استارت خودرو یک موتور الکتریکی می باشد که نیروی الکتریسیته را به مکانیکی تبدیل می کند. در یک استارت خودرو ، برق از باتری گرفته شده و در طی عبور از سیم پیچ درون استارت، باعث چرخاندن چرخ دنده های استارت می گردد که این عمل باعث می شود، چرخ دهنده های استارت با چرخ دنده های موتور خودرو درگیر شده و آن را نیز بچرخاند. برای روشن شدن موتور خودرو، نیاز است که دور موتور به حداقل دور راه اندازی لازم در خودرو برسد. این دور موتور حداقلی در موتور خودروها معمولا ۱۰۰ دور بر دقیقه می باشد. وظیفه استارت خودرو ، رساندن دور موتور خودرو به این میزان حداقلی برای راه اندازی خودرو می باشد. هنگامی که سوئیچ را می چرخانیم، انرژی الکتریکی از باتری به استارت ارسال شده و استارت با چرخاندن موتور، باعث روشن شدن خودرو می گردد.
وظیفه اصلی استارت
رساندن دور موتور خودرو حداقل ۱۰۰ دور بر دقیقه است. همزمان با چرخاندن سوئیچ انرژی الکتریکی از باتری به استارت منتقل می شود. استارت با چرخش خود، موتور را جهت روشن شدن به حرکت در می آورد.
اجرای تشکیل دهنده استارت اتومبیل
الف) زغال های استارت اتومبیل – جریان عبوری برق بالشتک ها و آرمیچر از طریق زغال انجام میگیرد.
جنس زغال ها از مس و کربن است و مقدار مس به کار رفته در آن بیشتر است تا در برابر عبور جریان زیاد و گرما مقاومت بیشتری داشته و از اتلاف انرژی جلوگیری شود.
معمولاً استارت خودرو یا از نوع ۲ زغاله ساخته شده و یا از نوع ۴ زغاله.
وظیفه اصلی این قطعه رساندن الکتریسته بر سر کالکتور آرمیچر برای ایجاد میدان مغناطیسی است.
ب) دنده استارت اتومبیل – دنده استارت دارای یک مجموعه به نام کلاچ یکطرفه است که نیرو را در یک جهت هدایت می کند و در جهت دیگر به صورت هرز می گردد.
وظیفه دنده استارت این است که نیروی استارت را به فلایویل منتقل کند.
دنده استارت اتومبیل تنها در یک جهت خلاص و در جهت مخالف درگیر می شود و کار آن انتقال نیروی گردش مکانیکی از آرمیچر به دنده های فلایویل و چرخاندن فلایویل است.
این قطعه بر روی مارپیچ شقت آرمیچر قرار گرفته است.
پ) سیم پیچ استارت اتومبیل – دور بالشتک ها یک حلقه سیم پیچ، پیچیده می شود که با کمک بالشتک و نیروی الکتریکی ایجاد میدان مغناطیسی را بر عهده دارند و هر استارت دارای چهار حلقه سیم پیچ است.
ت) آرمیچر – وظیفه ی این قطعه ایجاد میدانی مخالف میدان بالشتک است. در این هنگام قطب های همنام یکدیگر را می رانند و باعث به چرخش درآمدن آرمیچر می شوند.
آرمیچر در مرکز خود دارای پره هایی است که سیم پیچ در داخل آن پیچیده شده و دو سر سیم پیچ به کالکتور متصل و به سر شفت وصل می شود.
ث) کلگی استارت – کلگی محل نصب پوسته اصلی اتوماتیک استارت بوده و نگهدارنده شفت آرمیچر است که شفت آرمیچر از سمت جلو درون بوشی که بر روی کلگی نصب شده است قرار می گیرد.
این قطعه از جنس آلومینیوم خشک ساخته می شود.
ج) درپوش انتهای استارت اتومبیل – این درپوش نگهدارنده ی شفت آرمیچر از قسمت انتهایی آن است و محل قرارگیری زغال های مثبت و منفی نیز می باشد.
شفت آرمیچر درون بوشی که روی درپوش انتهایی نصب شده قرار می گیرد.
چ) قسمت اتوماتیک استارت اتومبیل – کار اصلی این قطعه انتقال الکتریسیته به سیم پیچ بالشتک است.
این قطعه استوانه ای کوچکی است که بر روی پوسته اصلی درپوش جلویی استارت نصب می شود.