نعنا داغ یکی از چاشنی هایی است که در تهیه غذا های ایرانی و مخصوصا انواع آش جایگاه خاصی دارد. این طعم دهنده ی خوشمزه معمولا به همراه کشک، پیاز داغ و سیر داغ برای تزیین آش های پرطرفداری مانند آش رشته، آش قلمکار، آش دندونی، آش دوغ و غذا های خوشمزه ای مانند پوره سیب زمینی، حلم بادمجان، عدسی و … مورد استفاده قرار می گیرد.
تهیه این طعم دهنده عالی، بسیار ساده و پیش افتاده است و با حداقل مواد ممکن درست می شود. برای درست کردن نعنا داغ به نعنا خشک و روغن نیاز دارید و برای اینکه رنگ سبز خوشرنگ تری پیدا کند، می توانید مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید. نکته مهم در تهیه نعنا داغ این است که روغن نباید زیاد حرارت ببیند و پس از اضافه کردن نعنا به روغن، باید بلافاصله از روی حرارت برداشته شود؛ زیرا حرارت زیاد باعث تلخ شدن، تیره شدن و بدبو شدن نعنا می گردد.
مواد لازم برای تهیه نعنا داغ
- پودر نعنا خشک : 1/2 پیمانه
- روغن : 1 پیمانه
- زردچوبه : 1/2 قاشق چایخوری
طرز تهیه نعنا داغ
مقداری روغن را در یک شیرجوش دسته دار ریخته و روی حرارت قرار دهید تا روغن داغ شود، البته روغن نباید خیلی داغ شود؛ زیرا حرارت زیاد باعث سوختن نعنا و تلخ شدن آن می شود.
بعد از اینکه روغن داغ شد، کمی زردچوبه به آن اضافه کنید، بلافاصله پودر نعنا خشک را در آن ریخته و فوری از روی حرارت بردارید و بچرخانید (علت انتخاب ظرف دسته دار همین است که به راحتی بتوانید نعنا را در روغن چرخانید).می توانید به نسبت مساوی از پونه کوهی و نعنا خشک به روغن اضافه کنید، تا نعنا داغی با عطر و بوی عالی داشته باشید.
طرز تهیه نعنا داغ با سیر
برای تهیه نعنا داغ خوش مزه و خوش عطر نیاز به مقداری سیر دارید .برای تهیه نعنا داغ با سیر دارای نکاتی است که باید برای نسوختن نعنا و سیر رعایت شود .
- در ابتدا مقداری کره را درون ماهیتابه قرار داده .
- بعد از ذوب شدن کره، نعنا را به آن اضافه کرده .
- در انتها مقداری سیر رنده یا له شده را به آن اضافه میکنیم .
طرز تهیه نعنا داغ مجلسی
برای اینکه یک نعنا داغ مجلسی و خوشمزه داشته باشید ابتدا مقداری روغن را در در یک ظرف قرار دهید و اجازه دهید روغن داغ شود اما داغی بیش از حد نیز خوب نیست چون همانطور که گفته شد حرارت زیاد باعث تلخ شدن نعنا می شود.بعد از این که نعنا داغ شد مقدار کمی زردچوبه به آن اضافه کنید وسپس نعنای خشک را به روغن و زردچوبه اضافه کنید و بلافاصله از روی شعله بردارید.سپس می توانید روی آش را با آن تزیین کنید.
آیا می دانید خواص نعناع خشک چیست؟
طبع نعناع گرم و خشک است.برای سوءهاضمه می توان از عرق نعناع یا دم کرده نعناع بالای غذا استفاده کرد.تابستان یک نوشیدنی خوب و سرد مفید نعناع می باشد ۱۰ گرم نعناع را در یک لیتر آب بجوشانید بعنوان یک نوشیدنی استفاده کنید. هر روز استفاده نشود.از دم کرده نعناع مانند چای می شود استفاده کرد. روزی یک گرم و هر روز استفاده نشود.
برای جلوگیری از شپش، موهای خود را با جوشانده نعناع بشویید.کسانی که کلسترول دارند بالای غذا و عصرها از دم کرده چای نعناع بمدت دو هفته در ماه بنوشند.
دمکرده نعناع غلظت خون را طبیعی می کند.خوردن نعناع از بیماری یرقان جلوگیری می کند.برای درد قلب و خفقان نعناع را با پرسیاوشان جوشانده ۱۰ صبح و ۵ عصر میل شود.هنگام تهیه ترشی برای این که آن ترشی برای اعصاب زیان آور نباشد داخل آن نعناع بزنید.
برای تقویت اعصاب نان و پنیر و نعناع بسیار سودمند است.اگر شیر در پستان جمع شد و بسته گردید نعناع را کوبیده با آرد جو مخلوط کنید به صورت ضماد روی آن بگذارید.
برای بواسیر نعناع را کوبیده به صورت ضماد بگذارید.دم کرده نعناع باعث تقویت نیروی جنسی می شود.در صورت بهم خوردگی مزاج و اسپاسم یا دل درد از دم کرده نعناع با نبات استفاده کنید.
کسانی که حالت تهوع آن ها به خاطر سردی مزاج می باشد از دم کرده نعناع همراه نبات استفاده کنید.دم کرده نعناع برای افرادی که میگرن دارند مفید می باشد.افرادی که رماتیسم دارند از دم کرده نعناع استفاده کنند.برای درمان درد سیاتیک از دم کرده استفاده نموده و نعناع تازه را به صورت ضماد در محل درد بگذارید.
طبع نعنا داغ و خواص مفید آن در طب سنتی
قبل از هر چیز بهتر است بدانید که طبع نعنا، گرم و خشک است و به همین دلیل هم دم کرده آن را برای تقویت نیروی جنسی استفاده می کنند. از طرف دیگر احتمالا برای خودتان یا اطرافیانتان اتفاق افتاده است که در صورت بروز دل درد و اسهال، توصیه کنند که با خوردن دم کرده یا عرق نعنا کمی درد را التیام دهید. دم کرده نعنا به صورت داغ (البته مراقبت لب و دهانتان باشید که نسوزد) را در این مواقع با کمی نبات میل کنید تا به هم خوردگی مزاج، حالت تهوع و دل درد و اسهال شما تسکین پیدا کند.
همچنین مصرف نعنا برای کسانی که با میگرن دست و پنجه نرم می کنند، گزینه مناسبی است. رماتیسم و درد سیاتیک هم از انواع درد هایی هستند که با خوردن دم کرده نعنا به صورت داغ یا عرق نعنا آرام می شوند. علاوه بر این ها، نعنا به صورت عرق نعنا و یا دم کرده نعنا به صورت یک دمنوش داغ و گرم می تواند به عنوان داروی بواسیر، برای تقویت و آرامش اعصاب، کاهش دهنده کلسترول، درمان سوء هاضمه و درد معده و جلوگیری از شپش مو و … به کار برود.