تهیه ترشی تربچه یکی از سنت های غذایی کره ای است. راز سلامت و طول عمر مردم آسیایی نیز در مصرف روزانه این سبزی مفید است. تربچه از جمله سبزیجاتی است که به صورت خام مصرف می شود و علاوه بر ریشه این سبزی، نباید از خواص جادویی برگ و تخم این گیاه غافل ماند. همان طور که قبلا اشاره شد بهترین زمان برای مصرف ترشی تربچه دو روز پس از تهیه این ترشی می باشد. بهتر است این ترشی را به مقدار کم تهیه نمایید و تازه به تازه مصرف شود.مدت زمان لازم برای تهیه ترشی تربچه بین 10 تا 15 دقیقه می باشد.
مواد لازم برای جهت تهیه ترشی تربچه
- تربچه: 500 گرم
- سرکه سفید: 1 پیمانه
- نمک: 1/2 قاشق چایخوری
- آب: 1 پیمانه
- شکر:1 قاشق چایخوری
طرز تهیه ترشی تربچه
- ابتدا تربچه ها را شسته و کاملا رطوبت آن را بگیرید.
- تربچه ها را به صورت حلقه ای برش بزنید.
- آب، شکر، نمک را به جوش آورید و در آخر سرکه را اضافه نمایید.
- در این مرحله شیشه مورد نظر را از تربچه پر کنید و پس از اینکه مخلوط سرکه خنک شد شیشه را تا روی تربچه ها با سرکه بپوشانید.
- ترشی را پس از خنک شدن به یخچال منتقل نمایید و پس از دو روز در کنار غذاهای گوشتی قابل مصرف خواهد بود.
نوش جان…
مواد لازم برای ترشی تربچه روش دوم
- فلفل هالپانو (یا فلفل های دیگر) : یک عدد
- برش های باریک تربچه: 3/4 فنجان
- برش های باریک هویج :1/4 فنجان
- سیر سبز (یا معمولی) خرد شده :یک حبه
- شکر ارگانیک: نصف فنجان
- سرکه برنج:نصف فنجان
- نمک دریایی :نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه ترشی تربچه روش دوم
شکر ، نمک و سرکه را داخل قابلمه ای بریزید و روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و شکر حل شود.سپس سیر ، هویج و تربچه را به آن اضافه کنید و بعد از یکی دو جوش از روی حرارت بردارید.ظرف یا شیشه مورد نظرتان را استریل کنید و مواد سرد شده را داخل آن بریزید و در آن را ببندید و یک شب در محیط اتاق نگه دارید و بعد در یخچال بگذارید.از آب این ترشی میتوانید در تهیه سس سالاد هم استفاده کنید.
خواص بی نظیر تربچه
- تربچه از آن دسته سبزیجاتی است که اکثرا به صورت خام مصرف می شود و دارای طبیعت گرم و خشک است. علاوه بر ریشه این گیاه که به رنگ صورتی روشن است، برگ تربچه نیز حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین C می باشد و خوردن آن همراه با غذا روند هضم را تسریع می کند.
- تربچه حاوی مقادیر قابل توجهی پتاسیم، اسید فولیک، مس، امگا 3 و 6، ویتامین های A ، C ، K ، منیزیم، روی و... می باشد.
- نکته قابل توجه درمورد تربچه این است که بیش از 90% از کل ریشه تربچه را آب تشکیل می دهد. و به دلیل مصرف خام این سبزی، سرشار از فیبر می باشد.
- تربچه دارای خاصیت ضد سرطانی بوده (سرطان سینه و پروستات) و برای درمان اختلالات معده و کبد مناسب است.
- همچنین به درمان سنگ های کلیوی کمک موثری خواهد کرد.
- خوردن تخم تربچه اشتهاآور است و برای افزایش شیر مادران مناسب می باشد.
- آب تربچه اگر به طور عادی مصرف شود، خاصیت پاک کنندگی و نرم سازی بدن بخصوص در مخاط های بینی، مجاری معده، کیسه صفرا، کبد، روده ها، کلیه و روده را دارد و برای معالجه روماتیسم موثر است. همچنین آب برگ تربچه برای تقویت چشم مفید خواهد بود.
- از آنجا كه ریشه های تربچه به طور كامل در خاك رشد می كند، مقدار زیادی از مواد معدنی و آلیگوآمین ها را جذب کرده و براساس تحقیقات به عمل آمده، رنگدانه های تربچه قرمز از بروز سرطان جلوگیری می كند و به همین ترتیب سایر ترب ها بخصوص ترب سیاه دو تا پنج برابر بیشتر از ترب قرمز یا سفید در مقابل سرطان نقش آفرین است.
- جوشانده تخم تربچه برای از بین بردن دانه های سرسیاه و لکه های پوستی مناسب است. برای این منظور می بایست 1/4 پیمانه تخم تربچه را به همراه 4 لیوان آب به مدت 10 تا 15 دقیقه بجوشانید و پس از خنک شدن پنبه آغشته به این محلول را به طور منظم روی دانه های سرسیاه و لکه ها بمالید.
- زیاده روی در مصرف تربچه ایجاد نفخ شکم خواهد کرد و سلامت دندان ها را به مخاطره می اندازد.