در فصل زمستان وقتی از شدت سرما می لرزیم هیچ چیز به اندازه یک وسیله گرمابخش انسان را آرام نمی کند. این لذت زمانی چند برابر می شود که این وسیله، شومینه ای با طرح زیبایی باشد که در گوشه ای دنج از خانه جا خوش کرده است. شومینه انواع گوناگونی دارد. ما در این مقاله قصد داریم درباره شومینه گازی با شما صحبت کنیم.
شومینه وسیله خوبی برای تولید گرماست اما متاسفانه باید بگوییم که امروزه این وسیله گرمایشی به یک وسیله تزئینی برای بیشتر خانه ها تبدیل شده است و افراد معمولا به جای آن که شومینه را در محل مناسبی برای تولید گرما قرار دهند آن را به گوشه ای در انتهای خانه منتقل می کنند که دکوراسیون و چیدمان خانه را با آن زیباتر کنند.البته لازم به ذکر است که شومینه بیشتر در مناطق سردسیر کارایی داشته و شهرهایی که دارای آب و هوا معتدل و مطلوبی هستند، احتیاجی به استفاده از شومینه ندارند. بنابراین اگر ساکن شهری سردسیر هستید که هر ساله زمستان های استخوان سوزی را پشت سر می گذارید، به شما پیشنهاد می کنیم از یک شومینه مدرن استفاده کنید.شومینه ها با طرح های فوق العاده زیبایی در بازار وجود دارند که می توانند فصل سرد زمستان را برای شما لذت بخش و خاطره انگیز کنند.
انواع شومینه
- شومینه سنگی
- شومینه الکلی
- شومینه برقی
- شومینه هیزمی
- شومینه چدنی
- شومینه گازی
شومینه سنگی: این مدل از شومینه برای کسانی طراحی شده که علاقه مند به زندگی روستایی هستند و به استفاده از مصالح طبیعی در چیدمان خانه علاقه دارند. سوخت این شومینه از چوب و زغال تامین شده و از معایب آن تولید دوده و سیاه شدن سقف و دیوار خانه است.
شومینه الکلی: این شومینه از الکل به عنوان سوخت استفاده می کند و نیازی به تعبیه کردن دودکش ندارد. جالب است بدانید شعله های این شومینه، طبیعی و نامنظم می سوزند و به همین دلیل جلوه زیبایی در خانه ایجاد می کنند.
شومینه برقی: این نوع از شومینه بسیار ایمن بوده و مواد آلاینده خطرناک تولید نمی کند. شومینه برقی از انرژی الکتریکی برای تولید گرما استفاده می کند.
شومینه هیزمی: این شومینه از قدیمی ترین مدل های شومینه است. سوخت آن از هیزم تهیه شده و بیشتر در ویلاها از آن استفاده می شود.
شومینه چدنی: این شومینه که همانطور از نام آن پیداست از جنس چدن بوده و قیمت بسیار بالایی دارد. سوخت شومینه چدنی از هیزم یا گاز تهیه شده و هر دو مورد به دودکش احتیاج دارند.
راه حل هایی برای تمیز کردن شومینه ها
اگر شومینه شما به جای مصرف گاز از هیزم و چوب برای تولید گرما استفاده می کند، برای کاهش تولید دوده روی هیزم ها را می توانید مقداری نمک بپاشید، با این روش ایجاد دوده در شومینه شما در مدت زمان طولانی تری انجام خواهد شد. برای تمیز کردن آجرهای اطراف شومینه نیز از سرکه بهره بگیرید، قلمویی را بردارید، داخل سرکه سفید فرو برده و روی آجرها بکشید، پس از آن روی آجرها را با دستمال خشک تمیز کنید.
نکات امنیتی در مورد شومینه ها
کلاهک روی خروجی هواکش شومینه مهمترین قسمت آن است، مراقب مسدود شدن آنها باشید، زیرا در اثر مسدودی کلاک احتمال مسمویمت و خفگی بالا می رود، برای جلوگیری از ورود حشرات هم می توانید از توری های فلزی بهره بگیرید. به هیچ عنوان از میله های محافظ شومینه برای خشک کردن لباسهای خود استفاده نکنید و به یاد داشته باشید که اسپری ها و مواد اشتعالزا را از نزدیکی شومینه ها دور کنید تا از بروز خطرات احتمالی و آتش سوزی در امان بمانید.