انواع لوستر بر اساس سبک
- لوستر سنتی
- لوستر کلاسیک
- لوستر مدرن
- لوستر آنتیک
- لوستر فانتزی
- لوستر مینیمال
لوسترها از دیرباز جزو لاینفک دکوراسیون داخلی به شمار می روند. به همین دلیل گذشت زمان و پیشرفت بشر در تمام زمینه ها، بر روی ظاهر و سبک لوسترها نیز تاثیر گذاشته تا بدان جا که امروز شاهد سبک های متنوعی از این منابع روشنایی هستیم. با وجود سبک های متنوع این امکان به وجود آمده تا برای هر نوع چیدمانی یک لوستر مناسب وجود داشته باشد.
نکات مهم در خرید لوستر
برخی افراد ممکن است برای یک فضای کوچک سراغ لوسترهای ۷ شاخه یا بزرگ و چندلایه بروند.این کار موجب می شود تا فضای اتاق نشیمن و خانه تان کوچک به نظر برسد. پیش از خرید به فضا و متراژ اتاق نشیمن توجه کنید تا بتوانید لوستری متناسب برای این فضا خریداری کنید. برخی افرادممکن است برای یک فضای کوچک سراغ لوسترهای ۷ شاخه یا بزرگ و چندلایه بروند.این کار موجب می شود تا فضای اتاق نشیمن و خانه تان کوچک به نظر برسد. پیش از آن که نوع لوستر را انتخاب کنید به چراغ های دیوارکوب و آباژورهای پایه داری که در فضای اتاق نشیمن ازآن ها استفاده کردید توجه کنید.باید میزان نور اتاق تان را با کمک این ۳ وسیله روشنایی روشن کنید.اگر خانه تان را به سبک سنتی چیده اید از انتخاب کردن لوسترهایی با جنس فلز یا چوب پرهیز کنید. اگر اتاق نشیمن شما زوایای زیادی دارد یا اسبابی که در آن استفاده شده پر از زاویه است، بهتر است از یک لوستر گرد و بدون زاویه برای تلطیف این فضا استفاده کنید. درصورتی که سقف اتاق نشیمن شما گچ بری و تزئیناتی دارد بهترین گزینه برای انتخاب لوستر، یک لوستر ساده و بدون شلوغی است زیرا انتخاب یک لوستر شلوغ در کنار تزئینات سقف باعث شلوغ به نظر رسیدن سقف اتاق می شود.
انتخاب لوستر برای مکان های مختلف خانه
همخوانی آباژورها با نوع لوستر نیز بسیار مهم است؛ در اتاقی که آباژورهای پایه دار یا رومیزی آن با پارچه هایی باطراحی مدرن وجود دارد باید از لوستری مدرن استفاده کرد که طراحی زیبا و منحصربه فردی داشته باشد.بهترین روش برای تنظیم نور اتاق نشیمن با کمک لوستر و آباژور آن است که از لامپ های زرد و آفتابی باتوناژ رنگی مختلف اما نامحسوس استفاده کنید تا بتوانید جلوه زیادی به فضای نشیمن داده و به رومانتیک شدن این اتاق کمک کنید. معمولا اولین چیزی که در نور پردازی استفاده می شود لوستر است، و شما هر بار که به مکان تازه ای وارد می شوید اگر نور پردازی مناسبی داشته باشد در خاطر شما به خوبی ثبت می شود و احساس خوب خود را هرگز فراموش نمی کنید؛ دلیل آن استفاده از لوستر مناسب است.
در نور پردازی، لوستر و هر نوع چراغ سقفی حرف اول را می زنند و کاربرد بسیاری دارند. لوستر ها و چراغ های سقفی ای که انتخاب می کنید باید هماهنگ با خانه و سبک دکور شما باشد. برای مثال زمانی که سبک دکوراسیون منزل شما مدرن است؛ استفاده از لوستر سبک قدیمی با فضا همخوانی ندارد.
بزرگی و کوچکی لوستر انتخابی تان کاملا بستگی به فضای نشیمن تان دارد. در فضاهای بزرگ دست تان برای تعیین اندازه لوستر باز است و در عوض برای فضاهای کوچک باید لوسترتان شاخه ها و چراغ های کمتری داشته باشد؛ چون اگر نور و روشنایی تان زیاد باشد،روشن کردن تعداد زیادی لامپ در زمانه ای که مدام شعار «لامپ اضافی خاموش» سر داده می شود اصلا کار درستی نیست. از طرف دیگر، نور کم هم برای اتاق های بزرگ، فضا را دلگیر می کند. اگر چشم ها را هم ضعیف نکند قطعا فضا را گرفته و دلگیر خواهد کرد.
ارتفاع لوستر
نکته مهم بعدی که در این راهنمای خرید لوستر به آن پرداخته ایم، آگاهی از ارتفاع سقف است. به ارتفاع سقف دقت کنید. اگر سقف خانه تان بلند است، می توانید سراغ لوسترهای آویزی بلند یا چند طبقه بروید اما اگر سقف خانه تان کوتاه است باید مراقب باشید که کم ارتفاع ترین لوستر را انتخاب کنید تا با فضایی که در اختیار دارید، متناسب به نظر برسد. ارتفاع زمین تا سقف را اندازه بگیرید تا لوستری با ارتفاع مناسب را انتخاب کنید. قاعدتا در سالنی با سقف بلند انتخاب یک لوستر آویزی یا ریسه ای، نمای زیبا و چشم نوازی ایجاد خواهد کرد در صورتی که انتخاب این مدل برای فضاهایی با سقف کوتاه انتخابی کاملا اشتباه است که موجب مزاحمت و ناکارآمدی این منبع روشنایی می شود.
سبک دکوراسیون
قبل از انتخاب نوع لوستر، شناخت سبک دکوراسیون ضروریست. برای هر کدام از سبک های مدرن، مینیمالیسم، سنتی، روستیک (روستایی)، صنعتی، ساحلی و… لوستر مختص به آن سبک، مناسب می باشد. فضای مورد نظرتان را بررسی نمایید تا بتوانید لوستری متناسب با سبک و طراحی آن فضا خریداری کنید.در غیر اینصورت لوستر شما نه تنها هیچ زیبایی خاصی به محیط نمی بخشد، بلکه فضا را زشت و خسته کننده می کند. برای مثال انتخاب یک لوستر شمعی آنتیک برای فضایی با طراحی مدرن، می تواند فاجعه باشد!