خورش کرفس یکی از غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که دستورهای متنوعی تهیه می شود. این خورش خوشمزه معمولا همیشه با خورش قورمه سبزی مقایسه می شود و به همین دلیل تقریبا اعضای خانواد قورمه سبزی را به خورشت کرفس ترجیح می دهند. البته برای اینکه این خورش خوشمزه و پر خاصیت را در رژیم غذایی خود قرار دهید کافیست که فقط یک بار با خواص فراوان کرفس آشنا شوید، برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش کرفس در ادامه با ساعد نیوز همراه باشید.
مواد لازم خورش کرفس با سبزی خشک
- 1 لیوان ساقه کرفس خرد شده
- نصف لیوان برگ کرفس ساطوری شده
- 300 گرم گوشت مغز ران گوسفندی
- 1 عدد پیاز خرد شده
- 1 قاشق غذاخوری پر نعنای خشک
- 2 قاشق غذاخوری پر جعفری خشک
- نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
- 1 قاشق غذاخوری آبلیمو
- 1 قاشق غذاخوری روغن کنجد
طرز تهیه خورش کرفس با سبزی خشک
برای تهیه خورش کرفس مجلسی ابتدا ساقه کرفس ها را پس از شستشو و خشک کردن به صورت یک اندازه خرد کنید و کنار بگذارید. اگر ساقه های کرفس را یکدست و یک اندازه خرد کنید در پایان کار ظاهر خورش زیباتر خواهد بود. در ادامه برگ های کرفس را به همراه نعناع و جعفری در یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید. مخلوط برگ های کرفس ، نعناع و جعفری خرد شده را داخل روغن بریزید و تفت دهید تا کمی سرخ شوند. هر چقدر سبزیجات را بیشتر سرخ کنید رنگشان تیره تر می شود و خورش را خوشرنگ تر می کنند. البته این کار خورش را زیباتر می کند ولی باعث می شود بیشتر خواص سبزیجات از بین برود. پس از اینکه سبزیجات را سرخ کردید آنها را از تابه خارج کنید و کنار بگذارید. در مرحله بعد پیازها را به صورت ریز خرد کنید و به همراه کمی روغن مایع در یک قابلمه مناسب بریزید.
حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا گوشت به آرامی بپزد. پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت نمک و فلفل خورش را اندازه کنید و سبزیجات سرخ شده را به قابلمه اضافه کنید. درب قابلمه را نیمه باز بگذارید تا حدود ۴۵ دقیقه خورش روی حرارت ملایم بماند و به طور کامل جا بیفتد. این خورش هم مانند قورمه سبزی هر چقدر بیشتر روی حرارت بماند جا افتاده تر می شود. در اواخر پخت خورش طعم آنرا بچشید و در صورتی که ترشی آن کم بود می توانید مقداری آبغوره نیز اضافه کنید. پس از اینکه خورش کرفس آماده شد آنرا به همراه برنج سرو کنید.
پیشگیری از سرطان با کرفس
کرفس دارای حداقل ۸ ماده ضد سرطان شناخته شده است؛ که از مهم ترین آن ها می توان به استینلیک اسید اشاره کرد که نشان داده شده رشد سلول های سرطانی را مهار می کند. فنولیک اسید که فعالیت پروستاگلاندین ها را مهار می کند و از طریق مهار تأثیر پروستاگلاندین ها بر رشد سلول های تومور یک ضد سرطان به حساب می آید و نیز کومارین که با ممانعت از عمل رادیکال های آزاد از تخریب سلول ها جلوگیری می کند، از دیگر ضد سرطان های موجود در آب کرفس اند.