دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / مجله خودرو / دانستنی های خودرو /

روغن موتور گازسوز چه فرقی با روغن موتور بنزینی و دیزلی دارد؟ 

سه شنبه، 24 بهمن 1402
ما در این مطلب از ساعد نیوز درباره روغن موتور ر گازسوز، بنزینی و دیزلی بحث می کنیم. با ما همراه باشید.

روغن موتور نقش بسیار مهمی در خودرو ایفا می کند، به طوری که بدون وجود این روغن، خودرو نمی تواند کار کند و عملکرد آن دچار اختلال می شود. در این مقاله قصد داریم تا روغن موتور گازسوز را با روغن موتورهای بنزینی و دیزلی مقایسه کنیم.

آیا بین روغن موتور گازی و روغن موتور دیزل تفاوتی وجود دارد؟


روغن موتورهای بنزینی و دیزلی با ترکیب روغن های پایه و مواد افزودنی برای دستیابی به عملکرد مطلوب ساخته می شوند.با این حال، هنگام بررسی عملکرد مورد نیاز روان کننده برای هر نوع موتور، شروع به واگرایی می کنیم.هنگامی که به روغن موتور فکر می کنید، ویسکوزیته مستقیماً به ذهن خطور می کند، زیرا یکی از مهمترین عناصر روان کننده است. بنابراین، دستیابی به ویسکوزیته مناسب از اهمیت نهایی برخوردار است.

1. ویسکوزیته


ویسکوزیته مهمترین خاصیت روان کننده است. زمانی که من به عنوان مشاور کار می کنم و یک برنامه روانکاری طراحی می کنم، یکی از اولین قدم هایی که برمی دارم محاسبه ویسکوزیته مورد نیاز است. بدست آوردن ویسکوزیته مناسب از اهمیت بالایی برخوردار است. ویسکوزیته انتخاب شده باید در کمترین دمای راه اندازی قابل پمپاژ باشد و در عین حال از قطعات در دمای در حین کار محافظت کند.

به طور معمول، روغن موتور دیزل ویسکوزیته بالاتری دارد. اگر بخواهیم این ویسکوزیته بالاتر را در یک موتور بنزینی قرار دهیم، ممکن است چندین مشکل ایجاد شود. اولین مورد تولید گرما از اصطکاک سیال داخلی است. من قبلاً توضیح داده ام که چگونه این گرما بر عمر روغن تأثیر می گذارد. یک قانون کلی خوب این است که به ازای هر 10 درجه سانتیگراد دما را افزایش می دهید، عمر را به نصف کاهش می دهید.

مشکل دوم پمپ پذیری در دمای پایین این ویسکوزیته بالاتر است. در هنگام شروع سرد، روغن ممکن است بسیار غلیظ باشد و پمپ روغن به اجزای حیاتی موتور در دره بالابر برساند. این مطمئناً منجر به سایش زودرس خواهد شد، زیرا اجزاء بدون استفاده از روغن کاری در تعامل خواهند بود.

2. فواصل جایگزینی


با انواع مختلف روغن موتورهای موجود در بازار، هر کدام دارای طول عمر پیشنهادی متفاوتی هستند و با سطح بالای مواد افزودنی در روغن دیزل، دوام بیشتری دارد و نیاز به تعویض روغن کمتری دارد.

3. مبدل کاتالیزوری و انتشار


مبدل کاتالیزوری محفظه ای است که حاوی پرکننده فلزی متخلخل است که بین موتور و صدا خفه کن در سیستم اگزوز قرار دارد. نقش آن تبدیل انتشارات سمی ناشی از موتور به محصولات جانبی پایدار قبل از ورود به جو است. برخی از محصولات جانبی احتراق (سرب، روی و فسفر) می توانند به شدت توانایی مبدل را برای انجام این کار فلج کنند. اولین تفاوت عمده بین روغن ها در اینجا نهفته است.

روغن موتورهای دیزلی دارای بار ضد سایش (AW) بالاتری به شکل دی آلکیل دی تیوفسفات روی (ZDDP) هستند. مبدل های کاتالیزوری در سیستم های دیزلی به گونه ای طراحی شده اند که بتوانند با این مشکل مقابله کنند، در حالی که سیستم های بنزینی چنین نیستند.

این یکی از دلایل اصلی عدم استفاده از روغن موتور دیزل در موتور بنزینی خود است. اگر خودروی شما قبل از سال 1975 ساخته شده باشد، احتمال زیادی وجود دارد که مبدل کاتالیزوری نداشته باشد و بنابراین عبارات فوق اعمال نمی شوند. البته امروزه بیشتر خودروهای داخل کشور به دلیل هزینه های بالای زندگی و بالا رفتن قیمت قطعات بابت خرید کاتالیزور اقدام نمی کنند و در نتیجه تصمیم به خالی کردن کاتالیزور کرده و همین امر باعث افزایش آلودگی هوا می شود.

4. سطوح افزودنی


روغن موتور دیزل در هر حجم مواد افزودنی بیشتری دارد. رایج ترین آنها افزودنی های شوینده بیش از حد هستند. این افزودنی چندین کار دارد، اما اصلی ترین آنها خنثی کردن اسیدها و تمیز کردن است. موتورهای دیزلی مقدار زیادی دوده و محصولات جانبی احتراق ایجاد می کنند. از طریق ضربه زدن، اینها به داخل میل لنگ راه پیدا می کنند و روغن را مجبور می کنند با آنها برخورد کند.

وقتی این بار اضافی اضافی را در یک موتور بنزینی قرار می دهید، اثرات آن می تواند برای عملکرد ویران کننده باشد. مواد شوینده همانطور که طراحی شده عمل می کند و سعی می کند دیواره های سیلندر را تمیز کند. این می تواند تأثیر نامطلوبی بر مهر و موم بین حلقه ها و آستر داشته باشد و در نتیجه فشرده سازی و کارایی از بین برود.

تفاوت عمده میان روغن موتور گازسوز با روغن موتور بنزینی و دیزلی در چیست؟


  • تحمل درجه حرارت بالاتر (به دلیل بالا بودن دمای اطراف این موتورها)

  • نیاز کمتر به مواد افزودنی پاک کننده (به دلیل تمیز بودن فرآیند احتراق در موتور آنها)

  • نیاز بیشتر به مواد افزودنی ضداکسیداسیون و نیتراسیون (به دلیل بالا بودن دمای احترق در این موتور)

  • ظرفیت بیشتر در برابر جمع آوری رسوب (تشکیل رسوب زیاد به دلیل سرعت کارکرد ثابت این موتورها)

  • حفاظت از سوپاپ های دود در برابر سوختن و سایش

سخن پایانی


به طور کلی، روغن موتور دیزل در مقایسه با روغن موتور گازی، ویسکوزیته بالاتر و قابلیت پمپاژ در دمای پایین تری دارد. اگر در موتورهای گازسوز استفاده می شد، ممکن بود چندین مشکل ایجاد شود، مانند تولید گرما، سایش و پارگی زودرس و موارد دیگر.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز چهارشنبه 27 تیر
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
نگاهی به عزاداری دو نفره نیوشا ضیغمی و دخترش لنا در مراسم شام غریبان امام حسین (ع)+ویدیو/ قبول باشه
هزینه چاپ یک کتاب
ستاره معصومی همسر سابق مهدیی قائدی عاشورا وتاسوعای حسینی را اینگونه تسلیت گفت + عکس
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
ویراستاری تخصصی مقاله
خطای دید/ حتی افرادی با ضریب هوشی بالا نمی‌توانند در 10 ثانیه "اسکوتر" را در میان انبوهی از "سگ بولداگ" پیدا کنند
تعرفه نگارش مقاله از پایان نامه
خلاقیت منحصربه‌فرد پدر ایرانی در نصب کولرآبی روی موتورش حماسه‌ای جدید آفرید+ویدیو/ با این ایده موتورسواری توی گرما باز هم لذت بخشه
شاعرانه ترین سکانس عاشقانه سینمای ایران/ عاشقانه بی تکرار پارسا پیروزفر و نیکی کریمی/ عاشقانه ای که رودست نداره