راهکارهایی برای گرم نگه داشتن خانه در زمستان

  سه شنبه، 31 فروردین 1400   زمان مطالعه 11 دقیقه
راهکارهایی برای گرم نگه داشتن خانه در زمستان
روش های متععد وموثری برای حفظ گرمای خانه در زمستان در خانه وجود دارد که با این روش ها می توانید خانه ای گرم در فصل سرد سال داشته باشید در ادامه همراه ما باشید تا این نکات را بازگو کنیم.

گرم کردن خانه در فصول سرد سال امر مهمی است که باید با دقت نظر همراه گردد تا به این وسیله هم فضای خانه گرم و راحت و دلنشین باشد و هم از هدررفتن و مصرف بیش از حد مجاز انرژی جلوگیری به عمل آید. معمولا در فصول سرد سال میزان مصرف انرژی بالاخص گاز افزایش قابل توجهی پیدا می کند. دلیل این امر آن است که اکثر افراد بدون آن که به مساله اتلاف انرژی در فضای منزل خود توجه داشته باشند در پی بالارفتن برودت هوا به دنبال آن هستند به واسطه افزایش تعداد وسایل گرمایشی و بالا بردن میزان حرارت حاصل از فعالیت آن ها به مقابله با سرمای هوا بپردازند.

در صورتی که چنانچه به شرایط موجود در نقاط مختلف منزل خود به خوبی دقت نمایند یا لباس های گرم تری در این فصول به تن کنند قادر خواهند بود در زمینه گرم کردن منزل خود و صرفه جویی در مصرف انرژی به شکلی بهتر و مطلوب تر به نتیجه برسند. در این فرصت بر آنیم تا نکات مهمی را در خصوص بهترین شیوه های گرم کردن خانه مطرح نماییم. با ادامه مطلب در رابطه با راهکارهای مناسب همراه ما باشید.

تصویر
گرم کردن خانه در زمستان
در زیر به چند روش برای حفظ گرما در منزل و سد کردن راه سرما برای ورود به داخل منزل اشاره نموده ایم.

۱. برای گرم کردن خانه در زمستان جایی به شکل کفش کن در ورودی منزل تعبیه کنید

اگر در ورودی منزل شما مستقیماً به داخل فضای نشیمن باز می شود، باید یک فضای کفش کن کوچک در ورودی خانه درست کنید.

این فضا می تواند شیشه ای باشد تا از ورود نور به داخل جلوگیری نشود و فضای اتاق را کوچک نشان ندهد. ساختن کفش کن روش خوبی برای دور نگه داشتن سرما از اتاق نشیمن به هنگام باز و بسته کردن در ورودی است.

۲. برای گرم کردن خانه در زمستان جلوی ورودی هایی که در ندارند، پرده مخصوص آویزان کنید

پرده هایی که تا زمین می رسند و بین اتاق ها آویزان می شوند، "پورتیه ر" می گویند. آویزان کردن این نوع پرده یک سنت قدیمی است که احیای این سنت واقعاً ارزشمند است. زیرا جلوی وزش باد و نفوذ سرما به داخل هال یا اتاق نشیمن و اتاق های دیگر را سد می کند.

۳. برای گرم کردن اتاق خواب در زمستان بالکن را محصور کنید

این روش نیز مانند روش "کفش کن" باعث می شود که بالکن ورودی ساختمان محصور شده و از وزش باد و ورود سرما به داخل جلوگیری شود. بالکن محصور یک مزیت دیگر نیز دارد و آن اینکه مهمانان تا زمانی که در را به رویشان باز کنید، در پناه آن یخ نمی زنند!

۴. برای گرم کردن اتاق خواب در زمستان پرچین های بادگیر بکارید

اگر اطراف منزل شما بادگیر است، می توانید دور آن پرچین های بلند بکارید یا چیز های دیگری نصب کنید که مسیر باد را سد کنند. مثلاً حصارکشی کنید یا درخت بکارید.

۵. جهت گرم کردن اتاق خواب در زمستان پرده های خیلی ضخیم آویزان کنید

پارچه های ضخیم و زیبایی همچون مخمل به خصوص آن هایی که راه راه هستند، بسیار گرم می باشند و به خوبی جلوی ورود باد و سرما از پنجره به داخل را می گیرند. اگر گرمای بیشتری می خواهید، پشت پنجره ها کرکره یا سایبان نیز بکشید و از داخل پرده های سنگین و ضخیم آویزان کنید.

۶. برای گرم کردن خانه در زمستان کرکره های مناسب نصب کنید

کرکره ها که به خوبی طراحی شده اند و در زمستان بسته می شوند تا جلوی وزش باد های شدید و توفان به پنجره ها را بگیرند.

۷. پنجره های حفاظ دار یا قاب دار انتخاب کنید

بحث های زیادی در مورد انتخاب پنجره های عایق وجود دارد و این پنجره ها واقعاً مفیدند، ولی آیا می دانستید که سبک پنجره های شما بر میزان بادگیری آن ها تأثیر دارد؟ بعضی از رایج ترین انواع پنجره از جمله تک لنگه و دو لنگه و پنجره های کشویی، کمی هوا به داخل نشت می دهند. پنجره های حفاظ دار، قاب دار و ثابت، بهترین و محکم ترین درزگیری را دارند.

۸. بگذارید نور آفتاب به داخل بتابد.

حتماً پرده ها پنجره های جنوبی را در طول روز جمع کنید تا نور آفتاب اتاق هایتان را گرم کند. اگر پنجره های جنوبی خانه شما بخاطر وجود درخت یا بوته بر سر راه اشعه آفتاب، نور زیادی نمی گیرد، می توانید آن ها را هرس یا جابجا کنید.

تصویر
گرم کردن خانه در زمستان

انتخاب سیستم گرمایشی مناسب برای حفظ انرژی گرمایی خانه

یکی از اصلی ترین عوامل در میزان مصرف انرژی نوع سیستم گرمایشی خانه است. هر خانواده باید با توجه به شرایط خانه و اقلیم آب و هوایی منطقه سیستم گرمایشی مناسبی را انتخاب کند.

برای مثال بخاری گازی که از سیستم های گرمایشی قدیمی محسوب می شود بازدهی انرژی اش بسیار بالاست و اکثر گرمای تولیدی اش در خانه به مصرف می رسد. اما سیستمی مانند شومینه بازدهی بسیار پایینی دارد و بیشتر گرمای تولیدی اش از طریق دودکش بیرون رفته و نمی تواند چندان خانه تان را گرم کند.
اگر خانه تان روی پیلوت و پارکینگ ساختمان طوری قرار گرفته که عملا زیرش خالی است حتما در فصل زمستان با مشکل گرم کردن خانه روبه رو هستید. در این خانه ها به علت عبور و مرور هوای سرد در زیر ساختمان هر کاری که بکنید کف خانه سرد می ماند و بیشتر کردن درجه بخاری یا شوفاژ نیز راهگشا نیست. در چنین خانه هایی باید به سیستم های گرمایش از کف روی بیاورید تا بتوانید با مصرف انرژی کمتر نتیجه دلخواهتان را کسب کنید.

بنابراین اگر از مصرف بالای انرژی سیستم گرمایشی خانه تان در زمستان شکایت دارید پیش از هر چیز بررسی کنید که آیا سیستم مورد استفاده تان مناسب خانه شما است یا نه.

استفاده بهینه از نور و انرژی خورشید برای حفظ انرژی گرمایی خانه

اگر خانه تان آفتاب گیر است در روزهایی که هوا آفتابی است پرده ها را کنار بزنید و از گرما و نور و انرژی خورشید نهایت استفاده را ببرید. استفاده بهینه از انرژی خورشید می تواند نقش موثری در کاهش مصرف انرژی شما داشته باشد. نور و انرژی خورشید هم خانه را گرم تر می کند، هم طراوت را به خانه می آورد و در کاهش افسردگی موثر است و هم باعث صرفه جویی در مصرف انرژی برق می شود.

نور و انرژی خورشید خاصیت ضدعفونی کننده هم دارد. با انرژی خورشید و تابش نور آن درون منزل میکروب های خانه نابود می شوند. علاوه بر این همان طور که می دانیم نور و انرژی خورشید ویتامین دی هم دارد که برای بدن ضروری است و اکثر افراد از کمبود این ویتامین رنج می برند.
البته توجه کنید در روزهایی که هوا ابری است کنار زدن پرده ها اثر عکس دارد و مصرف انرژی تان را بالا می برد. به هر حال پرده ها مثل عایق عمل می کنند و گرما را درون خانه حبس می کنند. هرچه پرده ها کلفت تر باشند بیشتر عایق گرما هستند.

گرمای آشپزخانه

آشپزخانه محل آماده سازی غذاست و اکثر غذاها برای آماده شدن نیاز به پخته شدن دارند. شما باید از گرمای حاصل نهایت استفاده را ببرید. وقتی که در آشپزخانه مشغول به کارید می توانید درجه سیستم گرمایشی تان را کاهش دهید، زیرا فعالیت کنار اجاق گاز به خودی خود دمای بدن شما را بالا می برد.
اگر از فر برای پخت و پز استفاده می کنید پس از اینکه کارتان تمام شد دستگاه را خاموش کنید و درش را باز بگذارید تا حین سرد شدن گرمای خود را به محیط خانه تزریق کند.

توجه به دودکش شومینه و کانال کولر برای حفظ انرژی گرمایی خانه

همان طور که گفتیم استفاده از شومینه برای گرم کردن خانه کاری غیرمنطقی است. با این حال این وسیله به خاطر ظاهر زیبایش در اکثر خانه های امروزی تعبیه شده است. اگر از شومینه خانه تان استفاده نمی کنید باید دودکش آن را از داخل مسدود کنید تا گرمای تولیدی در خانه هدر نرود. برای این کار عایق های پشمی، پشم شیشه ای و بالن های مخصوصی وجود دارد که می تواند دودکش شومینه را مسدود کند. البته حواستان باشد اگر خواستید روزی شومینه را روشن کنید حتما پیش از هر کاری این عایق ها را از دودکش خارج کنید.

کانال های کولر نیز یکی از منابع اصلی انتقال هوای سرد بیرون به داخل خانه هستند. با شروع فصل سرما حتما اطمینان حاصل کنید که دریچه های کولر بسته شده باشند. برای اطمینان می توانید یک لایه پلاستیک جلوی دریچه ها بکشید.

پنجره های دوجداره

استفاده از پنجره های دوجداره روشی مدرن برای است. این پنجره ها از دو یا سه لایه شیشه تشکیل شده اند که هر دو لایه را گاز یا هوا از هم جدا کرده است. بدین ترتیب گرما نمی تواند راحت از یک سمت به سمت دیگر پنجره منتقل شود. این پنجره ها علاوه بر عایق گرما، عایق صدا نیز هستند.

البته که تعویض پنجره های خانه کاری هزینه بر است، اما مطمئنا میزان صرفه جویی انرژی از این طریق در درازمدت می تواند هزینه اولیه بالای آن را جبران کند.

توجه به شوفاژها و رادیاتورها

اگر برای گرمایش خانه تان از شوفاژ استفاده می کنید حواستان باشد که اطراف شوفاژ را خلوت نگه دارید. اگر نزدیک شوفاژها وسایل بزرگ مانند مبلمان را قرار دهید به مرور زمان این وسایل گرمای تولیدی شوفاژ را به خود جذب می کنند و اجازه نمی دهند خانه به خوبی گرم شود.

روی شوفاژ هیچ وسیله ای قرار ندهید. اگر سقف خانه تان بلند است کمی بالاتر از شوفاژ قفسه ای نصب کنید تا گرمایی که دارد به سمت بالا می رود را دوباره به پایین براند. این ترفند به خصوص وقتی که شوفاژ زیر پنجره و پرده قرار داشته باشد بسیار در حفظ انرژی گرمایی خانه موثر است. زیرا گرمایی که از شوفاژ به پنجره یا پرده برسد عملا نقشی در گرم کردن خانه ایفا نمی کند.

برای جلوگیری از انتقال گرمای تولیدی شوفاژ از طریق دیوار به بیرون خانه می توانید پشت آن ها را با فویل آلومینیوم عایق بندی کنید. این ورقه ها گرمایی که دارد به سمت بیرون خانه می رود را به درون خانه منعکس می کنند و مصرف انرژی تان را کاهش می دهند. قیمتشان نیز پایین است و همه جا پیدا می شوند.

درزهای ناقلا!

درزهای در و پنجره یکی از منافذ خروج گرما از خانه هستند. البته که استفاده از پنجره های دوجداره می تواند خیال شما را تا حدودی راحت کند، اما حتما درزهای دیگری نیز در خانه تان پیدا می کنید که وقتی از کنارشان می گذرید می تواند تفاوت دمای هوا را احساس کنید. این درزها را به کمک درزگیرهای مخصوص یا تکه پارچه ای بلااستفاده بپوشانید.

استفاده از ترموستات یا تایمر

روشن گذاشتن سیستم گرمایشی خانه در تمام طول روز کار چندان منطقی ای نیست. از طرفی شب ها نمی توانید مرتب از خواب بیدار شوید و سیستم گرمایشی را روشن یا خاموش کنید. ترموستات یا تایمر می توانند به کمک شما بیایند و در کاهش هزینه مصرف انرژی و افزایش بهره وری به شما یاری برسانند.
در تنظیم درجه ترموستات دقت کنید که درجه را زیادی بالا یا زیادی پایین تنظیم نکنید. برای خانه های مسکونی درجه ترموستات مناسب موتورخانه حدود ۶۸ درجه سانتی گراد است.

اگر بخاری یا سیستم گرمایش هوشمند دارید نیز بهتر است که دمای قطع گرمایش را روی ۲۰ درجه سانتی گراد تنظیم کنید.

گرم بپوشید

اکثر ایرانی ها عادت دارند که در فصل سرما درجه حرارت سیستم های گرمایشی را بالا ببرند و در خانه لباس های نازک و خنک بپوشند. گاهی اوقات آن قدر خانه را گرم می کنیم که از شدت گرما مجبور می شویم پنجره ها را باز کنیم. این ها عادات اشتباهی است که در نهایت به افزایش مصرف سوخت و افزایش هزینه منجر می شود.
به جای گرم کردن بیش از حد خانه سعی کنید لباس های کلفت و زمستانی بپوشید. پوشیدن جوراب در خانه می تواند به گرم ماندن پاهایتان کمک کند و نیاز شما به بالا بردن درجه حرارت سیستم گرمایشی تان را کاهش دهد.

سرویس سیستم های گرمایشی

تمام وسایل بعد از مدتی کار کردن باید سرویس شوند تا ایراداتی که بر اثر استهلاک در آن ها به وجود آمده برطرف شود. سیستم های گرمایشی نیز از این مورد مستثنی نیستند. موتورخانه، بخاری، شوفاژ و رادیاتور، پکیج و سایر سیستم های گرمایشی را باید در ابتدای فصل سرما بررسی کرد تا اگر نیاز به تعمیر دارند به نیازشان رسیدگی شود.

سرویس سیستم های گرمایشی نقش موثری در کاهش مصرف انرژی و حفظ انرژی گرمایی خانه دارد. برای مثال اگر هوا داخل لوله های رادیاتور حبس شود بازدهی شوفاژ پایین می آید، اما با یک هواگیری ساده می توان این مشکل را حل کرد.


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
علی دایی: دکترها گفته بودند شاید زیر عمل زنده نمانم+عکس/ همه درآمدم را در ایران سرمایه‌گذاری کردم و یک وجب از خاک وطنم را با هیچ چیز عوض نمی کنم (126 نظر) مهران مدیری: بعد از مراسم خاکسپاری خسرو شکیبایی دیگه توی هیچ مراسمی شرکت نکرده و نخواهم کرد؛ مردم با گاز پیک‌نیکی و مایه کتلت آمده بودن انگار تفریح بود+ویدیو (86 نظر) نگرانی همسر رهبر معظم انقلاب از نداشتن شام برای پذیرایی کردن از مهمان آقا/ وقتی آن شب، در سفره غذا چیزی جز سینی نان و پنیر نبود... (83 نظر) الهام چرخنده: من که آبرو ندارم خودم را سنجاق کرده ام به اهل بیت (82 نظر) چهره غمزده و کمر خمیده آریا عظیمی نژاد، داور پرانرژی برنامه عصرجدید در مراسم تشییع مادرش/ روحش شاد و یادش گرامی+عکس (66 نظر) نگاهی به مدل مانتو های اعیانی نسرین مقانلو در عین با حجاب بودن/ میشه هم خوشتیپ بود هم با حجاب+عکس (65 نظر) نگاهی به ماشین هیوندای هوش پران جعفر غفارنژاد، رقیب مازندرانی هادی چوپان که همه آرزوشو دارن/غول بابلسری سوار بر هواپیمای رویاهایش😍 (56 نظر) عاشقانه های زیبا و دلنشین الهام چرخنده و همسر روحانی‌اش در شهر و حرم امام رضا(ع)/ ایشالا خوشبخت باشین+عکس (45 نظر) خلاقیت خنده دار قصاب شیرازی برای کشاندن مشتری به مغازه حماسه آفرید!/ هنر نزد ایرانیان است و بس +عکس😆 (38 نظر) نگاهی به حیاط دلباز و شاهانه ویلای میلیاردی علی پروین در منطقه خوش آب و هوای تهران +تصاویر/ برای خودش یک باغه (38 نظر) خلاقیت زیبا و جالب همسر جوان سید احمد خمینی برای تبریک تولد با یک شعر عاشقانه سنگین و رنگین/ در نگاه من بهارانی هنوز...+عکس (37 نظر) نگاهی به گل آفساید گولسیانی به مس رفسنجان از زاویه ای متفاوت +فیلم/ قهرمانی پرسپولیس با اشتباه محرز داوری مسجل شد (37 نظر) نگاهی به ماشین بِنزِ هوش پران حمید لولایی که همه آرزوشو دارن/آقای کمدین سوار بر هواپیمای رویاهایش😍 (35 نظر) مازیار لرستانی: دلم برای شهره لرستانی تنگ شده+ویدئو (33 نظر) پنجمین سالگرد ازدواج سوگل طهماسبی با صدای بهنام بانی و این چنین برگزار شد+ویدیو/ خوشبخت بشین و عشقتون مانا😍 (31 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
فال روزانه امروز یکشنبه 28 مرداد ماه 1403
فال قهوه با نشان روز یکشنبه 28 مرداد ماه 1403
فال شمع روزانه امروز یکشنبه 28 مرداد 1403
7 خواسته ای که مردان از همسرشان دارند!
فال حافظ با تفسیر امروز یکشنبه 28 مرداد 1403 + فیلم
فال ابجد روزانه یکشنبه 28 مرداد 1403
روستای تاریخی حیرت انگیز در مازندران؛ جایی که ابر‌ها زیر پای‌تان شناورند، پیشنهادی رویایی برای سفر یک روزه در اطراف تهران
رونمایی از 7 انسان عجیب الخلقه ای که منقلبتان می کند/ از دیو و دلبر واقعی تا دختری که شتر شد!+عکس
کلاه 490،000 تومانی دزد معروف خیابان استاد معین تهران + فیلم / درآمد ماهانه یک میلیارد تومانی !
فوت و فن خانه‌داری؛ 5 راه حل ساده و تضمینی برای از بین بردن سوسک در آشپزخانه و منزل
کشف قدیمی‌ترین تقویم جهان در معبدی 13 هزار ساله در ترکیه
فوت و فن خانه‌داری؛ 11 ترفند تمیز کردن ماشین لباسشویی و ضدعفونی کردن آن در خانه+راهکاری موثر برای از بین بردن بوی بد لباسشویی
قاتل آی نور 3 ساله بلاخره اعتراف کرد/ من بچه را داخل چاه فاضلاب انداختم!
آغاز عملیات ساماندهی آسفالت بلوار پیامبر اعظم (ص) شوشتر
نایب قهرمان کشوری زورخانه‌ای کشور تجلیل شد
منتخب روز   
در 27 مرداد سالروز تولد آیت الله آل هاشم؛ یادی کنیم از بوسه پدر امام جمعه شهید بر مزار پسرش+ عکس/ روحش شاد و یادش تا ابد گرامی خاطره خنده دار شهاب حسینی : میگه وقتی رِنوی طوسی اردکان 11 رو کنار ماشین لاکچری رضا گلزار پارک کردم برای خودش کُمدی کلاسیکی بود +ویدئو تئاتر دیدن آقای روحانی با تی شرت آبی و بدون عبا و عمامه به همراه دختر و نوه‌اش+عکس واکنش معنادار و عجیب پسر مسعود پزشکیان به استعفای ظریف + عکس یکی از غمگین ترین سکانس های شهرزاد/ مرگ جمشید خان پلاکاردی از محمدرضا شاه در دستان مردم به شکل دراکولا با شاخ های شیطانی+عکس/ نوشتن لقب هایی در شان چهره منفور پهلوی نگاهی به قاب دو نفره چهره‌های سیاسی با مادرشان؛ از حسن روحانی و خاتمی تا هاشمی رفسنجانی و جهانگیری+عکس/ جای خالی تصویر رئیس جمهور شهید با مادرشان با این قاب پر شد! شباهت معنادار و پُرمفهوم درب ورودی خانه رهبر معظم انقلاب و امام خمینی(ره)+عکس/ دری آهنی و کوچک با ساده ترین و بدون تجملات ترین حالت ممکن چهره غمزده و عرض تسلیت صمیمی جمشید هاشم پور به شهاب حسینی در مراسم تشییع پدر جوانش/ روحش شاد و یادش گرامی+عکس (فیلم) فیلمبرداری بی‌شرمانه رضا پهلوی از معاشقه دخترش لب دریا! 😳😳😳 / حاشا به غیرتت! احساسی ترین سکانس سریال عاشقانه جیران /ناصر الدین شاه: حکیم ازت میخوام ثمره این عشق رو نجات بدی قشنگترین سکانس سریال شهرزاد / فرهاد: عشق هر ناممکنی رو ممکن میکنه