به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،تجربه ی مشکلات جنسی در یک مقطع از زندگی کاملا طبیعی است. درحالیکه مشکلات و تجارب جنسی هر کس متفاوت است، یادتان باشد ممکن است به مشکلات مشابه هم بربخوریم. شاید در صورت روبه رو شدن با این مشکلات احساس تنهایی یا درماندگی یا حتی شرمندگی و ترس به شما دست دهد. افرادی که با اختلال جنسی دست و پنجه نرم میکنند معمولا دچار این احساسات میشوند. به همین دلیل، ماه ها یا حتی سال ها برای درخواست کمک و حمایت تعلل میکنند چون از صحبت درمورد نگرانی ها و تجارب خود میترسند.
مشکل جنسی امری شایع است و به دلایل مختلف رخ میدهد. در اکثر موارد، این مشکلات مربوط به دیگر سختی ها یا چالش های زندگی است. مثلا اگر مضطرب هستید و دغدغه ی زیادی دارید، دلتان نمی خواهد رابطه ی جنسی برقرار کنید یا به کسی نزدیک شوید. این مشکل معمولا خفیف و کوتاه مدت است و با تغییر میزان استرس از بین میرود. مشکلات پیچیده و شدید تر تاثیر عمیق و بلند مدت دارد که روی جنبه های مختلف زندگی، روابط و حتی میل جنسی تاثیر میگذارد.
اگر نگرانید که شاید دچار مشکل جنسی شده اید، درمورد آن حرف بزنید و از روانشناس یا روانپزشک کمک بخواهید. هرچه بیشتر صبر کنید، مشکل وقت بیشتری برای تشدید شدن و بروز عواقب دارد. درخواست کمک ترسناک به نظر میرسد اما اولین قدم برای فهمیدن علت و کمک به حل یا کنترل آن است. روش های مختلف برای کمک به این وضعیت وجود دارد. مثل سکس درمانی که درمورد حل اختلال جنسی بسیار موثر است. سکس تراپی به شما کمک میکند تا رویکرد سالم تری نسبت به سکس و رابطه ی صمیمانه پیدا کنید و هرگونه مشکل زمینه ای را که روی آرامش و لذت بردنتان از رابطه تاثیر میگذارد کشف کنید.
انواع اختلالات جنسی:
این اختلالات در 4 دسته طبقه بندی می شوند:
- میل جنسی، فقدان میل جنسی یا علاقه به رابطه جنسی
- برانگیختگی، ناتوانی در تحریک به صورت فیزیکی در طول فعالیت جنسی
- ارگاسم، تاخیر یا فقدان اوج لذت جنسی
- اختلالات درد، درد در طول رابطه جنسی
فاز میل جنسی:
دو نوع اختلال می توانند در این فاز رخ دهند. یکی از آنها بی میلی جنسی است. این اختلال باعث فقدان کامل یا نسبتا کامل میل به هر گونه ارتباط جنسی می شود. بیماران متاهل معمولا به ارتباط جنسی به شکل یک وظیفه زناشویی نگاه می کنند.
فقدان یا بی میل جنسی در مردان به صورت پایدار یا عود کننده است یا خود را به شکل افکار یا رویا پردازی های جنسی بدون میل به ارتباط جنسی نشان می دهد. این اختلال می تواند نقطه شروعی برای دیگر مشکلات جنسی در مردان باشد.
نوع دوم، بیزاری نسبت به رابطه جنسی است که با بی میلی تفاوت دارد و باعث مخالفت شدید و نفرت فرد از رابطه جنسی می شود. این بیزاری می تواند ناشی از یک تجربه جنسی تلخ در کودکی یا تجاوز باشد.
فاز برانگیختگی:
اختلال در نعوظ یکی از مشکلات مردان در رسیدن یا حفظ نعوظ به مدت کافی برای رسیدن به ارگاسم است. از ناتوانی زنان در رسیدن به تحریک جنسی با عنوان اختلال برانگیختگی جنسی یاد می شود.
فاز ارگاسم:
هنگامی که مرد نتوانند انزال را کنترل کنند، به طوری که این اتفاق قبل از برآورده شدن رضایت کامل جنسی با شریک زندگی اتفاق بیافتد، به عنوان انزال زودرس شناخته می شود. در این حالت فاصله زمانی شروع دخول تا انزال بسیار کوتاه است. درمان زود انزالی امروزه با استفاده از روش های درمانی شناختی رفتاری امکان پذیر است.
همچنین، اختلال انزال به فقدان یا تأخیر در رسیدن به ارگاسم در مردان گفته می شود. انزال خشک اصطلاحی است که به خارج نشدن مایع منی و یا خروج کم آن گفته می شود.
نسخه زنانه این شکل از اختلال، عدم یا تاخیر در رسیدن به ارگاسم در زنان است.
اختلالات درد در طول رابطه جنسی:
که به دو دسته تقسیم می شود. یکی از آنها درد در طول مقاربت جنسی است که شکایت از آن بیشتر از سوی زنان شنیده می شود، اما در مردان نیز دیده می شود.
واژینیسم نیز نوعی اختلال زنانه است که در آن انقباضات غیر ارادی عضلانی در هنگام تلاش برای وارد کردن آلت تناسلی به واژن زن رخ می دهد. اگر با وجود این انقباضات، مقاربت انجام شود، زن دچار درد بسیار می شود.
دسته بندی اختلالات جنسی در مردان:
- کمبود میل جنسی در مرد
- اختلال نعوظ
- اختلال تاخیر در انزال
- زودانزالی
انواع اختلالات جنسی در زنان:
- سرد مزاجی
- اختلال ارگاسم
- مقاربت دردناک (واژینیسم)
چه کسانی بیشتر دچار اختلال جنسی می شوند؟
اختلال کژکاری جنسی در هر سنی می تواند دیده شود و هر کسی را می تواند مبتلا کند. اما بیشتر در کسانی دیده می شود که بالای 40 سال هستند، چراکه سلامت آنها همراه با افزایش سن در معرض خطر افتاده است.
علائم اختلال جنسی چیست؟
در مردان:
- ناتوانی در رسیدن و حفظ وضعیت نعوظ برای برقراری رابطه جنسی ( اختلال نعوظ )
- فقدان یا تاخیر در انزال به دلیل فقدان تحریک جنسی
- ناتوانی در کنترل زمان انزال (زودانزالی)
در زنان:
- ناتوانی در رسیدن به ارگاسم
- خشکی واژن قبل و در طول رابطه جنسی
- ناتوانی در آرام سازی عضلات واژن برای شروع دخول
در مردان و زنان:
- فقدان میل جنسی
- ناتوانی در تحریک شدن
- درد در هنگام دخول
عامل اختلال کژکاری جنسی چیست؟
علل جسمی:
بسیاری از بیماری های جسمی و پزشکی می توانند عامل این اختلال باشند. بیماری هایی مانند دیابت، بیماری قلبی، اختلالات عصبی، عدم تعادل هورمونی، نارسایی کلیه، مصرف الکل و مواد مخدر از این جمله هستند.
به علاوه، عوارض جانبی مصرف دارو از جمله داروهای افسردگی می تواند در این امر دخیل باشد.
علل روانی:
این دسته عوامل شامل موارد مربوط به استرس، اضطراب، نگرانی در مورد عملکرد جنسی، مشکلات خانوادگی و زوجین، افسردگی، احساس گناه، اشکال در تصویر از بدن و داشتن سابقه آزار جنسی در گذشته می شود.
انتخاب نقش منفعل در رابطه جنسی نیز از عواملی است که بر عملکرد جنسی فرد تاثیر منفی می گذارد و مانع پاسخ درست و مناسب از سوی او می شود.
اعتیاد به تصاویر و فیلم های مستهجن، اعتیاد جنسی و گرایشات جنسی از دیگر علل ابتلا به اختلال جنسی هستند.
علل اختلال جنسی در زنان:
کاهش هورمون استروژن پس از یائسگی باعث تغییر در بافت واژن و میل جنسی می شود. به علاوه، تغییر هورمونی در طول بارداری و شیردهی نیز از دیگر دلایل تغییر میل جنسی در زنان است.
اضطراب و افسردگی درمان نشده در زنان یکی از مهمترین علل ابتلا به این دسته اختلالات است.
اختلافات بلندمدت با همسر، در مورد رابطه جنسی یا هر چیز دیگری در زندگی مشترک، می تواند میل جنسی را در زن بکشد.
مسائل دینی و فرهنگی و آموزه های والدین و مشکل با تصویر از بدن از دیگر عوامل دخیل در مشکلات جنسی زنان است.
تشخیص اختلال جنسی:
معمولا بیمار خود از وضعیتش خبر دارد. یک گفتگوی شفاف با پزشک یا روانشناس می تواند به تشخیص کمک کند.
پزشک می تواند علل جسمی و روانشناس می تواند علل روانی این مشکل را بررسی کند.
پیامدهای عدم درمان اختلال جنسی چیست؟
عواقب عدم درمان اختلال جنسی خود می توانند از علل آن باشند و به صورت یک چرخه معیوب باعث تشدید مشکل شوند.
برای مثال، مشکلات زناشویی هم می تواند علت و هم پیامد اختلال جنسی باشد. داشتن یک رابطه جنسی فعال و رضایت بخش برای هر زوجی لازم است. بروز اختلال در این رابطه می تواند زندگی را به جدایی بکشاند.
- افسردگی
- اختلال در روابط اجتماعی
- مشکلات کاری
- کاهش تمرکز
- اختلال عاطفی
- و اضطراب
از دیگر پیامدهای عدم مراجعه برای درمان این دسته اختلالات است.
4 سال پیش
4 سال پیش