سیر حاوی فسفر بالا ( ۴۲۸ میلی گرم) بوده و برای فعالیت های فکری در کودکان بسیار مناسب است.سیر جزء خانواده سبزی ها محسوب شده و به دو صورت خام و پودر مصرف می شود.مقدار انرژی موجود در ۱۰۰ گرم سیر خام ۱۵۰ کیلوکالری است در حالی که پودر آن ۳۲۰ کیلوکالری دارد.سیر حاوی ۱۶ درصد پروتئین بوده و به خاطر وجود این پروتئین ها مکمل بسیار خوبی برای غذای کودکان بالای یک سال محسوب می شود.
مصرف عصاره سیر دفعات اسهال و میزان تب را از روز دوم به بعد به میزان درخور توجهی کاهش می دهد.سیر حاوی پتاسیم قابل توجهی به میزان ۴۰۰ میلی گرم است در حالی که پودر آن حاوی ۱۱۰۰ میلی گرم پتاسیم است و به همین علت سیر می تواند ماده اعجازانگیز در بیماری های قلبی و عروقی محسوب شده و کمک شایانی به کارکرد خوب قلب کند.
اسیدهای آمینه موجود در سیر و پودر سیر از نوع اسیدهای آمینه شاخه دار به مقدار بسیار بالایی بوده و این اسیدهای آمینه در عضله سازی و رشد موثر است. همچنین برای کودکان و ورزشکاران ارزش بسیار بالایی دارد.سیر به دلیل مواد موثر در آن می تواند خاصیت کاهش دهندگی کلسترول و چربی خون اثر بر عروق و کاهش فشار خون و همچنین خواص آنتی باکتریال داشته باشد. آنتی اکسیدان های موجود در سیر قابل توجه بوده و می تواند در پیشگیری از بروز بسیاری از سرطان ها موثر باشد.
فواید سیر برای کودکان
سیر، علیرغم بوی تند و تیزی که دارد، از خواص دارویی فوق العاده ای برخوردار است و از طرفی مصرف آن برای سلامت کودکان بسیار مفید است. حتی برخی تحقیقات نشان داده نوزادان تا قبل از اینکه شروع به خوردن غذاهای جامد بکنند، طعم سیر را دوست داشته اند. در این قسمت سعی داریم شما را با برخی از فواید سیر برای سلامت کودک آشنا کنیم.
خواص ضد میکروبی سیر در بهبود عفونت ها
فتوکمیکال های موجود درسیر، در ازبین بردن میکروب های روده موثرند اما در عین حال برای پروبیوتیک های موجود در سیستم گوارشی کودک مضرنبوده و آن ها را از بین نمی برند. از سوی دیگر خواص ضدمیکروبی سیر در بهبود زخم ها موثر است. می توانید سیر تازه را آبگیری کرده و به صورت میکس شده با آب دیگر میوه جات و سبزیجات به کودک بدهید.
خواص آنتی باکتریال و ضدویروسی سیر
از آنجا که سیر دارای خواص آنتی باکتریال و ضدویروسی است، به خوبی کودک شما را در برابر ابتلا به بیماری های ویروسی حفظ می کند. به عنوان مثال خوردن سوپ سیر در درمان سرماخوردگی های شدید بسیار موثر است و همچنین روغن های سبکی که در سیر وجود دارد، مسیرتنفسی کودک را باز می کند.
تاثیر ضد التهابی سیر بر روی سیستم ایمنی کودک
سیر انواع سلول ها را تحریک می کند ،اعم از ماکروفاژها، لنفوسیت ها، ﺳﻠﻮل های ﮐﺸﻨﺪه ﻃﺒﯿﻌﯽ (NK) و سلول های دندریتیک و ائوزینوفیل ها و به این ترتیب درایجاد و عملکرد سیستم ایمنی کودک شما نقش دارد. همچنین سیردر ترشح ماده سیتوکین موثر است که این ماده می تواند به پیشگیری از چاقی و یا جلوگیری از بروزبرخی اختلالات متابولیکی همزمان با سن رشد کودک، کمک کند.
از بین بردن کرم های روده ای مضر در بدن کودک
زمانی که کرم های روده ای از قبیل کرم های نواری شکل در بدن کودک وارد شده و تخم ریزی می کنند، در قسمت روده کودک قرار گرفته و از مواد مغذی بدن او تغذیه می کنند و به تدریج موجب بروز عفونت و برخی از بیماری های مزمن در کودک می گردند اما سیر بر از بین بردن این کرم های روده ای بسیار قوی و موثر عمل می کند.
به چه اندازه می توانیم به کودک خود سیر بدهیم؟
برای دادن سیر به کودک باید دقت کنید و این کار را به درستی انجام دهید. هر بار که قصد دارید یک ماده غذایی جدید از جمله سیر را به کودک معرفی کنید باید احتمال بروز حساسیت غذایی را بررسی کنید. بنابراین ابتدا فقط مقدار خیلی کمی از سیر را به غذای کودک اضافه کنید. اگر بعد از چند روز هیچ مشکلی برای کودک به وجود نیامد می توانید به تدریج مقدار سیر موجود در غذای کودک را بیشتر کنید. دقت کنید که کودکان نیازی به خوردن غذا با طعم های شدید ندارند بنابراین از اضافه کردن ادویه جات مختلف به غذای کودک پرهیز کنید.
چه زمانی می توانیم دادن سیر به کودک را شروع کنیم؟
زمان دقیقی برای معرفی سیر به کودک وجود ندارد. بعضی از مادران ترجیح می دهند از ۶ ماهگی به بعد مقدار کمی از سیر را به غذای کودک اضافه کنند و برخی دیگر از مادران تا یک سالگی کودک صبر می کنند. پزشکان معمولا توصیه می کنند برای دادن سیر و غذاهای با طعم قوی مانند سیر به کودک تا ۱۰ الی ۱۱ ماهگی کودک صبر کنید تا از حساسیت های غذایی او به خوبی آگاه شده باشید.
نکات مهم افزودن سیر به رژیم غذایی کودک
اگرچه ممکن است برخی از کودکان در هضم سیر مشکل داشته باشند و یا بدن آن ها نسبت به خوردن سیر، حساسیت نشان دهد اما به طور کلی سن خوب شروع قرار دادن این ماده در رژیم غذایی کودک بین 6 تا 8 ماهگی است. در عین حال دقت کنید که سیربه صورت تازه و به میزان کم و محدودی مصرف شود. از واکنش های آلرژی نسبت به مصرف سیر می توان به مواردی چون گرفتگی عضله، ورم، اسهال و یا استفراغ اشاره کرد. فقط در مواردی که احساس کردید که حساسیت شدید است و یا تنفس کودک چندان راحت نیست، موضوع را با پزشک در میان بگذارید.
در هنگام خرید چه نوع سیری خریداری کنیم؟
بهتر است به جای استفاده از پودر سیر؛ نوع تازه آن را خریداری کرده و در رژیم غذایی خود مصرف کنید. دقت کنید این سیر تازه، کاملا سفید وآبدار باشد. حبه های سیر را ده دقیقه قبل از پخت، کنار بگذارید که این باعث می شود تا ترکیبات ارگانوسولفور سیر موثرتر عمل کنند.