شما از راههای مختلفی میتوانید مقاله مد نظرتان را جستجو کنید اما اخیرا با توجه به افزایش منابع جعلی و نامعتبر اعتماد به برخی از پایگاههای علمی دشوار شده است از همین رو شما به عنوان یک محقق بهتر است منابع علمی متعددی در اختیار داشته باشید که در این بخش تمامی پایگاه های علمی معتبر را برای شما عزیزان معرفی خواهیم کرد.
چگونه به مقالات فارسی دسترسی داشته باشیم:
- تمام پژوهش ها در مقاله ها خلاصه نشده اند، شاید بهتر باشد به دنبال گزارش ها، اخبار و مصاحبه ها نیز باشید.
- تمامی امقالات در اینترنت معتبر نیستند. بلکه مقالاتی برای ارجاع دادن معتبر هستند که توسط وزارت علوم و وزارت بهداشت در قالب نشریات تخصصی تأیید شده اند.
- مقالات تأیید شده در انواع برتر علمی پژوهشی، ترویجی، تخصصی و … می آیند که بهترین آنها همان مقالات علمی پژوهشی است.
- همه مقالات چاپ شده در اینترنت نمایه نمی شوند. و ین کار جستجوگر را سخت می کند.
- همه مقالات بلا فاصله نمایه نمی شوند.
برای دسترسی به مقالات نمایه شده به سایت های زیر بروید:
- مگیران: http://www.magiran.com/
- جهاد دانشگاهی: http://sid.ir/
- مجلات تخصصی نور: http://www.noormags.ir/
- پایگاه ISC: http://ecc.isc.gov.ir/searchEjournals/0
- مقالات فارسی همایشی: در SID بگردید و یا اینکه به سیویلیکا بروید: http://www.civilica.com/
- سایت های دانشگاهی همچون پاد: http://pad.um.ac.ir/
۷- اگر مقاله ای را در مگیران و هر سایت دیگری یافتید و نتوانستید دانلود کنید عنوان مقاله را در گوگل سرچ کنید تا به سایت اصلی مقاله دسترسی آزاد داشته باشید.
۸- یافتن از منبع اصلی بانک مقالات و پیدا کردن عمومی را هدف خود در یافتن مقالات فارسی قرار دهید.
۹- هرچه موضوع شما جدید باشد منابع فارسی کمتری پیدا خواهید کرد.
۱۰- اگر مقاله ای نیافتید، به جدید بودن موضوع خود ایمان نیاورید، به دنبال کلیدواژه های دیگر باشید: توریسم، گردشگری، سیاحت هرسه به یک معنی هستند.
۱۱- از کلیدواژه ها و منابع، مقالات یافته شده برای جستجوهای دیگر خود استفاده کنید.
۱۲- به مشکلات موتورهای جستجوی سایت های نمایه کننده پی ببرید و شاید بهتر باشد از جستجوی گوگل با محدود کردن سایت نمایه کننده استفاده کنید. مثلاً: “گردشگری site:sid.ir”
پایگاه مگ ایران
«پایگاه اطلاعات نشریات علمی کشورmagiran»، بزرگ ترین و کامل ترین پایگاه و موتور جستجو برای جستجوی مقالات علمی فارسی است. این پایگاه اطلاعاتی در سال ۱۳۸۰ با هدف جمع آوری مجلات ایران و تهیه یک مرجع کامل از نشریات ایرانی مشغول به فعالیت شد. در ایران نشریات علمی و تخصصی گوناگونی به چاپ می رسند که شاید در سطح عموم شناخته شده نباشند و گاهی حتی متخصصین هم از وجود این نشریات بی اطلاع هستند به همین دلیل مخاطبین اندکی دارند. «بانک اطلاعات علمی مگ ایران»، به وسیله ی مکاتباتی که با مدیران نشریات کشور انجام داده است تاکنون توانسته با بیش از ۱۵۰۰ نشریه همکاری نزدیکی داشته باشد و به منظور استفاده ی علاقه مندان، محققین و پژوهشگران، این نشریات را درپایگاه اطلاعاتی خود قرار دهد.
نحوه استفاده از پایگاه اطلاعاتی Magiran
بخاطر محدودیت امکانات، ارائه خدمات و دسترسی به اطلاعات و متن نشریات کاربران تنها از طریق اشتراک کاربر میسر است. تنها دسترسی به متن روزنامه های کثیرالانتشار برای سایرین نیز میسر است. پس می توان گفت که در این پایگاه اطلاعاتی دو نوع اشتراک وجود دارد:
- عضویت و اشتراک رایگان: خدمات رایگان شامل موراد زیر می شود :
- دیدن مشخصات مجلات و چکیده مقالات
- دسترسی محدود به متن مقالات موجود نشریات عضو
- ایجاد فهرستی از نشریات مورد علاقه جهت اطلاع از انتشار آنها بوسیله ایمیل و دسترسی آسان و سریع به آنها
- عضویت و خرید اشتراک: در این صورت نام کاربری و کلمه عبور به کاربر تعلق می گیرد و کاربر می تواند به میزان اعتبار خود از آن استفاده کند که شامل موارد زیر می باشد:
- دسترسی داشتن به متن کامل مقالات
- دریافت هفتگی فهرست نشریات تازه منتشر شده از طریق ایمیل
- مطالعه نشریات و مقالاتی که بصورت رایگان در پایگاه اطلاعاتی قرار داده شده است
- استفاده از سیستم اعتباری پایگاه جهت خرید مقالات ، نسخه الکترونیکی نشریات و اشتراک نسخه چاپی
- و…
معرفی پایگاه جهاد دانشگاهی
همواره این پایگاه سعی نموده است که منابع علمی را با دو ویژگی "جامعیت و روزآمدی" به همراه سرویس ها و خدمات ویژه و کارآمد در جهت اشاعه فرهنگ تحقیق و پژوهش به صورت دسترسی آزاد (Open Access) در اختیار محققان و دانش پژوهان قرار دهد.
- جستجو و ارائه چکیده مقالات نشریات علمی - پژوهشی کشور
- دسترسی به متن کامل (Full Text) مقالات
- معرفی و ارائه مقالات نشریات ایرانی نمایه شده در ISI
- دسترسی به مجموعه مقالات محققان ایرانی چاپ شده در نشریات بینالمللی
- سرویس گزارشهای استنادی نشریات علمی – پژوهشی کشور (JCR) از طریق شاخص تأثیر (Impact Factor) و شاخص آنی (Immediacy Index)
- معرفی نشریات و نویسندگان مقالات پر استناد
- سرویس ارسال الکترونیکی مقالات (Online Submission) و رهگیری پیشرفت کار توسط نویسندگان
- خدمات دیگر
پایگاه مجلات تخصصی نور
معرفی پایگاه مجلات تخصصی نور (noormags)
پايگاه مجلات تخصصي نور از مجموعه پایگاه های مركز تحقيقات كامپيوتري علوم اسلامي است که وظيفه شناسايي و عرضه مجلات تخصصي علوم انساني و اسلامي را بر عهده دارد .
بر كسي پوشيده نيست كه امروزه مجلات - به ويژه در حوزه موضوعات تخصصي - به یکی از مهمترین ابزارهای تولید، عرضه، نقد و استفاده از علوم تبدیل شدهاند.
با ورود اینترنت به عرصه اطلاع رسانی علمی، اين كاركرد ابعاد گستردهتري يافته و اين امكان فراهم شده است تا بسیاری از مجلات نیز با به کار گیری ابزار جدید به شکلی نو و کارآمدتر در اختیار محققان قرار گیرند.
در همین راستا شبکه جهانی نور وابسته به مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی از سال 1377 اقدام به عرضه مجلات مربوط به علوم اسلامی و علوم انسانی بر روی پایگاه حوزه نمود. استقبال کاربران از يك سو و قابلیتهای روز افزون مورد نیاز متخصصان مراجعه کننده از سوي ديگر، اين شبكه را بر آن داشت تا با راه اندازی «پایگاه مجلات تخصصی نور» پاسخگوی این نیاز باشد.
آنچه در اين پايگاه عرضه شده است حاصل تلاش بی وقفه همکاران ما در مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور از مهرماه سال 1384 تا کنون ميباشد.
برخی از قابلیت های فراهم آمده در پایگاه مجلات:
- ارائه مجلات به صورت تمام تصویر
- download مقالات دلخواه با فرمت pdf
- جستجوی ساده و پیشرفته با دامنه های مختلف
- بانک اطلاعات صاحبان آثار
- نقد مقاله هاي مجلات و مشاهده نقدهای دیگران
همانطور که مطالعه فرمودید پایگاههای علمی بسیاری برای جستجوی مقالات فارسی وجود دارد که شما میتوانید به هر یک از پایگاهها مراجعه فرمایید توصیه میکنیم برای جستجوی منابع علمی شتابزده عمل نکنید و از پایگاههای علمی معتبر جستجو را آغاز کنید. شما همچنین میتوانید برای سابمیت و چاپ مقاله خود از باسابقه ترین کارشناسان ایران مشاوره بگیرید که این مجموعه از زمان سابمیت تا چاپ نهایی مقاله شما همراه شما خواهند بود. برای استفاده از خدمات کاملا فوری و تضمینی سابمیت و چاپ مقاله کلیک کنید.