به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،روغن سوزی مشکلی است که برای خودروهای کارکرده و فرسوده بیشتر پیش می آید.در اثر روغن سوزی، روغن موجود در موتور به همراه بنزین سوخته و کم می شود.
معمولا بر اثر سوختن روغن موتور، از اگزوز خودرو دود خارج می شود که این دود می تواند قابل مشاهده نباشد.اگزوز خودروهای پیشرفته و امروزی، دود حاصل از سوختن روغن را جذب کرده و مانع از خروج آن به محیط میشوند.
تشخیص وجود روغن سوزی در خودروهای امروزی
برای تشخیص روغن سوزی در زمانی که خودرو دود نمی کند، باید نشانگر روغن (Gage) موتور را چک نمایید. اگر نشانگر، سطح پایین را نشان می داد احتمال وجود سوختن روغن در موتور وجود دارد. برای اطمینان بیشتر خودروی خود را در محل تمیزی پارک نمایید. پس از گذشت 8 ساعت خودرو را جابجا نمایید. اگر در زیر خودرو لکه روغن وجود نداشت احتمال روغن سوزی بسیار زیاد می باشد، ولی اگر لکه های روغن وجود داشت، موتور خودروی شما دارای نشتی یا سوراخ بوده که باید در اسرع وقت تعمیر شود.
البته راه های دیگری نیز برای تشخیص روغن سوزی وجود دارد مثل:
چرب بودن سر شمع ها
بوی سوختن روغن در محفظه موتور و کاپوت خودرو
چرب بودن و روغنی بودن بخش داخلی لوله اگزوز
استفاده از ابزار دقیق برای تشخیص روغن سوزی مثل کمپرس سنج
علت روغن سوزی خودرو چیست؟
شایع ترین عامل روغن سوزی خودرو عمر کارکرد سیستم موتور آن است. خراب شدن هر یک از قطعات مربوط به موتور می تواند منجر به نشت روغن به محفظه احتراق باشد. رینگ و پیستون ها ، شاتون ها و یاتاقان ها ، کاسه نمد و سرسیلندر مهمترین قسمت هایی هستند که با به وجود آمدن هرگونه ترک یا پوسیدگی ای در ساختارشان، عملکرد آنها مختل و باعث روغن سوزی موتور خودرو می شوند.
واشر سرسیلندر و لاستیک گیت روغن هم که نقش آب بندی بین قطعات و قسمت های مختلف را بر عهده دارند، اگر دفرمه یا پوسیده شوند، کارایی لازم را از دست داده و روغن را به قسمت های دیگر انتقال می دهند.
استفاده از روغن موتوری که مناسب خودروی شما نیست احتمال روغن سوزی خودروی تان را افزایش می دهد. علاوه بر این به خاطر داشته باشید که مکمل هایی وجود دارند که برای مقاومت روغن در برابر این مشکل به کار می روند.
چگونه می توان روغن سوزی خودرو را برطرف کرد؟
مشکل روغن سوزی خودرو ایرادی نیست که بتوانید خودتان آن را برطرف کنید. به ندرت اتفاق می افتد که روغن سوزی خودرو به دلیل خرابی شیر PCV باشد، معمولاً ایراداتی چون فرسوده شدن دیواره سیلندر یا از بین رفتن عایق میان اتصالات و دریچه ها عامل اصلی روغن سوزی موتور خودرو هستند؛ برطرف کردن این مشکلات نیاز به تخصص دارد. شما فقط باید توجه داشته باشید که پس از مشاهده هر گونه علائمی مبنی بر روغن سوزی موتور خودروی تان به تعمیرگاه های تخصصی مجاز مراجعه کنید.
در تعمیرگاه های تخصصی خودرو ابزار و دستگاه های لازم برای تشخیص درست وجود دارد. ابزاری که با کمک آن نقطه اصلی بروز مشکل روغن سوزی پیدا می شود، « کمپرس سنج » نام دارد.
توجه مستمر به میزان روغن موتور و تعویض به موقع آن، استفاده از روغن موتورهای مناسب و اطمینان از کارکرد صحیح قطعاتی چون ترموستات به پیشگیری از وقوع روغن سوزی موتور خودرو کمک می کنند. ترموستات یکی از قطعاتی است که خرابی آن باعث کاهش غلظت روغن موتور می شود. رقیق شدن روغن باعث می شود که نفوذ روغن به سایر قسمت ها آسان تر باشد.
اگر در حال حاضر خودرویی دارید که دچار روغن سوزی شده است، با ذکر نام خودروی تان، برای ما بنویسید هزینه تعمیر آن حدوداً چقدر است؟ اگر هم با خودرویی رانندگی می کنید که به علت روغن سوزی قبلاً تعمیر شده است، لطفاً برای توربومگ بنویسید آیا بعد از تعمیر، عملکرد آن بهبود یافته است؟ توربومگ سعی دارد با کمک تجربیات و نکاتی که شما بیان می کنید، مقالاتش را بهبود ببخشد.