ساعدنیوز
ساعدنیوز

راهکارهایی برای گرم نگه داشتن خانه در زمستان

  سه شنبه، 31 فروردین 1400   زمان مطالعه 11 دقیقه
راهکارهایی برای گرم نگه داشتن خانه در زمستان
روش های متععد وموثری برای حفظ گرمای خانه در زمستان در خانه وجود دارد که با این روش ها می توانید خانه ای گرم در فصل سرد سال داشته باشید در ادامه همراه ما باشید تا این نکات را بازگو کنیم.

گرم کردن خانه در فصول سرد سال امر مهمی است که باید با دقت نظر همراه گردد تا به این وسیله هم فضای خانه گرم و راحت و دلنشین باشد و هم از هدررفتن و مصرف بیش از حد مجاز انرژی جلوگیری به عمل آید. معمولا در فصول سرد سال میزان مصرف انرژی بالاخص گاز افزایش قابل توجهی پیدا می کند. دلیل این امر آن است که اکثر افراد بدون آن که به مساله اتلاف انرژی در فضای منزل خود توجه داشته باشند در پی بالارفتن برودت هوا به دنبال آن هستند به واسطه افزایش تعداد وسایل گرمایشی و بالا بردن میزان حرارت حاصل از فعالیت آن ها به مقابله با سرمای هوا بپردازند.

در صورتی که چنانچه به شرایط موجود در نقاط مختلف منزل خود به خوبی دقت نمایند یا لباس های گرم تری در این فصول به تن کنند قادر خواهند بود در زمینه گرم کردن منزل خود و صرفه جویی در مصرف انرژی به شکلی بهتر و مطلوب تر به نتیجه برسند. در این فرصت بر آنیم تا نکات مهمی را در خصوص بهترین شیوه های گرم کردن خانه مطرح نماییم. با ادامه مطلب در رابطه با راهکارهای مناسب همراه ما باشید.

تصویر
گرم کردن خانه در زمستان
در زیر به چند روش برای حفظ گرما در منزل و سد کردن راه سرما برای ورود به داخل منزل اشاره نموده ایم.

۱. برای گرم کردن خانه در زمستان جایی به شکل کفش کن در ورودی منزل تعبیه کنید

اگر در ورودی منزل شما مستقیماً به داخل فضای نشیمن باز می شود، باید یک فضای کفش کن کوچک در ورودی خانه درست کنید.

این فضا می تواند شیشه ای باشد تا از ورود نور به داخل جلوگیری نشود و فضای اتاق را کوچک نشان ندهد. ساختن کفش کن روش خوبی برای دور نگه داشتن سرما از اتاق نشیمن به هنگام باز و بسته کردن در ورودی است.

۲. برای گرم کردن خانه در زمستان جلوی ورودی هایی که در ندارند، پرده مخصوص آویزان کنید

پرده هایی که تا زمین می رسند و بین اتاق ها آویزان می شوند، "پورتیه ر" می گویند. آویزان کردن این نوع پرده یک سنت قدیمی است که احیای این سنت واقعاً ارزشمند است. زیرا جلوی وزش باد و نفوذ سرما به داخل هال یا اتاق نشیمن و اتاق های دیگر را سد می کند.

۳. برای گرم کردن اتاق خواب در زمستان بالکن را محصور کنید

این روش نیز مانند روش "کفش کن" باعث می شود که بالکن ورودی ساختمان محصور شده و از وزش باد و ورود سرما به داخل جلوگیری شود. بالکن محصور یک مزیت دیگر نیز دارد و آن اینکه مهمانان تا زمانی که در را به رویشان باز کنید، در پناه آن یخ نمی زنند!

۴. برای گرم کردن اتاق خواب در زمستان پرچین های بادگیر بکارید

اگر اطراف منزل شما بادگیر است، می توانید دور آن پرچین های بلند بکارید یا چیز های دیگری نصب کنید که مسیر باد را سد کنند. مثلاً حصارکشی کنید یا درخت بکارید.

۵. جهت گرم کردن اتاق خواب در زمستان پرده های خیلی ضخیم آویزان کنید

پارچه های ضخیم و زیبایی همچون مخمل به خصوص آن هایی که راه راه هستند، بسیار گرم می باشند و به خوبی جلوی ورود باد و سرما از پنجره به داخل را می گیرند. اگر گرمای بیشتری می خواهید، پشت پنجره ها کرکره یا سایبان نیز بکشید و از داخل پرده های سنگین و ضخیم آویزان کنید.

۶. برای گرم کردن خانه در زمستان کرکره های مناسب نصب کنید

کرکره ها که به خوبی طراحی شده اند و در زمستان بسته می شوند تا جلوی وزش باد های شدید و توفان به پنجره ها را بگیرند.

۷. پنجره های حفاظ دار یا قاب دار انتخاب کنید

بحث های زیادی در مورد انتخاب پنجره های عایق وجود دارد و این پنجره ها واقعاً مفیدند، ولی آیا می دانستید که سبک پنجره های شما بر میزان بادگیری آن ها تأثیر دارد؟ بعضی از رایج ترین انواع پنجره از جمله تک لنگه و دو لنگه و پنجره های کشویی، کمی هوا به داخل نشت می دهند. پنجره های حفاظ دار، قاب دار و ثابت، بهترین و محکم ترین درزگیری را دارند.

۸. بگذارید نور آفتاب به داخل بتابد.

حتماً پرده ها پنجره های جنوبی را در طول روز جمع کنید تا نور آفتاب اتاق هایتان را گرم کند. اگر پنجره های جنوبی خانه شما بخاطر وجود درخت یا بوته بر سر راه اشعه آفتاب، نور زیادی نمی گیرد، می توانید آن ها را هرس یا جابجا کنید.

تصویر
گرم کردن خانه در زمستان

انتخاب سیستم گرمایشی مناسب برای حفظ انرژی گرمایی خانه

یکی از اصلی ترین عوامل در میزان مصرف انرژی نوع سیستم گرمایشی خانه است. هر خانواده باید با توجه به شرایط خانه و اقلیم آب و هوایی منطقه سیستم گرمایشی مناسبی را انتخاب کند.

برای مثال بخاری گازی که از سیستم های گرمایشی قدیمی محسوب می شود بازدهی انرژی اش بسیار بالاست و اکثر گرمای تولیدی اش در خانه به مصرف می رسد. اما سیستمی مانند شومینه بازدهی بسیار پایینی دارد و بیشتر گرمای تولیدی اش از طریق دودکش بیرون رفته و نمی تواند چندان خانه تان را گرم کند.
اگر خانه تان روی پیلوت و پارکینگ ساختمان طوری قرار گرفته که عملا زیرش خالی است حتما در فصل زمستان با مشکل گرم کردن خانه روبه رو هستید. در این خانه ها به علت عبور و مرور هوای سرد در زیر ساختمان هر کاری که بکنید کف خانه سرد می ماند و بیشتر کردن درجه بخاری یا شوفاژ نیز راهگشا نیست. در چنین خانه هایی باید به سیستم های گرمایش از کف روی بیاورید تا بتوانید با مصرف انرژی کمتر نتیجه دلخواهتان را کسب کنید.

بنابراین اگر از مصرف بالای انرژی سیستم گرمایشی خانه تان در زمستان شکایت دارید پیش از هر چیز بررسی کنید که آیا سیستم مورد استفاده تان مناسب خانه شما است یا نه.

استفاده بهینه از نور و انرژی خورشید برای حفظ انرژی گرمایی خانه

اگر خانه تان آفتاب گیر است در روزهایی که هوا آفتابی است پرده ها را کنار بزنید و از گرما و نور و انرژی خورشید نهایت استفاده را ببرید. استفاده بهینه از انرژی خورشید می تواند نقش موثری در کاهش مصرف انرژی شما داشته باشد. نور و انرژی خورشید هم خانه را گرم تر می کند، هم طراوت را به خانه می آورد و در کاهش افسردگی موثر است و هم باعث صرفه جویی در مصرف انرژی برق می شود.

نور و انرژی خورشید خاصیت ضدعفونی کننده هم دارد. با انرژی خورشید و تابش نور آن درون منزل میکروب های خانه نابود می شوند. علاوه بر این همان طور که می دانیم نور و انرژی خورشید ویتامین دی هم دارد که برای بدن ضروری است و اکثر افراد از کمبود این ویتامین رنج می برند.
البته توجه کنید در روزهایی که هوا ابری است کنار زدن پرده ها اثر عکس دارد و مصرف انرژی تان را بالا می برد. به هر حال پرده ها مثل عایق عمل می کنند و گرما را درون خانه حبس می کنند. هرچه پرده ها کلفت تر باشند بیشتر عایق گرما هستند.

گرمای آشپزخانه

آشپزخانه محل آماده سازی غذاست و اکثر غذاها برای آماده شدن نیاز به پخته شدن دارند. شما باید از گرمای حاصل نهایت استفاده را ببرید. وقتی که در آشپزخانه مشغول به کارید می توانید درجه سیستم گرمایشی تان را کاهش دهید، زیرا فعالیت کنار اجاق گاز به خودی خود دمای بدن شما را بالا می برد.
اگر از فر برای پخت و پز استفاده می کنید پس از اینکه کارتان تمام شد دستگاه را خاموش کنید و درش را باز بگذارید تا حین سرد شدن گرمای خود را به محیط خانه تزریق کند.

توجه به دودکش شومینه و کانال کولر برای حفظ انرژی گرمایی خانه

همان طور که گفتیم استفاده از شومینه برای گرم کردن خانه کاری غیرمنطقی است. با این حال این وسیله به خاطر ظاهر زیبایش در اکثر خانه های امروزی تعبیه شده است. اگر از شومینه خانه تان استفاده نمی کنید باید دودکش آن را از داخل مسدود کنید تا گرمای تولیدی در خانه هدر نرود. برای این کار عایق های پشمی، پشم شیشه ای و بالن های مخصوصی وجود دارد که می تواند دودکش شومینه را مسدود کند. البته حواستان باشد اگر خواستید روزی شومینه را روشن کنید حتما پیش از هر کاری این عایق ها را از دودکش خارج کنید.

کانال های کولر نیز یکی از منابع اصلی انتقال هوای سرد بیرون به داخل خانه هستند. با شروع فصل سرما حتما اطمینان حاصل کنید که دریچه های کولر بسته شده باشند. برای اطمینان می توانید یک لایه پلاستیک جلوی دریچه ها بکشید.

پنجره های دوجداره

استفاده از پنجره های دوجداره روشی مدرن برای است. این پنجره ها از دو یا سه لایه شیشه تشکیل شده اند که هر دو لایه را گاز یا هوا از هم جدا کرده است. بدین ترتیب گرما نمی تواند راحت از یک سمت به سمت دیگر پنجره منتقل شود. این پنجره ها علاوه بر عایق گرما، عایق صدا نیز هستند.

البته که تعویض پنجره های خانه کاری هزینه بر است، اما مطمئنا میزان صرفه جویی انرژی از این طریق در درازمدت می تواند هزینه اولیه بالای آن را جبران کند.

توجه به شوفاژها و رادیاتورها

اگر برای گرمایش خانه تان از شوفاژ استفاده می کنید حواستان باشد که اطراف شوفاژ را خلوت نگه دارید. اگر نزدیک شوفاژها وسایل بزرگ مانند مبلمان را قرار دهید به مرور زمان این وسایل گرمای تولیدی شوفاژ را به خود جذب می کنند و اجازه نمی دهند خانه به خوبی گرم شود.

روی شوفاژ هیچ وسیله ای قرار ندهید. اگر سقف خانه تان بلند است کمی بالاتر از شوفاژ قفسه ای نصب کنید تا گرمایی که دارد به سمت بالا می رود را دوباره به پایین براند. این ترفند به خصوص وقتی که شوفاژ زیر پنجره و پرده قرار داشته باشد بسیار در حفظ انرژی گرمایی خانه موثر است. زیرا گرمایی که از شوفاژ به پنجره یا پرده برسد عملا نقشی در گرم کردن خانه ایفا نمی کند.

برای جلوگیری از انتقال گرمای تولیدی شوفاژ از طریق دیوار به بیرون خانه می توانید پشت آن ها را با فویل آلومینیوم عایق بندی کنید. این ورقه ها گرمایی که دارد به سمت بیرون خانه می رود را به درون خانه منعکس می کنند و مصرف انرژی تان را کاهش می دهند. قیمتشان نیز پایین است و همه جا پیدا می شوند.

درزهای ناقلا!

درزهای در و پنجره یکی از منافذ خروج گرما از خانه هستند. البته که استفاده از پنجره های دوجداره می تواند خیال شما را تا حدودی راحت کند، اما حتما درزهای دیگری نیز در خانه تان پیدا می کنید که وقتی از کنارشان می گذرید می تواند تفاوت دمای هوا را احساس کنید. این درزها را به کمک درزگیرهای مخصوص یا تکه پارچه ای بلااستفاده بپوشانید.

استفاده از ترموستات یا تایمر

روشن گذاشتن سیستم گرمایشی خانه در تمام طول روز کار چندان منطقی ای نیست. از طرفی شب ها نمی توانید مرتب از خواب بیدار شوید و سیستم گرمایشی را روشن یا خاموش کنید. ترموستات یا تایمر می توانند به کمک شما بیایند و در کاهش هزینه مصرف انرژی و افزایش بهره وری به شما یاری برسانند.
در تنظیم درجه ترموستات دقت کنید که درجه را زیادی بالا یا زیادی پایین تنظیم نکنید. برای خانه های مسکونی درجه ترموستات مناسب موتورخانه حدود ۶۸ درجه سانتی گراد است.

اگر بخاری یا سیستم گرمایش هوشمند دارید نیز بهتر است که دمای قطع گرمایش را روی ۲۰ درجه سانتی گراد تنظیم کنید.

گرم بپوشید

اکثر ایرانی ها عادت دارند که در فصل سرما درجه حرارت سیستم های گرمایشی را بالا ببرند و در خانه لباس های نازک و خنک بپوشند. گاهی اوقات آن قدر خانه را گرم می کنیم که از شدت گرما مجبور می شویم پنجره ها را باز کنیم. این ها عادات اشتباهی است که در نهایت به افزایش مصرف سوخت و افزایش هزینه منجر می شود.
به جای گرم کردن بیش از حد خانه سعی کنید لباس های کلفت و زمستانی بپوشید. پوشیدن جوراب در خانه می تواند به گرم ماندن پاهایتان کمک کند و نیاز شما به بالا بردن درجه حرارت سیستم گرمایشی تان را کاهش دهد.

سرویس سیستم های گرمایشی

تمام وسایل بعد از مدتی کار کردن باید سرویس شوند تا ایراداتی که بر اثر استهلاک در آن ها به وجود آمده برطرف شود. سیستم های گرمایشی نیز از این مورد مستثنی نیستند. موتورخانه، بخاری، شوفاژ و رادیاتور، پکیج و سایر سیستم های گرمایشی را باید در ابتدای فصل سرما بررسی کرد تا اگر نیاز به تعمیر دارند به نیازشان رسیدگی شود.

سرویس سیستم های گرمایشی نقش موثری در کاهش مصرف انرژی و حفظ انرژی گرمایی خانه دارد. برای مثال اگر هوا داخل لوله های رادیاتور حبس شود بازدهی شوفاژ پایین می آید، اما با یک هواگیری ساده می توان این مشکل را حل کرد.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (110 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (103 نظر) عرض ارادت فریبا نادری به امام خمینی(ره): مرد بزرگ جایت خالی است در میان مردمان سرزمینِ نور؛ ممنون که این انقلاب رو برایمان رقم زدی+ عکس (99 نظر) تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی! (79 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (63 نظر) علی دایی در واکنش به تقلید صدایش در مراسم استقلالی‌ها: در گذشته پادشاهان دلقک‌هایی داشتند که وظیفه‌شان تقلید صدا و خنداندن مردم بود+عکس (60 نظر) سحر زکریا خطاب به شهاب حسینی: این جماعت چه می دانند که در خیابان با من چه کردید از اینکه یورش آوردید برای زدن من فراموش نمی کنم! +عکس (54 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (54 نظر) تعجب بازیگر مطرح ترکیه با دیدن خونه زندگیِ شاه‌نشین پوریا پورسرخ، آرش سریال کیمیا+ ویدیو/ میزبانی درجه یک در خانه‌ای درجه یک👌 (49 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (45 نظر) شیلا خداداد: موهامو رنگ نمیکنم چون همینجوری و نچرال بودن رو دوست دارم؛ وقتی عروسی برم لاک میزنم و برمیگردم پاک میکنم+ ویدیو (39 نظر) مریم مومن: تمام پسرهای محله رو زدم هیچکس بدون اجازه من نباید از کوچه رد میشد باید زنگ در رو میزدن بعد رد میشدن+فیلم (36 نظر) ژیلا صادقی: من زنی هستم، آزاد/ در فطرت من حیا نهاده شده/می‌دانم از کجا باید شروع کنم و کجا می‌شود رها شد (32 نظر) سحر زکریا: بهنوش بختیاری نخود هر آشه در حد من نیست که بخوام باهاش دهن به دهن بشم! خانم بختیاری در بین همکاران جوک هستن!+فیلم (30 نظر) لیلا اوتادی: من ترک هستم، منتها نه تُرک تبریز و اردبیل؛ ترک قشقاییِ شیراز هستم+ویدیو (30 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
منتخب روز   
تهران گردی / معرفی 36 پارک تفریحی و جذاب تهران؛ پایتخت را بهتر بشناسید آلبوم تصاویر ورزشی و خصوصی محمدهادی ساروی کُشتی گیر چشم ابرو مشکی ایرانی ؛ از کافه گردی و پاریس گردی تا پُشتک روی تُشک و مدال طلا مفاخر ورزشی ایران/ غلامرضا تختی از تولد تا مرگ گزارش تصویری دیدار تاریخی بسیجیان با ولی امر مسلمین جهان در سالروز تشکیل بسیج 20 میلیونی استقلال و پرسپولیس روی لبه تیغ/ روی مرز بین صعود و سقوط (فیلم) نظر رهبر معظم انقلاب درباره تخت جمشید / افتخاری ندارد، خدا می‌داند چقدر بیگناه مقابل تخت طاغوت‌های زمان به قتل می‌رسیدند ... کرکره خنده؛ بدل مهران مدیری: مدیری برای همیشه از ایران رفت اونور آب شبکه ای برای خودش تاسیس کرده به نام جوج تی وی من هم بدل مدیری هستم اسمم نعمت برزو کلایه است!+فیلم نگاهی به تیپ و استایل خوشرنگ و پرانرژی بهنوش بختیاری در اتاق گریم جوکر/ میکس زیبای سفید و قرمز👌 حضور بی شرمانه احسان کرمی و برزو ارجمند در عروسی مختلط ساسی مانکن به بهانه پاشیدن نمک روی زخم آبادانی ها+عکس واضح وام 680 میلیارد تومانی آقای مدیرعامل از بانک خودش! نگاهی به چیدمان سنتی و شیک اتاق پذیرایی مسعود کیمیایی، کارگردان خائن‌کشی و برنده تندیس حافظ/ خودنمایی مبلمان چرمی و تابلوهای زیبای نقاشی ایده ست کردن ست چهارخانه‌ پاییزی با این بازیگران مشهور ایرانی / از الناز شاکردوست تا پریناز ایزدیار و سمیرا حسن پور + عکس