اداره ی زندگی مشترک، مهم ترین وظیفه ی هر مرد و زنی است. برخی از افراد در اداره کردن زندگی مشترک ضعف دارند و فقط همسر خود را محکوم به درک نکردن می کنند در حالی که درک باید دو طرفه باشد و شما همیشه باید برای درک همسرتان تلاش کنید.بیشتر خانم ها فقط انتظار درک شدن از طرف همسرشان را دارند، ولی خودشان برای درک همسر تلاشی نمی کنند. این درست نیست که فقط همسرتان را مقصر بدانید گاهی از خودتان بپرسید که من نسبت به همسرم چگونه هستم؟
خانم ها فکر می کنند که آقایان نیاز به درک شدن ندارند و هیچگاه نباید ناراحت باشند، در حالی که آقایان هم گاهی نیاز به درک شدن و دلداری دادن دارند. در ادامه این مطلب، آموزش دلداری دادن به همسر را خواهیم داشت. همراه ما باشید.
روش های دلداری دادن به همسر
آرامش در زندگی مشترک، حرف اول را می زند، همسرتان باید در کنار شما آرامش داشته باشد تا بتواند همه مشکلاتش را با شما در میان بگذارد. زندگی فقط خوشی و خنده نیست، گاهی شرایطی پیش می آید که یکی از طرفین نیاز به دلداری دارند تا آرامش از دست رفته ی خود را برگردانند. شما به عنوان یک خانم باید با روش دلداری دادن به همسر آشنا باشید تا در مواقع سخت زندگی از شما دلسرد و ناامید نشود زیرا مردان از زنانی که خودخواه باشند، دلزده می شوند. در ادامه روش های دلداری دادن به همسر را مطالعه می کنیم:
نگویید نگران نباش
بسیاری از ما وقتی برای همسرمان مشکلی پیش می آید، می گوییم (نگران نباش، همه چیز درست می شه). اگر مشکل پیچیده بوده باشد، هر دو می دانیم که نمی توان نگران نبود پس این جمله کلیشه ای باعث می شود همسرمان نیز احساس کند که دروغ می گوییم پس دلیلی ندارد که اغراق کنید و بهتر است صادق باشید.
من کنارتم
بهتر است به جای گفتن جملات اغراق آمیز در زمان ناراحتی و به وجود آمدن مشکلات به همسرتان بگویید من همیشه در کنارتم ، عزیزم می تونی روی کمک من حساب کنی، اینگونه او در می یابد که درکش می کنید و متوجه اوضاع هستید و احساس واقعی شما را نشان می دهد.
چه کمکی از من ساخته است؟
اگر نمی دانید چه کاری انجام دهید که همسرتان کمی از بار مشکلاتش کاهش یابد، بهتر است صادقانه از خودش بپرسید که چه کمکی از من ساخته است و چگونه می توانم به تو کمک کنم؟ اما باید در جواب همسرتان انعطاف پذیر باشید.
خودت مقصری
برخی از ما زمانی که در زندگی به دلیل اشتباهات شریک زندگیمان مشکلی پیش می آید، به او می گوییم خودت مقصری. سرزنش کردن همسر ممکن است از عصبانیت شما کم کند اما یکی از مخرب ترین کارهایی است که می توانید انجام دهید.برای عاشقانه و شاد نگه داشتن زندگی مشترکتان تلاش کنید و هیچگاه همه ی مسئولیت های زندگی را گردن همسرتان نیندازید. برای درک همسرتان انرژی صرف کنید و در برخی از مسائل خودتان را جای همسرتان قرار دهید و از زاویه او به قضیه نگاه کنید.
صادق باشید
شاید اکثر ما تصور می کنیم، یکی از روش های دلداری دادن همسر این است که به او بگوییم “نگران نباش، همه چیز درست می شود” در حالی که هر دو طرف می دانند که فعلا شرایط بد است و شاید هم ادامه یابد، پس دلیلی نیست که اغراق کنیم و همسرمان نیز احساس کند که دروغ می گوییم بهتر است صادق باشیم و به جای جمله بالا رو راست بگوییم که: “عزیزم نمی دانم چه بگویم، در شرایط سختی قرار داریم ولی من کنارتم و هر کاری از دستم بر بیاید انجام می دهم” با این جمله یا هر جمله ای که احساس واقعی شما را نشان می دهد. نسبت به همسرتان صادق باشید تا او بداند که شما درکش می کنید و متوجه اوضاع هستید. (فقط در صورتی که واقعا مشکل وجود داشته باشد)
به حرف هایش گوش دهید
خانم ها بیشتر به کسی نیاز دارند که به حرف هایشان گوش دهند، این احساس نیاز در آقایان کمتر پیش می آید ولی اگر همسرتان خواست با شما حرف بزند، گاهی فقط گوش کنید و نظر ندهید. فقط با جان و دل به حرف هایش گوش دهید و این را با حالت چهره تان نشان دهید. چون اگر نشان ندهید، همسرتان فکر می کند که حواستان پیش او نیست.
اجازه دهید به شیوه خودش ناراحت شود
معمولا خانم ها با گریه کردن ناراحتی خود را ابراز می کنند ولی این قضیه در آقایان متفاوت است، برخی از آقایان با تنها ماندن ناراحتی شان را ابراز می کنند، برخی دیگر با راه رفتن، عده ای با داد زدن و عده ی دیگر با سکوت کردن و … پس شما باید با شناختی که نسبت به همسرتان دارید، اجازه دهید ناراحتی اش را ابراز کند.
اگر همسرتان خواست، با هم سکوت کنید
مردان از حرف زدن فراری هستند، اگر همسرتان از شما خواست که در مورد موضوع خاصی صحبت نکنید، سریع قبول کنید. بعد از آن سعی نکنید که دور شوید، بلکه باهم سکوت کنید تا همسرتان بداند که در هر شرایطی شما در کنارش هستید.
به او امید دهید
یکی دیگر از روش های آموزش دلداری دادن به همسر، امید دادن به او هست. اگر راهکاری دارید به او ارائه دهید، آینده را توصیف کنید، نکات مثبت او را به یادش آورید.
از مسئولیت های او آگاه شوید
گاهی مسئولیت هر کاری بر عهده مردان می افتد و خانم ها با دانستن مسئولیت های همسر، گاهی آن را فراموش می کنند و همیشه نسبت به عصبانیت و بی حوصلگی همسر شکایت می کنند در حالی که با دانستن مسئولیت های همسر، درک بهتری نسبت به او می رسند.
اجازه دهید یک روز را به خودش اختصاص دهد
همانطور که گفتیم ابراز ناراحتی مردان با زنان متفاوت است، مردان گاهی نیاز دارند، که یک روز را برای خودشان اختصاص دهند و تنها باشند، تا آرام شوند. پس اگر همسرتان در ناراحتی به سر می برد و می خواهد یک روز را به خودش اختصاص دهد، با کمال میل قبول کنید و به هیچ وجه ناراحت نشوید.
مرد که گریه نمی کنه!
گریستن بخشی از فرایند تسلا یافتن است پس برای تسلا و دلداری دادن به همسر خود نباید اشک چشمان او را پاک کنید و به او بگویید «گریه نکن». با بیان این جمله شما احساسات او را کم اهمیت می شمارید و به او می گویید که احساسات و عواطف خود را نادیده بگیرد. به او بگویید حق دارد گریه کند و از اینکه جلوی چشمان شما گریه می کند ابدا ناراحت نمی شوید.
ناراحتی ات را ابراز کن
برخی افراد با گریه و برخی دیگر به روش های متفاوت مانند راه رفتن، داد زدن و سکوت کردن و … ناراحتی خود را ابراز می کنند، پس شما باید با شناختی که نسبت به همسرتان دارید، اجازه دهید ناراحتی اش را ابراز کند.
هر چه می خواهد دل تنگت بگو
اگر همسرتان خواست با شما حرف بزند، با جان و دل به حرف هایش گوش دهید و این را با حالت چهره تان نشان دهید. گاهی او تنها دوست دارد که شما شنوای حرف هایش باشید پس فقط گوش کنید و نظر ندهید.
اجازه دهید سکوت کند
گاهی همسر شما دوست ندارد که حرف دل خود را بزند و به اندکی زمان برای حرف زدن نیاز دارد پس اگر همسرتان از شما خواست که در مورد موضوع خاصی صحبت نکنید، سریع قبول کنید تا همسرتان بداند که در هر شرایطی شما در کنارش هستید.
نکات مثبت را به او یادآور شوید
همسر شما پس از رویارویی با مشکل ناامید خواهد شد پس بهترین راه دلداری دادن به او ، امید دادن است، اگر راهکاری دارید به او ارائه دهید، آینده را توصیف کنید، نکات مثبت او را به یادش آورید.
بگذارید تنها باشد
اگر همسرتان مایل است که کمی تنها باشد، به پر و پای او برای حرف زدن نپیچید بلکه اگر همسرتان در ناراحتی به سر می برد و می خواهد یک روز را به خودش اختصاص دهد، با کمال میل قبول کنید و به هیچ وجه ناراحت نشوید.
چگونه با شوهرم همدلی کنم؟
با توجه به اینکه فقط ۲ ماه از شروع زندگی مشترکتان گذشته، بهتر است کمی صبور باشید تا با شناخت بهتر شوهرتان بتوانید ارتباط موثرتری با او برقرار کنید. با این حال باید توجه داشته باشید که دلداری یا همدلی یعنی اینکه فرد بتواند زندگی دیگران را حتی زمانی که در شرایط آنان قرار ندارد، درک کند. همدلی با دیگران به افراد کمک می کند تا بتوانند نظرات انسان های دیگر را حتی وقتی با نظرات آن ها متفاوت است، بپذیرند و به آن ها احترام بگذارند. بنابراین ما توانایی پاسخ دادن به عواطف دیگران با عواطفی شبیه به خود آن ها را همدلی تعریف می کنیم.راهکارهای زیر می تواند مهارت شما را در همدلی کردن با شوهرتان بالا ببرد .
احساسات خودتان را بشناسید
چون همدلی بر پایه خودآگاهی است، باید هرچه بیشتر از احساسات خودتان آگاهی داشته باشید تا بهتر بتوانید احساسات دیگران را درک کنید. همچنین شما باید در زمان همدلی به حالات چهره و حرکات شوهرتان توجه کنید. چنین رفتارهایی باعث می شود که شوهرتان حس همدردی شما را باور کند.
خودتان را جای شوهرتان بگذارید
با درک احساسات شوهرتان به او بفهمانید که برایش اهمیت، ارزش و احترام قائل هستید. برای همدلی و همدردی موثر در ارتباط با شوهرتان یا دیگران قبل از اقدام به هر عملی، لحظه ای هم که شده خود را به جای آن ها قرار دهید تا واکنش شما منطقی تر باشد.
احساس همدلی را از بین نبرید
از رفتارهایی که احساس همدلی را در شوهرتان از بین می برد و باعث می شود که شوهرتان تمایلی به همدردی و همدلی با شما نداشته باشد، پرهیز کنید. به طور مثال، دستور دادن، قضاوت کردن، نصیحت کردن و سرزنش کردن احساس همدلی را از بین می برد که باید از این رفتار ها پرهیز کنید. در همدلی با شوهرتان، هیچ گاه او را مقصر ندانید و سرزنش نکنید. به طور مثال، گفتن جملاتی مانند تقصیر خودت است یا همیشه از این نوع مشکل ها داری، به جای همدردی، آرامش شوهرتان را بر هم می زند.
احساسات خود را شمرده بیان کنید
هنگام همدلی و همدردی با شوهرتان، احساسات خود را شمرده بیان کنید تا او احساس آرامش بیشتری از ارتباط با شما داشته باشد. همچنین به سخنان شوهرتان کاملا گوش کنید و به او اطمینان دهید که سعی دارید مانند او به مشکل توجه کنید تا با کمک یکدیگر، بهترین راه حل را بیابید.
فقط راه حل ارائه ندهید
سعی کنید در همدلی، راه حل ارائه ندهید چون شوهرتان دلش می خواهد فقط ناراحتی خود را با شما در میان بگذارد و از جانب شما درک شود. همچنین در همدلی برای طرف مقابل دلسوزی یا ترحم بیجا نداشته باشید. برای مثال، نگویید «وای! بیچاره تو، که چقدر مصیبت کشیدی!» یا «فکر نمی کردم چنین مشکل بزرگی داشته باشی.»
مشکلات شوهرتان را کوچک نپندارید
برای اینکه شوهرتان با همدردی شما، احساس آرامش بیشتری پیدا کند، نباید مشکلات او را کوچک و بی ارزش بپندارید. برای مثال، نگویید «ای بابا اینکه مشکلی نیست» یا «اگر جای من بودی، با این همه مشکل چه می کردی؟» چنین جملاتی باعث می شود که شوهرتان از درد دل با شما پرهیز کند و تلاش شما برای دلداری او بی نتیجه شود.