ساعدنیوز
ساعدنیوز

مناظره های تلویزیونی کاندیداها عرصه نبرد واقع گرایی و حرّافی!

  چهارشنبه، 19 خرداد 1400   زمان مطالعه 9 دقیقه
سید جعفر قنادباشی : مناظره های تلویزیونی کاندیداها عرصه نبرد واقع گرایی و حرّافی!
دو مناظره از سه مناظره کاندیداهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد. واکنش های نخبگان سیاسی و بازخوردهای عمومی این مناظره ها همچنان موضوع داغ محافل سیاسی است. سید جعفر قنادباشی تحلیل گر مسائل سیاسی در گفتگوی اختصاصی با ساعد نیوز ابعاد مختلف این مناظره ها را تشریح می کند.

ساعدنیوز: با توجه به برگزاری دومین مناظره تلویزیونی میان هفت کاندیدای احراز صلاحیت شده از سوی شورای نگهبان، نکات و مسائل متعددی درباره پاسخ های ارائه شده از سوی ایشان به سؤالات مطروحه و نیز مسائل طرح شده توسط برخی از آنها مطرح شده است. نظر حضرتعالی درباره روند این مناظره ها و نیز تأثیر آنها در حضور و تصمیم مردم در روز 28 خرداد 1400 چیست؟

سید جعفر قنادباشی: چندین نکته مختلف را می توان راجع به این مناظره ها طرح کرد. این مناظره ها کمک کرد که مردم در جریان مسائل انتخابات قرار بگیرند. تحلیل خود من این است که این مناظره ها، برخلاف انتظار بسیاری، باعث افزایش تعداد کسانی شد که در پای صندوق حاضر خواهند شد. امروز مخاطبان این مناظره ها با مخاطبان مناظره های قبلی متفاوت است. امروز فضای مجازی سطح اطلاعات سیاسی و اجتماعی افراد را ارتقاء داده است و به همین دلیل، مخاطبان با چشمان بازتری، این مناظره ها را تماشا کردند. پیشتر، بار اصلی اطلاع رسانی بر دوش تلویزیون بود و طبیعتاً همه مردم هم علاقمند به دنبال کردن اخبار از طریق شبکه های خبری سیما نبودند یا تعداد روزنامه خوانان هم به اندازه ای نبود که همه دارای یک بینش سیاسی و اجتماعی درست باشند. امروز فضای مجازی کل فضای انتخابات را تحت تأثیر قرار داده است. این باعث رشد کشور شده است.

امروز مردم با توجه به اطلاعات و آگاهی شان، و رصد دقیقی که از رسانه های مجازی دارند، می دانند که کدام کاندیدا دارای برنامه است و می خواهد کارش را با واقع گرایی و عقلانیت پیش ببرد و کدام یک می خواهد با شگردهای فراتر از اصول به مخاطب ایده هایی بی اساس را قالب کند. همین فرایند فزاینده آگاهی اجتماعی و سیاسی باعث شده است تا شگردها و تاکتیک های نخ نمای قدیمی دیگر کارایی نداشته باشد. این یکی از وجوه بسیار مثبت این مناظره ها بود. در گذشته ما شاهد این بودیم که برخی کاندیداها از عدم آگاهی مردم سؤاستفاده می کردند و از شگردها و تاکتیک های روانی برای جلب آراء بهره می بردند. خوشبختانه امروز جوانان می دادند که کدام کاندیدا حرّاف است و کدام کاندیدا واقع گرا؟ در واقع، مناظره ها عرصه نبرد دو تفکر واقع گرایی اصولی و حرّافی فریبکارانه بود! دیدیم که به جای پاسخ به سؤالات تلاش می شد تا بیننده با حرفهای بی اساس و دعاوی بی پایه فریب داده شود. البته همین فریبکاری هم باعث شد که موضع اصولی و واقع گرایانه تقویت شود. در مناظره دوم کاملاً این موضوع را به اثبات رساند که واقع گرایی همیشه پیروز است. در مناظره دوم شاهد منفعل بودن جبهه حرّافی و فریبکاری بودیم.

درباره سؤالات هم شاهد یک پیشرفت قابل توجه بودیم. سؤالات بر اساس دغدغه ها و مشکلات مردم طراحی شده بود. در گذشته این طور نبود. می آمدند سؤالات هوش طرح می کردند و این واقعاً برازنده یک گفتگو در این سطح نبود. اصلاً کاری نداشتند که مسائل مردم چیست. امروز این نقیصه برطرف شده است و سؤالات کاملاً بر اساس دغدغه ها و مشکلات مردم طرح شده بود. مردم از این سؤالات استقبال کردند. فضای مناظره هم چندان متشنج نشد. البته حرّافی برخی کاندیداها باعث شد که در نزد مردم افول کنند. انتظار مردم از یک کاندیدا، فریبکاری و دروغ نبود. برخی از کاندیداها واقعاً در اندازه یک بچه دبیرستانی ظاهر شدند.

تصویر

ساعد نیوز: امروز شاهد موج عظیمی از تبلیغات از سوی دشمنان خارجی و داخلی نظام هستیم که همه مردم را تشویق می کنند که در روز 28 خرداد در پای صندوق های رأی حاضر نشوند. نکته عجیبتر این است که در این میان کسانی انتخابات را تحریم کرده اند که زمانی خودشان با رأی مردم و از طریق همین انتخابات به قدرت رسیدند و تا سالها منابع کشور در اختیارشان بوده است. تحلیل تان در این خصوص چیست؟

سید جعفر قنادباشی: دلایل زیادی وجود دارد که مردم به این کمپین ها توجهی نخواهند کرد. آمریکایی ها در عرصه سیاست و فرهنگ نتوانستند جمهوری اسلامی را به بن بست بکشند و تمام حربه هایشان در این دو حوزه با مشکل مواجه شد. ترامپ جنگ سنگین اقتصادی را با سیاست فشار حداکثری شروع کرد تا به نتیجه برسد و موفق نشد. همین سیاسیت تا به امروز توسط بایدن دنبال می شود و باز نتیجه ای نخواهد داد. حالا آمده اند سراغ انتخابات. شعار غربی ها اعم از انگلیس و فرانسه و آمریکا، براندازی است! در مورد دشمنان منطقه ای جمهوری اسلامی هم تکلیف مشخص است. کشورهایی مثل عربستان و امارات و بحرین چشم دیدن یک دموکراسی نیم بند اخوان را در مصر نداشتند و میلیاردها دلار صرف کردند تا این دموکراسی را نابود کنند. چون اگر در مصر دموکراسی شکل می گرفت مردم خود این کشورها هم خواهان استفاده از حق تعیین سرنوشت خودشان می شدند. دیکتاتورهای منطقه با انتخابات مخالف اند و برای سیاه نمایی هر کاری از دستشان بیاید انجام می دهند. تکلیف اسرائیل هم که از همه بیشتر روشن است. تمام سعی شان را می کنند تا مردم سر صندوق نیایند. ولی من مطمئنم که این نتیجه عکس خواهد داد. مردم عربستان با حکمرانان خودشان مخالفند و امروز تلویزیون ایران اینترنشنال سعودی هم ثابت کرد که با تبلیغ سنگین برای مأیوس کردن مردم همین سیاست دولت عربستان را دارد دنبال می کند.

ولی حضور 35 میلیون نفر در تشییع پیکر شهید سلیمانی نشان داد که مردم خود را شرمنده شهدا می دانند و طبیعتاً کسی که شهید سلیمانی را دوست دارد، عاشق نظام اسلامی هم هست. شهید سلیمانی تابع ولی فقیه بود و طبیعتاً تأکید رهبری بر حضور مردم در پای صندوق های رأی مورد تأکید شهید نیز بود. بنابراین، مردمی که خالصانه به تفکر شهید سلیمانی عشق می ورزند، و با عقیده او زندگی می کنند، گوش به این تبلیغات نخواهند داد و در پای صندوق حاضر خواهند شد.

در مورد دشمنان داخلی نظام هم باید بگویم که این افراد خصوصاً احمدی نژاد فکر می کنند که رأیی که مردم به آنها داده اند به شخص آنها بوده است و این واقعاً تفکر غلطی است. اگر احمدی نژاد رئیس جمهور شد، این تفکر مسجدی و اصولگرایانه بود که پیروز شد. اگر شخص احمدی نژاد از حدود و ثغور این تفکر خارج شد، دیگر لایق این رأی نیست. اگر چند نفر هم دور این آدم جمع می شوند او نباید این را به کل کشور تسری دهد. الان طوری شده است که سایت های اصلاح طلب صحبت های احمدی نژاد را منتشر می کنند چون دیگر جایگاهی در نزد اصولگرایان ندارد. این در حالی است که خودش خوب می داند که اصلاح طلبان اصلاً برای او ارزشی قائل نیستند.

تصویر

ساعدنیوز: یکی از نکات مناظره های تلویزیونی کاندیداها، نقد عملکرد 8 ساله دولت آقای روحانی است. این موضوع باعث عصبانیت شدید آقای روحانی و تیم شان شده است و امروز در سخنانی تند به این موضوع واکنش نشان دادند. نظر حضرتعالی درباره این موضوع چیست؟

سید جعفر قنادباشی: اصل مطلب این است که همه کاندیداها در تلاش هستند تا برای خودشان یک گوش شنوا پیدا کنند و طبیعتاً نقد عملکرد دولت هم زمینه را برای این کار مهیا می کند. حتی خود آقای همتی که جزو تیم روحانی بوده، انتقادات شدیدی را بر علیه سیاست های اقتصادی دولت مطرح ساخته است. حرف آقای روحانی درست. حتماً دولت خدمات قابل توجهی در این 8 سال داشته است. افتتاح طرح های بزرگ و امثالهم ولی مجموعه اهمال ها، حقوق نجومی و فساد و فاصله گرفتن از مردم باعث نارضایتی عمومی از دولت شده است. کار به جایی رسیده است که دوستان خود آقای روحانی هم با او همراهی نمی کنند.

حرف های تند آقای روحانی برای این است که ایشان نگران آینده سیاسی خودش در کشور است. آقای روحانی از همتی به صورت پنهانی حمایت می کند. او نگران قضاوت تاریخ درباره اش است. طبیعی است که روحانی باید عصبانی باشد. ولی در این میان وضعیت آقای خاتمی بدتر است. او در هر دو دوره به انتخاب روحانی کمک کرد. پاداش او هم این بود که نزدیک به سیصد هزار مدیری که از زمان آقای هاشمی و دولت اصلاحات در بدنه اجرایی کشور مانده بودند و سینه چاک اصلاحات بودند در دولت روحانی قدرت خودشان را حفظ کردند. آقای خاتمی هیچ نقدی را نسبت به عملکرد تیم آقای روحانی بیان نکرد تا این مدیران به عنوان اهرم در اختیارش باشند. مهرعلیزاده در حد یک استاندار نبود ولی چون سینه چاک آقای خاتمی بود، در تیم روحانی برای خودش جایی باز کرد.

ولی این عصبانیت ایشان باعث نخواهد شد که در مناظره بعدی، عملکرد دولت نقد نشود. در سیاست خارجه دولت روحانی کاملاً در این سال ها فلج بوده است. حرفی برای گفتن ندارد. حتی روابط ما با کشورهای دوست منطقه تضعیف شده است. ما از ظرفیت بسیار بالای کشورهای عضو جنبش عدم تعهد بهره نبردیم. و خیلی مسائل دیگر که مطمئنانه در مناظره بعدی مطرح خواهد شد.

تصویر

ساعد نیوز: حضرت آقا در سخنرانی مهم شان بعد از اعلام نتایج احراز صلاحیت بر انتخاب "مدیر کارآمد و قوی" تأکید کردند. ایشان همین نکته را در سخنرانی فروردین 96 هم تکرار کرده بودند. به نظر حضرتعالی درسی که مردم باید از این توصیه رهبری بگیرند چیست؟

سید جعفر قنادباشی: متأسفانه مردم در هنگام انتخاب به نکات حاشیه ای و فرعی بیشتر توجه می کنند و همین مسأله باعث می شود که یک انتخاب درست شکل نگیرد. حتی شاهد بوده ایم که سخنوری یک فرد، باعث انتخاب شدن او شده است. یا این که گفته می شود که جهان در مقابل فلان شخص تعظیم می کند و این ملاک انتخاب می شود و این حرف درستی نیست و نتیجه مطلوب را در پی ندارد. ما امروز در عرصه اجرا اشکال داریم و این مشکلات فقط با آمدن کسی حل می شود که بتواند این لوکومتیو را به مقصد برساند. این فرد باید کارآمد و قوی باشد باید بتواند قطار کشور را از پیچ و خم این مشکلات به سلامت عبور دهد.

امروز تولید به درد ما نمی خورد ما به جهش تولید احتیاج داریم و طبیعتاً کسی می تواند زمینه را برای این جهش مهیا کند که کار کشته و قوی است. این مدیر قوی و کارآمد باید دارای یک تیم قوی باشد. یعنی همان روز اول با خودش یک اتوبوس، مدیر قوی و کارآمد برای پیشبرد مسائل کشور همراه داشته باشد. ما در کشور 1240 شهر داریم که 800 شهر به فرماندار نیاز دارند؛ 31 استاندار می خواهیم و کلی وزیر و معاون وزیر و مدیر ارشد برای کشور. شاید کسی در مقام استادی دانشگاه بسیار قوی باشد و حتی افکارش هم افکار درستی باشد ولی همه این ویژگی جذب مدیر خوب را ندارند.

حضرت آقا فرمودند "مدیریت ها باید عوض شود"؛ روی سخن ایشان دقیقاً همان مدیرانی است که سال ها در بدنه اجرایی کشور ریشه دوانده اند و هیچ کارآمدی و آورده ای مؤثر ندارند. و یک انتخاب درست، زمینه را برای جایگزینی این مدیران فراهم خواهد ساخت.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
صحبت های عادل فردوسی پور در مورد قطعی برق:درسته که مردم باید رعایت کنند و کمتر مصرف کنند ولی به خدا هیچ جای دنیا سال 2025 مردم اینجوری زجر نمیکشند از این اتفاقات و... (54 نظر) (ویدئو) نعیمه نظام‌دوست: آقای علیخانی میای پایین یا من میاما/ احسان علیخانی: تو صورت خانوم سعادت نگاه کن یکم خجالت بکش😁/ خنده‌های از ته دل نعیمه رو از دست ندید (51 نظر) نعیمه نظام دوست: پول اجاره خانه ام را نداشتم که پرداخت کنم و مجبور شدم از این طرف و آن طرف برای پرداخت اجاره خانه ام قرض بگیرم! (42 نظر) الهام چرخنده:وقتی حضرت آقا می فرمایند اغلب هنرمندان ما خوبند حجت تمام است/ من که آبرو ندارم خودم را سنجاق کرده ام به اهل بیت (36 نظر) علی پروین خطاب به علی دایی: بیا مصاحبه کن/ دایی: من صدا و سیما را دوست ندارم! (34 نظر) سکانس خنده دار نعیمه نظام دوست: یه مشت تُرشیده دور هم جمع شدیم+ویدیو/برنامه رفت رو هوا از خنده... (30 نظر) (عکس) عذرخواهی همسر قالیباف از پزشکیان بعد از گریه رئیس جمهور به خاطر عشق پاک قدیمی به همسرش ... (29 نظر) نماینده مجلس: یک دانشجوی پسر به من گفت شما وضعیت اقتصادی من را کمی خوب کن من چادر سر می‌کنم (28 نظر) (ویدئو) بازگشت باشکوه و پرسروصدای مهران مدیری به تلوزیون/ هم‌خوانی گوش‌نواز وشنیدنی آهنگ یلدایی با علی زندوکیلی به سبک سنتی (26 نظر) شهربانو منصوریان: یکی از شب های یلدا پدرم پرتقال خریده بود اما به همه نرسید ما هم یک پَر از پرتقال مان را به آن‌ها دادیم تا همه خورده باشند! (25 نظر) خلاقیت مشاغل: ترفند خنده‌دار و هوشمندانه اوستای سیمانکار برای گرم نگهداشتن بدنش هنگام کار کردن در هوای سرد با حلبی روغن+ ویدیو/ همه با هم هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (24 نظر) از ایران تا قطر؛ مقایسه رشد اقتصادی کشورهای منطقه در 50 سال گذشته (21 نظر) یارانه هر لیتر بنزین در ایران؛ 40 هزار تومان/ فعلا قرار نیست بنزین گران شود (19 نظر) (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / عقرب سیاه، موش، قورباغه (19 نظر) ساغر عزیزی بازیگر سریال سوجان: برخی بر این باروند که من واقعاً فرح دیبا هستم ولی من اصلاً با سیاست کاری ندارم (18 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
بعد از سقوط سوریه نوبت یمن است؟ / انصارالله هدف بعدی اسرائیل!
سهم دقیق کنکور و سوابق تحصیلی در کنکور 1404؛ راهنمای کامل برای داوطلبان
از ارزهای دیجیتال چه خبر؟ | قیمت بیت کوین، اتریوم و ارزهای پرطرفدار امروز دوشنبه 3 دی 1403 + جدول
واکنش جنجالی عضو هیئت رئیسه مجلس به ادعای دستکاری رأی نمایندگان: دستگاه با اثر انگشت کار می کند کسی نمی تواند به جای کسی رأی دهد
جهاد دانشگاهی، پیشرو در ساخت نیروگاه‌های خورشیدی داخلی
از بازار چه خبر؟ | قیمت خودروهای خارجی و وارداتی امروز دوشنبه 3 دی 1403
ویدیو / جادوی صدای "خسرو شکیبایی" در ترانه بی‌نظیر «مادر من»؛ زمزمه‌ای که در دلها ماندگار شد!
از بازار چه خبر؟ | قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی، امروز دوشنبه 3 دی 1403
صف غذای خیریه در نیجریه جان 32 نفر را گرفت
ویدیو آموزشی / یادگیری زبان انگلیسی با انیمیشن پرطرفدار «زندگی مخفی حیوانات خانگی» همراه با زیرنویس فارسی چسبیده
از بازار چه خبر؟ | قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه 3 دی 1403 + جدول
از بازار چه خبر؟ | قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه 3 دی 1403 + جدول
(ویدیو) "بهنام تشکر" عین بلبل روسی صحبت می‌کنه بعد میگه هیچی بلد نیستم! / نعیمه نظام دوست: روسی‌ها چرا انقدر لوبیا دارن توی زبانشونن؟😂😂
حقوق بازنشستگان در مسیر صعودی؛ افزایش 50 درصدی حقوق تا پایان سال 1404
علی لاریجانی: جامعه وقتی نسبت به یک فعل سیاسی متقاعد می‌شود که احساس کند عقلانی است
منتخب روز   
آلبوم امروز/ حضور بازیگران در جشن یلدای مدرسه دخترانشان با استایل یلدایی/ یکتا ناصر، آرزو افشار و همسر مهران غفوریان شباهت حیرت‌انگیز و باورنکردنی بهنوش بختیاری و خواهرش در استایل قاجاری یلدایی/ به نظرتون کدوم بهنوشه؛ کدوم بهناز؟🤔 صحبتهای جالب و اشکبار مهران مدیری درباره عشق عمیق مادرانه/ خودش چه بغضی هم کرد! استوری احساسی احسان علیخانی به مناسبت روز مادر/ خدا به حضرت مادر نه نمیگه+ عکس جدول زمانبندی قطعی برق امروز دوشنبه 3 دی تهران، تبریز، مشهد، اصفهان و... منتشر شد + لینک پایتخت 7 مهمان ویژه نوروز رمضانی 1404/ رکوردزنی پایتخت بدون بهتاش و ارسطو با روح بابا پنجعلی ریمیکس خوانندگی زیبای مانی رهنما با صدای دلنشین همسرش صبا راد به بهانه شب یلدای 1403 /حافظ خوانی صبا راد ارزش هزار بار دیدن رو داره +فیلم کیک شکلاتی مخصوص روز مادر/ طرز تهیه کیک شکلاتی با گاناش با بافتی نرم و طعم بی نشیر به بهانه روز مادر نگاهی می‌اندازیم به تصویر خواننده‌های محبوب کشورمان در کنار مادرانشان/ از همایون شجریان و محسن چاوشی گرفته تا بهنام بانی و رضا صادقی شعر خوانی ترکی در وصف حضرت فاطمه زهرا (س) در حضور مقام معظم رهبری +ویدئو (ویدئو)عاشقانه‌های ناب دخترانه نعیمه نظام‌دوست برای مادر مهربانش به مناسبت روز مادر/ زحمت‌کش بی‌مزد، قربون اون دستای پینه‌بستت که همیشه رو به آسمونه بدترین پرسپولیس تاریخ ؛ پرسپولیس در مسیر سقوط؟/ از صدر تا قعر؛ کابوس قرمزها در زمستان با گاریدو ادامه دارد