دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / کودک /

راهکارهایی برای کاهش استرس و اضطراب در کودکان 

جمعه، 25 مهر 1399
کودکان نیز مانند بزرگسالان نیاز به تعامل و ارتباط با دیگر افراد دارند. زمانی که فرصت‌های تعامل آن‌ها جای خود را به استفاده از موبایل، بازی‌های کامپیوتری و... دهد؛ در واقع کودک بیشتر در دنیای خود فرو رفته و از آموزش مهارت‌های زندگی کودکان باز می‌ماند

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، شاید از شنیدن عبارت اضطراب کودک تعجب کنید اما واقعا کودکان هم مضطرب می شوند وگاهی شدت این اضطراب آنقدر زیاد است که می تواند به آنها آسیب برساند. متاسفانه بر اساس تحقیقات دانشگاه جان هاپکینز، اغلب بزرگسالان از میزان و تاثیر اضطرابی که کودکانشان با آن دست و پنجه نرم می کنند بی اطلاعند!

اضطراب مزمن می تواند در کودک موجب ابتلا به اختلال خواب، بیماری های پوستی، افزایش احتمال ابتلا به بیماری های عفونی، حتی ابتلا به بیماری های وخیم تری مثل آسم و دیابت و بیش فعالی شود.

یکی از اولین قدم ها برای کاهش اضطراب کودکان، شناسایی علایم و دلایل ایجاد اضطراب است. که مهمترین آنها عبارتند:

  • مشکلات خانوادگی مثل طلاق، نبود یکی از والدین و مشکلات مالی
  • رفتن به مدرسه یا مهدکودک جدید
  • اخبار و حوادث جهانی مثل حملات تروریستی، جنگ و دزدی

هرچه زودتر مهارت های مدیریت اضطراب را به فرزندتان آموزش دهید؛ در درازمدت کودک سالم تری خواهید داشت. این مهارت ها به افزایش هوش هیجانی فرزند شما کمک زیادی می کند.

راهکارهایی برای کاهش اضطراب در کودکان

اگر علائم اضطراب را در فرزند خود مشاهده می کنید؛ علاوه بر روش های درمانی، خود نیز باید با توجه به نکات تربیتی فرزندان، روش هایی را برای کاهش اضطراب کودکان به کار گیرید. در ادامه به 10 روش ساده اما موثر اشاره کرده ایم که می تواند به شما کمک کند.

1- فرزند خود را آرام کنید

سعی کنید از همان ابتدای روز با مهیا کردن برخی شرایط اضطراب زا را از کودکتان دور کنید. صبح های پرهرج و مرج منجر به ادامه ناآرامی به باقی روز می شود. پس هر آن چه که موجب ناراحتی می شود را حذف کنید. آماده نبودن صبحانه، اتاق نامرتب، کثیف بودن وسایل مدرسه یا مهد، ناتوانی در پیدا کردن وسایل مورد نیاز و... از جمله مواردی هستند که سبب افزایش اضطراب در کودکان می شوند. پس با مرتب و آماده کردن احتیاجات کودک می توانید تا حد زیادی به کاهش اضطراب فرزندتان کمک کنید.

2- از او بخواهید بیشتر بخوابد

نداشتن خواب کافی و با کیفیت از جمله عواملی است که سبب ایجاد اضطراب در کودکان و همچنین در بزرگسالان می شود. سعی کنید با بیان فواید و تاثیراتی که خواب کافی در سلامت کودک دارد، او را متقاعد به زود خوابیدن کنید. بهره بردن از روش زور و اجبار نتیجه عکس خواهد داد و شما باید نکات تربیتی لازم را در این خصوص رعایت کنید.

3- کاهش اضطراب کودکان با حرف زدن

همیشه سعی کنید اوقاتی از روز را به صحبت با کودکتان بگذرانید. صحبت های روزانه باعث می شود تا از تمامی اتفاقات روزمره او آگاهی داشته و اقدامات به موقعی صورت دهید. حافظه کودکان و ناتوانی در مهارت های ارتباطی به آن ها اجازه نمی دهد تا مسائل مهم را با شما به اشتراک بگذارند، بنابراین با گفت وگوهایی که در طول روز با او می کنید به بسیاری از مسائل پی خواهید برد. توجه کنید که صحبت هایتان حالت بازجویی به خود نگیرد؛ به طور مثال از او بخواهید که درباره اتفاقاتی که افتاده تعریف نماید. این کار به طور غیر مستقیم به او کمک می کند تا خودش راه حلی برای مشکلاتش پیدا کند.

4- تمرین آرام سازی را یاد بگیرید و آموزش دهید

استفاده از روش های آرام سازی که برای بزرگسالان انجام می شود به کودکان نیز کمک می کند. با استفاده از تکنیک های تنفسی برای کاهش اضطراب می توانید آرامش را به خود و کودکتان بازگردانید. می توانید این تکنیک ها را با زبان ساده تر برای او توضیح دهید. همچنین استفاده از جملات مثبت روزانه به او کمک زیادی می کند. به این صورت روش های آرام سازی و مثبت اندیشی را نیز به کودکتان یاد داده اید.

5- کارهای اضافه را حذف کنید

بسیاری از افراد بر این باورند که "مشغله زیاد برابر است با خوشحالی". مشغول نگه داشتن روش غیر سالمی برای مقابله با چالش های زندگی است. این فلسفه به صورت غیر ارادی به فرزندان نیز انتقال پیدا می کند. فعالیت های (ورزشی، آموزشی و...) بیش از حد، یعنی داشتن زمانی کمتر برای حضور در خانه؛ پس سعی کنید فعالیت های فرزندتان را در حد متعادل نگه دارید و از زمان شام و نهار برای کاهش اضطراب و ارتباط بیشتر خانوادگی بهره ببرید.

6- کاهش اضطراب کودکان با برقراری ارتباط

ارتباط خود را دیگر مراقبان فرزندتان حفظ کنید. شما با استفاده از نظرات و مشاهدات معلمان، مربیان، پرستار و یا حتی اقوام می توانید به برخی از مشکلات فرزندتان که از چشم شما پنهان مانده پی ببرید. این گونه فرزندتان نیز پشتیبانی و حمایت شما را حتی در مکان هایی که حضور ندارید احساس خواهد کرد.

7- سرمشق فرزندتان باشید

اگر خودتان دچار مشکلات اضطراب و یا دیگر اختلالات روانی (مثل افسردگی، اختلال شخصیت و...) باشید، به احتمال زیاد نمی توانید مانع انتقال بسیاری از ناراحتی ها و اضطراب به کودک خود شوید. پس اگر سختی کار، اختلافات با همسر، وضعیت مالی و... باعث می شود که نتوانید آن طور که باید به فرزندتان رسیدگی کنید؛ هر چه زودتر برای رفع مشکلات خود اقدامات جدی انجام دهید چرا که فرصت شما برای شکل دهی شخصیت فرزندتان در دوران کودکی خیلی زود از دست می رود.

8- بدگویی نکنید

بد گویی در فرزند شما نوعی ترس ایجاد می کند، پس هرگز از دیگر افراد حتی اگر با آن ها خصومت و مشکل دارید مقابل فرزندتان بدگویی نکنید. اگر کسی موجب ناراحتی فرزندتان و یا خود شما شده باشد، با بدگویی درباره آن فرد حس عدم امنیت به فرزندتان می دهید چرا که سخنان شما به او این پیغام را می دهد که آن فرد، شخصی خطرناک و غیر قابل اعتماد است.

9- استفاده از فناوری را محدود کنید

کودکان نیز مانند بزرگسالان نیاز به تعامل و ارتباط با دیگر افراد دارند. زمانی که فرصت های تعامل آن ها جای خود را به استفاده از موبایل، بازی های کامپیوتری و... دهد؛ در واقع کودک بیشتر در دنیای خود فرو رفته و از آموزش مهارت های زندگی کودکان باز می ماند (کودکان با سپری کردن زمان در کنار خانواده و مشاهده دیگر افراد بسیاری از مهارت ها را در خود نهادینه می کنند).

10- کاهش اضطراب کودکان با دریافت کمک

اگر اضطراب فرزندتان در حدی است که نمی تواند مانند دیگر هم سن و سالان خود عملکرد مناسبی داشته باشند، حتما باید از کمک تخصصی روانشناسان کودک بهره بگیرید. در این راستا مرکز مشاوره روانشناسی حامی هنر زندگی با داشتن مشاورانی برجسته در زمینه کودک این امکان را فراهم کرده است که از هر نقطه ای در ایران بتوانید از خدمات این مرکز به صورت تلفنی و اینترنتی برخوردار باشید. همچنین برای دوستانی که در تهران حضور دارند امکان مشاوره حضوری و شرکت در کارگاه های این مرکز وجود دارد.

علاوه بر این می توانید در کنار مشاوره کودک در زمینه های مختلف روانشناسی اعم از خانواده، ازدواج، اعتیاد، جنسی، مشاوره شغلی، تحصیلی و ... از خدمات مرکز بهره مند شوید. مرکز حامی هنر زندگی با گردهم آوری جمعی از متخصصین توانسته خدمات خود را با بالاترین سطح کیفیت ارائه دهد و با سابقه چندین ساله خود کمک شایانی به حل مشکلات و اختلالات کند.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز جمعه 14 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
سابمیت مقاله چیست؟
استخراج مقاله از پایان نامه ارشد و دکترا + پاورپوینت آموزشی
گام به گام مراحل چاپ کتاب
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه