دارند.
  6. تحسین های مکرر و حتی تشویق زیاد، بیشتر از تصحیح اشتباهات دانش آموزان با خشونت، می تواند آنها را برسر انجام تکالیف خود بنشاند.
  7. معلم باید زمانی که دانش آموزِ درحال انجام تکالیف با چالشی دست به گریبان است، یکی از قدرتمندترین سؤالات خود را به عنوان یک معلم از او بپرسد: «چطور می توانم کمکت کنم؟»
  8. قدرت و تأثیر فشار همسالان را مهار کنید. دانش آموزان باید در چالش های کلاس، باهم همکاری کنند تا به هدف مشخصی برسند؛ این کار می تواند آن دسته از دانش آموزانی را که می خواهند تقلب کنند، مجبور کند که به خاطر همکلاسی و دوستان خود این کار را انجام ندهند.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها