به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، پدیده ترک خوردن روکش فرمان و ترک خوردن صندلی خودرو معمولا در جنس چرم زیاد رخ می دهد.
عوامل اصلی بروز چنین اتفاقی تابش مستقیم نور و حرارت خورشید و سرمای زیاد است.
اما برای پیشگیری از چنین اتفاقی به جز انجام دادن منظم توشویی خودرو، راهکارهایی وجود دارد که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.
جلوگیری از ترک خوردن روکش فرمان
با دست های آلوده به فرمان دست نزنید
به جز تابش آفتاب مستقیم، حرارت و سرمای زیاد، آلودگی های اسیدی یا حتی مواد چسبنده نیز می توانند به روکش چرمی فرمان صدمه وارد نمایند. به طور مثال اگر بنزین زده و دست هایتان نیز به بنزین آغشته شده است؛ حتما قبل از دست زدن به فرمان، دست های خود را شسته و تمیز نمایید. همین طور چسبناک بودن دست ها نیز می تواند به تخریب روکش چرم فرمان منجر شده و رفته رفته ترک هایی ناخوشایند را روی آن پدیدار نماید.
از آفتابگیر استفاده کنید
استفاده از آفتابگیر شیشه جلو برای حفظ کنسول، داشبورد و البته روکش چرمی فرمان بسیار موثر است. در صورتی که در روزهای گرم سال از آفتابگیر استفاده نکنید، علاوه بر ترک خوردن روکش فرمان ، با حرارت بسیار بالایی داخل کابین خودروی خود نیز مواجه خواهید شد.
آفتاب خوردن داشبورد اتومبیل نیز پس از مدتی رنگ آن را تغییر داده و از کیفیت آن می کاهد. حتی در زمان های طولانی تر شاهد ترک خوردن پوشش داشبورد (به خصوص در داشبوردهای پلاستیکی خودروهای داخلی) خواهیم بود.
از واکس مخصوص روکش چرمی برای فرمان استفاده کنید
استفاده از واکس یا نرم کننده مخصوص روکش های چرمی، همیشه از بهترین راه حل هایی ست که برای جلوگیری از ترک خوردن روکش فرمان می توانیم به کار بگیریم. این واکس ها علاوه بر دوام بخشیدن و براق کردن چرم خودرو، از ترک خوردن آن و پوسته پوسته شدن چرم جلوگیری به عمل می آورند.
جلوگیری از ترک خوردن صندلی خودرو
برای جلوگیری از ترک خوردن صندلی خودرو لازم است که موارد زیر را رعایت نمایید. به خاطر داشته باشید که ایجاد یک ترک صندلی خودرو ، ترک های بعدی را به دنبال خود خواهد داشت.
از قرار دادن وسایل خشن، برنده و تیز روی صندلی ها خودداری کنید
توجه داشته باشید که آسیب پذیری چرم حین برخورد با اجسام زبر، سخت و خشن و البته تیز و برنده، بسیار بالا خواهد رفت. برای نگهداری درست و جلوگیری از ترک خوردن صندلی خودرو ، لازم است که این موارد را مورد نظر داشته باشید.
حتما روکش صندلی ها را به صورت هفتگی تمیز نمایید
تمیز کردن و زدودن آلودگی ها و گرد و خاکی که روی روکش صندلی های خودرو نشسته، به جلوگیری از ترک خوردگی کمک زیادی می کند. غبار و گرد و خاک در زمان می تواند لا به لای چرم نفوذ کرده و آن را مستعد ترک خوردن نماید. به همین دلیل در چک لیست هفتگی نگهداری از خودرو، حتما تمیز کردن روکش صندلی ها با یک دستمال نیمه مرطوب را جای دهید. پیش از دستمال کشیدن، لازم است که حتما از جارو برقی برای تمیز کردن تمامی قسمت ها بهره مند شوید.
این همان واکس یا نرم کننده ای ست که برای روکش فرمان خودرو توصیه کردیم. واکس مخصوص روکش های چرمی را می توانید به صورت کرمی یا اسپری تهیه کرده و هر دو هفته یک بار روی سطح چرم روکش صندلی اضافه کنید. سپس این واکس را به خوبی روی چرم پخش کرده و اجازه بدهید جذب آن شود. (درست شبیه کاری که حین کرم زدن به دست خود انجام می دهید!)
آفتابگیر شیشه جلو خودرو و شیشه های کناری را فراموش نکنید
برای جلوگیری از ترک صندلی خودرو ، لازم است در کنار آفتابگیر شیشه جلو، به فکر آفتابگیرهای شیشه های کناری نیز باشید.
در صورت ترک خوردن روکش فرمان یا روکش صندلی خودرو چه کنیم؟
اما با این همه در صورت ترک خوردن فرمان یا ترک خوردن صندلی خودرو ، چه باید کرد؟ در این صورت بهترین راه حل استفاده از همان نرم کننده های چرم است. با استفاده مداوم از این نرم کننده ها، وخامت ترک ها را به تعویق انداخته و از پیشرفته تر شدن آن ها جلوگیری به عمل می آورید. اگر شما نیز از آن دسته افرادی هستید که به روکش های چرم علاقه مند بوده و خواهان زیبایی بخشی به فضای داخل کابین خودروی خود هستید، باید ظرافت های نگهداری از این روکش ها را نیز به جان بخرید!