به گزارش ساعدنیوز به نقل از تسنیم، پس از بیش از 170 روز جنگ در غزه، ️14 عضو از 15 عضو شورای امنیت سازمان ملل به قطعنامه ارائه شده توسط اعضای غیردائم این شوای برای برقراری آتش بس فوری در غزه رای مثبت دادند و از آن حمایت کردند و ایالات متحده آمریکا به عنوان عضو دائم این شورا، رای ممتنع داد و به این ترتیب قطعنامه برقراری آتش بس در غزه به تصویب رسید.
اروپا خواستار اجرای فوری قطعنامه در مورد غزه شد
جوزف بورل، مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا: قطعنامه شورای امنیت در مورد غزه نیاز به اجرای فوری از همه طرفها دارد.
استقبال حماس از قطعنامه شورای امنیت
ما از درخواست امروز شورای امنیت سازمان ملل برای آتش بس فوری در غزه استقبال می کنیم. بر ضرورت دستیابی به آتش بس دائمی که منجر به خروج تمامی نیروهای صهیونیست از نوار غزه و بازگشت آوارگان به خانه هایی که از آن خارج شده اند، تاکید می کنیم.
ما بر آمادگی خود برای تبادل فوری زندانیان که منجر به آزادی زندانیان هر دو طرف می شود، تاکید می کنیم. بر اهمیت آزادی تردد شهروندان فلسطینی و دسترسی به تمام نیازهای بشردوستانه برای همه ساکنان در تمام مناطق نوار غزه تاکید می کنیم.
ما از شورای امنیت می خواهیم که اشغالگران را تحت فشار بگذارد تا به آتش بس پایبند باشند و جنگ نسل کشی و پاکسازی قومی علیه مردم ما را متوقف کنند.
ما بر حق مردم خود برای ایجاد کشور مستقل و مستقل با پایتختی قدس و حق بازگشت و تعیین سرنوشت بر اساس قطعنامه های بین المللی تاکید می کنیم. از تلاشهای برادرانمان در الجزایر و همه کشورهای عضو شورای امنیت که از مردم ما حمایت میکنند و برای توقف تجاوز تلاش میکنند قدردانی میکنیم.
استقبال رام الله از قطعنامه شورای امنیت در مورد غزه
وزارت خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین از تصویب قطعنامه شورای امنیت که خواهان آتش بس فوری در غزه است، استقبال کرد و آن را گامی در مسیر درست دانست. تشکیلات خودگردان همچنین از کشورهای عضو شورای امنیت خواست به مسئولیت عای خود در قبال این قطعنامه و اجرای آن عمل کنند.
نتانیاهو هیات صهیونیستی را به واشنگتن اعزام نمیکند
پس از آنکه آمریکا قطعنامه آتش بس غزه را در شورای امنیت سازمان ملل در حمایت از رژیم صهیونیستی وتو نکرد، نتانیاهو تصمیم به لغو اعزام هیات صهیونیستی به واشنگتن گرفت. دفتر نخست وزیری رژیم صهیونیستی اعلام کرد: در پرتو تغییر در موضع آمریکا، نخست وزیر نتانیاهو تصمیم گرفت که هیات اسرائیلی به واشنگتن نرود.
سفیر آمریکا در سازمان ملل: به توافق آتش بس نزدیک هستیم
سفیر آمریکا در سازمان ملل اعلام کرد: به توافق آتش بس و آزادی اسرای اسرائیلی در نوار غزه نزدیک هستند. آتش بس در غزه میتواند پس از آزادی اولین اسیر، "فوری" آغاز شود.
نماینده سوئیس: باید به سمت آتش بس پایدار برویم
نماینده سوئیس در شورای امنیت سازمان ملل اذعان کرد: آتش بس تنها اولین گام با توجه به وضعیت غم انگیز غزه است. تصمیم فوری آتش بس در غزه باید ما را به تصمیم دیگری برای آتش بس پایدار سوق دهد.
چین: پیشنویس قطعنامه فعلی انتظارات جامعه بینالملل را منعکس میکند
نماینده چین در شورای امنیت گفت: پیش نویس قطعنامه فعلی از حمایت همه جانبه کشورهای عربی برخوردار است و انتظارات جامعه بین المللی را منعکس می کند. ما از طرفهای ذیربط میخواهیم به تعهدات خود عمل کنند و اقدامات لازم را طبق قطعنامه شورای امنیت اتخاذ کنند. از کشورهای تاثیرگذار می خواهیم از اجرای قطعنامه حمایت کنند و تجاوز به غزه باید فورا متوقف شود. محاصره غزه باید برداشته شود و موانع رسیدن کمکهای بشردوستانه به نوار غزه برداشته شود.
فرانسه: سکوت شورای امنیت در قبال غزه کر کننده بود
سفیر فرانسه در شورای امنیت سازمان ملل نیز گفت: تصویب این قطعنامه نشان داد که شورا هنوز می تواند اقدام کند و همه اعضا تلاش لازم را برای انجام وظایف خود انجام می دهند.
نیکلاس دی ریویر سفیر و نماینده دائم فرانسه در شورای امنیت گفت: «سکوت شورای امنیت در قبال غزه کر کننده بود، اکنون زمان آن فرا رسیده است که شورا در نهایت به یافتن راه حل پایان جنگ کمک کند».
او افزود: افسوس که این بحران تمام نشده است و شورای ما باید متحد بماند و فورابه کار خود بازگردد. پس از ماه رمضان که دو هفته دیگر به پایان می رسد، شورای امنیت باید آتش بس دائمی برقرار کند.
سفیر فرانسه در سازمان ملل گفت: « شورای امنیت باید تلاش کند تا در نهایت شاهد بهبود و ثبات غزه باشیم، و مهمتر از همه، شورای امنیت باید یک روند سیاسی با هدف دست یابی به راه کار دو کشوری به عنوان تنها راه حل که قادر به تضمین صلح است، ایجاد کند.»