شیره مویز یکی از فرآورده های مغذی انگور بوده که با طعم شیرین و مطبوع خود طرفداران زیادی دارد. تهیه این محصول با ارزش مخصوصا در روش سنتی، فرآیند طولانی و البته مشخصی دارد که بدون رعایت جزئیات آن نمی توان شیره مناسبی تهیه کرد.
مویز چیست؟
- به حبه های درشت خشک شده انگور سیاه، مویز گفته می شود.
- این نوع خشکبار در واقع از نظر شکل ظاهری و رنگ آن با کشمش متفاوت، ولی از نظر خواص تا حدود زیادی شبیه آن است.
- مویز بر اثر خشک شدن خواص خود را از دست نمی دهد و حتی اثر نیروبخش آن بیشتر می شود.
- ترکیبات مویز اثر بسیار قوی در جلوگیری از بروز اختلالات بیماری آلزایمر دارند.
- با خوردن مویز، غلظت خون کاهش می یابد، رگ های خونی منبسط می شوند و خون می تواند با سرعت بیشتری در بدن جریان یابد و در نتیجه مانع انباشته شدن پلاکت های خون روی هم می شود و از لخته شدن خون در رگ ها جلوگیری می کند.
- مویز دارای اسید چرب امگا ۳ و امگا ۶ می باشد.
- همچنین باید اشاره داشت که بهترین و پرخاصیت ترین نوع آن مویز پر گوشت، کم دانه یا بی دانه است.
مواد لازم برای شیره مویز
مویز به مقدار لازم
طرز تهیه شیره مویز
ابتدا مویز را در ظرفی ریخته و تا روی مویزها آب جوش بریزید و ۳_۴ ساعت بذارید تا خیس بخورند.حالا مویز های خیس خورده را با همان آب در مخلوط کن ریخته و کاملا میکس کنید.مواد میکس شده را از صافی رد کنید.آب صاف شده را در قابلمه ای ریخته و ۲ ساعت با دربسته و حرارت خیلی کم بگذارید تا بجوشد و غلیظ شود. بعد از غلیظ شدن در ظرف مورد نظر ریخته تا خنک شود. شیره آماده است.
خواص و اثرات درمانی شیره مویز
از ابتلا به آلزایمر، سرطان و دیابت جلوگیری می کند. کاهش غلظت خون، درمان کننده بیماری های قلبی و پایین آورنده فشار خون است. از سردردهای میگرنی پیشگیری می کند و موجب کاهش شدت درد آن می شود. سرشار از ویتامین های گروه C است. مقدار زیاد آنتو سیانین موجب شده که ارزش مویز در مقایسه با انگور سبز و کشمش به مراتب بیشتر و کامل تر باشد.