ساعدنیوز
درباره ما
ساعدنیوز
ساعدنیوز

SAP، یکی از بزرگترین تولید کننده های نرم افزار در جهان

  سه شنبه، 07 دی 1400   زمان مطالعه 15 دقیقه
SAP، یکی از بزرگترین تولید کننده های نرم افزار در جهان
SAP یک شرکت نرم‌افزاری آلمانی است که عمده شهرتش را مدیون تولید نرم‌افزارهای سازمانی در زمینه مدیریت عملیات تجاری و روابط با مشتریان است. دفتر مرکزی این شرکت در والدورف آلمان واقع شده و دفاتر و شعب دیگری نیز در نقاط مختلف جهان دارد. در این مطلب قصد داریم بیشتر به بررسی این شرکت بپردازیم اگر شما هم نسبت به فناوری نوین کنجکاو هستید با ما همراه باشید.

شرکت آلمانی SAP یا اِس اِی پی را باید تجلی قدرت مهندسی نرم افزار خواند که نه تنها در حوزه ی سازمانی، بلکه در حوزه ای نظیر ورزش فوتبال نیز ترکیب سحرانگیز مهندسی آلمانی و فناوری های نوین را به نمایش گذاشته است. هرچند شاید بسیاری نام شرکت SAP را که اِس اِی پی خوانده می شود را تاکنون نشنیده باشند، اما باید به این نکته اشاره کنیم که این شرکت آلمانی بزرگ ترین شرکت فعال در حوزه ی فناوری در قاره ی اروپا است که اتفاقا سرمنشا تحولات و پیشرفت های بسیاری در حوزه ی مهندسی نرم افزار و طراحی سیستم های برنامه ریزی منابع سازمانی بوده است. شاید بهتر است پیش از آنکه به داستان شکل گیری و دلایل موفقیت این شرکت بپردازیم، آماری را از میزان استفاده از نرم افزار ها و راهکارهای نرم افزاری این شرکت ارائه کنیم تا بزرگی اِس اِی پی را به درستی درک کنیم. SAP بزرگ ترین توسعه دهنده ی نرم افزارهای تجاری در جهان است.

اِس اِی پی بزرگ ترین شرکت توسعه دهنده ی نرم افزار های اینترپرایز در جهان است که که یک بازار ۹ میلیارد دلاری فعالیت می کند. این شرکت نرم افزار هایی را برای بیش از ۱٫۰۰۰ فرایند محاسباتی تجاری نظیر حسابداری و مالی، منابع انسانی، مدیریت مواد اولیه، فروش و توزیع توسعه داده است. نسخه های دوم و سوم محصول این شرکت آلمانی که با نام R/2 و R/3 شناخته می شود توسط از اولین روزهای انتشار و عرضه به مشتریان توسط بیش از ۴٫۰۰۰ شرکت در حوزه های بانکی، نفت و گاز، بیمه، خدمات، ارتباطات، شیمیایی و داروسازی، محصولات مصرفی، خودروسازی و بهداشت و درمان مورد استفاده قرار گرفته است.

شرکت SAP

توقف پروژه IBM، تاسیس SAP

در اولین سال های دهه ی ۷۰ میلادی، پنج مهندس و توسعه ی دهنده ی آلمانی در شعبه ی اروپایی شرکت IBM که در شهر مانیهایم واقع است، مشغول پروژه ای بودند که توسط زیراکس سفارش داده شده بود. زیراکس به عنوان مشتری آی بی اِم از این شرکت خواسته بود تا یک نرم افزار اینترپرایز را برای اجرا روی مین فریم های تولید زیراکس توسعه دهند. دایتمار هوپ، هانس ورنر هکتور، هاسو پلاتنر، کلاوس تچیرا و کلاوس ولنغوتر مهندسان آلمانی بودند که در شهر مانهایم روی این پروژه کار می کردند. پس از آغاز کار روی این پروژه، زیراکس به ناگاه تصمیم به خروج از حوزه ی تولید رایانه ها گرفت و این موضوع به معنای پایان کار مهندسان آلمانی برای این پروژه بود.

زیراکس با اعلام خروج از کسب و کار تولید رایانه ، بخش از زیر مجموعه ی خود با نام Scientific Data Management را تعطیل کرده و تمام حقوق استفاده از فناوری ها و تکنولوژی های توسعه یافته توسط این بخش از شرکت را به IBM واگذار کرد. با نبود مشتری برای پروژه ی سفارش داده شده، آی بی اِم به مهندسان آلمانی خود اعلام کرد که دیگر نیازی به این پروژه نیست، اما پنج مهندس آلمانی حاضر به رها کردن پروژه نبوده و اقدام به ادامه ی کار روی این پروژه کردند.

شرکت IBM

نتیجه ی تصمیم پنج مهندس آلمانی تاسیس یک شرکت جدید با نام SAP در سال ۱۹۷۲ بود که از اختصار عبارت بلندبالای System Analysis and Program Development به دست آمد. البته نام شرکت چند سال بعد تغییر کرده و طولانی تر شد، حال آنکه تغییری در برند این شرکت یا همان اِس اِی پی ایجاد نشد. نام کامل شرکت آلمانی SAP بصورت کامل Systems, Applications and Products in Data Processing است که باز هم به اختصار SAP خوانده می شود.

اولین مشتری اِس اِی پی، شعبه ی آلمان شرکت پتروشیمی پادشاهی بریتانیا یا ICI بود که برای توسعه ی نرم افزار پرداخت و حسابداری به سراغ اِس اِی پی آمد. SAP به جای توسعه ی نرم افزاری که اطلاعات را بصورت مکانیکی روی پانچ کارت ها ثبت کند، استفاده از دیتابیس را برای ذخیره ی اطلاعات روی سیستم های الکترونیکی در دستور کار قرار دادند. شرکت آلمانی نام روش جدید ذخیره سازی اطلاعات خود را سیستم بی درنگ یا سیستم آنی (Real Time) گذاشت. از همین رو است که اِس اِی پی نام محصولات خود را با کلمه ی R انتخاب می کند.

اِس اِ ی پی موفق شد تا بدون دریافت وام و سرمایه به رشد خود ادامه دهد و پس از اولین مشتری ها به سراغ شرکت های چند ملیتی نظیر بی ام و و زیمنس رفته و آن را نیز به لیست مشتریان خود وارد کنند. موفقیت اِس اِی پی را باید در دو دلیل اصلی جستجو کرد:

  • توسعه ی نرم افزاری جامع برای پوشش تمام حوزه های فعالیت یک شرکت
  • کاهش هزینه های سازمان برای استفاده از نرم افزار

در اولین سال های فعالیت اِس اِی پی، ارائه کنندگان راهکارهای نرم افزاری همواره نرم افزار خاصی را برای هر یک از بخش های شرکت توسعه می دادند، بطوریکه برای مثال قسمت فروش شرکت از نرم افزاری مستقل استفاده کرده و بخش تولید نیز راهکار نرم افزاری مستقلی را مورد استفاده قرار می داد. هرچند فروش یک راهکار نرم افزاری جامع در ابتدا فروش را کمی مشکل جلوه می داد، اما باید به این نکته اشاره کنیم که فرایند کنترل پروژه در یک مجموعه ی بزرگ را با بهره گیری از یک دیتابیس واحد بسیار تسهیل می کرد. همچنین استفاده از راهکار نرم افزاری SAP بار هزینه ای بسیار پایین تری را بر دوش کسب و کارهای آلمانی متولد شده پس از جنگ جهانی دوم قرار می داد.

نرم افزار SAP

اِس اِی پی در سال ۱۹۷۶ خود را یک شرکت خصوصی معرفی کرد که در آلمان با عبارت GmbH شناخته می شوند. این شرکت نرم افزاری در سال ۱۹۷۸ راهکار نرم افزاری خود را در اختیار بیش از ۴۰ شرکت قرار داده بود.

SAP، بزرگترین تولیدکننده نرم افزارهای ERP

اِس ای پی پس از گذشت مدت کوتاهی از زمان تاسیس در سال ۱۹۷۸ به ثبات رسیده بود. همکاری با شرکت های آلمانی رویکردی بهتر در اختیار SAP قرار داد و از این رو این شرکت تازه کار در سال ۱۹۷۸ کار روی توسعه ی نسخه ی جدید راهکار نرم افزاری خود را آغاز کرده و در سال ۱۹۷۹ این سیستم نرم افزاری را با عنوان R/2 منتشر کرد. R/2 با بهره گیری از یک دیتابیس واحد، فرایند وارد کردن چندین باره ی اطلاعات را در نرم افزار مورد نیاز بخش های مختلف یک سازمان حذف کرد. همچنین ماژولار بودن سیستم جامع R/2 این امکان را در اختیار شرکت های مختلف قرار می داد تا ماژول های مورد نیاز خود را برای قسمت های مختلف شرکت بنابر نیازهای خود انتخاب کرده و مورد استفاده قرار دهند.

شبکه نرم افزار ERP

به لطف شرکت های بزرگ آلمانی که در کشور های دیگری نیز فعالیت داشتند، فروش اِس اِی پی در کشور های غیر اروپایی نیز آغاز خواهد شد. R/2 موفقیت بزرگی را برای SAP به ارمغان آورد، بطوریکه شرکت هایی نظیر دایملربنز، بایر، هاینز، گودییر و شل به مجموعه ی مشتریان اِس اِی پی در دهه ی ۸۰ میلادی اضافه شدند. SAP با R/3 معماری راهکار نرم افزاری خود را به کلاینت-سرور تغییر داد.

اِس اِی پی در سال ۱۹۸۷ توسعه ی نسخه ی جدیدی از راهکار نرم افزاری جامع خود را با نام R/3 آغار کرد. یکی از بزرگ ترین تغییرات نسخه ی جدید راهکار نرم افزاری SAP پشتیبانی از معماری جدید سیستم های کامپیوتری یا همان Client-Server بود. در واقع R/3 برای استفاده روی سیستم های کلاینت-سرور و نه مین فریم توسعه یافت. R/3 مبتنی بر معماری سه لایه ی نرم افزار توسعه یافته است. در این سیستم از سیستم عامل OS/2 و DB2 آی بی اِم به ترتیب در لایه های اینترفیس و دیتابیس مورد استفاده قرار گرفته است. اِس ای پی لایه ی اپلییکیشن را نیز بر پایه ی سیستم عامل مبتنی بر یونیکس AT&T توسعه داد. استفاده از معماری سه لایه برای توسعه در نسخه های بعدی سیستم جامع نرم افزاری نیز توسط SAP مورد استفاده قرار گرفته است. SAP در سال ۱۹۸۷ به درآمد ۷۷ میلیون دلاری دست پیدا کرد.

اِس اِی پی در سال ۱۹۸۷ با در اختیار داشتن ۴۵۰ کارمند به فروشی ۷۷ میلیون دلاری دست یافته بود که برای این شرکت جوان یک موفقیت به شمار می رفت. اِس اِی پی یک سال بعد وارد تالار بورس شده و به یک شرکت سهامی عام تبدیل شد. نیمه ی دوم دهه ی هشتاد میلادی علاوه بر دوران رشد SAP در داخل آلمان، همزمان با هموار شدن مسیر برای حضور بین المللی اِس اِی پی بود. این شرکت آلمانی اواخر دهه ی هشتاد زیرمجموعه ای با عنوان SAP International را در سوئیس تاسیس کرده و وارد بازار آمریکای شمالی شد. هوشمندی مدیران اِس اِی پی در بازار آمریکای شمالی نمود پیدا کرد، چراکه این شرکت به استخدام مدیران آمریکایی پرداخت و دست آن ها را برای فروش در این بازار از نظر جزئیاتی نظیر کمیسیون پرداختی به فروشندگان باز گذاشت. اِس اِی پی با در پیش گرفتن چنین سیاستی موفق شد تا شعبه ی آمریکای خود را به سودده ترین زیرمجموعه ی خود تبدیل کرده و تعداد دفاتر خود در کشور آمریکا را از ۲ دفتر به بیش از ۲۰ دفتر افزایش دهد.

تغییر سیاست اِس اِی پی در تغییر معماری هدف راهکار نرم افزاری برای توسعه ی R/3 را باید عامل موفقیت دیگری برای این شرکت خواند که نشان از دقت بالای آن برای همرنگ شدن با ترند بازار بود. همزمان با عرضه ی R/3 به بازار، تمایل در بین کسب و کارها برای کاهش هزینه ها و همچنین کاهش سایز نیز افزایش یافت، بطوریکه بزرگ ترین مشتریان اِس اِی پی نیز اقدام به استفاده از R/3 و جایگزینی آن با R/2 کردند. ترند فروش شرکت آلمانی به گونه ای دستخوش تغییر شد که بین سال ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۳ میزان درآمد کسب شده از فروش R/3 از ۵ به ۸۰ درصد رسید، حال آنکه درآمد نرم افزار R/2 طی همین بازه ی زمانی از ۹۵ درصد به ۲۰ درصد کاهش پیدا کرد. سیستم نرم افزار R/3 یک سوم از شرکت های فورچون ۵۰۰ را مشتری SAP کرد.

موفقیت R/3 به اندازه ای بزرگ بود که SAP از یک شرکت ناشناخته در سال ۱۹۹۲ به گزینه ی اول ۹ شرکت بزرگ از ۱۰ شرکت برتر آمریکا در سال ۱۹۹۵ تبدیل شد. در میانه های دهه ی نود میلادی نزدیک به ۸۰ درصد از شرکت های لیست فورچون ۱۰۰ و یک سوم از شرکت های فورچون ۵۰۰ از راهکارهای نرم افزاری اِس اِی پی استفاده می کردند. فروش SAP از سال ۱۹۹۱ تا ۱۹۹۵ به بیش از سه برابر افزایش یافته و به ۱.۷ میلیارد دلار رسید. برای نصب و پیاده سازی راهکار نرم افزاری جامع R/3 اِس اِی پی به زمانی ۷ تا ۹ ماهه نیاز است. هر یک از ماژول ها بصورت مستقل ۱۰۰ هزار دلار قیمت داشته و کل سیستم یک میلیون دلار قیمت دارد. در صورت خرید سیستم بصورت جامع که شامل سخت افزار، نرم افزار و رابط های مورد نیاز است، قیمت این سیستم به بیش از ۳۰ میلیون دلار می رسد.

تحولات ایجاد شده در دنیای فناوری با ظهور و گسترش روز افزون دامنه ی استفاده از اینترنت این شرکت آلمانی را بر آن داشت که توجه بیشتری به اینترنت داشته و تغییراتی را در R/3 ایجاد کند. این شرکت در سال ۲۰۰۴ نسخه ی جدیدی از راهکار نرم افزاری خود را با در نظر داشتن نیازها و رویکردهای جدید دنیای فناوری با عنوان SAP ERP 5.0 معرفی کرد. تغییرات ساختاری ایجاد شده در معماری توسعه ی این نرم افزار باعث شده بود تا آخرین نسخه ی اِس اِی پی مبتنی بر معماری سرویس گرا باشد. آخرین نسخه ی راهکار نرم افزاری اِس اِی پی در سال ۲۰۰۶ میلادی با عنوان SAP ERP 6.0 که تا به امروز از طرق انتشار بسته های بروزرسانی تداوم یافته است.

نزم افزار SAP ERP 6.0

پس از پررنگ تر شدن اهیمت سرویس های ابری در دهه ی جاری، اِس اِی پی نیز از سال ۲۰۱۲ تلاش برای تقویت سرویس های ابری را از طریق سرمایه گذاری و تصاحب سایر شرکت ها افزایش داد، بطوریکه شرکت آلمانی در سال ۲۰۱۴ برای تصاحب Concur Technologies بیش از ۸ میلیارد دلار پرداخت کرد که بزرگ ترین خرید اِس اِی پی تا امروز لقب گرفته است.

توسعه ی سرویس های ابری و همکاری با شرکت هایی نظیر آی بی اِم و مایکروسافت در زمینه ی ارائه ی سرویس های ابری باعث شده تا اِس اِی پی موفقیت خوبی را تجربه کند. براساس اطلاعات ارائه شده این شرکت آلمانی به مدد SAP HANA آمار مالی بسیار خوبی را به جای گذاشته است.

اینترنت اشیا از دیگر حوزه هایی است که اِس اِی پی سرمایه گذاری گسترده ای را از سال ۲۰۱۶ روی آن انجام داده است. این شرکت آلمانی برای سرمایه گذاری ۲ میلیارد دلاری در حوزه ی اینترنت اشیا تا پایان ۲۰۲۰ برنامه ریزی کرده است. انتظار می رود اِس اِی پی محصول جدید را در این حوزه با نام SAP IoT رونمایی کند.

اِس اِی پی نشان داده که یک شرکت پویا است که همواره تغییرات و پیشرفت های حوزه ی فناوری را زیر نظر می گیرد. علاوه بر سرمایه گذاری گسترده روی مفهومی نظیر اینترنت اشیا، تحقیقاتی را نیز در حوزه هایی دفاعی و یادگیری ماشین انجام داده و حتی از داغ ترین مبحث این روزهای دنیای فناوری یعنی راهکارهای مبتنی بر بلاک چین نیز غافل نشده است. این شرکت از اولین روزهای فعالیت اهمیت فراوانی برای تحقیق و توسعه قائل شده و این بخش از شرکت همواره از بودجه های بسیار هنگفتی برای تحقیق و توسعه ی راهکارهای جدید نرم افزاری در اختیار گرفته است.

راهکار های شرکتی تا مهندسی نرم افزار در ورزش

هرچند اِس اِی پی کار خود را به عنوان یک توسعه دهنده ی راهکارهای سازمانی و مخصوصا نرم افزار های موسوم به ERP یا برنامه ریزی منابع سازمان آغاز کرد، اما هوشیاری مدیران این شرکت باعث شده تا SAP هیچگاه شاهد سکون نبوده و بتواند خود را همواره با ترندهای روز بازار و همچنین تغییرات ایجاد شده در نیازهای مشتریان تطبیق دهد. ERP یا Enterprise Resource Planning که با عنوان سیستم برنامه ریزی منابع سازمان شناخته می شود ، بیشتر به عنوان یک بسته ی یا راهکار نرم افزاری تجاری است که با پیاده سازی و استفاده از آن می توان تمام فعالیت های مختلف سازمان را بصورت یکپارچه در یک سیستم نرم افزاری واحد تعریف کرد تا تمام بخش های سازمان از جمله مالی، حسابداری، منابع انسانی، زنجیره ی توزیع و مدیریت مشتریان در قالب یک نرم افزار واحد مدیریت شوند. نرم افزار SAP نقشی پررنگ تر در پیشرفت فوتبال آلمان بازی کرده است.

در کنار محصولات تجاری اِس اِی پی، یکی از راهکارهای نرم افزاری بسیار جالب توجه این شرکت آلمانی، Sports One است که در واقع یک نرم افزار برای تحلیل عملکرد ورزشکاران در رشته های ورزشی گوناگون است. این نرم افزار که محصول بخش ورزش و سرگرمی این شرکت است، در ابتدا برای تحلیل وضعیت ورزشکاران و بازی ها در رشته ی فوتبال توسعه یافت. دیتمابر هوپ به عنوان یکی از موسسان اِس اِی پی که سابقه ی حضور در تیم جوانان باشگاه هافنهایم را داشت، با خرید این باشگاه و سرمایه گذاری در آن، استفاده از نرم افزار توسعه یافته در اِس اِی پی را نیز در دستور کار قرار داد که نتیجه ی آن صعود هافنهایم به رتبه های بالای جدول در فصل ۲۰۰۸-۲۰۰۹ بود. موفقیت اسپورتس وان، این نرم افزار راه راهی تیم ملی آلمان و سپس بایرن مونیخ کرد.

نرم افزارSAP sport one

اِس اِی پی در سال های گذشته این نرم افزار را بیش از پیش توسعه داده، بطوریکه این نرم افزار امروزه در رشته های ورزشی دیگری نظیر تنیس، مسابقات اتومبیلرانی فرمول یک و سایر رشته های ورزشی مورد استفاده قرار می گیرد.

SAP از نگار آمار

ارزش بازار اِس اِی پی نزدیک به ۱۲۰ میلیارد دلار است که از این رو در رتبه ی ۵۶ از نظر باارزش ترین شرکت های جهان و دهمین شرکت بزرگ اروپا قرار گرفته است. محصولات SAP توسط نزدیک به ۸۶ درصد از شرکت های موجود در لیست فورچون ۵۰۰ مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین ۹۸ درصد از شرکت های موجود در لیست ۱۰۰ تایی با ارزش ترین برند های جهان نیز از راهکارهای نرم افزار اِس اِی پی برای سازمان دهی سازمان خود استفاده می کنند. با وجود اینکه SAP نظیر شرکت هایی چون آمازون، اپل، گوگل یا فیسبوک سر و صدای زیادی ندارد، اما با ارزش برند ۲۳.۸ میلیارد دلاری در رتبه ی ۲۷ با ارزش ترین برند های جهان از نگاه فوربز قرار گرفته است. اِس اِی پی در لیست ۱۰۰ شرکت برتر از نظر تامسون رویترز نیز که چند هفته ی پیش طبق برنامه ی سالانه توسط این رسانه ی بین المللی اعلام شد، رتبه ی هشتم را به خود اختصاص داده است. در این لیست مایکروسافت به عنوان برترین شرکت از نظر تامسون رویترز انتخاب شده است.

براساس آخرین گزارش مالی ارائه شده توسط SAP، این شرکت طی سال ۲۰۱۷ میلادی موفق شده تا درآمدی نزدیک به ۲۵ میلیارد دلار را کسب کند. سود عملیاتی گزارش شده اِس اِی پی برای سال ۲۰۱۷ بیش از ۶ میلیارد دلار گزارش شده است. با توجه به افزایش استقبال از سرویس های ابری در سراسر جهان، اِس اِی پی نیز با توجه به این نکته، راهکارهای سازمانی خود را نیز علاوه بر روش های پیشین بر بستر کلاد نیز ارائه می کند که همین موضوع یکی از دلایلی است که باعث شده تا این شرکت آلمانی روند رو به رشد کسب درآمد و سوددهی خود را حفظ کند.

کارکنان SAP


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
آیا دعوت‌نشدن علی دایی از پیش طراحی شده بود؟ / کریم باقری به علی دایی پشت نکرد؛ عدم حضور به نشانه اعتراض (2 نظر) تصاویر غم‌انگیز از بغض و اشک جمیله علم‌الهدی برای همسرش سیدابراهیم رئیسی (1 نظر) حمله تند مایلی‌کهن به دایی: از انتقاد به پول‌پرستی تا کنایه به شخصیت و رفتار (1 نظر) عکس روز | از ورود همسر ارسطوی پایتخت به دنیای بازیگری تا حضور رضا قوچان نژاد و همسرش در کنسرتی در ایران (1 نظر) از پرده سینما تا مجمع عمومی حزب موتلفه؛ حسام نواب صفوی کجای ماجراست؟+عکس (1 نظر) بازیگوشی پسر ایلان ماسک و واکنش جالب ترامپ؛ یه ای کاش می‌تونستم یه نیشگون ازت بگیرمِ خاصی توی نگاه ترامپ هست+ویدیو (1 نظر) پوستر جدید سایت رهبری چشم‌ها را به خود جلب کرد؛ ادا کردن حق مطلب با این لقب برای سردار سلیمانی +عکس (1 نظر) (ویدئو) بابک زنجانی مفسد اقتصادی معروف کجاست؟ (1 نظر) قاب تاریخ روز؛ 11 دی/ از احساسی‌ترین عکسی که موجب خودکشی عکاسش شد تا تصویری از فرح و جیمی کارتر بازو به بازوی هم (1 نظر) دختر صدام حسین در رویای بازگشت به عرصه قدرت در عراق؟! (1 نظر) (عکس) سید مجید حسینی فعال سیاسی نزدیک به قالیباف در شورای عالی رفاه به ریاست پزشکیان (1 نظر) فال قهوه با نشان روز یکشنبه 16 دی ماه 1403/ خبرهای خوشی که مدتها منتظرش بودید به شما می رسد (1 نظر) مدیران دولتی به شعور ملت توهین نکنند! / چرا دلار گران شد؟ (1 نظر) نفرین و دعاهای معکوس مردم اسرائیل بدرقه راه نتانیاهو در بیمارستان؛ یک ملت در انتظار معجزه منفی!+عکس (1 نظر) انتصاب  سرپرست هیات تکواندو شهرستان تبریز (1 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
فال قهوه با نشان روز دوشنبه 17 دی ماه 1403/ هشدار از تصمیم گیری عجولانه بپرهیزید
فال شمع روزانه امروز دوشنبه 17 دی ماه 1403/ در مورد نیت قلبی تان شادی زیادی به شما روی خواهد آورد
فال ابجد روزانه دوشنبه 17 دی 1403 / از نیتی که دارید دوری کنید که ...
فال روزانه امروز دوشنبه 17 دی ماه 1403/ مواظب باشید از رفتار خوب شما سوءاستفاده نشود!
سیر تا پیاز بیوگرافی و زندگی خصوصی بازیگران سریال قهوه پدری/ ژاله صامتی، ملیسا ذاکری، حامد آهنگی و...
فال انبیاء روزانه دوشنبه 17 دی 1403 / مرداد ماهی ها توجه که سختی در پیش است
رقابت دو باشگاه برای جذب تیکدری!
خبر ناامیدکننده وزیر نیرو: تابستان سخت در راه است
فال حافظ با تفسیر امروز دوشنبه 17 دی 1403 + فیلم / مدتی است دچار تردید شدید چاره کار شما در این است
پیشبینی مخوف نوری المالکی برای منطقه: تجزیه خواهید شد!
یادداشت‌های روزانه مسعود: در خواب می‌بینم که تحریم‌ها برداشته شده و دلار هم برگشته است به کانال 1000 تومان!
اصرار غیر عادی برای اکران چهره غیر متعارف لیلا حاتمی در جشنواره فجر/ تکلیف چیست؟
نماینده مخالف پزشکیان: من با افتخار بسیجی حزب‌اللهی و یک رزمنده، جانباز، آزاده و مدافع حرم، پیش‌مرگ مردمم
جزییات دقیق تعطیلی مدارس بدلیل شیوع شپش
طالبان تروریست ها را در پاکستان فعال کرد؟
منتخب روز   
مصاحبه جالب سحر دولت‌شاهی درباره وضعیت اقتصادی و کیفیت زندگی مردم ایران نوستالژی روز/ دقایقی با سمندون/ نه؟ واقعا انصافه ما دهه شصتیا با اینا بزرگ شیم و شماها با پرنسس‌های دیزنی‌لند و باربی؟! سریال جدید «ترور» با نگاهی به ترور نافرجام سردار شهید، حاج قاسم سلیمانی+ زمان پخش جزییات دقیق تعطیلی مدارس بدلیل شیوع شپش (ویدئو) مستند حیات وحش/ نبرد نفس‌گیر اژدهای کومودو و مار زهرآگین/ زور کدومش بیشتره؟! عاشقانه های جذاب گلوریا هاردی و پدر واقعی اش در مسکن مهر فرانسوی ها/تنها عکس موجود از پدر خانم بازیگر ویدیو/ رضا عطاران خودش یه سبک زندگیه/ سلطان تویی، بقیه اداتم نمیتونم دربیارن👌 مقایسه استایل هر 3 همسر محمدرضا پهلوی در حین اسکی روی برف/ از کت و شلوار فوزیه تا استایل برند فرح و ولخرجی هایی که تمامی نداشت رویایی ترین بارش برف در خوانسار اصفهان/ اینا دونه برفن یا تیکه های ابر؟😍 (ویدئو) تولد بازی ویدا جوان، کتایون ماه و پلنگ به سبک اسکویید گیم!/ اگه آتیش میگرفت چی؟! (ویدئو) مستند حیات وحش/ انتقام سخت به سبک شاهین از کلاغ/ تیکه پارش کرد، فقط اون نگاه آخرش بعد پیروزی صحبت‌های مهران مدیری درباره مزایای گرانی برای زندگی مردم ایران و حباب ارز و طلا
آخرین ویدیو ها